Saturday, June 15, 2013

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 26 خرداد، 16 ژوئن (به روز شد)

عکس / صفحه اول امروز روزنامه ها، یکشنبه 26 خرداد، 16 ژوئن (به روز شد)





























عکس / شادی مردم به جان آمده برای انتخاب بد از بدتر

عکس / شادی مردم به جان آمده برای انتخاب بد از بدتر



















"تلاش برای مصادره پیام مردم در انتخابات به سود خامنه‌ای و نظام" روحانیون٬ نظامیان و رسانه‌های نزدیک به علی خامنه‌ای تلاش می‌کنند حضور اعتراضی مردم در انتخابات و رای به حسن روحانی را نشانه‌ اعتماد به نظام و «دشمنی» آن‌ها با آمریکا معرفی کنند. به گزارش دیگربان، یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته (جمعه ۲۴ خرداد) با حضور معنادار مردم برگزار شد که تاکنون حسن روحانی با اختلافی معنادار در صدر نتیجه شمارش آراء قرار دارد. روحانیون٬ نظامیان و رسانه‌های محافظه‌کار با سکوت هماهنگ در برابر نتایج اولیه٬ تلاش می‌کنند اصل حضور شهروندان را به منزله اعتماد٬ همراهی و علاقه‌ آن‌ها به علی خامنه‌ای و جمهوری اسلامی تفسیر کنند. عبدالله حاجی صادقی٬ جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه گفته که «هدف اصلی سپاه در انتخابات حضور پرشور و خلق حماسه سیاسی بود که توسط مردم به خوبی محقق شد.» محمدرصا نقدی٬ فرمانده سازمان بسیج هم افزوده است: «مشارکت آحاد جامعه نشان داد که مردم به نظام انتخاباتی خود اعتماد کامل دارند و نظام اسلامی در نظر مردم پاک‌ترین و امانت‌دار‌ترین نظام هاست.» عباس کعبی یک عضو مجلس خبرگان رهبری هم ادعا کرده که «پیام انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری بازنمایی اعتماد کامل ملت ایران به نظام مقدس جمهوری اسلامی بود.» خبرگزاری فارس و برخی دیگر از رسانه‌های محافظه‌کار به مشخص شدن نتیجه اولیه شمارش آراء یا در برابر این اعلام سکوت کرده و یا تلاش می‌کنند کلیت این انتخابات را به سود جمهوری اسلامی مصادره کنند.

"تلاش برای مصادره پیام مردم در انتخابات به سود خامنه‌ای و نظام"

روحانیون٬ نظامیان و رسانه‌های نزدیک به علی خامنه‌ای تلاش می‌کنند حضور اعتراضی مردم در انتخابات و رای به حسن روحانی را نشانه‌ اعتماد به نظام و «دشمنی» آن‌ها با آمریکا معرفی کنند.
به گزارش دیگربان، یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری روز گذشته (جمعه ۲۴ خرداد) با حضور معنادار مردم برگزار شد که تاکنون حسن روحانی با اختلافی معنادار در صدر نتیجه شمارش آراء قرار دارد.
روحانیون٬ نظامیان و رسانه‌های محافظه‌کار با سکوت هماهنگ در برابر نتایج اولیه٬ تلاش می‌کنند اصل حضور شهروندان را به منزله اعتماد٬ همراهی و علاقه‌ آن‌ها به علی خامنه‌ای و جمهوری اسلامی تفسیر کنند.
عبدالله حاجی صادقی٬ جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه گفته که «هدف اصلی سپاه در انتخابات حضور پرشور و خلق حماسه سیاسی بود که توسط مردم به خوبی محقق شد.»
محمدرصا نقدی٬ فرمانده سازمان بسیج هم افزوده است: «مشارکت آحاد جامعه نشان داد که مردم به نظام انتخاباتی خود اعتماد کامل دارند و نظام اسلامی در نظر مردم پاک‌ترین و امانت‌دار‌ترین نظام هاست.»
عباس کعبی یک عضو مجلس خبرگان رهبری هم ادعا کرده که «پیام انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری بازنمایی اعتماد کامل ملت ایران به نظام مقدس جمهوری اسلامی بود.»

خبرگزاری فارس و برخی دیگر از رسانه‌های محافظه‌کار به مشخص شدن نتیجه اولیه شمارش آراء یا در برابر این اعلام سکوت کرده و یا تلاش می‌کنند کلیت این انتخابات را به سود جمهوری اسلامی مصادره کنند.
 

روحانی همچنان بالای ۵۰ درصد

روحانی همچنان بالای ۵۰ درصد


بر اساس آخرین نتایج انتخابات، روحانی با اختلاف 6 میلیون رای پیشتاز است.
آخرین نتایج شمارش آرا انتخابات ریاست جمهوری تا ساعت ۱۴ امروز شنبه ۲۵ خرداد ماه به شرح زیر است:
 کل آرا ماخوذه ۱۶ میلیون و ۷۱۶ و ۹۳۷
کل آرا صحیح ۱۶ میلیون و ۱۶۶ هزار و ۳۹۲
 حسن روحانی ۸ میلیون و ۴۳۹ هزار و ۵۳۰ رای
 محمدباقر قالیباف ۲ میلیون و ۵۶۰ هزار و ۳۸۳ رای
 سعید جلیلی یک میلیون و ۸۹۰ هزار و ۴۶۲ رای
 محسن رضایی ۲ میلیون و ۱۰۱ هزار و ۳۳۰ رای
 علی اکبر ولایتی ۹۷۷ هزار و ۷۶۵ رای
 سید محمد غرضی ۱۹۶ هزار و ۹۲۲ رای
 همچنین صفرعلی براتلو رئیس ستاد انتخابات استان تهران گفته است: صندوق‌های انتخابات ریاست جمهوری در استان تهران شمارش شده است، اما تجمیع و شمارش تعدادی از صندوق‌ها هنوز باقی مانده است.

حسن روحانی

حسن روحانی

وزیر کشور ایران: امیدواریم نتیجه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری امروز اعلام شود

وزیر کشور ایران: امیدواریم نتیجه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری امروز اعلام شود

طبق آخرین داده‌های وزارت کشور حسن روحانی پیشتاز انتخابات ریاست‌جمهوری ایران است
شمارش آرای یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران ادامه دارد و براساس آخرین داده‌های وزارت کشور، حسن روحانی، نامزد مورد حمایت گروه‌های اصلاح‌طلب و میانه‌رو در ایران پیشتاز انتخابات است.
وزارت کشور ایران حدود ساعت ۱۶ به وقت محلی، اعلام کرد که در مجموع ۲۳ میلیون و ۱۴ هزار و ۸۷۳ رأی شمرده شده است که ۲۲ میلیون و ۲۲۴ هزار و ۳۶۴ رأی صحیح بوده است و آقای روحانی توانسته است ۱۱ میلیون و ۷۵۴ هزار و ۱۳ رأی از این تعداد را کسب کند.

براساس آخرین داده‌های وزارت کشور، آقای روحانی تاکنون کمی بیش از ۵۱ درصد آراء را به دست آورده است.طبق اعلام وزارت کشور ایران، محمد باقر قالیباف و محسن رضایی پس از آقای روحانی به ترتیب بیشترین آراء را به دست آورده‌اند.
اما اگر با پایان شمارش آراء مشخص شود که آقای روحانی نتوانسته است بیش از ۵۰ درصد آراء را کسب کند، انتخابات ریاست‌جمهوری ایران به دور دوم کشیده خواهد شد.
آخرین نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران
محمد نجار، وزیر کشور ایران، با اشاره به برگزاری همزمان انتخابات ریاست‌جمهوری و انتخابات شورای شهر و روستا به شبکه خبر ایران گفت: "حجم کار و عملیات اجرایی سنگین است."
او اضافه کرد که شمارش آراء با دقت انجام می‌شود و وزارت کشور ایران "دقت و شفافیت را فدای سرعت" نمی‌کند.
او گفت که طبق قانون انتخابات ریاست‌جمهوری، نتیجه نهایی انتخابات "پس از وصول گزارش هیات اجرایی مرکزی انتخابات" اعلام خواهد شد.
وزیر کشور ایران اضافه کرد که انتظار دارد با برگزاری جلسه هیات اجرایی مرکزی انتخابات، نتیجه نهایی انتخابات ریاست‌جمهوری امروز اعلام شود.
او گفت: "هرچه جلوتر برویم سرعت شمارش آراء بیشتر می شود."
وزارت کشور ایران اعلام نتایج اولیه شمارش آرای انتخابات ریاست‌جمهوری را با چند ساعت تاخیر نسبت به دوره قبل آغاز کرد. چهار سال پیش در دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری ایران، ساعاتی پس از پایان رأی‌گیری، پیروزی محمود احمدی‌نژاد اعلام شد که اعتراضات بسیاری را به دنبال داش

عکاس خانه نگاه ۲۴/خرداد/۱۳۹۲


۲۴/خرداد/۱۳۹۲
نگاه


وزارت کشور: آراء روحانی به بیش ا ز۵۰ درصد رسید

وزارت کشور: آراء روحانی به بیش ا ز۵۰ درصد رسید


تازه ترین آمار وزارت کشور، از اخذ بیش از نیمی از آراء شمرده شده توسط حسن روحانی، نامزد اصلاح طلبان در یازدمین دوره انتخابات ریاست جمهوری حکایت دارد.
۱۳۹۲/۳/۲۵

وزارت کشور ایران می گوید تاکنون بیش از ۱۶ میلیون  و ۷۱۶ رای شمرده شده که از این تعداد بیش از ۱۶ میلیون و ۱۶۶ هزار رای، جز آرا صحیح است.

بر اساس این آمار حسن روحانی، ۸ میلیون و ۴۳۹ هزار رای را از آن خود کرده است.
 
محمد باقر قالیباف با بیش از ۲ میلیون و  ۵۶۰ هزار رای در رده دوم قرار دارد.

محسن رضایی با بیش از ۲ میلیون و ۱۰۱  هزار رای سوم و سعید جلیلی مذاکره کننده ارشد اتمی جمهوری اسلامی ایران با بیش از یک میلیون و ۸۹۰ هزار رای چهارم است.

تا پیش از این سعید جلیلی از محسن رضایی جلوتر بود. آقای جلیلی در انتخابات به عنوان نامزد نزدیک به آیت الله خامنه ای شناخته شده بود و از حمایت آیت الله مصباح یزدی برخوردار بود.

علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی با بیش از ۹۷۷ هزار رای پنجم و محمد غرضی با ۱۹۶ هزار رای آخر است.
 
حسن روحانی در مناظره های انتخاباتی از سیاست ایران در مذاکرات هسته ای در سال های اخیر، و همچنین برخی از محدودیت های اجتماعی نظیر جمع آوری ماهواره ها از خانه ها توسط ماموران نیروی انتظامی انتقاد کرد.

در همین حال،  عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان به رسانه ها در ایران هشدار داده است از «گمانه زنی» در مورد نتیجه انتخابات و ارسال پیامک خودداری کنند.

از سوی دیگر، صولت مرتضوی، رییس ستاد انتخابات وزارت کشور تاخیر این ستاد در اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران را  رد کرد و گفت «هیچ تاخیری صورت نگرفته است.»

صولت مرتضوی روز شنبه در یک نشست خبری گفت:«حاضر نیستیم دقت و صحت شمارش آرا را فدای سرعت کنیم.»

حسنعلی نوری، مدیرکل دفتر انتخابات وزارت کشور ایران نیز روز شنبه گفت مبنای تعیین پیروزی یک کاندیدا در انتخابات ریاست جمهوری، درصد آرا اخذ شده آن کاندیدا به کل آرا ثبت شده است و نه آرا صحیح.

وزارت کشور ایران شمار واجدان شرایط رای دادن در یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری را حدود پنجاه میلیون نفر عنوان کرده است.

این گزارش در حال به روز شدن اس
ت

قرائت معنای آرا: وزن اجتماعی رهبر و همه پرسی هسته‌ای رادیو فردا، مجید محمدی: فراتر از شرکت يا عدم شرکت جريان‌ها و گروه‌هايی از مردم، فرايند نظارت استصوابی و ديگر روش‌های مهندسی اعمال شده بر انتخابات ۹۲ نتيجه‌ی اين رويداد و ميزان آرای نامزدهای موجود و اين که کدام يک به دور دوم بروند از سه جهت می تواند معنی دار باشد، البته اگر انتخابات در همين حد غير رقابتی‌اش سالم برگزار شود: ۱) با تعدد نامزدهای جناح اقتدارگرا که هريک يکی از گرايش‌های آن را نمايندگی می کند (قاليباف نماينده‌ی نظاميگرايان مصالحه گرا، جليلی نماينده‌ی نظاميگرايان تنشگرا، ولايتی نماينده‌ی اقتدارگرايان سنتگرا، روحانی عمدتا نماينده‌ی اقتدارگرايان عملگرا، و رضايی نماينده‌ی اقتدارگرايان عامه گرا) اگر تقلب معناداری در انتخابات نشود می توان وزن آنها را در ميان رای دهندگان وفادار به حکومت (و نه کليت جامعه؛ تنها رای به روحانی مخلوطی از وفاداران به جمهوری اسلامی و مخالفان است) اندازه گرفت؛ ۲) خامنه‌ای در ميان اين گرايش‌های اقتدارگرا بيشترين قرابت را با نظاميگرايان تنشگرا دارد. رای جليلی در اين انتخابات رای اختصاصی خامنه‌ای و منطبق با فضای ذهنی وی است چون هم جليلی عينا مواضع او را تکرار کرده و هم ديگر نامزدها طابق النعل باالنعل از مواضع خامنه‌ای دفاع نکرده‌اند؛ و ۳) وجود روحانی و جليلی در اين انتخابات که هر يک دوره ای در مقام دبيری شورای امنيتی ملی بوده و مذاکرات هسته‌ای را به پيش برده‌اند اين انتخابات را در صوت عدم تقلب و جابجايی آرا به رفراندمی در باب چگونگی پيشبرد مذاکرات هسته‌ای تبديل می کند. بالاخص در مناظره‌ی سوم که تلويزيون دولتی مدعی است ۴۰ ميليون بيننده داشته مواضع دو طرف به خوبی برای رای دهندگان آشکار بوده است. همچنين اين دو نامزد کمتر در باب مسائل اجتماعی و اقتصادی با هم اختلاف داشته‌اند تا بتوان تفاوت آرای آنها را به سياست‌ها و برنامه‌های ديگرشان نسبت داد. از اين جهت ميزان رای به جليلی که غير از مقاومت و ايستادگی در برابر غرب با اختصاص منابع کشور به حزب پادگانی سخنی در اين انتخابات نداشت رای به روند مذاکرات فعلی است و رای پايين به وی نفی روند مذاکرات است چون در پرونده‌ی جليلی هيچ مسئوليت شاخصی غير رياست هيئت مذاکره کننده با ۵+۱ وجود ندارد. از همين جهت نامزدی دبير شورای امنيت کشور و سرپرست تيم مذاکره کننده يک خطای راهبردی حکومت بوده است. البته رای يا عدم رای به روحانی به دليل تنوع حاميان و تنوع مخالفان وی بدين گونه قابل تفسير نيست. نتيجه‌ی اين رای برای مذاکره کنندگان با ايران نيز جدی است. آنها اگر با جليلی شکست خورده مذاکره کنند در موضعی قوی تر قرار می گيرند چون حتی افکار عمومی بخش شرکت کننده در انتخابات در ايران نيز سبک و جهت گيری وی را رد کرده است. در مورد مهندسی انتخابات در دور اول دو سناريو قابل تصور است: عدم دستکاری خامنه‌ای در رای اقتدارگرايان (از جمله روحانی) که به احتمال زياد به رفتن روحانی و قاليباف به دور دوم می انجامد و دستکاری خامنه‌ای و بيت که روحانی را حذف و جليلی را به جای وی به دور دوم می فرستد (تکرار داستان سال ۸۴ که به جای قاليباف اسب احمدی نژاد را در دور اول برای رياست جمهوری زين کردند). سناريوی اول: روحانی/قاليباف اگر روحانی و قاليباف به دور دوم بروند- که امکان آن پس از مناظره‌ها و حمايت هاشمی/خاتمی از روحانی افزايش يافته- و جليلی حذف شود دو معنا بر وضعيت و رفتار حکومت خامنه‌ای بار می شود: ۱. پايگاه اجتماعی خامنه‌ای نامزدی که عينا مواضع خامنه‌ای را تکرار می کرد با درصد پايينی شکست خورده است. با حذف حداد عادل که او هم عينا مواضع فرهنگی و اجتماعی و سياسی خامنه‌ای را تکرار می کرد، رای جليلی همان رای خامنه‌ای با مواضع سال ۱۳۹۲ اوست. خامنه‌ای پس از رسيدن به رهبری هيچ گاه در معرض رای عمومی قرار نگرفته است. اما در انتخابات ۹۲ که اقتدارگرايان هر يک نامزدهای ويژه‌ی خود را داشته‌اند می توان رای خامنه‌ای (رای به افکار و سياست های وی) را اندازه گرفت. ۲. همه پرسی اجتناب شده يکی از راه حل‌های مخالفان و منتقدان برنامه‌ی هسته‌ای جمهوری اسلامی که هزينه‌ها و مخاطرات عظيمی را بر مردم ايران بار کرده به همه پرسی گذاشتن ادامه يا توقف غنی سازی بوده است. اين درخواست مثل همه‌ی درخواست‌های دمکراتيک برای حل منازعات و اختلافات اجتماعی و سياسی به در بسته‌ی رژيمی استبدادی خورده است. رای پايين جليلی که تمرکزش در کارزارهای انتخاباتی ملاقات‌های بی حاصل وی با اشتون و ۵+۱ بود و بر عدم مصالحه با غرب پای می فشرد به اين معناست که افکار عمومی حتی در ميان رای دهندگان در تقابل با روند مذاکرات هسته‌ای است و خامنه‌ای دارد اراده‌‌ی خود را بر اراده‌ی ملی (حتی بخش خودی‌هايش) تحميل می کند. بخش قابل توجهی از مجموع آرای ولايتی، رضايی، و روحانی در واقع رای منفی به کارنامه‌ی خامنه‌ای در هشت سال مذاکرات هسته‌ای است که مستقيما تحت نظر وی انجام می شده است چون تيم جليلی برخلاف تيم‌های قبلی عينا بر اساس جهت گيری‌های وی عمل می کرده‌است. سناريوی دوم: قاليباف/جليلی يا روحانی/جليلی فرض کنيم که حزب پادگانی نتواتند در برابر نامزدهای اقتدارگرای خودی تا به پايان مراحل پيش از انتخابات بی طرف بماند و بخواهد نامزد خود را بر همه‌ی اطراف تحميل کند. اگر قاليباف و جليلی به دور دوم بروند خامنه‌ای با دو چالش ديگر روبرو خواهد شد: ۱. دزديدن از رای اقتدارگرايان سنتگرا اگر به جای روحانی يا ولايتی، جليلی که رايی کمتر از روحانی در نظر سنجی‌های دستگاه‌های امنيتی (نظر سنجی‌هايی که رسانه‌های دولتی و شبه دولتی از آنها ياد می کنند اما اسم مراکز تهيه کننده‌ی آن را نمی گويند) دارد و در مناظره ها نيز ضعيف تر از ولايتی ظاهر شده و در همان نظر سنجی‌ها رای اين دو نسبتا نزديک بوده اعلام شود اين بار نوبت موتلفه و جامعه مدرسين است که از حکومت ريزش کنند و مستقيم يا غير مستقيم جلوی خامنه‌ای بايستند. خامنه‌ای برای بالا آوردن جليلی به دور دوم متحمل هزينه‌هايی از جنس بالا آوردن احمدی نژاد به دور دوم در انتخابات سال ۱۳۸۴ و تقلب در انتخابات سال ۸۸ خواهد شد. البته معلوم نيست خامنه‌ای آمادگی چنين ريسکی را داشته باشد. ۲. مايوس سازی بيشتر عملگرايان و اصلاح طلبان تقلب به نفع جليلی و عليه روحانی حتی چهره‌های عملگرا و اصلاح طلبان حکومتی را که می خواستند به فعاليت سياسی در چارچوب خواست‌های خامنه‌ای بازگردند بيش از پيش مايوس خواهد ساخت. در اين صورت جمع ديگری از اصلاح طلبان به براندازان ملحق خواهند شد. سناريوی سوم: روحانی/رضايی در اين صورت همه‌ی خاصان درگاه ولايت يعنی ولايتی، قاليباف و جليلی ناراضی از نتيجه از ميدان بيرون خواهند رفت. آنها و طرفدارانشان تصور خواهند کرد که "آقا" برای احمدی نژاد مايه گذاشت اما برای آنها کاری نکرد و نوبت به آنها که رسيد آسمان خشک شد. رابطه‌ی ولايی چون نه بر اساس عقل و منطق بلکه بر اساس احساس تعريف و تبليغ می شود طبعا انتظاراتی را به وجود می آورد که معلوم نيست پاسخ داده شود. روزهای سخت خامنه‌ای بدين ترتيب خامنه‌ای در چند روز مانده به انتخابات بايد روزهای سختی را پشت سر گذاشته باشد چون هر يک از اين دو طرف، مخاطرات و نيز فوائدی برای او دارند. او اگر با سناريوی اول برود وزن اندک اجتماعی و نامحبوب بودن روند مذاکرات را به نمايش خواهد گذارد و اگر با سناريوی دوم برود با ريزش بشخی ديگر از نيورهای خودی مواجه خواهد شد. او نخست بايد به اين پرسش پاسخ می داده که از حزب پادگانی در انتخابات ۹۲ استفاده کند يا خير و اگر می خواهد چنين کند به نفع چه کسی و در چه مقطعی از انتخابات. او بايد از خود می پرسيده که آيا قاليباف به يک احمدی نژاد ديگر تبديل خواهد شد؟ آيا روحانی با حدود بيست ميليون رای در دور دوم و در کنار رفسنجانی در برابر وی خواهد ايستاد؟ آيا جليلی فرصت طلبی‌های احمدی نژاد را در حذف مخالفان خود و نيز بسيج موافقان دارد؟ و در نهايت آيا می توان در اين دوره تقلبی کرد که مثل سال ۸۸ موجب تحريک بيرون ريختن مردم به خيابان‌ها نشود

قرائت معنای آرا: وزن اجتماعی رهبر و همه پرسی هسته‌ای
رادیو فردا، مجید محمدی: فراتر از شرکت يا عدم شرکت جريان‌ها و گروه‌هايی از مردم، فرايند نظارت استصوابی و ديگر روش‌های مهندسی اعمال شده بر انتخابات ۹۲ نتيجه‌ی اين رويداد و ميزان آرای نامزدهای موجود و اين که کدام يک به دور دوم بروند از سه جهت می تواند معنی دار باشد، البته اگر انتخابات در همين حد غير رقابتی‌اش سالم برگزار شود:

۱) با تعدد نامزدهای جناح اقتدارگرا که هريک يکی از گرايش‌های آن را نمايندگی می کند (قاليباف نماينده‌ی نظاميگرايان مصالحه گرا، جليلی نماينده‌ی نظاميگرايان تنشگرا، ولايتی نماينده‌ی اقتدارگرايان سنتگرا، روحانی عمدتا نماينده‌ی اقتدارگرايان عملگرا، و رضايی نماينده‌ی اقتدارگرايان عامه گرا) اگر تقلب معناداری در انتخابات نشود می توان وزن آنها را در ميان رای دهندگان وفادار به حکومت (و نه کليت جامعه؛ تنها رای به روحانی مخلوطی از وفاداران به جمهوری اسلامی و مخالفان است) اندازه گرفت؛

۲) خامنه‌ای در ميان اين گرايش‌های اقتدارگرا بيشترين قرابت را با نظاميگرايان تنشگرا دارد. رای جليلی در اين انتخابات رای اختصاصی خامنه‌ای و منطبق با فضای ذهنی وی است چون هم جليلی عينا مواضع او را تکرار کرده و هم ديگر نامزدها طابق النعل باالنعل از مواضع خامنه‌ای دفاع نکرده‌اند؛ و

۳) وجود روحانی و جليلی در اين انتخابات که هر يک دوره ای در مقام دبيری شورای امنيتی ملی بوده و مذاکرات هسته‌ای را به پيش برده‌اند اين انتخابات را در صوت عدم تقلب و جابجايی آرا به رفراندمی در باب چگونگی پيشبرد مذاکرات هسته‌ای تبديل می کند. بالاخص در مناظره‌ی سوم که تلويزيون دولتی مدعی است ۴۰ ميليون بيننده داشته مواضع دو طرف به خوبی برای رای دهندگان آشکار بوده است. همچنين اين دو نامزد کمتر در باب مسائل اجتماعی و اقتصادی با هم اختلاف داشته‌اند تا بتوان تفاوت آرای آنها را به سياست‌ها و برنامه‌های ديگرشان نسبت داد.

از اين جهت ميزان رای به جليلی که غير از مقاومت و ايستادگی در برابر غرب با اختصاص منابع کشور به حزب پادگانی سخنی در اين انتخابات نداشت رای به روند مذاکرات فعلی است و رای پايين به وی نفی روند مذاکرات است چون در پرونده‌ی جليلی هيچ مسئوليت شاخصی غير رياست هيئت مذاکره کننده با ۵+۱ وجود ندارد. از همين جهت نامزدی دبير شورای امنيت کشور و سرپرست تيم مذاکره کننده يک خطای راهبردی حکومت بوده است. البته رای يا عدم رای به روحانی به دليل تنوع حاميان و تنوع مخالفان وی بدين گونه قابل تفسير نيست. نتيجه‌ی اين رای برای مذاکره کنندگان با ايران نيز جدی است. آنها اگر با جليلی شکست خورده مذاکره کنند در موضعی قوی تر قرار می گيرند چون حتی افکار عمومی بخش شرکت کننده در انتخابات در ايران نيز سبک و جهت گيری وی را رد کرده است.

در مورد مهندسی انتخابات در دور اول دو سناريو قابل تصور است: عدم دستکاری خامنه‌ای در رای اقتدارگرايان  (از جمله روحانی) که به احتمال زياد به رفتن روحانی و قاليباف به دور دوم می انجامد و دستکاری خامنه‌ای و بيت که روحانی را حذف و جليلی را به جای وی به دور دوم می فرستد (تکرار داستان سال ۸۴ که به جای قاليباف اسب احمدی نژاد را در دور اول برای رياست جمهوری زين کردند).

سناريوی اول: روحانی/قاليباف

اگر روحانی و قاليباف به دور دوم بروند- که امکان آن پس از مناظره‌ها و حمايت هاشمی/خاتمی از روحانی افزايش يافته- و جليلی حذف شود دو معنا بر وضعيت و رفتار حکومت خامنه‌ای بار می شود:

۱. پايگاه اجتماعی خامنه‌ای

نامزدی که عينا مواضع خامنه‌ای را تکرار می کرد با درصد پايينی شکست خورده است. با حذف حداد عادل که او هم عينا مواضع فرهنگی و اجتماعی و سياسی خامنه‌ای را تکرار می کرد، رای جليلی همان رای خامنه‌ای با مواضع سال ۱۳۹۲ اوست. خامنه‌ای پس از رسيدن به رهبری هيچ گاه در معرض رای عمومی قرار نگرفته است. اما در انتخابات ۹۲ که اقتدارگرايان هر يک نامزدهای ويژه‌ی خود را داشته‌اند می توان رای خامنه‌ای (رای به افکار و سياست های وی) را اندازه گرفت.

۲. همه پرسی اجتناب شده

يکی از راه حل‌های مخالفان و منتقدان برنامه‌ی هسته‌ای جمهوری اسلامی که هزينه‌ها و مخاطرات عظيمی را بر مردم ايران بار کرده به همه پرسی گذاشتن ادامه يا توقف غنی سازی بوده است. اين درخواست مثل همه‌ی درخواست‌های دمکراتيک برای حل منازعات و اختلافات اجتماعی و سياسی به در بسته‌ی رژيمی استبدادی خورده است.

رای پايين جليلی که تمرکزش در کارزارهای انتخاباتی ملاقات‌های بی حاصل وی با اشتون و ۵+۱ بود و بر عدم مصالحه با غرب پای می فشرد به اين معناست که افکار عمومی حتی در ميان رای دهندگان در تقابل با روند مذاکرات هسته‌ای است و خامنه‌ای دارد اراده‌‌ی خود را بر اراده‌ی ملی (حتی بخش خودی‌هايش) تحميل می کند. بخش قابل توجهی از مجموع آرای ولايتی، رضايی، و روحانی در واقع رای منفی به کارنامه‌ی خامنه‌ای در هشت سال مذاکرات هسته‌ای است که مستقيما تحت نظر وی انجام می شده است چون تيم جليلی برخلاف تيم‌های قبلی عينا بر اساس جهت گيری‌های وی عمل می کرده‌است.

سناريوی دوم: قاليباف/جليلی يا روحانی/جليلی

فرض کنيم که حزب پادگانی نتواتند در برابر نامزدهای اقتدارگرای خودی تا به پايان مراحل پيش از انتخابات بی طرف بماند و بخواهد نامزد خود را بر همه‌ی اطراف تحميل کند. اگر قاليباف و جليلی به دور دوم بروند خامنه‌ای با دو چالش ديگر روبرو خواهد شد:

۱. دزديدن از رای اقتدارگرايان سنتگرا

اگر  به جای روحانی يا ولايتی، جليلی که رايی کمتر از روحانی در نظر سنجی‌های دستگاه‌های امنيتی (نظر سنجی‌هايی که رسانه‌های دولتی و شبه دولتی از آنها ياد می کنند اما اسم مراکز تهيه کننده‌ی آن را نمی گويند) دارد و در مناظره ها نيز ضعيف تر از ولايتی ظاهر شده و در همان نظر سنجی‌ها رای اين دو نسبتا نزديک بوده اعلام شود اين بار نوبت موتلفه و جامعه مدرسين است که از حکومت ريزش کنند و مستقيم يا غير مستقيم جلوی خامنه‌ای بايستند. خامنه‌ای برای بالا آوردن جليلی به دور دوم متحمل هزينه‌هايی از جنس بالا آوردن احمدی نژاد به دور دوم در انتخابات سال ۱۳۸۴ و تقلب در انتخابات سال ۸۸ خواهد شد. البته معلوم نيست خامنه‌ای آمادگی چنين ريسکی را داشته باشد.

۲. مايوس سازی بيشتر عملگرايان و اصلاح طلبان

تقلب به نفع جليلی و عليه روحانی حتی چهره‌های عملگرا و اصلاح طلبان حکومتی را که می خواستند به فعاليت سياسی در چارچوب خواست‌های خامنه‌ای بازگردند بيش از پيش مايوس خواهد ساخت. در اين صورت جمع ديگری از اصلاح طلبان به براندازان ملحق خواهند شد. 

سناريوی سوم: روحانی/رضايی

در اين صورت همه‌ی خاصان درگاه ولايت يعنی ولايتی، قاليباف و جليلی ناراضی از نتيجه از ميدان بيرون خواهند رفت. آنها و طرفدارانشان تصور خواهند کرد که "آقا" برای احمدی نژاد مايه گذاشت اما برای آنها کاری نکرد و نوبت به آنها که رسيد آسمان خشک شد. رابطه‌ی ولايی چون نه بر اساس عقل و منطق بلکه بر اساس احساس تعريف و تبليغ می شود طبعا انتظاراتی را به وجود می آورد که معلوم نيست پاسخ داده شود.

روزهای سخت خامنه‌ای

بدين ترتيب خامنه‌ای در چند روز مانده به انتخابات بايد روزهای سختی را پشت سر گذاشته باشد چون هر يک از اين دو طرف، مخاطرات و نيز فوائدی برای او دارند. او اگر با سناريوی اول برود وزن اندک اجتماعی و نامحبوب بودن روند مذاکرات را به نمايش خواهد گذارد و اگر با سناريوی دوم برود با ريزش بشخی ديگر از نيورهای خودی مواجه خواهد شد.

او نخست بايد به اين پرسش پاسخ می داده که از حزب پادگانی در انتخابات ۹۲ استفاده کند يا خير و اگر می خواهد چنين کند به نفع چه کسی و در چه مقطعی از انتخابات. او بايد از خود می پرسيده که آيا قاليباف به يک احمدی نژاد ديگر تبديل خواهد شد؟ آيا روحانی با حدود بيست ميليون رای در دور دوم و در کنار رفسنجانی در برابر وی خواهد ايستاد؟ آيا جليلی فرصت طلبی‌های احمدی نژاد را در حذف مخالفان خود و نيز بسيج موافقان دارد؟ و در نهايت آيا می توان در اين دوره تقلبی کرد که مثل سال ۸۸ موجب تحريک بيرون ريختن مردم به خيابان‌ها نشود

سایت محسن رضایی: شکست اصولگرایی لازم بود! تابناک (وابسته به محسن رضایی): شکست اصولگرایی واجب بود؛ واجب تر از نان شب! جریان اصولگرایی باید این نکته را درک کند که نمی‌تواند ناکارآمد بود و انتظار داشته باشد، مردم باز هم فوج فوج به سمت آنان حرکت کنند. جریان اصولگرایی باید درک کند که باید مسئولیت پذیر باشد و پاسخگو. نمی‌تواند تمام قد به حمایت از یک کاندیدای ریاست جمهوری برخاسته و در نیمه کار از او اعلام برائت کرد. جریان اصولگرایی باید بداند که نمایندگان مجلس اصولگرایی در انتخابات اخیر، صد و چهل تن از آنان از قالیباف حمایت کرده بود و صد و شصت تن از آنان از ولایتی و نزدیک همین تعداد هم از جلیلی در حالی که تعداد نمایندگان مجلس فعلی کمتر از 290 نفر است، اما حدود پانصد امضا از این مجلس برای حمایت از کاندیداهای ریاست جمهوری جمع می‌شود! جریان اصولگرایی باید درک کند که فقط در مونولوگ است که می‌تواند فرمایش‌های خود را برای مردم بخواند و دیکته کند و در یک دیالوگ و گفت‌وگوی دو نفره همیشه کم می‌آورد و قافیه بازی را می‌بازد و مردم هم خوب می‌بینند که عیار هر کس به چه میزان است! رسانه‌های اصولگرایی و در رأسشان صدا و سیما، باید بدانند دوران انحصار رسانه ای پایان یافته و نمی‌توان با نادیده گرفتن بخشی از مردم یا کاندیدای آنان، آنان را به شکست رساند. جریان اصولگرایی باید شکست می‌خورد تا نسیم تغییر در این کشور به وزیدن بگیرد که تداوم اصولگرایی و آن همه ناکامی و مسئولیت ناپذیری روح و روان مردم را آزرده کرده بود؛ مردمی که بخشی از آنان کاملا از جریان اداره کشور خارج شده بودند! مردم ایران به جریان اصولگرایی نه گفتند، چرا که از روند اداره کشور ناراحت بوده و از آن نحوه اداره کشور آسیب‌ها دیده بودند. مردم به جریان اصولگرایی نه گفتند، نه به آنان بفهمانند اصلح بودن یک کاندیدا را مردمند که تعیین می‌کنند و این مردم از یک رئیس جمهور اداره کشور را می‌خواهند؛ اداره‌ای خوب که تأثیر آن را در زندگی‌شان ببینند و لمس کنند. مردم نه به دنبال اصلحی هستند که در داخل و خارج شعار دهند و نه دنبال اصلحی هستند که هر روز زندگی آنان را دچار تغییرات منفی بنیادین کند. مردم به جریان اصولگرایی نه گفتند، چرا که به دنبال زندگی و سلامی دوباره به زندگی بودند. جریان اصولگرایی باید بداند که مردم بیش از هر چیز دیگری طالب زندگی خوبند! اینکه کاندیدای پیروز انتخابات تا چه اندازه به فکر زندگی مردم خواهد بود، قابل پیش بینی نیست. اما او هم احتمالا می‌داند که مردم زندگی می‌خواهند و آرامش و اعتبار. با هیاهو و داد و قال و نوسان و شعار زندگی‌ها سخت می‌شود. او باید بداند شکست اصولگرایی ناشی از این بود که برای زندگی و آرامش مردم و همه مردم اهمیتی قائل نبود. کاندیدای پیروز باید به زندگی مردم عزت و آرماش دهد. کار سختی است؛ اما شدنی است!

سایت محسن رضایی: شکست اصولگرایی لازم بود!

تابناک (وابسته به محسن رضایی): شکست اصولگرایی واجب بود؛ واجب تر از نان شب! جریان اصولگرایی باید این نکته را درک کند که نمی‌تواند ناکارآمد بود و انتظار داشته باشد، مردم باز هم فوج فوج به سمت آنان حرکت کنند.

جریان اصولگرایی باید درک کند که باید مسئولیت پذیر باشد و پاسخگو. نمی‌تواند تمام قد به حمایت از یک کاندیدای ریاست جمهوری برخاسته و در نیمه کار از او اعلام برائت کرد.

جریان اصولگرایی باید بداند که نمایندگان مجلس اصولگرایی در انتخابات اخیر، صد و چهل تن از آنان از قالیباف حمایت کرده بود و صد و شصت تن از آنان از ولایتی و نزدیک همین تعداد هم از جلیلی در حالی که تعداد نمایندگان مجلس فعلی کمتر از 290 نفر است، اما حدود پانصد امضا از این مجلس برای حمایت از کاندیداهای ریاست جمهوری جمع می‌شود!

جریان اصولگرایی باید درک کند که فقط در مونولوگ است که می‌تواند فرمایش‌های خود را برای مردم بخواند و دیکته کند و در یک دیالوگ و گفت‌وگوی دو نفره همیشه کم می‌آورد و قافیه بازی را می‌بازد و مردم هم خوب می‌بینند که عیار هر کس به چه میزان است!

رسانه‌های اصولگرایی و در رأسشان صدا و سیما، باید بدانند دوران انحصار رسانه ای پایان یافته و نمی‌توان با نادیده گرفتن بخشی از مردم یا کاندیدای آنان، آنان را به شکست رساند.

جریان اصولگرایی باید شکست می‌خورد تا نسیم تغییر در این کشور به وزیدن بگیرد که تداوم اصولگرایی و آن همه ناکامی و مسئولیت ناپذیری روح و روان مردم را آزرده کرده بود؛ مردمی که بخشی از آنان کاملا از جریان اداره کشور خارج شده بودند!

مردم ایران به جریان اصولگرایی نه گفتند، چرا که از روند اداره کشور ناراحت بوده و از آن نحوه اداره کشور آسیب‌ها دیده بودند. مردم به جریان اصولگرایی نه گفتند، نه به آنان بفهمانند اصلح بودن یک کاندیدا را مردمند که تعیین می‌کنند و این مردم از یک رئیس جمهور اداره کشور را می‌خواهند؛ اداره‌ای خوب که تأثیر آن را در زندگی‌شان ببینند و لمس کنند.

مردم نه به دنبال اصلحی هستند که در داخل و خارج شعار دهند و نه دنبال اصلحی هستند که هر روز زندگی آنان را دچار تغییرات منفی بنیادین کند.

مردم به جریان اصولگرایی نه گفتند، چرا که به دنبال زندگی و سلامی دوباره به زندگی بودند. جریان اصولگرایی باید بداند که مردم بیش از هر چیز دیگری طالب زندگی خوبند!

اینکه کاندیدای پیروز انتخابات تا چه اندازه به فکر زندگی مردم خواهد بود، قابل پیش بینی نیست. اما او هم احتمالا می‌داند که مردم زندگی می‌خواهند و آرامش و اعتبار. با هیاهو و داد و قال و نوسان و شعار زندگی‌ها سخت می‌شود. او باید بداند شکست اصولگرایی ناشی از این بود که برای زندگی و آرامش مردم و همه مردم اهمیتی قائل نبود. کاندیدای پیروز باید به زندگی مردم عزت و آرماش دهد. کار سختی است؛ اما شدنی است! 

واکنش بازار ارز و طلا به اولین نتایج انتخابات خبر آنلاین : در اولین ساعات اعلام نتایج شمارش آرا بازار ارز و طلا با کاهش قیمت ها به نتایج اعلامی پاسخ داد. حضور مردم پای صندوق های رای و اعلام نتایج انتخابات موج افزایش قیمتی که در دو روز گذشته در بازار ارز و سکه ایجاد شده بود شکست، تازه ترین اخبار از بازار نشان می دهد قیمت هر سکه بهار آزادی در اولین ساعات معاملات امروز با قیمت یک میلیون و230 هزار تومان مورد معامله قرار گرفته است در حالی که قیمت هر سکه در ساعات پایانی روز پنج شنبه به یک میلیون 310 هزار تومان رسیده بود به این ترتیب شاهد کاهش 80 هزار تومانی قیمت سکه بهار آزادی هستیم این در حالی است که قیمت طلا بازار جهانی نسبت به روز پنج شنبه معادل 4 دلار در هر اونس افزایش پیدا کرده و به 1392 دلار رسیده است. قیمت دلار نیز به تبع شرایط حاکم بر بازار کاهش نشان می دهد، قیمت هر دلار دربازار آزاد در روز پنج نشبه بعد از دو روز افزایش به 3640 تومان رسبده بود. امروز بازار با قیمت 3570 تومان باز شده است. این در حالی است که مرکز مبادلات ارزی قیمت هر دلار را امروز یک تومان گران کرده است و به 2479 تومان رسانده است.

واکنش بازار ارز و طلا به اولین نتایج انتخابات
خبر آنلاین  : در اولین ساعات اعلام نتایج شمارش آرا بازار ارز و طلا با کاهش قیمت ها به نتایج اعلامی پاسخ داد.
حضور مردم پای صندوق های رای و اعلام نتایج انتخابات موج افزایش قیمتی که در دو روز گذشته در بازار ارز و سکه ایجاد شده بود شکست، تازه ترین اخبار از بازار نشان می دهد قیمت هر سکه بهار آزادی در اولین ساعات معاملات امروز با قیمت یک میلیون و230 هزار تومان مورد معامله قرار گرفته است در حالی که قیمت هر سکه در ساعات پایانی روز پنج شنبه به یک میلیون 310 هزار تومان رسیده بود به این ترتیب شاهد کاهش 80 هزار تومانی قیمت سکه بهار آزادی هستیم این در حالی است که قیمت طلا بازار جهانی نسبت به روز پنج شنبه معادل 4 دلار در هر اونس افزایش پیدا کرده و به 1392 دلار رسیده است.

قیمت دلار نیز به تبع شرایط حاکم بر بازار کاهش نشان می دهد، قیمت هر دلار دربازار آزاد در روز پنج نشبه بعد از دو روز افزایش به 3640 تومان رسبده بود. امروز بازار با قیمت 3570 تومان باز شده است. این در حالی است که مرکز مبادلات ارزی قیمت هر دلار را امروز یک تومان گران کرده است و به 2479 تومان رسانده است.