ساعاتی پس ازابلاغ حکم اعدام حبیب الله لطیفی، خانواده این زندانی محکوم به اعدام کُرد به همراه جمعی از شهروندان سنندج مقابل زندان مرکزی این شهر تحصن کردند تا بدین ترتیب آخرین تلاشهای خود را برای جلوگیری از اجرای "قطعی" حکم اعدام انجام داده باشند.همزمان در آخرین ساعات دیشب خبرگزاری هرانا خبر از حضور رئیس زندان مرکزی سنندج در جمع متحصنین داد و از قول وی نوشت:این حکم اجرا نخواهد شد.خواهر حبیب الله لطیفی هم ضمن تایید این مطلب به روز گفت:رئیس زندان به «امام حسین»قسم خورد که حکم اجرانمی شود؛ما از او فیلم هم گرفته ایم.
تحمع کنندگان بعداز این سخنان محل را ترک کرده اما گفته اند فردا مجددا به مقابل زندان بر می گردند.از قول صالح نیکبخت،وکیل لطیفی هم گفته شده تا زمانی که این مسئله به وی ابلاغ نشود نمی تواند سخنی بگوید.
لحظات پر التهاب
یکی از اعضای خانواده لطیفی، در اولین ساعات بامداد روز شنبه، در مصاحبه با روز گفت: "هر چند هنوز احتمال جلوگیری از اعدام حبیب وجود دارد، با این حال این امر نه برای ما و نه برای وکلا مسلم نیست و به همین خاطر همراه با خانواده در مقابل زندان مرکزی شهر سنندج دست به تحصن زده ایم."
خانم لطیفی چند ساعت پیش در مصاحبه با روز گفته بود: "ما برادر بی گناهمان را زنده می خواهیم."
اعلام تحصن خانواده لطیفی در حالی صورت می گیرد که یک عضو جبهه متحد کرد و سخنگوی سازمان دفاع از حقوق بشر کردستان، همزمان با ابراز نگرانی از احتمال اجرای حکم اعدام، امکان توقف آن را نیز "منتفی" ندانسته اند.
در چنین فضایی نماینده سنندج در مجلس شورای اسلامی از اخبار پیرامون اجرای حکم حبیب الله لطیفی ابراز بی اطلاعی می کند.
هنوز مادرم خبر ندارد
صالح نیکبخت، وکیل حبیب الله لطیفی روز پنج شنبه 1 دیماه در گفتگو با کمپین بین المللی حقوق بشر درایران گفته بود که حکم اعدام این دانشجوی کرد به او ابلاغ شده و قرار است که روز یک شنبه پنجم دیماه اعدام شود.
این خبر در فاصله کمتر از 24 ساعت در سطح گسترده ای در رسانه های فارسی زبان و برخی از رسانه های خارجی منتشر شد؛ خبری که بلافاصله واکنش سازمان های بین المللی مدافع حقوق بشر را در پی داشت.
سازمان عفو بین الملل، دیده بان حقوق بشر و کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران و برخی از شخصیت های جهانی به اجرای قریب الوقوع این حکم اعتراض کرده اند.
با این حال همان روز خانواده آقای لطیفی با تائید این خبر در مصاحبه با روز گفتند: "آنها خیلی هوشمندانه عمل کرده اند. ساعت یک و نیم روز پنج شنبه این حکم را ابلاغ کرده اند. ساعت و روزی که کار اداری تمام می شود. برای همین ما نتوانستیم کاری بکنیم. امروز هم که جمعه بود. فردا هم که آخرین روز است، مگر اینکه معجزه اتفاق بیافتند. چون آنها طوری برنامه ریزی کرده اند که ما هیچ کاری عملا نتوانیم بکنیم."
سه روز پس از اعلام آن خبر یعنی عصر روز گذشته، خواهر حبیب الله لطیفی در مورد آخرین تلاش ها برای جلوگیری از اجرای حکم به روز گفت: "آقای نعمت احمدی، یکی از وکلای برادرم صبح روز گذشته بعد از تلاشهای زیاد اگر چه نتوانستند با رئیس قوه قضائیه ملاقات کنند امادرخواست توقف حکم را به رئیس دفتر وی تحویل دادند. این نامه به دست آقای لاریجانی رسیده اما او تا این لحظه هیچ پاسخی به وکیل حبیب نداده است."
نعمت احمدی، وکیل حبیب الله لطیفی دانشجوی کرد محکوم به اعدام روز گذشته در حالی که در دفتر در رییس قوه قضاییه به سر می برد در گفت و گو با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران ابراز امیدواری کرده بود که تا پایان ساعت اداری امروز از آقای لاریجانی جواب بگیرد.
دیروزبه دستور دادستان دادسرای انقلاب سنندج، خانواده لطیفی اجازه ملاقات با فرزندشان رایافتند. از الهه لطیفی، خواهر حبیب در مورد این ملاقات می پرسم، می گوید: " تا لحظه ملاقات، خبر اجرایی شدن حکمش به حبیب اعلام نشده بود و تنها از طریق اخبار درز پیدا کرده به داخل زندان متوجه شده که قرار است روز یکشنبه اعدام شود."
او روحیه برادرش را در جریان آخرین ملاقات اینگونه توصیف می کند: "فوق العاده خوب، حتی بهتر از زمان ملاقات های عادی. قیافه و روحیه اش اصلا شبیه به یک زندانی پای چوبه دار نبود. او گفت تا آخرین لحظه مقاومت خواهم کرد و از اینکه قرار است چنین اتفاقی بیفتند اصلا ناراحت نیستم. حبیب از ما خواست که روحیه خود را نبازیم و نگران اجرای حکمش نباشیم."
از خانم لطیفی در مورد شرایط روحی اعضای خانواده می پرسم، در پاسخ می گوید: "مادرم هفته گذشته به مسافرت رفته و تا این لحظه از خبر اجرای حکم اطلاع ندارد. تمام تلاش ما این است که او مطلع نشود. کسی جرات ندارد این خبر وحشتناک را به مادرم بدهد. خانه و خانواده مان دچار فروپاشی شده. همه اعضای خانواده تحت فشارهای شدید روانی هستیم. همه عصبی و نگران و مضطرب."
آخرین تلاشها
شب گذشته سراغ مختار زارعی، عضو جبهه متحد کرد و از اعضای سابق اتحادیه دانشجویان کرد می رویم و از آخرین تلاشهای فعالان سنندجی در راستای جلوگیری از اجرای حکم آقای لطیفی می پرسیم.
او که مدتی را هم با حبیب الله لطیفی در زندان به سر برده است، می گوید: "ما جمعی از فعالان مدنی، دانشجویان، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر روز گذشته به صورت شخصی و گروهی به مراجع عالی رتبه قضایی و امنیتی استان مراجعه کردیم و خواستار متوقف کردن این حکم شدیم. تا ساعات پایانی شب نیز تلاش های خود را ادامه دادیم. هر چند آنها وعده های مشخص و پاسخ روشنی مبنی بر الغای حکم ندادند اما به صورت قطعی بر اجرای حکم هم اصرار نداشتند. به صورت کلی می توانم بگویم به همان اندازه که خطر اجرای حکم وجود دارد، احتمال توقف این حکم هم منتفی نیست."
اجلال قوامی، سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان هم در مصاحبه با روز می گوید: "با توجه به پیگیری های مکرر روز گذشته فعالان و وکلا، زمزمه هایی برای توقف حکم وجود دارد، اما نمی توان به طور قطع در این خصوص اظهار نظر کرد. از آنجایی اعدام ها معمولا در بین ساعت پنج تا شش بامداد اجرا می شود، می توان گفت همه چیز به لحاظ بعد از ساعت شش بستگی دارد."
آقای قوامی در مورد تلاش فعالان کرد در داخل ایران برای جلوگیری از این حکم گفت: "روز گذشته نماینده نهادهای مدنی سنندج با استاندار کردستان دیدار کردند و از وی خواستند این حکم متوقف شود. آنها به آقای استاندار گفته اند با توجه به شرایط خاص کردستان و حساسیت های موجود اگر این حکم متوقف شود به نفع منطقه است و باعث افزایش اعتماد مردم نسبت به نظام شده و شکاف بین کردستان و مرکز کمتر می شود."
سخنگوی سازمان حقوق بشر کردستان می افزاید: "تا این لحظه(ساعت 10 شب) از سوی هیچ یک از جریانهای شناسنامه دار فعال در داخل اعم از نهادهای مدنی در سنندج و دیگر نهادهای ایران درخواست تجمع یا تحصن مقابل زندان مطرح نشده است. مضافا اینکه خانواده آقای لطیفی نیز خواهان ادامه تلاش های مسالمت آمیز جهت جلوگیری از اجرای این حکم هستند."
نماینده مجلس: به من ربطی ندارد
پیش از خانواده و فعالان، سراغ امین شعبانی، یکی از نمایندگان سنندج در مجلس رفتم. از او پرسیدم شما به عنوان نماینده سنندج چه تلاشی در راستای جلوگیری از اعدام آقای لطیفی انجام داده اید؟ او در پاسخ گفت: "بنده از این موضوع اطلاعی ندارم."
سپس پرسیدم: در کردستان بیش از 15 نفر به اعدام محکوم شده اند، اکثر آنها از جمله خانواده آقای لطیفی در نامه هایی از شما و فراکسیون نمایندگان کُرد در مجلس شورای اسلامی تقاضای همکاری جهت الغای احکام اعدام فرزندانشان کرده اند، شما و همکارانتان در این خصوص چه تلاشی کرده اید؟
پاسخ آقای شعبانی قبل از آنکه تلفنش را قطع کند کوتاه بود: "به من ربطی ندارد".
اظهارات این نماینده مجلس در حالیست که جلال جلالیزاده، نماینده پیشین مردم سنندج در مجلس ششم به همراه سید محمدوحید میرزاده و احسان هوشمند در نامه ای به رئیس قوه قضائیه خواستار توقف اجرای حکم حبیب الله لطیفی شده اند.
آنها در نامه خود خطاب به صادق لاریجانی با یادآوری همزمانی اجرای این حکم با ماه های حرام نوشته اند: "یادآوری تقارن زمانی اجرای حکم با ماه های حرام و تلاش برای حفظ حرمت ماه های حرام، اینجانبان امضاکنندگان نامه را بر آن داشت از آن مقام قضایی درخواست نمائیم دستور توقف اجرای حکم نامبرده و اعاده دادرسی را صادر فرمایند."
همزمان شب گذشته در آیت الله آیت الله بیات زنجانی در این مورد با این فتوا رو به رو شدیم:"ماهها در قرآن، دوازده ماه است که چهار تای آنها حرام نامیده شده اند ؛ نکته جالب اینجاست که اعراب جاهلی برای ماههای حرام، حرمت قائل بوده، در این ماهها جنگ و قتال را تعطیل می کردند و یکی از رسومی که اسلام آن را به قبول کرده و امضا نموده است، همین موضوع ماههای حرام است.»
این مرجع تقلید شیعه در ادامه فتوای خود تاکید کرده است: "بنده معتقدم ادب دینی و قرآنی، اقتضا می کندکه انسان در رابطه با ماههای حرام، مثل مسجد الحرام عمل نماید و حریم آنها را حفظ کند."
"فوراً لغو کنید"
ابلاغ زمان اجرای حکم حبیب الله لطیفی علاوه بر واکنش های داخلی، واکنش بسیاری از نهادها و شخصیت های جهانی را به دنبال داشت.
سازمان عفو بینالملل در واکنش به تأیید حکم اعدام این دانشجو، روز جمعه طی بیانیه ای از اعضای خود خواست تا با ارسال نامههایی به مقامات جمهوری اسلامی، از آنها بخواهند اعدام حبیبالله لطیفی را متوقف کنند.
دیدهبان حقوق بشر نیز روز گذشته با "غیر منصفانه" خواندن حکم حبیب الله لطیفی اعلام کرد که قوه قضاییه ایران باید این حکم را "فوراً لغو کند."
همچنین دهها نویسنده، روزنامهنگار، استاد دانشگاه و فعال حقوق بشر ایرانی با ارسال نامهای به کمساريای عالی حقوق بشر سازمان ملل، ليگ جهانی حقوق بشر و عفو بين الملل، خواهان اقدام "سریع" آنها برای "متوقف ساختن" حکم اعدام حبیبالله لطیفی شدهاند.
علاوه بر این ها در طول سه روز گذشته، کاربران ایرانی شبکه های مجازی با گذاشتن تیزرها و آفیش هایی با مضامینی در راستای اعتراض به این حکم خواستار آزادی لطیفی شدند.
واکنش در سراسر دنیا
همزمان با انتشار این خبر تعداد زیادی از ایرانیان خارج از کشور نیز در اعتراض به اجرای حکم حبیب الله لطیفی در مقابل کنسولگری ها و سفارت خانه های جمهوری اسلامی تجمع کردند.
شماری از ایرانیان مقیم آلمان روز گذشته با حضور در مقابل کنسولگری جمهوری اسلامی در پایتخت این کشور خواستار لغو حکم اعدام حبیب الله لطیفی و دیگر زندانیان محکوم به اعدام در ایران شدند. در همین حال تعدادی دیگر در شهرهای کلن و فرانکفورت در تجمعی مشابه نسبت به اجرای این حکم اعتراض کردند.
در فرانسه نیز ایرانیان مقیم این کشور با تجمع در میدان حقوق بشر شهر پاریس تصمیم قوه قضائیه مبنی بر اعدام آقای لطیفی را محکوم کردند و خواهان لغو این حکم شدند.
در همین ارتباط شهروندان ایرانی مقیم نروژ در اسلو پایتخت این کشور خواهان الغای حکم اعدام حبیب الله لطیفی شدند.
آن سوتر در سلمانیه کردستان عراق هم شماری از فعالان مدنی و سیاسی، روزنامه نگاران و فعالان حقوق بشر، احزاب و گروه های سیاسی در اعتراض به اجرای حکم اعدام این دانشجوی کرد در محل سکوی آزاد پارک آزادی تجمع کردند.
در مراسم سلیمانیه سالار محمود، رئیس کمیسیون حقوق بشر مجلس حکومت اقلیم کردستان عراق، در سخنانی اجرای حکم حبیب الله لطیفی را محکوم کرد و از مقامات جمهوری اسلامی خواست به اعتراض شهروندان خود در داخل و خارج از کشور احترام گذارند.
هر کاری بکنید اعدام نکنید
حبیبالله لطیفی در تاریخ یکم آبان ماه ۱۳۸۶ بازداشت شد. وی ۴ ماه در زندان انفرادی تحت شکنجهی شدید بازجویان اطلاعات مورد بازجویی قرار گرفت. لطیفی در تاریخ ۱۰ تیرماه ۱۳۸۷ طی دادگاهی چند دقیقه ای و بدون حضور خانواده، در شعبه ی اول دادگاه انقلاب اسلامی سنندج از سوی قاضی حسن بابایی به جرم اقدام علیه امنیت ملی و نظام با استناد به آیه ۳۳ سوره مائده (قرآن کریم) و استناد به مسائل یکم، سوم و پنجم از فصل ششم (حد محارب) جلد چهارم کتاب تحریر الوسیله امام خمینی و مواد ۱۸۳، ۱۸۶، ۱۹۰، ۱۹۱ قانون مجازات اسلامی، محارب اعلام و به اعدام محکوم شد.
صالح نیکبخت در اردیبهشت ماه سال جاری در مصاحبه با روز که آخرین مصاحبه تفصیلی وی در مورد پرونده حبیب الله لطیفی نیز بود، گفت: "چنانکه حکم قطعی شود، تنها امکانی که جهت جلوگیری از اجرای شدن آن وجود دارد اعاده دادرسی است. مساله ای که سابقا نیز در راستای آن اقدام کرده بودیم اما بی نتیجه مانده بود. به غیر از این تنها عملی که ما به عنوان وکیل می توانیم انجام دهیم تقاضای عفو است".
صغرا لطیفی، مادر این زندانی محکوم به اعدام هم بهمن ماه گذشته در مصاحبه با روز گفت: "با اینکه از مسئولان قطع امید کرده ام ولی باز ازآنها می خواهم که احکام اعدام را متوقف کنند. از تمام نهادهای حقوق بشری می خواهم نسبت به اجرای حکم پسرم و دیگر محکوم شدگان به اعدام سکوت نکنند و به داد جوانهای بی گناه ما و مادران چشم به راهشان برسند. هر لحظه منتظر اجرای حکم فرزندم هستم. من به جایی رسیده ام که بگویم هرکاری می خواهید انجام دهید، فقط پسرم را اعدام نکنید. به درگاه خداوند پناه می برم."
Saturday, December 25, 2010
خواهر حبیب الله لطیفی: وعده رئیس زندان احتمالا یک ترفنداست
دقایقی پیش با خواهر حبیب الله لطیفی گفتگویی داشتم. از او پرسیم که آخرین خبر چیست؟
خواهر حبیب الله لطیفی گفت: "حدود ۳۰۰ نفر از شهروندان سنندجی مقابل زندان تجمع کرده بودند. حضور نیروهای امنیتی که حکم جلب معترضین را داشتند چشمگیر بود. و با جرثقیل قصد جابجایی خودروهای معترضین را داشتند".
او در ادامه افزود: "دقایقی بعد، رییس زندان سنندج در محل حاضر شد و گفت که به شرافتم قسم می خورم که این حکم فردا اجرا نخواهد شد. او گفت به امام حسین و ماه محرم قسم سوگند می خورم که این حکم فردا اجرا نخواهد شد و خانواده حبیب الله لطیفی فردا ساعت ۱۲ می توانند در زندان با او ملاقات داشته باشند".
به گفته خواهر حبیب الله لطیفی، "حضار از اظهارات و وعده های رییس زندان سنندج مبنی بر عدم اعدام حبیب الله لطیفی، تصویر برداره کرده اند و اظهارات او را ثبت کرده اند. "
با این حال او تاکید کرد که "این می تواند یک ترفند باشد. برای جلوگیری از اعتراضات مردمی. او ضمن ابراز امیدواری گفت که تا فردا و تا زمانی که با حبیب الله ملاقات نداشته باشیم نمی توانیم این اظهارات را باور کنیم."
تجمع مقابل زندان سنندج پس از اظهارات رییس زندان و فشارهای ماموران امنیتی خاتمه یافته است.
خواهر حبیب الله لطیفی گفت: "حدود ۳۰۰ نفر از شهروندان سنندجی مقابل زندان تجمع کرده بودند. حضور نیروهای امنیتی که حکم جلب معترضین را داشتند چشمگیر بود. و با جرثقیل قصد جابجایی خودروهای معترضین را داشتند".
او در ادامه افزود: "دقایقی بعد، رییس زندان سنندج در محل حاضر شد و گفت که به شرافتم قسم می خورم که این حکم فردا اجرا نخواهد شد. او گفت به امام حسین و ماه محرم قسم سوگند می خورم که این حکم فردا اجرا نخواهد شد و خانواده حبیب الله لطیفی فردا ساعت ۱۲ می توانند در زندان با او ملاقات داشته باشند".
به گفته خواهر حبیب الله لطیفی، "حضار از اظهارات و وعده های رییس زندان سنندج مبنی بر عدم اعدام حبیب الله لطیفی، تصویر برداره کرده اند و اظهارات او را ثبت کرده اند. "
با این حال او تاکید کرد که "این می تواند یک ترفند باشد. برای جلوگیری از اعتراضات مردمی. او ضمن ابراز امیدواری گفت که تا فردا و تا زمانی که با حبیب الله ملاقات نداشته باشیم نمی توانیم این اظهارات را باور کنیم."
تجمع مقابل زندان سنندج پس از اظهارات رییس زندان و فشارهای ماموران امنیتی خاتمه یافته است.
اختلالات نامنظم در شبكه اينترنت/ قطعي 58 درصدي ارتباطات در کشور
اختلالات نامنظم در شبكه اينترنت/ قطعي 58 درصدي ارتباطات در کشور
ایلنا: در حدود يك هفته است كه اختلالات اينترنت در كشور مجددا باعث بروز نارضايتيهاي بسياري براي كاربران اين شبكه شده است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، از اواسط روز دوشنبه هفته گذشته کیفیت پهنای باند اغلب شهرهای کشور بار دیگر دستخوش افت و خیزهای متعدد شد. بنا به گزارشهای رسیده از شهرهای مختلف، بهنظر میرسد یکی از علل اصلی بروز اختلالات اخیر، ارتباط با کشور ترکیه است که شرکت زیرساخت با اعمال تغییراتی کلی، قصد دارد میزان بروز اختلالات را به حداقل برساند اما بهدلیل ضعف در خطوط پشتیبان، در حال حاضر این مشکل به قوت خود باقی است.
این اختلالات از ظهر چهارشنبه پیش به اوج خود رسید بهنحوی که امکان خدماترسانی به کاربران مخصوصا در آن روز تقریبا غیرممکن بود.
در حقیقت وقتی میزان ریزش بستههای اطلاعاتی از ۳درصد تجاوزکند، برخی از خدمات اینترنتی بسته به میزان اختلال و مدت زمان وقوع آن، دچار چالش میشوند. متأسفانه در اختلالات روز چهارشنبه، میزان ریزش بستهها از ۲۶درصد تا ۵۸درصد در نقاط مختلف کشور در نوسان بود.
اين قطعيها و نارضايتيها همچنان ادامه دارد ولي مسؤولان شركت زير ساخت و وزارت ارتباطات هرروز وعده افزايش بهبود سرعت و كيفيت شبكه اينترنت را در مصاحبههاي تكراري خود ميدهند، اين در حالي است كه طي چند شب گذشته کاربران اينترنت با حداقل 3 نوبت قطعي در بخشهايي از شبکه تهران مواجه بودند كه هنگام تماس با مسؤولان پشتيباني فني شركت زير ساخت، علت اين امر را مشكلات فني و اختلالات دستگاه سوئيچ در رينگ تهران دانستند.
به گزارش ايلنا يكي ديگر از موضوعاتي كه ازچند روز گذشته مطرح شده، از بين رفتن آدرس اينترنتي سايتهاي مورد نظر كاربران است كه بنابراظهارات کارشناسان اينترنت اين اختلال فني به طوري است که، بستههاي اطلاعاتي مسيرياب، به سمت مقصد حرکت نکرده و در تداوم پويش مسير به سمت تهران به ناگاه باز ميايستد، كه شايد علت اين امر هم باز مشكل BGP Routingهاي شهر و يا آسيبديدگي فني آنها باشد.
براساس اين گزارش، به هر حال در طي چند روز گذشته اختلالات نامنظمي در سطح شبكه اينترنت كشور وجود دارد كه تاكنون هيچ مقام مسؤولي در اين مورد اظهارنظر نكرده است كه اين امر باعث بروز اعتراض شدید انجمن صنفی شرکتهای اینترنتی کشور به کیفیت پائین پهنای باند و قطعیهای مکرر اینترنت کشورنيز شده است.
علیرضا علمی نائب رئیس و دبیر صنفی انجمن شرکتهای اینترنتی ایران با اعلام این خبر و بیان این که بخشهای فنی و LCT به هیچوجه پاسخگوی شرکتهای اینترنتی نیست، گفته است: به محض بروز اختلال در ارتباط اینترنتی کشور، تلفنهای بخش مربوطه اشغال شده و شرکتهای اینترنتی در برابر اعتراض مکرر کاربران پاسخ قابل قبولی نمیتوانند ارائه کنند. ثانیا SLA هم با ۷ سال تاخیر هنوز آماده نشده که تامینکنندگان و سرویسگیرندگان تکلیف خود را بدانند.
علمی اظهارداشت: در کدام کشور این مقدار مشکل ارتباط اینترنتی وجود دارد؟ شرکت زیرساخت باید یک مرکز پاسخگویی تلفنی ۲۴ساعته با افراد کاملا مسلط و فنی داشته باشد تا تمامی مشکلات شبکه به آنجا منعکس و در کمتر از یک ساعت تحلیل و مرتفع شود. این گونه خدمات در شرکتهای کوچک هم به راحتی قابل ملاحظه است اما به دلیل برخی سوءمدیریتها، استفاده بهینه و درستی از منابع و ظرفیتهای ملی صورت نمیگیرد.
به گفته دبیر صنفی انجمن شرکتهای اینترنتی ایران، علیرغم اینکه بیان میشود چهار مسیر پشتیبان برای ارتباط اینترنتی کشور فراهم شده اما باز هم به راحتی شاهد افت سرعت اینترنتی در بخشهای قابل توجهی از کشور هستیم.
علمی توضیح میدهد: ما اعتقاد داریم باید در شیوه تامین پهنای باند کشور بازنگری صورت پذیرد. متاسفانه به دلیل تفکیک غیراصولی در حوزه فعالیت شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت این بحران تشدید شده است.
وضعيت اينترنت ايران
طبق آمارهاي سال گذشته، تا آبان سال گذشته کشور ایران از لحاظ اپلود در مکان149و ازلحاظ دانلود در مکان186در دنیا است، پهنای باند ورودی به ایران از دو منبع عمده، یکی ماهوارهها (از طریق ماهوارههای W۵، W۶ و اینمارست) و دیگری فیبر نوری (از ترکیه، فجیره و کویت) تامين ميشود، پهنای باند ورودی به ایران توسط شرکت ارتباطات زیرساخت تهیه میشود و قیمت فروش آن به شرکتهای ارائهکننده خدمات اینترنتی یکی از دلایل قیمت بالای دسترسی به اینترنت در ایران دانسته میشود.
سه عامل اساسی برای توسعه فناوری اطلاعات در کشور منابع انسانی، توانایی و قابلیت بخش دولتی، خصوصی و زیر ساختهای ارتباطی و مخابراتی است ولي با وجود زيرساختهاي ارتباطي مناسب در كشور به دلیل برخي محدوديتها هنوز در برخی موارد با کندی سرعت مواجه هستیم.
ایلنا: در حدود يك هفته است كه اختلالات اينترنت در كشور مجددا باعث بروز نارضايتيهاي بسياري براي كاربران اين شبكه شده است.
به گزارش خبرنگار ايلنا، از اواسط روز دوشنبه هفته گذشته کیفیت پهنای باند اغلب شهرهای کشور بار دیگر دستخوش افت و خیزهای متعدد شد. بنا به گزارشهای رسیده از شهرهای مختلف، بهنظر میرسد یکی از علل اصلی بروز اختلالات اخیر، ارتباط با کشور ترکیه است که شرکت زیرساخت با اعمال تغییراتی کلی، قصد دارد میزان بروز اختلالات را به حداقل برساند اما بهدلیل ضعف در خطوط پشتیبان، در حال حاضر این مشکل به قوت خود باقی است.
این اختلالات از ظهر چهارشنبه پیش به اوج خود رسید بهنحوی که امکان خدماترسانی به کاربران مخصوصا در آن روز تقریبا غیرممکن بود.
در حقیقت وقتی میزان ریزش بستههای اطلاعاتی از ۳درصد تجاوزکند، برخی از خدمات اینترنتی بسته به میزان اختلال و مدت زمان وقوع آن، دچار چالش میشوند. متأسفانه در اختلالات روز چهارشنبه، میزان ریزش بستهها از ۲۶درصد تا ۵۸درصد در نقاط مختلف کشور در نوسان بود.
اين قطعيها و نارضايتيها همچنان ادامه دارد ولي مسؤولان شركت زير ساخت و وزارت ارتباطات هرروز وعده افزايش بهبود سرعت و كيفيت شبكه اينترنت را در مصاحبههاي تكراري خود ميدهند، اين در حالي است كه طي چند شب گذشته کاربران اينترنت با حداقل 3 نوبت قطعي در بخشهايي از شبکه تهران مواجه بودند كه هنگام تماس با مسؤولان پشتيباني فني شركت زير ساخت، علت اين امر را مشكلات فني و اختلالات دستگاه سوئيچ در رينگ تهران دانستند.
به گزارش ايلنا يكي ديگر از موضوعاتي كه ازچند روز گذشته مطرح شده، از بين رفتن آدرس اينترنتي سايتهاي مورد نظر كاربران است كه بنابراظهارات کارشناسان اينترنت اين اختلال فني به طوري است که، بستههاي اطلاعاتي مسيرياب، به سمت مقصد حرکت نکرده و در تداوم پويش مسير به سمت تهران به ناگاه باز ميايستد، كه شايد علت اين امر هم باز مشكل BGP Routingهاي شهر و يا آسيبديدگي فني آنها باشد.
براساس اين گزارش، به هر حال در طي چند روز گذشته اختلالات نامنظمي در سطح شبكه اينترنت كشور وجود دارد كه تاكنون هيچ مقام مسؤولي در اين مورد اظهارنظر نكرده است كه اين امر باعث بروز اعتراض شدید انجمن صنفی شرکتهای اینترنتی کشور به کیفیت پائین پهنای باند و قطعیهای مکرر اینترنت کشورنيز شده است.
علیرضا علمی نائب رئیس و دبیر صنفی انجمن شرکتهای اینترنتی ایران با اعلام این خبر و بیان این که بخشهای فنی و LCT به هیچوجه پاسخگوی شرکتهای اینترنتی نیست، گفته است: به محض بروز اختلال در ارتباط اینترنتی کشور، تلفنهای بخش مربوطه اشغال شده و شرکتهای اینترنتی در برابر اعتراض مکرر کاربران پاسخ قابل قبولی نمیتوانند ارائه کنند. ثانیا SLA هم با ۷ سال تاخیر هنوز آماده نشده که تامینکنندگان و سرویسگیرندگان تکلیف خود را بدانند.
علمی اظهارداشت: در کدام کشور این مقدار مشکل ارتباط اینترنتی وجود دارد؟ شرکت زیرساخت باید یک مرکز پاسخگویی تلفنی ۲۴ساعته با افراد کاملا مسلط و فنی داشته باشد تا تمامی مشکلات شبکه به آنجا منعکس و در کمتر از یک ساعت تحلیل و مرتفع شود. این گونه خدمات در شرکتهای کوچک هم به راحتی قابل ملاحظه است اما به دلیل برخی سوءمدیریتها، استفاده بهینه و درستی از منابع و ظرفیتهای ملی صورت نمیگیرد.
به گفته دبیر صنفی انجمن شرکتهای اینترنتی ایران، علیرغم اینکه بیان میشود چهار مسیر پشتیبان برای ارتباط اینترنتی کشور فراهم شده اما باز هم به راحتی شاهد افت سرعت اینترنتی در بخشهای قابل توجهی از کشور هستیم.
علمی توضیح میدهد: ما اعتقاد داریم باید در شیوه تامین پهنای باند کشور بازنگری صورت پذیرد. متاسفانه به دلیل تفکیک غیراصولی در حوزه فعالیت شرکتهای ارائه دهنده خدمات اینترنت این بحران تشدید شده است.
وضعيت اينترنت ايران
طبق آمارهاي سال گذشته، تا آبان سال گذشته کشور ایران از لحاظ اپلود در مکان149و ازلحاظ دانلود در مکان186در دنیا است، پهنای باند ورودی به ایران از دو منبع عمده، یکی ماهوارهها (از طریق ماهوارههای W۵، W۶ و اینمارست) و دیگری فیبر نوری (از ترکیه، فجیره و کویت) تامين ميشود، پهنای باند ورودی به ایران توسط شرکت ارتباطات زیرساخت تهیه میشود و قیمت فروش آن به شرکتهای ارائهکننده خدمات اینترنتی یکی از دلایل قیمت بالای دسترسی به اینترنت در ایران دانسته میشود.
سه عامل اساسی برای توسعه فناوری اطلاعات در کشور منابع انسانی، توانایی و قابلیت بخش دولتی، خصوصی و زیر ساختهای ارتباطی و مخابراتی است ولي با وجود زيرساختهاي ارتباطي مناسب در كشور به دلیل برخي محدوديتها هنوز در برخی موارد با کندی سرعت مواجه هستیم.
نماینده مجلس: سران فتنه ممنوع الخروج هستندزیرا از جانب ملت و مسئولین به عنوان محارب شناخته شده اند
نماینده مجلس: سران فتنه ممنوع الخروج هستندزیرا از جانب ملت و مسئولین به عنوان محارب شناخته شده اند
باشگاه خبرنگاران(متعلق به صدا و سیما): عضو کمیسیون قضایی و حقوقی اقدام دولتمردان انگلیس برای اعطای پناهندگی به سران فتنه را خلاف قوانین بین المللی عنوان کرد و گفت: سران فتنه از جانب مسئولین و ملت ایران به عنوان محارب شناخته شده اند بنابراین ممنوع الخروج بوده و با اعطای پناهندگی نیز اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت.
موسی قربانی نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به تحرکات اخیر انگلستان برای جذب سران فتنه اظهار داشت: در دشمنی و عداوت انگلستان با ملت و نظام جمهوری اسلامی تردیدی وجود ندارد چرا که این کینه توزی ها قدمتی دیرینه دارد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی اقدام دولت انگلستان برای جذب سران فتنه را خلاف قوانین بین الملل دانست و افزود: عناد ورزی انگلستان با نظام جمهوری اسلامی بی پایان است چرا که انقلاب اسلامی باعث بیداری مردم جهان شده و این امر هر روز بر وحشت و ترس دولتمردان انگلیسی می افزاید بنابراین همواره با نقشه های جدید به دنبال اختلاف افکنی در ایران هستند.
وی با تاکید بر اینکه مسئولین باید طبق یک برنامه ریزی مدون پاسخی قاطع به این گونه اقدامات دولتمردان انگلیسی بدهند، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سران فتنه از جانب ملت و مسئولین به عنوان محارب شناخته شده اند لذا حتی با اعطای پناهندگی از جانب دولت انگلستان اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت.
قربانی یادآور شد، سران فتنه به لحاظ قانونی ممنوع الخروج بوده و باید در پیشگاه قانون و ملت ایران پاسخگو بوده و به سزای اعمال خود برسند.
باشگاه خبرنگاران(متعلق به صدا و سیما): عضو کمیسیون قضایی و حقوقی اقدام دولتمردان انگلیس برای اعطای پناهندگی به سران فتنه را خلاف قوانین بین المللی عنوان کرد و گفت: سران فتنه از جانب مسئولین و ملت ایران به عنوان محارب شناخته شده اند بنابراین ممنوع الخروج بوده و با اعطای پناهندگی نیز اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت.
موسی قربانی نماینده مردم قائنات در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران با اشاره به تحرکات اخیر انگلستان برای جذب سران فتنه اظهار داشت: در دشمنی و عداوت انگلستان با ملت و نظام جمهوری اسلامی تردیدی وجود ندارد چرا که این کینه توزی ها قدمتی دیرینه دارد.
عضو کمیسیون قضایی و حقوقی اقدام دولت انگلستان برای جذب سران فتنه را خلاف قوانین بین الملل دانست و افزود: عناد ورزی انگلستان با نظام جمهوری اسلامی بی پایان است چرا که انقلاب اسلامی باعث بیداری مردم جهان شده و این امر هر روز بر وحشت و ترس دولتمردان انگلیسی می افزاید بنابراین همواره با نقشه های جدید به دنبال اختلاف افکنی در ایران هستند.
وی با تاکید بر اینکه مسئولین باید طبق یک برنامه ریزی مدون پاسخی قاطع به این گونه اقدامات دولتمردان انگلیسی بدهند، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه سران فتنه از جانب ملت و مسئولین به عنوان محارب شناخته شده اند لذا حتی با اعطای پناهندگی از جانب دولت انگلستان اجازه خروج از کشور را نخواهند داشت.
قربانی یادآور شد، سران فتنه به لحاظ قانونی ممنوع الخروج بوده و باید در پیشگاه قانون و ملت ایران پاسخگو بوده و به سزای اعمال خود برسند.
وزير اطلاعات: در فتنه 88 اوباما گفت که " آمریکا شبكه مجازي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي طراحي كرد ولي به دليل مقاومت سرويس هاي اطلاعاتي ايران شكست خورديم"! / اپوزوسيون خارج قليل ولي پژواك صداي آنان سنگين است/ تسلط دستگاه اطلاعاتي به ايميل ها
وزير اطلاعات: در فتنه 88 اوباما گفت که " آمریکا شبكه مجازي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي طراحي كرد ولي به دليل مقاومت سرويس هاي اطلاعاتي ايران شكست خورديم"! / اپوزوسيون خارج قليل ولي پژواك صداي آنان سنگين است/ تسلط دستگاه اطلاعاتي به ايميل ها
ایرنا : وزير اطلاعات گفت: از نكات قابل توجهي كه در فتنه 88 ديديم اين بود كه باراك اوباما در گزارش خود به سنا اعلام كرد ما شبكه مجازي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي طراحي كرديم ولي به دليل مقاومت سرويس هاي اطلاعاتي ايران نتوانستيم مقابله كنيم و شكست خورديم.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين حيدر مصلحي روز شنبه در نشست تخصصي دستاوردهاي ايرانيان خارج از كشور در سالن همايش هاي دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به فتنه سال 88 اظهار داشت: انديشمندان ما در وزارت اطلاعات به خوبي با دشمنان برخورد كردند.
مصلحي با بيان اين كه در آن زمان ايميل ها بهترين ابزار براي ارتباط بيگانگان با داخل كشور بود اظهار داشت: تسلط دستگاه اطلاعاتي جمهوري اسلامي ايران به اين ايميل ها استكبار را با مشكل مواجه كرد.
وي گفت: فردي در مصاحبه اي اعلام كرده بود كه جمهوري اسلامي ايران به ايميل ها تسلط دارد ظرف 24 سال ايميل هاي بيگانگان به افراد نفوذيشان فرستاده ميشود توسط آنان كد و رمزگذاري شد ولي به همت وزارت اطلاعات ظرف 48 ساعت اين كد و رمزگذاري ها باز شد و اين شكست ديگري براي آنان بود.
وزير اطلاعات در ادامه با تاكيد بر اين كه دشمنان به دنبال يارگيري از ميان ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند گفت: ما بايد جلوي رسيدن دشمنان به اين نيت را بگيريم.
وي افزود: ايرانيان خارج از كشور را بايد به عنوان نيروي بالقوه اي كه در صورت جذب و ساماندهي عمق استراتژي و ضريب امنيت كشور را افزايش ميدهند در نظر گرفت.
مصلحي با بيان اين كه مهاجران در تمام دنيا براي كشورشان فرصت فراگير هستند اظهار داشت: متاسفانه فقدان برنامه ريزي هدفمند براي ايرانيان خارج از كشور آنان را به كانون توجه بيگانگان تبديل ميكند و در برخي اوقات بيگانگان از اين افراد عضوگيري ميكنند.
وزير اطلاعات در ادامه گفت: البته اين عضوگيري شامل همه ايرانيان خارج از كشور نميشود و بخش عمده اي از آنان در مقابل بيگانگان ايستاده اند.
وي سپس به اعتمادسازي متقابل اشاره كرد و گفت: ارتباط آنان با داخل هر چه مداومتر و كارآمدتر باشد اعتماد متقابل بيشتر ميشود.
مصلحي با تاكيد بر اين كه بايد به اشتراكات ميان دو طرف تاكيد بسزايي شود گفت: ارزش هاي ملي، هويت مشترك، تعلقات ديني، ايراني بودن، تعلقات تاريخي، مواريث مشترك از جمله اشتراكات مشترك ميان ايرانيان داخل و خارج از كشور است كه همواره بايد به آن تاكيد شود.
وي در ادامه ميل به پيشرفت و سربلندي را از ديگر موارد مشترك ميان ايرانيان خارج و داخل كشور دانست كه ميتواند باعث ارتباط دو طرف شود.
مصلحي افزود: نسل هاي جديد ايرانيان مقيم خارج از كشور نبايد با زبان و هويت خود بيگانه باشند و دستگاه هاي مختلف بايد با تعريف دقيق امكان حضور ايرانيان در داخل را تسهيل كنند.
وي با بيان اين كه در كارگروههاي ايرانيان خارج از كشور لازم است تمهيدات امنيتي شكل گيرد گفت: با توجه به اين كه بعضي از ايرانيان در كشورهايي هستند كه سرويسهاي اطلاعاتي قوي در آنجا حكمفرماست بايد در كارگروه ها تمهيداتي امنيتي بيانديشيم.
وزير اطلاعات با تاكيد بر اين كه ايرانيان مقيم خارج از كشور نيازمند حمايت عاطفي، حقوقي و اجتماعي هستند اظهار داشت: جذب و حفظ ارتباط با ايرانيان مقيم خارج از كشور امروز براي ما تبديل به يك ضرورت شده است.
وي با بيان اين كه دشمنان به دنبال يارگيري از ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند گفت: سرويس هاي اطلاعاتي آنان به دنبال ايجاد ارتباط با ايرانياني هستند كه به هر نحوي به كشورهاي ديگر مهاجرت ميكنند.
وزير اطلاعات اظهار داشت: ما در اطلاعاتي كه داشتيم به برنامه هاي ده ساله آنها رسيده ايم كه آنها با ايجاد هستهها، مراكز و پژوهشكده هاي علمي به دنبال جذب نخبگان ايراني هستند و بعد از پنج يا شش سال از اين ايرانيان به عنوان جاسوس استفاده ميكنند.
وي افزود: رويكرد ما بايد فرصت طلبانه باشد زيرا رويكرد تهديد محور براي نظام هزينه هاي زيادي را در بردارد.
وزير اطلاعات با بيان اين كه سه چهارم ايرانيان خارج از كشور اپوزوسيون نيستند گفت: بسياري از ايرانيان مقيم خارج از كشور احساس مسووليت ميكنند و تنها عده كمي از آنها اپوزوسيون هستند.
مصلحي با بيان اين كه سرويس هاي بيگانگان امكانات سنگيني را در اختيار اپوزوسيون قرار ميدهند گفت: آنها عده قليلي هستند ولي پژواك صداي آنان سنگين است.
وي در ادامه با بيان اين كه نگاه به ايرانيان خارج كشور بايد نگاهي ايراني اسلامي باشد گفت: براي رسيدن به ساختار مناسب ضرورت دارد بعد زبان فارسي و هويت ايراني اسلامي حفظ شود و ما با جديت از زبان فارسي محافظت كنيم.
ایرنا : وزير اطلاعات گفت: از نكات قابل توجهي كه در فتنه 88 ديديم اين بود كه باراك اوباما در گزارش خود به سنا اعلام كرد ما شبكه مجازي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي طراحي كرديم ولي به دليل مقاومت سرويس هاي اطلاعاتي ايران نتوانستيم مقابله كنيم و شكست خورديم.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين حيدر مصلحي روز شنبه در نشست تخصصي دستاوردهاي ايرانيان خارج از كشور در سالن همايش هاي دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به فتنه سال 88 اظهار داشت: انديشمندان ما در وزارت اطلاعات به خوبي با دشمنان برخورد كردند.
مصلحي با بيان اين كه در آن زمان ايميل ها بهترين ابزار براي ارتباط بيگانگان با داخل كشور بود اظهار داشت: تسلط دستگاه اطلاعاتي جمهوري اسلامي ايران به اين ايميل ها استكبار را با مشكل مواجه كرد.
وي گفت: فردي در مصاحبه اي اعلام كرده بود كه جمهوري اسلامي ايران به ايميل ها تسلط دارد ظرف 24 سال ايميل هاي بيگانگان به افراد نفوذيشان فرستاده ميشود توسط آنان كد و رمزگذاري شد ولي به همت وزارت اطلاعات ظرف 48 ساعت اين كد و رمزگذاري ها باز شد و اين شكست ديگري براي آنان بود.
وزير اطلاعات در ادامه با تاكيد بر اين كه دشمنان به دنبال يارگيري از ميان ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند گفت: ما بايد جلوي رسيدن دشمنان به اين نيت را بگيريم.
وي افزود: ايرانيان خارج از كشور را بايد به عنوان نيروي بالقوه اي كه در صورت جذب و ساماندهي عمق استراتژي و ضريب امنيت كشور را افزايش ميدهند در نظر گرفت.
مصلحي با بيان اين كه مهاجران در تمام دنيا براي كشورشان فرصت فراگير هستند اظهار داشت: متاسفانه فقدان برنامه ريزي هدفمند براي ايرانيان خارج از كشور آنان را به كانون توجه بيگانگان تبديل ميكند و در برخي اوقات بيگانگان از اين افراد عضوگيري ميكنند.
وزير اطلاعات در ادامه گفت: البته اين عضوگيري شامل همه ايرانيان خارج از كشور نميشود و بخش عمده اي از آنان در مقابل بيگانگان ايستاده اند.
وي سپس به اعتمادسازي متقابل اشاره كرد و گفت: ارتباط آنان با داخل هر چه مداومتر و كارآمدتر باشد اعتماد متقابل بيشتر ميشود.
مصلحي با تاكيد بر اين كه بايد به اشتراكات ميان دو طرف تاكيد بسزايي شود گفت: ارزش هاي ملي، هويت مشترك، تعلقات ديني، ايراني بودن، تعلقات تاريخي، مواريث مشترك از جمله اشتراكات مشترك ميان ايرانيان داخل و خارج از كشور است كه همواره بايد به آن تاكيد شود.
وي در ادامه ميل به پيشرفت و سربلندي را از ديگر موارد مشترك ميان ايرانيان خارج و داخل كشور دانست كه ميتواند باعث ارتباط دو طرف شود.
مصلحي افزود: نسل هاي جديد ايرانيان مقيم خارج از كشور نبايد با زبان و هويت خود بيگانه باشند و دستگاه هاي مختلف بايد با تعريف دقيق امكان حضور ايرانيان در داخل را تسهيل كنند.
وي با بيان اين كه در كارگروههاي ايرانيان خارج از كشور لازم است تمهيدات امنيتي شكل گيرد گفت: با توجه به اين كه بعضي از ايرانيان در كشورهايي هستند كه سرويسهاي اطلاعاتي قوي در آنجا حكمفرماست بايد در كارگروه ها تمهيداتي امنيتي بيانديشيم.
وزير اطلاعات با تاكيد بر اين كه ايرانيان مقيم خارج از كشور نيازمند حمايت عاطفي، حقوقي و اجتماعي هستند اظهار داشت: جذب و حفظ ارتباط با ايرانيان مقيم خارج از كشور امروز براي ما تبديل به يك ضرورت شده است.
وي با بيان اين كه دشمنان به دنبال يارگيري از ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند گفت: سرويس هاي اطلاعاتي آنان به دنبال ايجاد ارتباط با ايرانياني هستند كه به هر نحوي به كشورهاي ديگر مهاجرت ميكنند.
وزير اطلاعات اظهار داشت: ما در اطلاعاتي كه داشتيم به برنامه هاي ده ساله آنها رسيده ايم كه آنها با ايجاد هستهها، مراكز و پژوهشكده هاي علمي به دنبال جذب نخبگان ايراني هستند و بعد از پنج يا شش سال از اين ايرانيان به عنوان جاسوس استفاده ميكنند.
وي افزود: رويكرد ما بايد فرصت طلبانه باشد زيرا رويكرد تهديد محور براي نظام هزينه هاي زيادي را در بردارد.
وزير اطلاعات با بيان اين كه سه چهارم ايرانيان خارج از كشور اپوزوسيون نيستند گفت: بسياري از ايرانيان مقيم خارج از كشور احساس مسووليت ميكنند و تنها عده كمي از آنها اپوزوسيون هستند.
مصلحي با بيان اين كه سرويس هاي بيگانگان امكانات سنگيني را در اختيار اپوزوسيون قرار ميدهند گفت: آنها عده قليلي هستند ولي پژواك صداي آنان سنگين است.
وي در ادامه با بيان اين كه نگاه به ايرانيان خارج كشور بايد نگاهي ايراني اسلامي باشد گفت: براي رسيدن به ساختار مناسب ضرورت دارد بعد زبان فارسي و هويت ايراني اسلامي حفظ شود و ما با جديت از زبان فارسي محافظت كنيم.
وزير اطلاعات: در فتنه 88 اوباما گفت که " آمریکا شبكه مجازي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي طراحي كرد ولي به دليل مقاومت سرويس هاي اطلاعاتي ايران شكست خورديم"! / اپوزوسيون خارج قليل ولي پژواك صداي آنان سنگين است/ تسلط دستگاه اطلاعاتي به ايميل ها
وزير اطلاعات: در فتنه 88 اوباما گفت که " آمریکا شبكه مجازي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي طراحي كرد ولي به دليل مقاومت سرويس هاي اطلاعاتي ايران شكست خورديم"! / اپوزوسيون خارج قليل ولي پژواك صداي آنان سنگين است/ تسلط دستگاه اطلاعاتي به ايميل ها
ایرنا : وزير اطلاعات گفت: از نكات قابل توجهي كه در فتنه 88 ديديم اين بود كه باراك اوباما در گزارش خود به سنا اعلام كرد ما شبكه مجازي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي طراحي كرديم ولي به دليل مقاومت سرويس هاي اطلاعاتي ايران نتوانستيم مقابله كنيم و شكست خورديم.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين حيدر مصلحي روز شنبه در نشست تخصصي دستاوردهاي ايرانيان خارج از كشور در سالن همايش هاي دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به فتنه سال 88 اظهار داشت: انديشمندان ما در وزارت اطلاعات به خوبي با دشمنان برخورد كردند.
مصلحي با بيان اين كه در آن زمان ايميل ها بهترين ابزار براي ارتباط بيگانگان با داخل كشور بود اظهار داشت: تسلط دستگاه اطلاعاتي جمهوري اسلامي ايران به اين ايميل ها استكبار را با مشكل مواجه كرد.
وي گفت: فردي در مصاحبه اي اعلام كرده بود كه جمهوري اسلامي ايران به ايميل ها تسلط دارد ظرف 24 سال ايميل هاي بيگانگان به افراد نفوذيشان فرستاده ميشود توسط آنان كد و رمزگذاري شد ولي به همت وزارت اطلاعات ظرف 48 ساعت اين كد و رمزگذاري ها باز شد و اين شكست ديگري براي آنان بود.
وزير اطلاعات در ادامه با تاكيد بر اين كه دشمنان به دنبال يارگيري از ميان ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند گفت: ما بايد جلوي رسيدن دشمنان به اين نيت را بگيريم.
وي افزود: ايرانيان خارج از كشور را بايد به عنوان نيروي بالقوه اي كه در صورت جذب و ساماندهي عمق استراتژي و ضريب امنيت كشور را افزايش ميدهند در نظر گرفت.
مصلحي با بيان اين كه مهاجران در تمام دنيا براي كشورشان فرصت فراگير هستند اظهار داشت: متاسفانه فقدان برنامه ريزي هدفمند براي ايرانيان خارج از كشور آنان را به كانون توجه بيگانگان تبديل ميكند و در برخي اوقات بيگانگان از اين افراد عضوگيري ميكنند.
وزير اطلاعات در ادامه گفت: البته اين عضوگيري شامل همه ايرانيان خارج از كشور نميشود و بخش عمده اي از آنان در مقابل بيگانگان ايستاده اند.
وي سپس به اعتمادسازي متقابل اشاره كرد و گفت: ارتباط آنان با داخل هر چه مداومتر و كارآمدتر باشد اعتماد متقابل بيشتر ميشود.
مصلحي با تاكيد بر اين كه بايد به اشتراكات ميان دو طرف تاكيد بسزايي شود گفت: ارزش هاي ملي، هويت مشترك، تعلقات ديني، ايراني بودن، تعلقات تاريخي، مواريث مشترك از جمله اشتراكات مشترك ميان ايرانيان داخل و خارج از كشور است كه همواره بايد به آن تاكيد شود.
وي در ادامه ميل به پيشرفت و سربلندي را از ديگر موارد مشترك ميان ايرانيان خارج و داخل كشور دانست كه ميتواند باعث ارتباط دو طرف شود.
مصلحي افزود: نسل هاي جديد ايرانيان مقيم خارج از كشور نبايد با زبان و هويت خود بيگانه باشند و دستگاه هاي مختلف بايد با تعريف دقيق امكان حضور ايرانيان در داخل را تسهيل كنند.
وي با بيان اين كه در كارگروههاي ايرانيان خارج از كشور لازم است تمهيدات امنيتي شكل گيرد گفت: با توجه به اين كه بعضي از ايرانيان در كشورهايي هستند كه سرويسهاي اطلاعاتي قوي در آنجا حكمفرماست بايد در كارگروه ها تمهيداتي امنيتي بيانديشيم.
وزير اطلاعات با تاكيد بر اين كه ايرانيان مقيم خارج از كشور نيازمند حمايت عاطفي، حقوقي و اجتماعي هستند اظهار داشت: جذب و حفظ ارتباط با ايرانيان مقيم خارج از كشور امروز براي ما تبديل به يك ضرورت شده است.
وي با بيان اين كه دشمنان به دنبال يارگيري از ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند گفت: سرويس هاي اطلاعاتي آنان به دنبال ايجاد ارتباط با ايرانياني هستند كه به هر نحوي به كشورهاي ديگر مهاجرت ميكنند.
وزير اطلاعات اظهار داشت: ما در اطلاعاتي كه داشتيم به برنامه هاي ده ساله آنها رسيده ايم كه آنها با ايجاد هستهها، مراكز و پژوهشكده هاي علمي به دنبال جذب نخبگان ايراني هستند و بعد از پنج يا شش سال از اين ايرانيان به عنوان جاسوس استفاده ميكنند.
وي افزود: رويكرد ما بايد فرصت طلبانه باشد زيرا رويكرد تهديد محور براي نظام هزينه هاي زيادي را در بردارد.
وزير اطلاعات با بيان اين كه سه چهارم ايرانيان خارج از كشور اپوزوسيون نيستند گفت: بسياري از ايرانيان مقيم خارج از كشور احساس مسووليت ميكنند و تنها عده كمي از آنها اپوزوسيون هستند.
مصلحي با بيان اين كه سرويس هاي بيگانگان امكانات سنگيني را در اختيار اپوزوسيون قرار ميدهند گفت: آنها عده قليلي هستند ولي پژواك صداي آنان سنگين است.
وي در ادامه با بيان اين كه نگاه به ايرانيان خارج كشور بايد نگاهي ايراني اسلامي باشد گفت: براي رسيدن به ساختار مناسب ضرورت دارد بعد زبان فارسي و هويت ايراني اسلامي حفظ شود و ما با جديت از زبان فارسي محافظت كنيم.
ایرنا : وزير اطلاعات گفت: از نكات قابل توجهي كه در فتنه 88 ديديم اين بود كه باراك اوباما در گزارش خود به سنا اعلام كرد ما شبكه مجازي براي مقابله با نظام جمهوري اسلامي طراحي كرديم ولي به دليل مقاومت سرويس هاي اطلاعاتي ايران نتوانستيم مقابله كنيم و شكست خورديم.
به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، حجت الاسلام و المسلمين حيدر مصلحي روز شنبه در نشست تخصصي دستاوردهاي ايرانيان خارج از كشور در سالن همايش هاي دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به فتنه سال 88 اظهار داشت: انديشمندان ما در وزارت اطلاعات به خوبي با دشمنان برخورد كردند.
مصلحي با بيان اين كه در آن زمان ايميل ها بهترين ابزار براي ارتباط بيگانگان با داخل كشور بود اظهار داشت: تسلط دستگاه اطلاعاتي جمهوري اسلامي ايران به اين ايميل ها استكبار را با مشكل مواجه كرد.
وي گفت: فردي در مصاحبه اي اعلام كرده بود كه جمهوري اسلامي ايران به ايميل ها تسلط دارد ظرف 24 سال ايميل هاي بيگانگان به افراد نفوذيشان فرستاده ميشود توسط آنان كد و رمزگذاري شد ولي به همت وزارت اطلاعات ظرف 48 ساعت اين كد و رمزگذاري ها باز شد و اين شكست ديگري براي آنان بود.
وزير اطلاعات در ادامه با تاكيد بر اين كه دشمنان به دنبال يارگيري از ميان ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند گفت: ما بايد جلوي رسيدن دشمنان به اين نيت را بگيريم.
وي افزود: ايرانيان خارج از كشور را بايد به عنوان نيروي بالقوه اي كه در صورت جذب و ساماندهي عمق استراتژي و ضريب امنيت كشور را افزايش ميدهند در نظر گرفت.
مصلحي با بيان اين كه مهاجران در تمام دنيا براي كشورشان فرصت فراگير هستند اظهار داشت: متاسفانه فقدان برنامه ريزي هدفمند براي ايرانيان خارج از كشور آنان را به كانون توجه بيگانگان تبديل ميكند و در برخي اوقات بيگانگان از اين افراد عضوگيري ميكنند.
وزير اطلاعات در ادامه گفت: البته اين عضوگيري شامل همه ايرانيان خارج از كشور نميشود و بخش عمده اي از آنان در مقابل بيگانگان ايستاده اند.
وي سپس به اعتمادسازي متقابل اشاره كرد و گفت: ارتباط آنان با داخل هر چه مداومتر و كارآمدتر باشد اعتماد متقابل بيشتر ميشود.
مصلحي با تاكيد بر اين كه بايد به اشتراكات ميان دو طرف تاكيد بسزايي شود گفت: ارزش هاي ملي، هويت مشترك، تعلقات ديني، ايراني بودن، تعلقات تاريخي، مواريث مشترك از جمله اشتراكات مشترك ميان ايرانيان داخل و خارج از كشور است كه همواره بايد به آن تاكيد شود.
وي در ادامه ميل به پيشرفت و سربلندي را از ديگر موارد مشترك ميان ايرانيان خارج و داخل كشور دانست كه ميتواند باعث ارتباط دو طرف شود.
مصلحي افزود: نسل هاي جديد ايرانيان مقيم خارج از كشور نبايد با زبان و هويت خود بيگانه باشند و دستگاه هاي مختلف بايد با تعريف دقيق امكان حضور ايرانيان در داخل را تسهيل كنند.
وي با بيان اين كه در كارگروههاي ايرانيان خارج از كشور لازم است تمهيدات امنيتي شكل گيرد گفت: با توجه به اين كه بعضي از ايرانيان در كشورهايي هستند كه سرويسهاي اطلاعاتي قوي در آنجا حكمفرماست بايد در كارگروه ها تمهيداتي امنيتي بيانديشيم.
وزير اطلاعات با تاكيد بر اين كه ايرانيان مقيم خارج از كشور نيازمند حمايت عاطفي، حقوقي و اجتماعي هستند اظهار داشت: جذب و حفظ ارتباط با ايرانيان مقيم خارج از كشور امروز براي ما تبديل به يك ضرورت شده است.
وي با بيان اين كه دشمنان به دنبال يارگيري از ايرانيان مقيم خارج از كشور هستند گفت: سرويس هاي اطلاعاتي آنان به دنبال ايجاد ارتباط با ايرانياني هستند كه به هر نحوي به كشورهاي ديگر مهاجرت ميكنند.
وزير اطلاعات اظهار داشت: ما در اطلاعاتي كه داشتيم به برنامه هاي ده ساله آنها رسيده ايم كه آنها با ايجاد هستهها، مراكز و پژوهشكده هاي علمي به دنبال جذب نخبگان ايراني هستند و بعد از پنج يا شش سال از اين ايرانيان به عنوان جاسوس استفاده ميكنند.
وي افزود: رويكرد ما بايد فرصت طلبانه باشد زيرا رويكرد تهديد محور براي نظام هزينه هاي زيادي را در بردارد.
وزير اطلاعات با بيان اين كه سه چهارم ايرانيان خارج از كشور اپوزوسيون نيستند گفت: بسياري از ايرانيان مقيم خارج از كشور احساس مسووليت ميكنند و تنها عده كمي از آنها اپوزوسيون هستند.
مصلحي با بيان اين كه سرويس هاي بيگانگان امكانات سنگيني را در اختيار اپوزوسيون قرار ميدهند گفت: آنها عده قليلي هستند ولي پژواك صداي آنان سنگين است.
وي در ادامه با بيان اين كه نگاه به ايرانيان خارج كشور بايد نگاهي ايراني اسلامي باشد گفت: براي رسيدن به ساختار مناسب ضرورت دارد بعد زبان فارسي و هويت ايراني اسلامي حفظ شود و ما با جديت از زبان فارسي محافظت كنيم.
نعمت احمدي وكيل حبيب الله لطيفي: در نامه به رئيس قوه قضائيه درخواست توقف حكم را كرده ايم/ نحوه رسیدگی به پرونده اشکال قانونی دارد
نعمت احمدي وكيل حبيب الله لطيفي: در نامه به رئيس قوه قضائيه درخواست توقف حكم را كرده ايم/ نحوه رسیدگی به پرونده اشکال قانونی دارد
نعمت احمدی وکیل حبیب الله لطیفی دانشجوی کرد محکوم به اعدام در حالی كه هم اکنون در دفتر رییس قوه قضاییه به سر می برد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که نامه ای را به وی برای عفو و نیز اعتراض به نحوه رسیدگی پرونده موکلش به آقای صادق لاریجانی تسلیم کرده و امیدوار است تا پایان ساعت اداری امروز از ایشان جواب بگیرد. پیش از این وکیل دیگر این متهم از ابلاغ حکم اعدام در روز یکشنبه خبر داده بود.او گفت که دفتر رییس قوه قضاییه همکاری مناسب و خوبی داشته اند وخیلی امیدوارم است که روی نامه وتقاضاهای وکلا اقدام مثبتی شود.
نعمت احمدی گفت که هم اکنون آقای صالح نیکبخت به همراه خانواده موکلش در دادگاه سنندج حضور دارد. نعمت احمدی همچنین گفت که به پرونده ایراداتی وجود دارد از جمله اعتراضی که به دادگاه رسیدگی کننده پرونده داشته اند. او به کمپین گفت: «ما از ابتدا یک ایرادی به این پرونده ها داریم از این بابت که در قانون اخیرالتصویب دادگاه های عمومی و انقلاب (سال ۸۳) موضوعاتی که مجازاتش مرگ یا اعدام باشد در صلاحیت دادگاه کیفری استان است یعنی باید با حضور ۵ قاضی رسیدگی بشود ولی درمواردی که در صلاحیت دادگاه انقلاب است با حضور یک قاضی رسیدگی می کنند. ما معتقدیم که مجازات اعدام نتیجه یک اتهامی هست باید در دادگاه پنج نفره رسیدگی بشود نه دادگاه یک نفره. این اشکال بر این پرونده وارد است. بعدش برای مدتی احکام اعدامی که در دادگاه انقلاب صادر می شد مرجع تجدیدنظرش همان مرکز استان بود که به این هم ایراد داشتیم که الان دیگر آن نیست و دیوان عالی کشور است. پس از آنجا که باید قانون را به نفع متهم تفسیر کرد، بله، دادگاهی که ایشان را محاکمه کرده صلاحیت ندارد به لحاظ اینکه نتیجه دادگاه اعدام است و باید برود در دادگاه کیفری استان رسیدگی شود مرجع تجدید نظر هم نمی تواند دادگاه تجدید نظر استان باشد. آن هم باید بیاید در دادگاه دیوان عالی کشور.»
وی در خصوص رفتن پرونده به دیوان عالی کشور به کمپین گفت: « با اعتراض ما به بند ۲ ماده ۱۸ به دیوان عالی کشور آمد ولی این مطابق این بند نگاه می کنند که حکم بر اساس ضوابطی که دادگاه خودش صالح دانسته رسیدگی شده یا نه و نیامده به ماهیت موضوع رسیدگی کند. ما الان معتقدیم که این پرونده از ابتدا نباید در دادگاه انقلاب رسیدگی می شد و باید در دادگاه کیفری استان رسیدگی می شد و علاوه بر آن مرجع تجدیدنظرش هم نه دادگاه تجدید نظر استان بلکه دیوان عالی کشور می بود…. من هم الان نامه ای را با همین موضوعات و درخواست رسیدگی در دفتر آیت الله لاریجانی هستم و امیدوارم تا پایان وقت اداری نتیجه ای بگیرم.»
وی در خصوص امیدوار بودن برای تغییر حکم به کمپین گفت: « ما درخواست تاخیر کردیم به دو علت. یک همین ایرادات شکلی که گرفتم که باید از ابتدا پرونده در جای دیگری رسیدگی می شد. چون آنچه وی در دادگاه بدوی با حضور ماموروزارت اطلاعات گفته فضای سنگینی است که شاکی پرونده که وزارت اطلاعات است به وجود اورده است. ولی اگر در یک محیط بازتری باشه و مامورین اطلاعاتی نباشند و با توجه به انکاری که ایشان داشته قطعا اتهامی متوجهش نخواهد بود. دوم اینکه ما درخواست عفو کردیم. چون عفو در صلاحیت مقام رهبری است و رییس قوه قضاییه شان قضاوتش و سرپرستی قوه قضایی را از ولی فقیه می گیرد لذا الان ایت الله شاهرودی اعطا کننده عفو هم می تواند باشد به قائم مقامی رهبری. ما فعلا این درخواست را داریم و ثبت هم شده و امیدوارم تا نیم ساعت دیگر دست آیت الله لاریجانی برسد. راه حداقل برای عفو باز است البته نوع رسیدگی هم از ابتدا مورد اعتراض ما بوده است. »
آقای احمدی وکیل حبیب الله لطیفی همچنین در خصوص اتهامات موکلش و دلایل مطرح شده در دادگاه بدوی و بعد از آن به کمپین گفت: « ایشان را در سال ۸۶ در حوادثی که در سنندج اتفاق افتاد دستگیر کردند. اتهامش هواداری از گروه پژاک است. بنابر ماده ۱۸۶ قانون مجازات اسلامی کسانی که هوادار گروه هایی باشند که به اقدام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی اقدام می کنند حتی اگر اقدامی هم نکند آن فرد چون هوادار گروهی است که مرکزیتش علیه نظام فعالیت نظامی دارد مجازاتش اعدام است. ایشان در اداره اطلاعات (سنندج) صحبت های کرده است. اما در دادگاه منکر این حرف ها بوده است. دراداره کل اطلاعات سنندج که شاکی پرونده است صحبت هایی داشته که بعدا در دادگاه آنها را منکر شد. در رایی که برای او صادر شده گفته اند که ایشان متهم است به تهیه مواد منفجره – که خودش تکذیب می کند و می گوید در روزهایی که می گویند در سنندج نبودم- و آخرین اتهامش فیلمبرداری از اقدامات خرابکاری و بمب گذاری. یعنی در فیلمبرداری از این عملیات ها.»
نعمت احمدی افزود: « لذا به لحاظ همان هواداری که مطرح شده چنین حکمی گرفته است. موکلم مدعی است درهمان روزها خارج از سنندج و در پیرانشهر بوده است. عدله ای که خارج از سنندج بوده موجود است. ولی دلیلی که می گوید این اقدامات را انجام داده مربوط می شود به اقراراتی که در اداره اطلاعات داشته است. از این جهت این دوگانگی وجود دارد. که می گوید در آن تاریخ در سنندج نبوده است و از سوی دیگر می گوید که آنچه که در تحقیقات اولیه گفته ناشی از فشاری بوده که در اداره اطلاعات داشته و اقرارها را قبول ندارد. این پرونده البته متهمان دیگری هم داشته است.»
نعمت احمدی وکیل حبیب الله لطیفی دانشجوی کرد محکوم به اعدام در حالی كه هم اکنون در دفتر رییس قوه قضاییه به سر می برد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که نامه ای را به وی برای عفو و نیز اعتراض به نحوه رسیدگی پرونده موکلش به آقای صادق لاریجانی تسلیم کرده و امیدوار است تا پایان ساعت اداری امروز از ایشان جواب بگیرد. پیش از این وکیل دیگر این متهم از ابلاغ حکم اعدام در روز یکشنبه خبر داده بود.او گفت که دفتر رییس قوه قضاییه همکاری مناسب و خوبی داشته اند وخیلی امیدوارم است که روی نامه وتقاضاهای وکلا اقدام مثبتی شود.
نعمت احمدی گفت که هم اکنون آقای صالح نیکبخت به همراه خانواده موکلش در دادگاه سنندج حضور دارد. نعمت احمدی همچنین گفت که به پرونده ایراداتی وجود دارد از جمله اعتراضی که به دادگاه رسیدگی کننده پرونده داشته اند. او به کمپین گفت: «ما از ابتدا یک ایرادی به این پرونده ها داریم از این بابت که در قانون اخیرالتصویب دادگاه های عمومی و انقلاب (سال ۸۳) موضوعاتی که مجازاتش مرگ یا اعدام باشد در صلاحیت دادگاه کیفری استان است یعنی باید با حضور ۵ قاضی رسیدگی بشود ولی درمواردی که در صلاحیت دادگاه انقلاب است با حضور یک قاضی رسیدگی می کنند. ما معتقدیم که مجازات اعدام نتیجه یک اتهامی هست باید در دادگاه پنج نفره رسیدگی بشود نه دادگاه یک نفره. این اشکال بر این پرونده وارد است. بعدش برای مدتی احکام اعدامی که در دادگاه انقلاب صادر می شد مرجع تجدیدنظرش همان مرکز استان بود که به این هم ایراد داشتیم که الان دیگر آن نیست و دیوان عالی کشور است. پس از آنجا که باید قانون را به نفع متهم تفسیر کرد، بله، دادگاهی که ایشان را محاکمه کرده صلاحیت ندارد به لحاظ اینکه نتیجه دادگاه اعدام است و باید برود در دادگاه کیفری استان رسیدگی شود مرجع تجدید نظر هم نمی تواند دادگاه تجدید نظر استان باشد. آن هم باید بیاید در دادگاه دیوان عالی کشور.»
وی در خصوص رفتن پرونده به دیوان عالی کشور به کمپین گفت: « با اعتراض ما به بند ۲ ماده ۱۸ به دیوان عالی کشور آمد ولی این مطابق این بند نگاه می کنند که حکم بر اساس ضوابطی که دادگاه خودش صالح دانسته رسیدگی شده یا نه و نیامده به ماهیت موضوع رسیدگی کند. ما الان معتقدیم که این پرونده از ابتدا نباید در دادگاه انقلاب رسیدگی می شد و باید در دادگاه کیفری استان رسیدگی می شد و علاوه بر آن مرجع تجدیدنظرش هم نه دادگاه تجدید نظر استان بلکه دیوان عالی کشور می بود…. من هم الان نامه ای را با همین موضوعات و درخواست رسیدگی در دفتر آیت الله لاریجانی هستم و امیدوارم تا پایان وقت اداری نتیجه ای بگیرم.»
وی در خصوص امیدوار بودن برای تغییر حکم به کمپین گفت: « ما درخواست تاخیر کردیم به دو علت. یک همین ایرادات شکلی که گرفتم که باید از ابتدا پرونده در جای دیگری رسیدگی می شد. چون آنچه وی در دادگاه بدوی با حضور ماموروزارت اطلاعات گفته فضای سنگینی است که شاکی پرونده که وزارت اطلاعات است به وجود اورده است. ولی اگر در یک محیط بازتری باشه و مامورین اطلاعاتی نباشند و با توجه به انکاری که ایشان داشته قطعا اتهامی متوجهش نخواهد بود. دوم اینکه ما درخواست عفو کردیم. چون عفو در صلاحیت مقام رهبری است و رییس قوه قضاییه شان قضاوتش و سرپرستی قوه قضایی را از ولی فقیه می گیرد لذا الان ایت الله شاهرودی اعطا کننده عفو هم می تواند باشد به قائم مقامی رهبری. ما فعلا این درخواست را داریم و ثبت هم شده و امیدوارم تا نیم ساعت دیگر دست آیت الله لاریجانی برسد. راه حداقل برای عفو باز است البته نوع رسیدگی هم از ابتدا مورد اعتراض ما بوده است. »
آقای احمدی وکیل حبیب الله لطیفی همچنین در خصوص اتهامات موکلش و دلایل مطرح شده در دادگاه بدوی و بعد از آن به کمپین گفت: « ایشان را در سال ۸۶ در حوادثی که در سنندج اتفاق افتاد دستگیر کردند. اتهامش هواداری از گروه پژاک است. بنابر ماده ۱۸۶ قانون مجازات اسلامی کسانی که هوادار گروه هایی باشند که به اقدام مسلحانه علیه جمهوری اسلامی اقدام می کنند حتی اگر اقدامی هم نکند آن فرد چون هوادار گروهی است که مرکزیتش علیه نظام فعالیت نظامی دارد مجازاتش اعدام است. ایشان در اداره اطلاعات (سنندج) صحبت های کرده است. اما در دادگاه منکر این حرف ها بوده است. دراداره کل اطلاعات سنندج که شاکی پرونده است صحبت هایی داشته که بعدا در دادگاه آنها را منکر شد. در رایی که برای او صادر شده گفته اند که ایشان متهم است به تهیه مواد منفجره – که خودش تکذیب می کند و می گوید در روزهایی که می گویند در سنندج نبودم- و آخرین اتهامش فیلمبرداری از اقدامات خرابکاری و بمب گذاری. یعنی در فیلمبرداری از این عملیات ها.»
نعمت احمدی افزود: « لذا به لحاظ همان هواداری که مطرح شده چنین حکمی گرفته است. موکلم مدعی است درهمان روزها خارج از سنندج و در پیرانشهر بوده است. عدله ای که خارج از سنندج بوده موجود است. ولی دلیلی که می گوید این اقدامات را انجام داده مربوط می شود به اقراراتی که در اداره اطلاعات داشته است. از این جهت این دوگانگی وجود دارد. که می گوید در آن تاریخ در سنندج نبوده است و از سوی دیگر می گوید که آنچه که در تحقیقات اولیه گفته ناشی از فشاری بوده که در اداره اطلاعات داشته و اقرارها را قبول ندارد. این پرونده البته متهمان دیگری هم داشته است.»
حبیب لطیفی به بند اجرای احکام انتقال داده شد است
حبیب لطیفی به بند اجرای احکام انتقال داده شد است
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی : پس از اعلام خبر اجرای حکم اعدام جوانی کرد و فعال مدنی و سیاسی، حبیب الله لطیفی که قرار است روز یکشنبه اعدام شود و پخش این خبر ، در بیشتر مناطق کردنشین ایران نگرانی و اعتراض مردم را در پی داشته که وزارت اطلاعات و نیروهای سپاه پاسدارن به حالت آماده باش کامل و تدابیر امنیتی در بر گرفته اند. واز طرفی یک تیم ویژه وزارت کشور برای کنترل و هماهنگی با اداره اطلاعات استان کردستان وارد شهر سنندج شده است.بنابر خبری تازه که بدستمان رسیده است عصر دیروز تیم ویژه اعدام وارد شهر سنندج شده اند و حبیب لطیفی هم دقایقی پس از ورود تیم اعدام به بند اجرای احکام منتقل شده است و در سلول انفرادی بر سر میبرد و تیم اعدام چند دقیقه ای با ایشان صحبت نموده اند که به درگیری لفظی منجر شده است و یکی از مسئولین تیم اعدام به حبیب گفته است هر چی قاضی گفته است ما اجرا میکینم اگر گفت طناب به گردن شما می آندازیم ما این کار را انجام میدهیم.
کمپین دفاع از زندانیان سیاسی و مدنی : پس از اعلام خبر اجرای حکم اعدام جوانی کرد و فعال مدنی و سیاسی، حبیب الله لطیفی که قرار است روز یکشنبه اعدام شود و پخش این خبر ، در بیشتر مناطق کردنشین ایران نگرانی و اعتراض مردم را در پی داشته که وزارت اطلاعات و نیروهای سپاه پاسدارن به حالت آماده باش کامل و تدابیر امنیتی در بر گرفته اند. واز طرفی یک تیم ویژه وزارت کشور برای کنترل و هماهنگی با اداره اطلاعات استان کردستان وارد شهر سنندج شده است.بنابر خبری تازه که بدستمان رسیده است عصر دیروز تیم ویژه اعدام وارد شهر سنندج شده اند و حبیب لطیفی هم دقایقی پس از ورود تیم اعدام به بند اجرای احکام منتقل شده است و در سلول انفرادی بر سر میبرد و تیم اعدام چند دقیقه ای با ایشان صحبت نموده اند که به درگیری لفظی منجر شده است و یکی از مسئولین تیم اعدام به حبیب گفته است هر چی قاضی گفته است ما اجرا میکینم اگر گفت طناب به گردن شما می آندازیم ما این کار را انجام میدهیم.
سیستم های امنیتی و نظارتی
سیستم های امنیتی و نظارتی
دوربین های امنیتی گلستان
به متولی تازه ای واگذار شد
درود- چندی پیش در ستون خوانندگان موردی خواندم مرتبط با شرکتی که در استان گلستان فعالیت دارد و اقدام به نصب سیستم های امنیتی و نظارتی می نماید. در آن مطلب مطرح شده بود که این شرکت رمزهای استفاده از تصاویر را در اختیار نهادهای امنیتی میگذارد. اکنون باید به عرض برسانم که درست است که مدیران ادارات به ظاهر ریش دارند اما به هیچ عنوان دوست ندارند که از ناحیه اطلاعات کنترل شوند. به همین علت بعد از اطلاع رسانی شما دوربین های کنترل ترافیک به شرکت دیگری واگذار شده و شهرداری با این شرکت فسخ قرارداد نموده، ادارات دیگری قراردادی موقتا با این شرکت بسته اند. فقط اداره زندان مانده که آن هم به احتمال قوی به صرف خدمات پس از فروش می باشد. نمیدانم اداره کل زندان استان گلستان پی گیر دزدی های این شرکت نمی شود؟ ادارتی که با این شرکت قطع ارتباط نموده اند شامل استانداری، دانشگاه علوم کشاورزی، سازمان آموزش و پرورش استان، ادراه کل آب منطقه ای استان و سدهای گلستان و اردارات دیگر اند.
به امید روشنگریهای بیشتر شما. آدرس محفوظ
دوربین های امنیتی گلستان
به متولی تازه ای واگذار شد
درود- چندی پیش در ستون خوانندگان موردی خواندم مرتبط با شرکتی که در استان گلستان فعالیت دارد و اقدام به نصب سیستم های امنیتی و نظارتی می نماید. در آن مطلب مطرح شده بود که این شرکت رمزهای استفاده از تصاویر را در اختیار نهادهای امنیتی میگذارد. اکنون باید به عرض برسانم که درست است که مدیران ادارات به ظاهر ریش دارند اما به هیچ عنوان دوست ندارند که از ناحیه اطلاعات کنترل شوند. به همین علت بعد از اطلاع رسانی شما دوربین های کنترل ترافیک به شرکت دیگری واگذار شده و شهرداری با این شرکت فسخ قرارداد نموده، ادارات دیگری قراردادی موقتا با این شرکت بسته اند. فقط اداره زندان مانده که آن هم به احتمال قوی به صرف خدمات پس از فروش می باشد. نمیدانم اداره کل زندان استان گلستان پی گیر دزدی های این شرکت نمی شود؟ ادارتی که با این شرکت قطع ارتباط نموده اند شامل استانداری، دانشگاه علوم کشاورزی، سازمان آموزش و پرورش استان، ادراه کل آب منطقه ای استان و سدهای گلستان و اردارات دیگر اند.
به امید روشنگریهای بیشتر شما. آدرس محفوظ
روی تخت تزریق
روی تخت تزریق
یک بحث یادگاری
درباره هدفمند شدن یارانه ها
درمانگاه مثل همیشه در فصل سرما شلوغ بود!
من كه حسابی گلو وسینه ام چرك كرده به مرحمت دكتر شامل حال تزریق یك دكستا متازون و 3 آمپول آنتی بیوتیك كه باید وریدی تزریق شود، شدم و یك دوره 18تایی كپسول آموكسی كلاو را باید بگذرانم.
اتاق تزیقات شامل پنج تخت است. آقا سعیدی، پیر مردی با تجربه در تزریقات است. 5 تخت در اتاق هست كه به محض وارد شدن و دیدن آمپول ها به من گفت كه بروم روی تخت «2» دمر بخوابم. روی تخت 1 یک جوان 30 ساله است كه بهش سرم وصل شده و همینكه آقا سعیدی روش رو ازش بر میگردونه، سریع سرعت خالی شدن سرم رو افزایش میدهد. بهش میگوم:«تقلب میكنی؟» می خنده و میگوید:« حوصله ندارم صبر كنم.»
تخت 3 خالیه و رو تخت 4 یک تازه داماد منتظره كه ببینه بدنش به تست پنیسیلین چه جوابی میدهد و عروس خانم هر دم سرك میكشد كه آقا سعیدی تو رو خدا مواظب باش، آخه چند ماه قبل تازه داماد به پنیسیلین حساسیت نشان داده بود. آقا سعیدی خیلی سریع دكستا متازون را عضله ایی به من تزریق كرد و بهم گفت به پشت بخوابم چون باید وریدی یك آنتی بیوتیك را در مدت 20 دقیقه تزریق می كرد. در حال مرتب كردن شلوارم بودم و آماده می شدم تا آقا سعیدی آمپول وریدی را تزریق كند، كه جوان تقریبا 24 ساله ای با لهجه شیرین شیرازی وارد شد. ظاهرا شب قبل هم آمده بود و اولین آمپولش را دیشب زده بود. به آقا سعیدی سلام كرد و هنوز كسی بهش تعارف نكرده رو تخت 3 دمر خوابید. یك مریض جدید هم آمد كه ته ریش بسیجی مانند داشت و آمپولش رو به آقا سعیدی داد و بعد رو تخت 5 دراز كشید.
جوان شیرازی به آقا سعیدی گفت: «دیشب راست رو زدی، امشب چپ رو بزن» و بعد خنده كنان زیر لب گفت: «فقط وسط مونده!» من هم بلا فاصله گفتم: «وسط رو كه دیشب دولت زد!». تازه داماد خنده تلخی كرد و آقا سعیدی كه كلا پیرمردی كم حرف با ظاهری عبوس است، لبخند زنان گفت:« آقا! حرف سیاسی نزنید!»
مریض تخت 1 گفت: حالا با این گران شدن بنزین قراره چی بشه؟ مریض تخت 5 هنوز نخوابیده گفت: باید قیمت بنزین لیتری 7000 تومن بشه ... و در همین حین آقا سعیدی مشغول نصب سرنگ به دستم بود و حواسم نبود كه دقیق توجه كنم دلیلش چی هست كه میگوید اگر قیمت بنزین 7000 تومان بشود به نفعمان است ولی از نحوه صحبتش معلوم بود كه هر چی از تلویزیون یاد گرفته بود را دارد بلند بلند تكرار میكند.
آقا سعیدی مشغول آمپول زدن به جوان شیرازی شد كه تازه داماد به حرف آمد و گفت «صف شلوغ عابر بانك ها رو دیدین؟ فعلا مردم اگه باباشون هم بمیره اول دارن این پول رو از بانك ها میكشن بیرون» من هم به طعنه گفتم: « مگه احمدی نژاد نگفته كه فعلا بهتره كسی پول یارانه ها رو بر نداره؟» تازه داماد لبخند تلخی زد، جوان شیرازی در حالیكه از تخت پایین آمده بود و با تازه داماد و بیمار تخت 1 در مورد قیمت بنزین و دردسر چگونه تهیه كردنش داشت حرف میزد، گفت: استادمون آزرا داره، 48 میلیون قیمت ماشینشه و به بعضی دانشجوها گفته، هر كسی یه باك پر به ماشینش بنزین بزنه، قبولی آخر ترمش تضمین شده است.
تازه داماد كه تست پینی سیلینش مورد نداشت، روی تخت دمر خوابید و آقا سعیدی مشغول تزریق شد.
مریض تخت1 گفت: «قیمت نان چی میشه؟»
گفتم:«بالا میره»
تازه داماد گفت:« معلوم نیست»،
جوان شیرازی در حالیكه داشت میرفت و خداحافظی می كرد گفت: «هنوز اعلام نكردن»
و مریض تخت 5 گفت: «هر كسی بخواد جنسی رو گرون كنه و اگه مردم به تعزیرات زنگ بزنن می تونن جریمش كنن»
مریض تخت 1 گفت:« برو خدا خیرت بده، مگه اینكه 4 تا بقال سر خیابون رو بتونن جریمه كنن، وگرنه همین داروت رو اگه جایی نداشته باشه، معلومه كه چه جوری و به چه قیمتی میری براش پول میدی و از كسی هم شكایت نمیكنی»
آقا سعیدی مشغول تزریق به مریض تخت 5 بود و همینكه كارش در حال تمام شدن بود، مریض تخت5 بادی به گلو انداخت و گفت:«هر كسی كه بخواد بالا بكشه، من ازش شكایت میكنم»،
تازه داماد كه داشت كاپشنش رو می پوشید یک نگاهی بهش انداخت و گفت:« همین الان آقا سعیدی شلوارت رو بالا كشید، برو ازش شكایت كن!»
یک بحث یادگاری
درباره هدفمند شدن یارانه ها
درمانگاه مثل همیشه در فصل سرما شلوغ بود!
من كه حسابی گلو وسینه ام چرك كرده به مرحمت دكتر شامل حال تزریق یك دكستا متازون و 3 آمپول آنتی بیوتیك كه باید وریدی تزریق شود، شدم و یك دوره 18تایی كپسول آموكسی كلاو را باید بگذرانم.
اتاق تزیقات شامل پنج تخت است. آقا سعیدی، پیر مردی با تجربه در تزریقات است. 5 تخت در اتاق هست كه به محض وارد شدن و دیدن آمپول ها به من گفت كه بروم روی تخت «2» دمر بخوابم. روی تخت 1 یک جوان 30 ساله است كه بهش سرم وصل شده و همینكه آقا سعیدی روش رو ازش بر میگردونه، سریع سرعت خالی شدن سرم رو افزایش میدهد. بهش میگوم:«تقلب میكنی؟» می خنده و میگوید:« حوصله ندارم صبر كنم.»
تخت 3 خالیه و رو تخت 4 یک تازه داماد منتظره كه ببینه بدنش به تست پنیسیلین چه جوابی میدهد و عروس خانم هر دم سرك میكشد كه آقا سعیدی تو رو خدا مواظب باش، آخه چند ماه قبل تازه داماد به پنیسیلین حساسیت نشان داده بود. آقا سعیدی خیلی سریع دكستا متازون را عضله ایی به من تزریق كرد و بهم گفت به پشت بخوابم چون باید وریدی یك آنتی بیوتیك را در مدت 20 دقیقه تزریق می كرد. در حال مرتب كردن شلوارم بودم و آماده می شدم تا آقا سعیدی آمپول وریدی را تزریق كند، كه جوان تقریبا 24 ساله ای با لهجه شیرین شیرازی وارد شد. ظاهرا شب قبل هم آمده بود و اولین آمپولش را دیشب زده بود. به آقا سعیدی سلام كرد و هنوز كسی بهش تعارف نكرده رو تخت 3 دمر خوابید. یك مریض جدید هم آمد كه ته ریش بسیجی مانند داشت و آمپولش رو به آقا سعیدی داد و بعد رو تخت 5 دراز كشید.
جوان شیرازی به آقا سعیدی گفت: «دیشب راست رو زدی، امشب چپ رو بزن» و بعد خنده كنان زیر لب گفت: «فقط وسط مونده!» من هم بلا فاصله گفتم: «وسط رو كه دیشب دولت زد!». تازه داماد خنده تلخی كرد و آقا سعیدی كه كلا پیرمردی كم حرف با ظاهری عبوس است، لبخند زنان گفت:« آقا! حرف سیاسی نزنید!»
مریض تخت 1 گفت: حالا با این گران شدن بنزین قراره چی بشه؟ مریض تخت 5 هنوز نخوابیده گفت: باید قیمت بنزین لیتری 7000 تومن بشه ... و در همین حین آقا سعیدی مشغول نصب سرنگ به دستم بود و حواسم نبود كه دقیق توجه كنم دلیلش چی هست كه میگوید اگر قیمت بنزین 7000 تومان بشود به نفعمان است ولی از نحوه صحبتش معلوم بود كه هر چی از تلویزیون یاد گرفته بود را دارد بلند بلند تكرار میكند.
آقا سعیدی مشغول آمپول زدن به جوان شیرازی شد كه تازه داماد به حرف آمد و گفت «صف شلوغ عابر بانك ها رو دیدین؟ فعلا مردم اگه باباشون هم بمیره اول دارن این پول رو از بانك ها میكشن بیرون» من هم به طعنه گفتم: « مگه احمدی نژاد نگفته كه فعلا بهتره كسی پول یارانه ها رو بر نداره؟» تازه داماد لبخند تلخی زد، جوان شیرازی در حالیكه از تخت پایین آمده بود و با تازه داماد و بیمار تخت 1 در مورد قیمت بنزین و دردسر چگونه تهیه كردنش داشت حرف میزد، گفت: استادمون آزرا داره، 48 میلیون قیمت ماشینشه و به بعضی دانشجوها گفته، هر كسی یه باك پر به ماشینش بنزین بزنه، قبولی آخر ترمش تضمین شده است.
تازه داماد كه تست پینی سیلینش مورد نداشت، روی تخت دمر خوابید و آقا سعیدی مشغول تزریق شد.
مریض تخت1 گفت: «قیمت نان چی میشه؟»
گفتم:«بالا میره»
تازه داماد گفت:« معلوم نیست»،
جوان شیرازی در حالیكه داشت میرفت و خداحافظی می كرد گفت: «هنوز اعلام نكردن»
و مریض تخت 5 گفت: «هر كسی بخواد جنسی رو گرون كنه و اگه مردم به تعزیرات زنگ بزنن می تونن جریمش كنن»
مریض تخت 1 گفت:« برو خدا خیرت بده، مگه اینكه 4 تا بقال سر خیابون رو بتونن جریمه كنن، وگرنه همین داروت رو اگه جایی نداشته باشه، معلومه كه چه جوری و به چه قیمتی میری براش پول میدی و از كسی هم شكایت نمیكنی»
آقا سعیدی مشغول تزریق به مریض تخت 5 بود و همینكه كارش در حال تمام شدن بود، مریض تخت5 بادی به گلو انداخت و گفت:«هر كسی كه بخواد بالا بكشه، من ازش شكایت میكنم»،
تازه داماد كه داشت كاپشنش رو می پوشید یک نگاهی بهش انداخت و گفت:« همین الان آقا سعیدی شلوارت رو بالا كشید، برو ازش شكایت كن!»
مردم آماده شورش
مردم آماده شورش
حکومت آماده سرکوب
با افزايش كسرى بودجه و همزمان با افزايش مصرف سوخت در كنار فزونى مشكلات توليد، راهكارهاى تهران براى رهايى از بحران بسيار محدود شده بود.
دو راه بيشتر وجود نداشت:
در 48 ساعت گذشته، خبرگزاری های مهم جهان، مهم ترین خبری که از ایران مخابره و یا منتشر کرده اند، پیش بینی شورش گرسنگان در آینده نزدیک است. این پیش بینی خبرگزاری ها را، آخرین گزارش اکونومیست در آستانه پایان سال 2010 کامل می کند. دراین گزارش آمده است که ذخایر ارزی ایران که سال گذشته 81 میلیارد و 59 میلیون دلار بود، تا امسال 6 میلیارد و 250 میلیون دلار کاهش کاهش یافته و به 74 میلیارد و 809 میلیون دلار می رسد. این رقم در سال 1390 به 72 میلیارد و ۸۰۹ میلیون دلار کاهش خواهد یافت.
بخش مهمی از انگیزه اجرای شتابزه طرح هدفمند کردن یارانه ها و قطع سوبسیدها، تامین بودجه دولت است. دولتی که با کسری ذخیره ارزی روبروست و درعین حال که بخشی اعظم بودجه و درآمد نفت کشور صرف امور نظامی و اتمی می شود. با توجه به خطرات ناشی از احتمال حمله نظامی به ایران و آغاز جنگ، دولت موظف به تامین بودجه اتمی و نظامی و پیش بینی افزایش آن است و حذف سوبسیدها (یارنه ها) که اسم آن را هدفمند کردن یارانه ها گذاشته اند و اجرای شتابزده آن با انگیزه تامین این بودجه از جیب مردم صورت گرفته است.
این انگیزه با توجه به پیش بینی آغاز جنگ و شتاب برای تامین بودجه سنگر بندی در لبنان، چنان پرقدرت بوده که با پیش بینی شورش مردم آن را به اجرا گذاشتند و در عین حال، بر بودجه سرکوب مردم افزودند.
افزايش قیمت بنزين و آب، برق، گاز و چند قلم مواد نفتى دیگر در روزهای گذشته وحشت مردم از گرانی و وحشت حکومت شورش را تشدید کرده است.
تا پیش از اجرای طرح حذف یارانه ها، دولت 100 ميلياد دلار هزینه سوبسید می کرد، که اکنون با پرداخت 30 میلیارد دلار بعنوان کمک نقدی به مردم در سال، 70 میلیارد دلار برای دولت می ماند. دولتی که در خدمت سیاست نظامی است و فرماندهان سپاه برای آن تعیین تکلیف می کنند، حاضر به توضیح درباره این 70 میلیارد دلار نیست، زیرا اختیار آن در دست کابینه و یا مجلس نیست. بدین ترتیب است که حذف یارانه ها در خدمت سیاست جنگی – اتمی صورت گرفته و با پیش بینی شورش مردم گرسنه، حاکمیت خود را آماده سرکوب می کند.
حکومت آماده سرکوب
با افزايش كسرى بودجه و همزمان با افزايش مصرف سوخت در كنار فزونى مشكلات توليد، راهكارهاى تهران براى رهايى از بحران بسيار محدود شده بود.
دو راه بيشتر وجود نداشت:
در 48 ساعت گذشته، خبرگزاری های مهم جهان، مهم ترین خبری که از ایران مخابره و یا منتشر کرده اند، پیش بینی شورش گرسنگان در آینده نزدیک است. این پیش بینی خبرگزاری ها را، آخرین گزارش اکونومیست در آستانه پایان سال 2010 کامل می کند. دراین گزارش آمده است که ذخایر ارزی ایران که سال گذشته 81 میلیارد و 59 میلیون دلار بود، تا امسال 6 میلیارد و 250 میلیون دلار کاهش کاهش یافته و به 74 میلیارد و 809 میلیون دلار می رسد. این رقم در سال 1390 به 72 میلیارد و ۸۰۹ میلیون دلار کاهش خواهد یافت.
بخش مهمی از انگیزه اجرای شتابزه طرح هدفمند کردن یارانه ها و قطع سوبسیدها، تامین بودجه دولت است. دولتی که با کسری ذخیره ارزی روبروست و درعین حال که بخشی اعظم بودجه و درآمد نفت کشور صرف امور نظامی و اتمی می شود. با توجه به خطرات ناشی از احتمال حمله نظامی به ایران و آغاز جنگ، دولت موظف به تامین بودجه اتمی و نظامی و پیش بینی افزایش آن است و حذف سوبسیدها (یارنه ها) که اسم آن را هدفمند کردن یارانه ها گذاشته اند و اجرای شتابزده آن با انگیزه تامین این بودجه از جیب مردم صورت گرفته است.
این انگیزه با توجه به پیش بینی آغاز جنگ و شتاب برای تامین بودجه سنگر بندی در لبنان، چنان پرقدرت بوده که با پیش بینی شورش مردم آن را به اجرا گذاشتند و در عین حال، بر بودجه سرکوب مردم افزودند.
افزايش قیمت بنزين و آب، برق، گاز و چند قلم مواد نفتى دیگر در روزهای گذشته وحشت مردم از گرانی و وحشت حکومت شورش را تشدید کرده است.
تا پیش از اجرای طرح حذف یارانه ها، دولت 100 ميلياد دلار هزینه سوبسید می کرد، که اکنون با پرداخت 30 میلیارد دلار بعنوان کمک نقدی به مردم در سال، 70 میلیارد دلار برای دولت می ماند. دولتی که در خدمت سیاست نظامی است و فرماندهان سپاه برای آن تعیین تکلیف می کنند، حاضر به توضیح درباره این 70 میلیارد دلار نیست، زیرا اختیار آن در دست کابینه و یا مجلس نیست. بدین ترتیب است که حذف یارانه ها در خدمت سیاست جنگی – اتمی صورت گرفته و با پیش بینی شورش مردم گرسنه، حاکمیت خود را آماده سرکوب می کند.
Subscribe to:
Posts (Atom)