Friday, October 16, 2009

در دو قدمی اعدام، اما بی خبر


در حالیکه گزارش ها حاکی از صدور پنجمین حکم اعدام برای متهمانی است که در جلسه دوم دادگاه نمایشی رسیدگی به اتهامات معترضان انتخابات محاکمه شدند، این احکام هنوز به برخی از این متهمان و خانواده های آنان ابلاغ نشده است. با نسرین ستوده، وکیل آرش رحمان پور در همین زمینه مصاحبه کرده ایم. او نیز با تایید خبر عدم ابلاغ حکم اعدام به موکلش،می گوید:وکیل تسخیری به پدر آرش گفته که چنین حکمی صادر شده است. پیش از این دکتر محمد سیف زاده، وکیل حامد روحی نژاد نیز از عدم ابلاغ حکم اعدام به موکل خود خبر داده بود.



مصاحبه با خانم ستوده در پی می آید.



نسرین ستوده ، وکیل آرش رحمانی پور به "روز" گفت که وکیل تسخیری آقای رحمانی پور خبر از حکم اعدام او داده اما تاکنون این حکم را که گویا به این وکیل تسخیری ابلاغ شده، به خانواده و خود آقای رحمانی پور نشان نداده اند.

وی افزود: در میان اسامی ای که مدیر روابط عمومی دادگستری تهران اعلام کرد اسم موکل من به عنوان محکوم به اعدام نبود اما ما گمان می کنیم کسی که به عنوان "الف . پ" معرفی شده همان آرش رحمانی پور، یعنی موکل بنده است. چون وکیل تسخیری آقای رحمانی پور، به پدر ایشان گفته که حکم اعدام آرش صادر شده است. این در حالیست که هنوز چنین حکمی به موکل من ابلاغ نشده است.

خانم ستوده با بیان اینکه "دادگاه تاکنون علیرغم مراجعات فراوان من و خانواده آرش از پذیرفتن وکالت نامه من امتناع کرده است" تصریح کرد: حقایق بسیار تکان دهنده ای در پرونده آقای رحمانی پور وجود دارد. اول اینکه ایشان در فروردین ماه بازداشت شده اند و هیچ ربطی به انتخابات و وقایع بعد از انتخابات ندارند. از سوی دیگر هنگام بازداشت ایشان ، رعب و وحشت زیادی ایجاد کرده و حتی خواهر باردار ایشان را نیز بازداشت و پس از چند روز آزاد کرده اند؛هر چند متاسفانه خواهر ایشان به دلیل رعب و وحشتی که ایجاد شده بود کودک خود را از دست داده است.

این وکیل دادگستری افزود: روز برگزاری دادگاه نمایشی، پدر آرش با او دیدار داشته و گفته که من وکالت او را پذیرفته ام و از پسرش خواسته که از دادگاه تقاضای مهلت کند تا من به عنوان وکیل پرونده اش را مطالعه کنم اما همین که ایشان این حرف را میزنند، 6 نفر از ماموران سراغ او می روند و تهدید می کنند که یا پسرت را وادار به اقرار کن و یا همین الان تو را هم بازداشت خواهیم کرد.

به گفته این حقوقدان، آقای رحمانی پور با توجه به وعده هایی که درباره آزادی و تخفیف در مجازات در صورت اعتراف و همکاری با ماموران ، به او داده بودند به کارهای نکرده اعتراف کرده است.

خانم ستوده گفت: ایذا و آزار و بازداشت سایر اعضای خانواده برای اعمال فشار به موکلم، اقرار به کارهای نکرده و برخوردی که با خواهر او صورت گرفته نشان میدهد که چه فشار ناهنجاری بر آرش رحمانی پور که فقط 19 سال سن دارد ، وارد شده است.

وی اتهام ذکر شده برای موکلش را ارتباط با انجمن پادشاهی ایران ذکر و در عین حال تصریح کرد: آقای رحمانی پور، هیچ گونه فعالیت عملی در خصوص این انجمن نداشته است.

خانم ستوده درباره دو موکل دیگرش ، عیسی سحرخیز و عاطفه نبوی نیز گفت که قاضی پرونده با آزادی آنها با قرار وثیقه مخالفت کرده است.


--------------------------------------------------------------------------------

کنگره قانون تحریم بنزین ایران را به کاخ سفید فرستاد


کنگره آمریکا روز پنج‌شنبه قانونی را برای امضای نهایی به کاخ سفید فرستاد که برای فشار بر تهران و وادار ساختن جمهوری اسلامی به متوقف ساختن غنی‌سازی اورانیوم تدوین شده است.

به محض این که این قانون به امضای رئیس جمهور ایالات متحده برسد، کمپانی‌های غیرآمریکایی که بیش از یک میلیون دلار به ایران فراورده‌های نفتی می‌فروشند از فهرست فروشندگان نفت به وزارت انرژی آمریکا حذف می‌شوند.
سنای آمريکا نیز این طرح را روز پنج‌شنبه به تصویب رساند.

جان کیل و سوزان کالینز، دو سناتور جمهوری‌خواه، در بیانیه‌ای که پس از تصویب این قانون در مجلس نمایندگان صادر کردند خطاب به کمپانی‌‌های خارجی گفتند: «می‌توانید با ما و اقتصاد ۱۳ تریلیون دلاری آمریکا معامله کنید یا با ایران و اقتصاد ۲۵۰ میلیارد دلاری‌اش.»

ایران به عنوان چهارمین تولیدکننده بزرگ نفت در جهان حدوداً پنج درصد عرضه جهانی نفت را در اختیار دارد، اما برای ۴۰ درصد مصرف داخلی بنزین خود وابسته به واردات است. بخش اعظم این واردات از طریق پنج کمپانی اروپایی و یک کمپانی هندی تأمین می‌شود.

از اوایل ماه جاری میلادی که وجود دومین تاسیسات غنی‌سازی ایران در نزدیکی شهر قم افشا شده است، اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا بر تلاش‌های خود برای افزایش فشار بر ایران و به زانو درآوردن جمهوری اسلامی در زمینه برنامه هسته‌ای خود افزوده‌اند.

در همین زمینه شماری از قانون‌گذاران آمریکایی نیز هفته گذشته اعلام کردند که اگر گفت‌وگو با ایران نتایج مطلوب نداشته باشد، کنگره ایالات متحده آماده است برای وضع تحریم‌های شدیدتر بر ایران بی‌درنگ وارد عمل شود.

به گفته سناتور دموکرات، کریستوفر داد، اقدامات پیش روی کنگره شامل کشاندن تحریم‌ها به بخش بزرگ‌تری از دادوستدهای مالی و نیز تحریم صادرات بنزین به ایران خواهد بود.

اظهارات سناتور داد در حالی است که باراک اوباما گفت‌وگوهای گروه ۵+۱ با ایران در ژنو سوئیس را «آغازی سازنده» توصیف کرد، اما تأکید کرد که ایران باید گفته‌های خود را در عمل نشان دهد.

ایران در این مذاکرات موافقت خود را با بازرسی کارخانه غنی‌سازی قم اعلام کرده است.

آمریکا و متحدانش بر این عقیده‌اند که جمهوری اسلامی برای ساخت تسلیحات اتمی به برنامه هسته‌ای خود ادامه می‌دهد، اما ایران این اتهام را رد و هدف خود را صلح‌آمیز توصیف می‌کند.

هشدار احمد جنتی در مورد تظاهرات غیردولتی در سیزده آبان


امام جمعه موقت تهران در مورد راهپیمایی سیزده آبان هشدار داده و خواستار شدت عمل با معترضان به نتیجه انتخابات اخیر شده است.

نماز جمعه تهران در روز 16 اکتبر (24 مهر)، به امامت احمد جنتی، دبیر شورای نگهبان و یکی از پنج امام جمعه موقت تهران، برگزار شد که خطبه دوم نماز را به مسایل جاری و ابزار نظرات خود در مورد وقایع سیاسی کشور از جمله ادامه اعتراضات به نتیجه مناقشه برانگیز انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری اختصاص داد.

احمد جنتی در سخنان خود یادآور شد که روز سیزده آبان، که روز دانشجو و "روز مبارزه با استکبار" نامگذاری شده، در پیش است و افزود "کسانی که مهره دست دیگران هستند و نقشه هایشان در مراسمی مانند روز قدس خنثی شد، در این مراسم نیز بی نقشه نیستند هرچند می دانند این بار هم نقشه هایشان نقش برآب خواهد شد."

اشاره آقای جنتی به راهپیمایی هایی است که هر ساله به مناسبت سالروز تصرف سفارت سابق آمریکا برگزار می شود اما از آنجا که دولت اجازه برگزاری تظاهرات را به معترضان به نتیجه انتخابات نداده است، گفته می شود که ممکن است آنان از این فرصت برای ابراز اعتراضات خود استفاده کنند.

در جریان راهپیمایی روز قدس - آخرین جمعه ماه رمضان - در تهران هم به گفته برخی رسانه ها، دهها هزار نفر همزمان با راهپیمایی رسمی، دست به تظاهرات زدند و در مخالفت با سیاست دولت و نحوه برخورد با منتقدان شعارهایی دادند.

پس از این راهپیمایی، مقامات و رسانه های دولتی حضور معترضان را کم اهمیت جلوه دادند و در عین حال، شعارهای داده شده توسط معترضان را که با شعارهای رسمی حکومتی تفاوت داشت محکوم کردند.

امام جمعه موقت تهران با اشاره به اعتراضات پس از انتخابات گفت که "مساله بسیار بالاتر و مهمتر از آن چیزی است که در ظاهر نشان می دهد" و افزود "این جریانات از مرکزی ناشناخته در حال اداره است و آنان برای آینده برنامه های پیچیده و گسترده ای دارند" اما در مورد ماهیت این مرکز و چگونگی آگاهی خود از برنامه های آن توضیح بیشتری نداد.

توصیه به برخورد شدید قضایی
آقای جنتی بدون نام بردن از افرادی خاص، گفت که کسانی که هم اکنون در حال فعالیت برای این مرکز هستند "تنها اسباب بازی و آلت دست آنها هستند، هر چند خود هنوز این امر را باور نکرده اند."
وی خواستار آن شد که دستگاه های امنیتی و قضایی در این مورد سستی به خرج ندهند و افزود "این فتنه گران به هوش باشند و سعی کنند با توبه و جبران گذشته خود، زمینه را برای بهره گیری از رافت اسلامی فراهم کنند."

امام جمعه موقت تهران در عین حال اظهار داشت که "نمی شود با کسانی که بدترین دشمنی ها را دارند و مایه ناراحتی علاقمندان به نظام در سراسر جهان شدند و هنوز هم دست از جنایت های خود برنداشته اند، با رافت برخورد کرد."

احمد جنتی در سخنان خود در نماز جمعه تهران، خطاب به رئیس قوه قضائیه، شدت عمل با این افراد را توصیه کرد و گفت "یکی از مصادیق بارز عدالت همین جاست زیرا قصد آنان براندازی و پایمال کردن سی سال جهاد، شهادت، رزمندگی، محرومیت و زجر کشیدن مردم غیور ماست."

امام جمعه موقت تهران هشدار داد که "مساله دشمنی این افراد بسیار ریشه دار است و تنها به جنگ قدرت خاتمه نمی یابد زیرا آنان خواستار حذف نظام اسلامی و بازگشت به دوران طاغوت هستند" اما در مورد طرف های درگیر در این جنگ قدرت توضیحی نداد.

وی افزود که "جدال با این افراد جدال با دشمنان دین و نظام است و همانند جدال انبیا و اولیای دین با دشمنان خدا و اسلام محسوب می شود."

آقای جنتی گفت که وقایع بعد از انتخابات در ایران باعث نگرانی طرفداران حکومت در سایر نقاط جهان شد و در اثبات این گفته خود اظهار داشت "سید حسن نصرالله (دبیرکل حزب الله لبنان) درباره وقایع اخیر ایران می گوید پس از وقوع این مسایل، از نقاط مختلف جهان به من زنگ می زدند و با ناراحتی سئوال می کردند و می گفتند که چشم امید مظلومان و آزاد اندیشان جهان به ایران است."

به گفته امام جمعه موقت تهران، سید نصرالله گفته است که پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه پس از انتخابات، "همه به اقتدار و ریشه دار بودن نظام و محکوم بودن جریانات اخیر پی بردند."
عدم مذاکره با آمریکا

اشاره آقای جنتی به خطبه های آیت الله علی خامنه ای در نخستین نماز جمعه پس از انتخابات است که اعتراضات به نتیجه انتخابات را مردود دانست و در مورد برخورد شدید با معترضان هشدار داد
درحالیکه در چند روز پس از انتخابات، تظاهرات مسالمت آمیزی در اعتراض به نتیجه این انتخابات برگزار شده بود، در پی اظهارات آیت الله خامنه ای، نیروهای دولتی به برخورد خشونت آمیز با تظاهر روی آوردند که در نتیجه آن، تعدادی کشته و زخمی و صدها نفر بازداشت و زندانی شدند.

احمد جنتی در سخنان خود ابراز اطمینان کرد که "هرچه پیشتر می رویم، آرامش در میان جامعه ما بیشتر می شود هرچند هنوز دشمنان دست از کینه خود برنداشته اند."

امام جمعه تهران در این خطبه به موضوع مذاکرات هسته ای ژنو نیز پرداخت و اظهار داشت که در این مذاکرات، نماینده آمریکا سرانجام پس از سه بار پیشنهاد صحبت با سعید جلیلی، نماینده ایران، و رد آن، موفق می شود در کنار صندلی آقای جلیلی گفتگوی کوتاهی با او انجام دهد که در جریان آن، به مساله حقوق بشر در ایران نیز اشاره می کند اما آقای جلیلی آمریکا را به شکنجه متهم می سازد و "نماینده آمریکا پس از این سکوت می کند و سر پایین می اندازد."

آقای جنتی گفت که "در مورد این نشست بعضی ها تفاسیر غلط کرده اند، بحث مذاکرات با آمریکا نیست" و افزود که موضع جمهوری اسلامی در عدم مذاکره با آمریکا براساس رهنمودهای آیت الله خمینی و آیت الله خامنه ای است و افزود "برخی می خواهند عزت و اقتداری را که ایران به دست آورده خدشه دار کنند."

آقای جنتی در پایان خطبه های نماز جمعه به سالروز ترور آیت الله عطا الله اشرفی اصفهانی، امام جمعه کرمانشاه در سال 1361، اشاره کرد و از او تقدیر به عمل آورد.

هفته گذشته اعلام شد که خانواده آیت الله اشرفی اصفهانی، که از فرزند او محمد اشرفی اصفهانی، نماینده سابق مجلس به عنوان یک شخصیت اصلاح طلب یاد می شود، از برگزاری مراسم سالانه یادبود او در سال جاری منصرف شده اند.

خانواده اشرفی اصفهانی دلیل این تصمیم خود را اعلام نکردند اما پیش از آن، برخی مراسم متداول در سال های قبل، از جمله مراسم سالگرد ترور آیت الله علی قدوسی، اولین دادستان انقلاب در جمهوری اسلامی نیز لغو شد و برخی منابع خبری گفتند که دلیل این تصمیم، ناخرسندی خانواده او از شرایط بعد از انتخابات بوده است.

فراخوان مادران کشته شدگان راه آزادی ودمکراسی


روز شنبه 17 اکتبر 2009همزمان با نشست اعتراضی مادران کشته شدگان راه آزادی و دمکراسی در پارک لاله تهران، گرد هم می آئیم تا ضمن ابراز همبستگی با مادران عزادار میهنمان، اعتراض خود را به نقض حقوق بشر در ایران نشان دهیم.

از تمامی هموطنان دعوت می کنیم که در این امر مهم وانسانی با ما همصدا شوند.

جمعی از زنان ایرانی مقیم برلین

لطفا از آوردن هر گونه آرم خودداری کنید.

زمان : شنبه 17 اکنبر از ساعت 14 الی 16 مکان:

Datum: 17.10.2009

Ort: Berlin-Potsdamer Platz

Potsdamer Str. /Stresemannstr.

Zeit: 14 bis 16 Uhr.

-------------------------------------------------------------------------------------

مادرانی که فرزندان خود را ازدست داده اند یا جگرگوشه گانشان هنوز جزء مفقودین بوده یا در زندان ها به سر می برند، کمیته مادران غزادار ایرانی را تشکیل داده اند. اعضای این کمیته و سایر افرادی که با آنها همدردی می کنند، هر هفته روزهای شنبه از ساعت 6 الی 7 بعد از ظهر در یکی از پارکهای شهر خود با لبا س سیاه به نشانه عزاداری گرد هم می آیند تا با لب های خاموش غم خود را بیان کنند.

http://www.mournfulmothers.blogfa.com/

Aufruf von Müttern getöteter Iraner. Für Menschenrechte und Demokratie!

Lasst sie nicht allein!

Zurzeit findet im Teheraner „Lale-Park“ jeden Samstag ein Sit-in von Müttern statt, deren Töchter und Söhne ermordet wurden, weil sie sich für Menschenrechte und Demokratie im Iran einsetzten.

Am Samstag, dem 17. Oktober 2009 findet in Berlin eine Solidaritätsdemonstration mit den Müttern statt, bei der wir auch gegen die Menschenrechtsverletzungen im Iran protestieren. Diese Demonstration wird von iranischen Frauen organisiert.

Kommt zum Potsdamer Platz und demonstriert mit uns!

Datum: 17. 10.2009

Ort: Berlin-Potsdamer Platz

Potsdamer Str./ Stresemannstraße

Zeit: 14 bis 16 Uhr