محسنیاژهای دادستان کل جمهوری اسلامی که سخنگوئی قوه قضائیه را هم برعهده دارد روز گذشته در نشست خبری و نوبتی خود شرکت کرد.
اژه ای که خود از جمله متهمان پرونده قتل های زنجیره ای و کودتای انتخاباتی سال 88 است، در این مصاحبه درباره بازداشت "رحیمی" معاون اول احمدی نژاد گفت:
از "م ر" تحقیق شده ولی بازداشت نشده و در حال حاضر آزاد است.
اژه ای در باره خروج هدایای نهاد ریاست جمهوری توسط باند احمدی نژاد گفت: دراین مورد هنوز شکایتی نشده است.
وی درباره یک قلم برداشت 16 میلیارد تومانی که متهم آن "بقائی" یکی دیگر از معاونان احمدی نژاد است گفت:
دیوان محاسبات گزارشی به دستگاه قضایی فرستاده است. گفته شده که این وجه مسترد شده و اقدامات حقوقی لازم نیز انجام شده است.
اژه ای از جابجائی ها و انتصابات جدید در قوه قضائیه هم سخن گفت، البته بی آن که از سوابق واقعی برخی از این افراد سخن بگوید. برای مثال اعلام کرد که حجتالاسلام والمسلمین نیری که سابقه طولانی در دیوان عالی کشور دارد رئیس دادگاه عالی انتظامی قضات شد. (نیری از جمله سه قاضی شرع قتل عام زندانیان سیاسی در سال 67 است و درتمام سالهای گذشته عملا دیوان عالی کشور در اختیارش بوده است.)
بختیاری وزیر دادگستری سابق نیز به جای آقای سراج به سمت معاونت دادستانی کل منصوب شد. (بختیاری برای مدتی طولانی سرپرست زندان ها بوده است)
خبرنگاری به پروندههای اقتصادی برادران "ر" و شرکت مس سرچشمه اشاره کرد و پرسید دو تن از مسوولان سابق مقداری از اموال شرکت را به خارج از کشور انتقال دادند و حدود 10 چمدان طلا و جواهر از آنها کشف شده، جزییات پرونده چیست؟
اژه ای گفت:
در پرونده اول 5 نفر بازداشت شدند که از این تعداد یک کارمند، یک وکیل، یک نفر از بانک و دو برادر بازداشت شدند. همچنین اشیای کشف شده تحویل بانک داده شده است و پرونده در حال رسیدگی است.
درباره شرکت مس سرچشمه هم باید بگویم که در این پرونده دو نفر بازداشت هستند و عمده وجوهی که به حسابی در خارج از کشور انتقال داده شده بود به کشور بازگشته و امیدواریم مابقی نیز به کشور بازگردد. البته یکی از دو متهم پرونده اتهامهای دیگری هم دارد.
اژه ای درباره ماجرا و پرونده قضائی حمله با مهر و لنگه کفش به علی لاریجانی رئیس مجلس در جریان سخنرانی 22 بهمن در شهر قم که بموجب بررسی گروه تحقیق مجلس متهم اصلی آیت الله مصباح یزدی و روحانیون زیر دست او هستند گفت:
یک بخشی از این پرونده در دادگاه ویژه روحانیت مطرح و بخش دیگر آن در دادگستری در حال رسیدگی است. گزارشی هم از سوی مجلس رسیده که از اسامی که در این گزارش آمده نیز تحقیق میشود. بنابراین دادستانی از هر فردی که لازم باشد، تحقیقات لازم را به عمل میآورد.
یکی از خبرنگاران پرسید: در زمان اجلاس عدم تعهد تعدادی مگان توسط دولت با قیمت 80 میلیون تومان خریداری شد و بعد از پایان اجلاس به برخی از نور چشمیها به قیمت 15 میلیون تومان داده شد.
اژهای گفت: گزارشی به قوه قضاییه درخصوص مگان داده نشده و بهتر است ما به این مسائل دامن نزنیم.
اژه ای در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران درباره نقش و سهم سه نماینده مجلس در پرونده سه میلیارد دلاری (بانک صادرات که متهم اصلی آن خاوری در کاناداست و محاکمه غیابی وی هم هنوز در دست انداز است) گفت: در پرونده سه هزار میلیارد تومانی، دو نفر به جزای نقدی و ردمال محکوم شدند و یکی دیگر از آنها تبرئه شد. (احتمالا آن فردی که دادستان اسمش را نمی آورد باید علیمحمد جهرمی وزیر کار دولت احمدی نژاد و پیشکار اقتصادی احمدجنتی در فارس باشد که از متهمین درجه اول پرونده سرقت 3 میلیارد دلاری است!)
خبرنگاری درباره احضار یکی دیگر از معاونین احمدی نژاد به همراه فرزندش به بازپرسی سئوال کرد. اژه ای گفت: در این پرونده تحقیقات لازم صورت گرفته و کسی بازداشت نشده است. البته مطلع نیستم که از فرزند ایشان تحقیق شده است یا خیر
از اژه ای درباره فیلترینگ فیسبوک سئوال شد و او گفت:
در حال حاضر وقتش نرسیده که رفع فیلتر شود. اگر جرایم و مصادیق مجرمانه که در آن بوده رفع شده باشد، رفع فیلتر میشود، اعضای کارگروه تعیین مصادیق و محتوای مجرمانه، این موضوع را تشخیص میدهند.
خبرنگاری از طولانی شدن روند رسیدگی به برخی پروندههای قضایی ثبتی شد که باعث دادن رشوه از سوی برخی افراد شده. اژه ای گفت:
در طول یکی دو سال اخیر با فعالتر شدن حفاظت، بعضی افراد که در خود دستگاه قضایی دارای تخلف بودند دستگیر و بازداشت شدند. من امروز یک گزارش را نگاه میکردم که بر اساس آن تعدادی از افراد از سازمان ثبت، تعدادی از قضات دادسرا، برخی از کارمندان و برخی از وکلا دستگیر شدند. در این مدت شاید بیش از 30 نفر از مجموعه خودمان (دستگاه قضائی) تحت تعقیب قرار گرفتهاند. همین الان بعضیها بازداشت هستند، بعضیها دادگاه رفتند، بعضیها آزاد شده و منتظر محاکمه هستند که افرادی از اداره ثبت هم در بین اینها هستند. همین امروز متوجه شدم دو وکیل هم در بازداشت هستند که یکی از آنها در پرونده اقتصادی که در این جلسه تحت عنوان «ر» به آن اشاره شد بازداشت است.
از اژه در باره مفقود شدن "آرش صادقی" در زندان اوین سئوال شد. او گفت:
گفته شده که این فرد در زندان اوین اعتصاب غذا کرده است، در حالی که در زندان اوین در سال 91 و 92 چنین فردی وجود نداشته است. البته در سال 89 فردی با این نام دستگیر شده و به یک سال حبس محکوم شده است که بعد از سپری کردن محکومیت آزاد شده است، ولی اگر تشابه اسمی هم بوده است چنین فردی در سال 91 و 92 در زندان اوین وجود نداشته است.
محسنیاژهای درباره نقش جدید دادگستری پس از انتصاب پورمحمدی بعنوان وزیر دادگستری دولت روحانی گفت:
آقای پورمحمدی میخواهند مسائل رسانه قوه قضاییه را سامان بدهند که یکی از این مسائل اطلاعرسانی است. یک بخش از اطلاعرسانی، سخنگویی و بخش دیگر روابط عمومی است. مرکز رسانهای ممکن است بخواهند روزنامهای داشته باشند یا از طریق صدا و سیما اطلاعرسانی کنند. ما که از خدا خواستهایم و میخواهیم این مسئولیت زودتر به کس دیگری واگذار شود اما آقای پورمحمدی جایگزین سخنگوی روابط عمومی قوه قضاییه نشده است.
خبرنگاری درباره گروگانگیری چند روز اخیر درتهران سئوال کرد. اژه ای گفت: گروگانگیری چند روز گذشته خیلی شدید نبوده است و میتوان گفت که بیجهت هم نبوده اس
|