Sunday, October 18, 2009
ايران، پاکستان را به «پناه دادن به تروريستها» متهم کرد
وزارت امور خارجه ایران با احضار کاردار پاکستان نسبت به «استفاده تروريست ها و اشرار از خاک پاکستان» برای حمله انتحاری در سیستان و بلوچستان اعتراض کرد.
بر اساس گزارش خبرگزارىهاى ايران، به دنبال کشته شدن جمعى از فرماندهان سپاه پاسداران در حمله انتحارى روز یکشنبه در استان سيستان و بلوچستان، کاردار سفارت پاکستان در تهران در غياب سفير اين کشور به وزارت امور خارجه فرا خوانده شد.
سوى ديگر محمود احمدىنژاد نيز روز يکشنبه در سخنانى از دولت پاکستان خواست، « در دستگيرى عوامل اصلى اين حوادث تروريستى بيش از اين معطل نکند.»
وى افزود: «ما شنيدهايم که برخى از ماموران در پاکستان با عوامل اصلى اين حوادث تروريستى همکارى مىکنند و اين را حق خود مىدانيم که اين جنايتکاران را از آنها مطالبه کنيم.»
بر اساس گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا، در جريان يک حمله انتحارى در استان سيستان و بلوچستان که در حين برگزارى يک نمايشگاه محلى و با حضور چند تن از فرماندهان ارشد سپاه صورت گرفت، ۴۲ نفر از جمله جانشين فرمانده نيروى زمينى سپاه پاسداران کشته شدند.
خبرگزاری «مهر» تعداد تلفات این حادثه را تا یکشنبه شب ۴۹ نفر اعلام کرده است.
به گفته محمد مرزيه، دادستان زاهدان، گروه عبدالمالک ريگى مسئوليت اين حمله را بر عهده گرفته است.
يک وبلاگ منتسب به گروه جندالله به رهبرى عبداالمالک ريگى نيز ساعاتى پس از اين حمله ضمن بر عهده گرفتن مسئوليت آن اعلام کرد:« يکى از اعضاى گروه جندالله با اجراى عمليات استشهادى در شهر سرباز دهها تن از فرماندهان سپاه پاسداران و بسيج و مسئولان وزارت اطلاعات را به قتل رسانده است».
در بيانيه گروه ريگى، اين حمله انتحارى «پاسخى به جنايات بىوقفه رژيم در بلوچستان» و از جمله اعدامهاى اخير در طول يک سال گذشته عنوان شده است.
از سوى ديگر فرمانده نيروى زمينى سپاه در سخنانى با بيان اينکه «گروهکهاى وابسته به استکبار جهانى که به کشورهاى همسايه خزيدهاند، مسئوليت اين اقدام تروريستى را برعهده گرفتهاند» از پاسخ «سخت و دندان شکن سپاه به اين گروهک» خبر داد.
سردار محمد پاکپور افزود: «اقداماتى از اين دست حکايت از آن دارد که استکبار به دنبال وارد کردن خدشه به وحدت مردم کشور با نفوذ در گروههاى خودفروخته در مناطق مرزى است.»
وى با در تشريح نحوه انجام حمله انتحارى روز يکشنبه گفت: « در جريان برگزارى پنجمين همايش قبايل و طوايف در منطقه پيشين بود که صبح امروز عامل انتحارى خود را به سردار شوشترى در سالن برگزارى اين همايش رساند و وى را به همراه ۳۰ نفر از حاضرين به شهادت رساند.»
در اين ميان ايالات متحده آمريکا با محکوم کردن حمله انتحارى روز يکشنبه در استان سيستان و بلوچستان ادعاى برخى مقامهاى جمهورى اسلامى را در باره دخالت اين کشور در اين گونه حوادث «کاملاً نادرست» خواند.
على لاريجانى، رييس مجلس شوراى اسلامى، ساعاتى پس ازاين انفجار به خبرنگاران گفته بود: «اقدامات تروريستى اخير سيستان و بلوچستان را نتيجه اقدامات آمريکا مىدانيم. اين نشانه خصومت آمريکاییها با کشور ماست.»
استان سیستان و بلوچستان در سال های اخیر صحنه نا آرامی و خشونت های ناشی از بمبگذاری انتحاری گروه عبدالمالک ریگی و درگیری میان نیروهای نظامی با قاچاقچیان مواد مخدر و گروه هایی که «اشرار» خوانده می شوند، بوده است.
در جریان این نا آرامی ها و درگیری های مسلحانه دهها تن از طرفین کشته شده اند.
حضور در خانه زیدآبادی
چهارشنبه گذشته دکتر ابراهیم یزدی و حجت الاسلام عبدالله نوری، به همراه شماری از فعالان ملی مذهبی و همچنین اعضای کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه در منزل احمد زیدآبادی جمع شدند. هدف از این اجتماع هم دیدار و دلداری به خانواده زیدآبادی بود و هم اعلام حمایت از زندانیان کودتا.
نزدیک به 5 ماه از بازداشت های پس از کودتای 22 خرداد می گذرد و این بازداشتها همچنان ادامه دارد. از جمله رئیس همین کمیته پیگیری بازداشت های خودسرانه که 48 ساعت پس از همین دیدار و اجتماع در خانه زیدآبادی بازداشت شد.
زیدآبادی از جمله نیروهای ملی – مذهبی است که تاکنون چند بار بازداشت و زندانی شده است و آخرین بار پس از کودتای 22 خرداد دستگیر شد که همچنان در اسارت کودتاچی ها بسر می برد و در برخی جلسات دادگاه تلویزیونی که در واقع همان نمایش های حسینه اوین در دوران لاجوردی است که اکنون نام دادگاه گرفته و تلویزیونی شده دیده شده است.
پشت پرده چه خبر است؟
این 3 عکس، شرح حال اوضاعی است که در حاکمیت جمهوری اسلامی جریان دارد. موسوی در کنار رهبران مجمع روحانیون مبارز و خامنه ای و احمدی نژاد در کنار فرماندهان نظامی. کفه ترازوی روحانیت و مرجعیت همچنان به سود موسوی سنگینتر می شود و فرماندهانی که اطراف رهبر جمع شده اند و احمدی نژاد را هدایت و اداره می کنند طالب سرعت بخشیدن به یورش به گروه اول اند. این خواست چنان شتابزده دنبال می شود که می تواند هر ناظر سیاسی اوضاع ایران را در این اندیشه فرو ببرد که مگر تدارک بعد از علی خامنه ای دیده می شود؟ بعد از خاتمی و کروبی، هاشمی و منتظری، صانعی و دستغیب حالا نوبت رسیده است به آیت الله خوئینی ها! چه کاسه ای زیر نیمکاسه است؟ قرار است اگر یک روزی مقام معظمی در کار نبود، نظامی ها بدون هیچ ناظر و منتقد و مدعی، امور را رسما بگیرند و ولایت سپاهی را برقرار کنند؟ قرار است مانند آخرین سال حیات آیت الله خمینی در سال 1367، همه موانع قبل از در گذشت او، بسرعت برطرف شود؟ آیت الله منتظری برکنار شود، زندانیان سیاسی اعدام شوند، قانون اساسی تغییر کند و ولایت مطلقه به آن تزریق شود، پست و مقام ها تقسیم شود و...؟
روحانیت به موجب چه اطلاع و انگیزه ای اینگونه نگران ولایت نظامی ها شده؟ همین تدارکات؛ همین که احمد جنتی در نماز جمعه تهران به رئیس جدید قوه قضائیه می گوید زودتر کروبی و خاتمی و بقیه را بگیرید (نقل به مضمون)، برای پخش شایعات در وسیع ترین سطح در کشور کافی نیست؟ آن هم شایعه ای که باعث شده مردم بین خودشان شیرینی پخش کنند. حتی در بازار تهران!
Subscribe to:
Posts (Atom)