| ||||
|
دو نفر که به گفته دادستانی تهران برای موساد و سیا جاسوسی میکردند صبح امروز (یکشنبه ۲۹ اردیبهشت) در ایران به دار آویخته شدند. دادگاه انقلاب اسلامی تهران این دو نفر را محارب دانسته و آنها را به مرگ محکوم کرده است. این حکم به تایید دیوان عالی کشور نیز رسیده بود.
دادستانی تهران اعلام کرد که یکی از این دو متهم به نام محمد حیدری "اطلاعات امنیتی و اسرار کشور" را به عوامل سازمان اطلاعات اسرائیل، موساد در خارج از ایران تحویل داده و در ازای آن پول دریافت کرده بود.
درباره اینکه این دو نفر در چه زمانی دستگیر و محاکمه شدهاند هیچ جزئیاتی اعلام نشده، اما نفر دوم کوروش احمدی متهم بوده که "اطلاعات کشور " را در اختیار عوامل سیا (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) قرار میداده است.
کلیکفیلمی کوتاه از اعترافات آنها را خبرگزاری فارس منتشر کرده است.
وزارت اطلاعات ایران هم در اطلاعیهای اعلام کرد که "سربازان گمنام امام زمان" با "روشهای تخصصیِ ضد جاسوسی در داخل و خارج از کشور" دو تن از "سرشبکههای جاسوسی" متعلق به سیا و موساد را شناسایی و دستگیر کردند.
"در مرحلۀ بعدی با ادامه تحقیقات و دریافت سایر اطلاعات و اعترافات دقیق جاسوسان و تکمیل پرونده آنها در دادگاههای صالحه محاکمه و به جرم خیانت به کشور، محکوم به اعدام شده و سحرگاه امروز به سزای اعمال ننگین خود رسیدند."
این وزارتخانه وعده داد "اطلاعات تکمیلی" را درباره ابعاد این پرونده "متعاقبا" منتشر خواهد کرد.
ایران در گذشته هم افرادی را به عنوان "عوامل" آمریکا و اسرائیل به تلاش برای کسب اطلاعات و ایجاد اخلال در برنامه هسته ای ایران و همچنین ترور افرادی که با این برنامه همکاری می کنند متهم کرده است.
در آذرماه سال ۱۳۸۷، علی اشتری به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به اعدام محکوم شد.
به گفته مدیر کل ضد جاسوسی وزارت اطلاعات، آقای اشتری در زمینه خرید و فروش تجهیزات فنی و الکترونیکی با برخی مراکز امنیتی، دفاعی و نظامی جمهوری اسلامی همکاری داشت.
این مقام امنیتی ایران گفت که آقای اشتری طی سفرهای خارجی "به دام سرویس های جاسوسی" اسرائیل افتاد و ماموران اسرائیلی با توجه به "مسایل و معضلات اخلاقی، مشکلات خانوادگی و مسایل مالی" او را به همکاری خود جلب کردند.
سال گذشته نیز ۱۳ نفر به اتهام جاسوسی برای دستگاههای اطلاعاتی اسرائیل محکوم شناخته شدند. به گفته دادگاه انقلاب این افراد را شبکه های ماهواره ای خارج از کشور به جاسوسی ترغیب کرده بودند.
یکی از این افراد کلیکمجید جمالی فشی بود که به اتهام جاسوسی برای اسرائیل، مشارکت در ترور مسعود علیمحمدی، فیزیکدان ایرانی و دریافت ۱۲۰ هزار دلار اعدام شد.
پس از آن مستندی از تلویزیون ایران پخش شد و در آن اعترافات "کلیکتیم ترور شهدای هستهای" به نمایش درآمد که از جاسوسی برای اسرائیل خبر میدادند.
سال پیش وزارت خارجه ایران به شهروندان ایران هشدار داد "باتوجه به سابقه اقدامات ضد ایرانی نهادهای اطلاعاتی و امنیتی غربی طی سالهای اخیر که موجب گرفتار شدن شماری از شهروندان ایرانی در دامهای امنیتی آنها شده است به کلیه شهروندان عزیزی که قصد سفر به خارج را دارند توصیه مینماید چنانچه با پیشنهادات مالی، کاری، تجاری، اعطای اقامت و تابعیت و سایر پیشنهادات اغوا کننده از سوی افراد ناشناس مواجه شدند، از پذیرش آن خودداری و در این زمینه با وکیل خود یا سفارتخانه ها و سرکنسولگریهای جمهوری اسلامی ایران مشورت نمایند."
سال گذشته دیوان عالی کشور حکم امیر میرزا حکمتی شهروند ایرانیتبار آمریکایی را که متهم به جاسوسی برای ایالات متحده شده بود لغو کرد.
این حکم حدود دو ماه و نیم پس از پخش "اعترافات" او لغو و برای رسیدگی مجدد به دادگاهی دیگر فرستاده شد.