Tuesday, December 29, 2020

محمدباقر ذوالقدر جانشین اسبق فرمانده سپاه پاسداران در مصاحبه‌ای با خبرگزاری تسنیم با اشاره به این که قاسم سلیمانی از ناهماهنگی‌ در تامین مالی عملیات‌ها گلایه داشت، گفت اگر دولت در تامین مالی یک پروژه مشکل داشت، مسیر دیگری را می‌رفت و به نتیجه می‌رسید و او خودش تامین مالی می‌کرد.

 محمدباقر ذوالقدر جانشین اسبق فرمانده سپاه پاسداران در مصاحبه‌ای با خبرگزاری تسنیم با اشاره به این که قاسم سلیمانی از ناهماهنگی‌ در تامین مالی عملیات‌ها گلایه داشت، گفت اگر دولت در تامین مالی یک پروژه مشکل داشت، مسیر دیگری را می‌رفت و به نتیجه می‌رسید و او خودش تامین مالی می‌کرد.

برخی راه‌های تامین مالی سپاه در طی سال‌های گذشته افشا شده است، از جمله آن‌که حسن عباسی در بهمن‌ماه سال قبل اذعان کرد: «ببینید شیوه بودجه درآوردن سپاه چگونه است؟ یک جاسوس می‌گیرد (جیسون رضائیان) و در قبال آزادی‌اش دولت ایران یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار از آمریکا می‌گیرد.» یا محسن رضایی از فرماندهان سابق سپاه پاسداران و دبیر فعلی مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز مرداد ۱۳۹۷ گفته بود: «اگر بین‌ ایران و آمریکا جنگ شود می‌توانیم در هفته اول جنگ از آمریکایی‌ها هزار اسیر بگیریم و از این راه برای کشور درآمدزایی کنیم.»
محمود احمدی‌نژاد رییس‌جمهوری سابق ایران هم در سال ۱۳۹۰ موضوع اسکله‌های غیرقانونی را به عنوان یکی از شیوه‌های درآمدزایی سپاه پاسداران فاش کرده و با اشاره به قاچاق سیگار گفته بود «۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ میلیارد تومان مصرف سیگار ایران است. همه قاچاقچی‌های درجه یک دنیا را به طمع می‌اندازد چه برسد (به قول طرف) به برادران قاچاقچی خودمان.»
وجود اسکله‌های غیرقانونی سپاه پاسداران نخستین بار در مجلس ششم از سوی مهدی کروبی مطرح شده بود.
مساله تامین مالی پروژه‌های نیروی قدس سپاه در حالی دوباره برجسته شده که محمود الزهار یکی از فرماندهان گروه حماس به تازگی مصاحبه با تلویزیون العالم با ذکر خاطره‌ای از درخواست مالی خود در دیدار با قاسم سلیمانی در سال ۲۰۰۶ گفت او فورا این درخواست را پاسخ داد و «وقتی در فرودگاه بودیم ۲۲ میلیون دلار در چمدان‌های فرودگاه دیدم.» او افزود «قرار بود مبلغ بیشتری پرداخت شود اما ما ۹ نفر بودیم و نمی‌توانستیم پول بیشتری حمل کنیم چون هر چمدان ۴۰ کیلو گنجایش داشت.»
متن برگرفته از تلویزیون ایران اینترنشنال، با اندکی ویرایش
سال گذشته، پرویز فتاح، رئیس بنیاد مستضعفان و جانبازان نیز از تامین مالی حقوق نیروهای زینبیون و فاطمیون توسط بنیاد مستضعفان و به درخواست قاسم سلیمانی خبر داده بود.
لازم به ذکر است، از روز گذشته کاربران توییتر با هشتگ #چمدان_دلار در مورد بذل و بخشش جمهوری اسلامی به نیروهای تروریستی می‌نویسند.
تصویر ممکن است موارد زیر را شامل شود: ‏‏۱ نفر‏، ‏‏نوشتار‏‏‏

برزیده، کارگردان: به خامنه‌ای از زندانیان سیاسی گفتم، جواب نداد، پخش هم نشد

 

برزیده، کارگردان: به خامنه‌ای از زندانیان سیاسی گفتم، جواب نداد، پخش هم نشد


عبدالحسین برزیده، کارگردان سینما و تلویزیون در آخرین دیدارش با علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی مخالفت شدید خود را با زندانی کردن افراد به اتهام‌های سیاسی اعلام کرد، اما این بخش از سخنان او در برنامه «غیررسمی» پخش نشد.

برزیده در گفت‌وگو با رادیو فردا با اشاره به این که پیشتر نیز در «محفل‌ها» و «موقعیت»های مختلف درباره زندانیان سیاسی سخن گفته، اما طرح این موضوع «در حضور بالاترین مقام مملکت فکر می‌کردم شاید کارسازتر و موثرتر باشد.»

او با تاکید بر این که خامنه‌ای به این بخش از اظهاراتش همانند بخش‌های دیگر پاسخی نداد، اضافه کرد: «حتما دیده‌اید که آقای خامنه‌ای آنجا توضیح دادند چون قرار نیست ایشان خیلی به سؤالات پاسخ بدهند و می‌خواهند فرصت دهند که دیگران صحبت کنند، موکول کردند به وقت دیگری که آن پاسخ‌ها را بدهند.»

ایران در میان کشورهای غیردموکراتیک جهان یکی از بیشترین تعداد زندانیان سیاسی را دارد و اکنون ده‌ها وکیل دادگستری، فعال حقوق بشر، فعال مدنی و سیاسی، روزنامه‌نگار و شهروندان عادی که صرفا به دلیل اظهارنظر یا فعالیت‌های مسالمت‌آمیز اتهام‌های سیاسی و امنیتی علیه آنان مطرح شده، در زندان‌های جمهوری اسلامی به سر می‌برند.

برزیده پیشتر در گفت‌وگو با پایگاه خبری انصاف‌نیوز در ایران گفته بود که در دیدارش با خامنه‌ای، زمانی که حرف از «منشور و شعارهای انقلاب» شد، موضوع زندانیان سیاسی را پیش کشید.

او آن بخش از اظهاراتش درباره زندانیان سیاسی که در مستند «غیررسمی» سانسور شد، در گفت‌وگو با انصاف‌نیوز دوباره اینگونه بیان کرد: «در آن جلسه گفتم ما یک شعارهایی دادیم و مردم و مسئولین قول و قرارهایی با هم داشتیم که انگار فراموش شده است. یک بخشی از اینها بحث زندانی سیاسی است که من به شدت معتقدم یکی از اعتراضات ما به نظام دیکتاتوری سابق و علت سرنگونی‌اش این بود که هر کسی حرف می‌زد باید می‌رفت زندان؛ زندانی سیاسی به همین معنی است دیگر، یعنی شما نقدی دارید –چه جدی و محکم باشد و چه ساده- که بخاطر طرح آن حتما باید بروید زندان، چون نباید نقد کنید.»

او اضافه کرد اما «برخی» به او گفتند: «در این برهه‌ حساس شما به جای اینکه کنار رهبری بایستی رفتی و روبرویش ایستادی؟! به چه حقی این کار را می‌کنید؟!»

برزیده گفت: «این هم به نوعی زندانی سیاسی بودن است، یعنی شما زندان هستی که در محدوده‌ای که برایت تعریف می‌کنند حرف بزنی و حرکت کنی. صرفا اوین رفتن زندانی سیاسی بودن نیست.»

عبدالحسن برزیده، کارگردان سینمای جنگ ایران و مدیرعامل پیشین «انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس» است که به نوشته رادیو فردا پیشتر هم در برخی دیدارهای خامنه‌ای حاضر بود و «از جمله سینماگران مدافع نظام جمهوری اسلامی ایران محسوب می‌شود».

برزیده درباره فشارها برای عدم طرح انتقاد و اعتراض در حضور خامنه‌ای، در گفت‌وگو با رادیو فردا اضافه کرد: «در این جلسه اصلا ما دعوت می‌شدیم به سکوت، نه از طرف دفتر آقای خامنه‌ای یا شخص ایشان، بلکه متاسفانه از طرف آدم‌هایی که به نظرم آنها مقصرند که این رابطه‌ها محدودتر شود و آدم‌ها نتوانند حرف خود را بزنند.»

او همچنین از اعدام روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز انتقاد کرد.

به تازگی دست‌چینی از فیلم‌های دیدار خامنه‌ای با تعدادی از هنرمندان و نویسندگان نزدیک به حکومت در مستندی با عنوان «غیررسمی» از شبکه‌های مختلف صداوسیما پخش شد.

این مستند که با هدف نشان دادن «رابطه صمیمی» خامنه‌ای با اقشار مختلف و همچنین «مطلع بودن» او از انتقادها و اعتراض‌ها ساخته شده بود، در شرایطی پخش شد که اخبار تاییدنشده‌ای درباره وضعیت جسمی ناگوار خامنه‌ای منتشر شد.

همچنین اظهارات اخیر محمود امجد، یکی از روحانیان منتقد خامنه‌ای علیه او که پس از اعدام روح‌الله زم صورت گرفته بود، واکنش‌های گسترده‌ای در پی داشت.