Sunday, October 11, 2015

شمخانی: همدانی در خودرو «شهید» شد

شمخانی: همدانی در خودرو «شهید» شد  

دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: «سردار همدانی مشغول شناسایی منطقه ای در حلب بود که بتواند قدرت مشاوره ای خود را به درستی ارائه کند که همانجا در صحنه شناسایی و در خودرویی به شهادت رسید.»
به گزارش انتخاب و به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، علی شمخانی پس از پایان «سیزدهمین یادواره شهدای بسیج مسجد امام حسین» در جمع خبرنگاران به سوابق سردار همدانی در دوران جنگ اشاره می‌کرد و گفت: «این شهید بزرگوار پس از پایان دوران دفاع مقدس هیچ گاه از کسوت سپاهی گری و نظامی گری در دفاع از انقلاب خارج نشد و مدتها بود که مسئولیت مستشاری در بخشی از سوریه و در حلب را به عهده داشت.»

شمخانی افزود: «با توجه به تحولات سه هفته گذشته در منطقه عمومی شامات و با توجه به حضور روسیه، فعال شدن ارتش سوریه و از دست رفتن روحیه تکفیری ها، این شهید بزرگوار مشغول شناسایی منطقه ای بود که بتواند قدرت مشاوره ای خود را به درستی ارائه کند.»

به گفته دبیر شورای عالی امنیت ملی، این حادثه به دلیل شناخت لحظه‌ای سردار همدانی صورت گرفته، چون آدم «ناشناسی» بود و با سه نفر همراه بود که وی در حادثه ای خودرویی و در صحنه شناسایی به «شهادت» رسید.
 
از روز گذشته، روایت‌های مختلفی از نحوه کشته شدن سردار همدانی در فضای مجازی منتشر شده است.

سرانجام، فرجامِ برجام معلوم شد

   سرانجام، فرجامِ برجام معلوم شد

همزمان با حضور محمدجواد ظریف، سیدعباس عراقچی و مجید تخت‌روانچی در نشست علنی امروز مجلس، کلیات «برجام» با وجود مخالفت «دلواپسان» جبهه پایداری، رای آورد.
به گزارش خبرگزاری فارس، بامداد امروز، جلسه علنی مجلس با حضور وزیرخارجه و معاونینش تشکیل شد و کلیات طرح اجرای توافق جامع هسته‌ای با ۱۳۳ رای موافق تصویب شد.
نمایندگان ارشد جبهه پایداری و دلواپسان، از هیات رئیسه و لاریجانی به خاطر «تعجیل» در به رای گذاشتن برجام انتقاد کردند که رئیس مجلس منکر «تجیل» شد.
مهرداد بذرپاش، عضو هیات رئیسه مجلس، در اعتراض گفت: «کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در کمتر از دو ساعت هم طرح که جزو مهمترین طرح‌های جمهوری اسلامی است بررسی کرده و هم ۲۰۰ پیشنهاد را نیز بررسی و به صورت یکجا رد کرده است.
نمایندگان دو طرف به طرفداری و یا در مخالفت با برجام، پشت تریبون رفتند.
نهایتا کلیات طرح اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در قبال اجرای برجام را پس از بحث و بررسی با ۱۳۹ رای موافق در مقابل ۱۰۰ رای مخالف به تصویب رسید.
جزئیات این طرح در نشست علنی روز سه‌شنبه این هفته پارلمان در صحن علنی مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

عفو بین‌الملل می‌گوید آتنا فرقدانی وادار به 'آزمایش بکارت' شده است

عفو بین‌الملل می‌گوید آتنا فرقدانی وادار به 'آزمایش بکارت' شده است   

Image caption عفو بین‌الملل می‌گوید یادداشتی از آتنا فرقدانی دریافت کرده‌ که نشان می‌دهد از او آزمایش بکارت گرفته اند
سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید آتنا فرقدانی کارتونیست ایرانی پیش از برگزاری دادگاهش به اتهام "رابطه نامشروع" مجبور به انجام "آزمایش بکارت" شده است.
خانم فرقدانی به گفته خانواده‌اش به دلیل "دست دادن" با وکیلش به "رابطه نامشروع" متهم شده و این سازمان اتهام او را نمونه دیگری از خشونت علیه زنان در ایران دانسته است.
هفته گذشته آتنا فرقدانی و وکیلش محمد مقیمی در دادگاهی غیرعلنی در تهران به اتهام "رابطه نامشروع غیر زنا و عمل خلاف عفت" محاکمه شده‌اند.
مادر این کارتونیست می‌گوید دخترش به دلیل "دست دادن با وکیلش" به این جرم متهم شده است.
اکنون عفو بین‌الملل می‌گوید در یادداشتی از آتنا فرقدانی که به بیرون از زندان درز کرده و این سازمان آن دیده است موضوع انجام "آزمایش بکارت" تایید شده است.
بر اساس بیانیه این سازمان، خانم فرقدانی در این یادداشت نوشته است که ماموران قوه قضاییه او را دوازدهم اوت (۲۱ مرداد) به یک مرکز بهداشتی خارج از زندان برده‌اند و ناچارش کرده‌اند به خاطر انجام تحقیقات در مورد پرونده‌اش این آزمایش را انجام دهد.
پیشتر عشرت اردستانی مادر خانم فرقدانی و محمد مقیمی وکیل او در گفتگو با نشریه اینترنتی روزآنلاین، خبر انجام آزمایش بکارت از او را تکذیب کرده و گفته بودند چنین چیزی واقعیت ندارد.
اکنون عفو بین‌الملل می‌گوید یادداشتی از او دریافت کرده‌اند که نشان می‌دهد چنین آزمایشی انجام شده است.
سعید بومدوحا، معاون مدیر عفو بین الملل در امور خاورمیانه و شمال آفریقا در این بیانیه گفته است "این شوکه کننده است که علاوه بر محکومیت "مضحک" آتنا فرقدانی به "جرم" دست دادن با وکیلش، اکنون مقام‌های ایرانی او را مجبور کرده‌اند که به "آزمایش بکارت و حاملگی" تن بدهد."
آقای بومدوحا گفته است مقامات قضايى ايران با سوءاستفاده از "بدنامى آميخته به تبعيض و خشونت جنسيتى" که در این اقدام نهفته به دنبال تحقیر، آزار و مجازات خانم فرقدانی بوده‌اند.
آتنا فرقدانی هنرمند نقاش و کارتونیست منتقد، فارغ التحصیل رشته نقاشی از دانشگاه الزهرا است.
Image copyright BBC World Service
Image caption آتنا فرقدانی به خاطر کشیدن طرحی از نمایندگان مجلس از ادامه تحصیل منع شد
او به خاطر کشیدن طرحی از نمایندگان مجلس از ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد منع شد و به زندان محکوم شد.
دلیل زندانی شدن او کشیدن و انتشار کارتونی است که در آن به طرح پیشنهادی مجلس ایران برای محدود کردن حق کنترل موالید و حقوق زنان اعتراض شده است.
آتنا فرقدانی در سال ۹۳ هم پس از یک دوره کوتاه بازداشت، با انتشار ویدیویی به شرح دوران بازداشت خود پرداخت و از جمله گفت ماموران زن در بازرسی بدنی او را برهنه کرده و برخورد خشنی با او داشته‌اند.
خانم فرقدانی پس از انتشار این ویدئو به دادگاه انقلاب احضار شد که به گفته نزدیکانش در آنجا یک مامور زن و یک مامور مرد او را کتک زدند و به زندان قرچک ورامین فرستادند.
این کارتونیست در خرداد ماه ۱۳۹۴ به حکم شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی، به اتهام "اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی" ایران، "فعالیت تبلیغی علیه نظام" جمهوری اسلامی و "توهین به رهبری، رئیس جمهور، نمایندگان مجلس و ماموران بند ۲ الف سپاه در حین بازجویی‌اش" به ۱۲ سال و ۹ ماه حبس محکوم کرد.
در ماه سپتامبر (مرداد ماه) شبکه‌ بین‌المللی مدافع حقوق کاریکاتوریست‌، جایزه‌ شجاعت در کشیدن کاریکاتور را به آتنا فرقدانی اهدا کردند.

صالحی: مرا به قتل و دفن در راکتور اراک تهدید کردند

صالحی: مرا به قتل و دفن در راکتور اراک تهدید کردند

رئیس سازمان انرژی اتمی می‌گوید در نشست بررسی طرح برجام مجلس یکی از نمایندگان او را تهدید به مرگ کرد. معاون پارلمانی رئیس جمهور گفته، این نماینده وزیر خارجه را نیز به اعدام تهدید کرده است.
محمد جواد ظریف و علی اکبر صالحی در مراحل پایانی مذاکرات هسته‌ای در وین محمد جواد ظریف و علی اکبر صالحی در مراحل پایانی مذاکرات هسته‌ای در وین
بررسی "طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام" در نشست علنی یک‌شنبه، ۱۹ مهر ماه مجلس با تنش‌ها و حاشیه‌های فراوانی همراه بود.
علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی که به عنوان نماینده دولت در این نشست حضور داشت، ضمن گلایه از "جوسازی‌ها و توهین‌ها" فاش کرد که یکی از نمایندگان او را تهدید به مرگ کرده است.
کمال‌الدین پیرموذن، عضو فراکسیون رهروان به خبرگزاری ایسنا گفت، کسی که صالحی را تهدید کرده روح‌الله حسینیان، یکی از نمایندگان افراطی مجلس بوده است.
بیشتر بخوانید: نگاهی به جزئیات طرح جنجالی مجلس درباره برجام
تهدید به دفن ظریف و صالحی زیر سیمان
رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنانی که فایل صوتی آن نیز منتشر شده، بدون نام بردن از فرد خاصی گفت یکی از نمایندگان تهدید کرد: «در همان قلب راکتور اراک روی شما سیمان می‌ریزیم و دفن‌تان می‌کنیم.»
روح‌الله حسینیان، نماینده تندروی مجلس و از طرفداران سرسخت محمود احمدی‌نژاد روح‌الله حسینیان، نماینده تندروی مجلس و از طرفداران سرسخت محمود احمدی‌نژاد
ظاهرا این تهدید به بخشی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره دارد که مطابق آن ایران پذیرفته، قلب راکتور آب‌سنگین اراک به گونه‌ای بازطراحی و بازسازی شود که این تاسیسات قابلیت تولید "پلوتونیوم در سطح تسلیحاتی" نداشته باشد.
چندی پیش در رسانه‌های ایران سخنانی از جان کری، وزیر خارجه آمریکا خطاب به نمایندگان کنگره نقل شد مبنی بر این‌که "مخزن راکتور اراک را در می‌آوریم و آنجا را پر از سیمان می‌کنیم".
صالحی ششم مرداد در جلسه پرسش و پاسخی با نمایندگان مجلس گفت، سخنان کری بد منتقل شده و قرار است مخزنی که از تاسیسات اراک بیرون آورده می‌شود برای جلوگیری از استفاده مجدد از آن با سیمان پر شود.
معاون رئیس جمهور در این جلسه خاطر نشان کرد که مخزنی که از تاسیسات خارج می‌شود به خاطر رعایت مسائل ایمنی قابل استفاده مجدد نیست و او این موضوع را برای رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای نیز توضیح داده است.
بیشتر بخوانید: توافق وین؛ آنچه ایران به آن تن می‌دهد، آنچه به دست می‌آورد
«تعیین‌کننده‌ی کف و سقف مذاکرات نبودیم»
رئیس سازمان انرژی اتمی که سخنانش در نشست یک‌شنبه بارها بر اثر فریاد و اعتراض مخالفان قطع می‌شد خطاب به آنها گفت: «گوش کنید و حرف حق را بشنوید! ما که قرار است سیمان رویمان ریخته شود، دست کم حرفمان را گوش کنید!»
صالحی منتقدان برجام را متهم کرد که "از عدم آشنایی افکار عمومی به مسائل تخصصی سوء‌استفاده می‌کنند و در جایگاه یک دانشمند می‌نشینند و سخن می‌گویند".
او در پاسخ به کسانی که تولید پلوتونیم را مهم عنوان می‌کنند، خاطر نشان کرد که راکتور اراک بدون بازطراحی هر سال ۸ کیلو پلوتونیم تولید می‌کند که در طول عمر ۳۰ ساله این تاسیسات ۲۴۰ کیلو خواهد بود و این مقدار کمتر از نصف سوخت مورد نیاز یک تاسیسات در سال است.
مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در حاشیه نشست یک‌شنبه در جمع خبرنگاران گفت: «یکی از نمایندگان آقای صالحی و ظریف را تهدید به اعدام کردند و گفتند شما را اعدام می‌کنیم و در قلب همان رآکتور اراک با سیمان دفن‌تان می‌کنیم.»
علی اکبر صالحی تاکید کرد که تعیین چارچوب مذاکرات توسط او انجام نشده و این کار را سران حکومت کرده‌اند و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای نیز به "کف و سقفی" که برای این کار تعیین شده بود پایبند بوده‌اند.
بیشتر بخوانید: تصویب کلیات طرح "اقدام متناسب ایران در اجرای برجام" در مجلس
محافظت از صالحی در مجلس
هنگام سخنرانی صالحی شماری از نمایندگان مخالف توافق هسته‌ای جلوی تریبون قرار گرفتند و با فریاد سعی بر جلوگیری از سخنانش داشته‌اند.
پیرموذن می‌گوید در چند دقیقه‌ای که نطق رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داشت، همراه با دو نماینده دیگر "برای مراقبت از صالحی" کنار او ایستاده‌اند.
کلیات طرحی که امروز در مجلس به بحث گذاشته شد سر انجام با رأی موافق ۱۳۹ نماینده حاضر در این نشست به تصویب رسید و بررسی جزئیات آن به سه‌شنبه، ۱۹ مهر موکول شد.
این طرح یک ماده واحده، ۹ بند و دو تبصره دارد. بند پنجم به بخشی از برجام مربوط می‌شود که به تاسیسات اراک و تغییراتی که قرار است در آن انجام شود می‌پردازد.
در بند پنجم با اشاره به "بازطراحی راکتور آب سنگین اراک و هم چنین در صورت ضرورت تبادل ذخایر غنی شده"، تنها شرط این کار "انعقاد قراردادهای قطعی و مطمئن جایگزین و حصول اطمینان نسبت به اجرای آنها" ذکر شده است