Sunday, October 11, 2015

صالحی: مرا به قتل و دفن در راکتور اراک تهدید کردند

صالحی: مرا به قتل و دفن در راکتور اراک تهدید کردند

رئیس سازمان انرژی اتمی می‌گوید در نشست بررسی طرح برجام مجلس یکی از نمایندگان او را تهدید به مرگ کرد. معاون پارلمانی رئیس جمهور گفته، این نماینده وزیر خارجه را نیز به اعدام تهدید کرده است.
محمد جواد ظریف و علی اکبر صالحی در مراحل پایانی مذاکرات هسته‌ای در وین محمد جواد ظریف و علی اکبر صالحی در مراحل پایانی مذاکرات هسته‌ای در وین
بررسی "طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام" در نشست علنی یک‌شنبه، ۱۹ مهر ماه مجلس با تنش‌ها و حاشیه‌های فراوانی همراه بود.
علی اکبر صالحی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی که به عنوان نماینده دولت در این نشست حضور داشت، ضمن گلایه از "جوسازی‌ها و توهین‌ها" فاش کرد که یکی از نمایندگان او را تهدید به مرگ کرده است.
کمال‌الدین پیرموذن، عضو فراکسیون رهروان به خبرگزاری ایسنا گفت، کسی که صالحی را تهدید کرده روح‌الله حسینیان، یکی از نمایندگان افراطی مجلس بوده است.
بیشتر بخوانید: نگاهی به جزئیات طرح جنجالی مجلس درباره برجام
تهدید به دفن ظریف و صالحی زیر سیمان
رئیس سازمان انرژی اتمی در سخنانی که فایل صوتی آن نیز منتشر شده، بدون نام بردن از فرد خاصی گفت یکی از نمایندگان تهدید کرد: «در همان قلب راکتور اراک روی شما سیمان می‌ریزیم و دفن‌تان می‌کنیم.»
روح‌الله حسینیان، نماینده تندروی مجلس و از طرفداران سرسخت محمود احمدی‌نژاد روح‌الله حسینیان، نماینده تندروی مجلس و از طرفداران سرسخت محمود احمدی‌نژاد
ظاهرا این تهدید به بخشی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) اشاره دارد که مطابق آن ایران پذیرفته، قلب راکتور آب‌سنگین اراک به گونه‌ای بازطراحی و بازسازی شود که این تاسیسات قابلیت تولید "پلوتونیوم در سطح تسلیحاتی" نداشته باشد.
چندی پیش در رسانه‌های ایران سخنانی از جان کری، وزیر خارجه آمریکا خطاب به نمایندگان کنگره نقل شد مبنی بر این‌که "مخزن راکتور اراک را در می‌آوریم و آنجا را پر از سیمان می‌کنیم".
صالحی ششم مرداد در جلسه پرسش و پاسخی با نمایندگان مجلس گفت، سخنان کری بد منتقل شده و قرار است مخزنی که از تاسیسات اراک بیرون آورده می‌شود برای جلوگیری از استفاده مجدد از آن با سیمان پر شود.
معاون رئیس جمهور در این جلسه خاطر نشان کرد که مخزنی که از تاسیسات خارج می‌شود به خاطر رعایت مسائل ایمنی قابل استفاده مجدد نیست و او این موضوع را برای رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای نیز توضیح داده است.
بیشتر بخوانید: توافق وین؛ آنچه ایران به آن تن می‌دهد، آنچه به دست می‌آورد
«تعیین‌کننده‌ی کف و سقف مذاکرات نبودیم»
رئیس سازمان انرژی اتمی که سخنانش در نشست یک‌شنبه بارها بر اثر فریاد و اعتراض مخالفان قطع می‌شد خطاب به آنها گفت: «گوش کنید و حرف حق را بشنوید! ما که قرار است سیمان رویمان ریخته شود، دست کم حرفمان را گوش کنید!»
صالحی منتقدان برجام را متهم کرد که "از عدم آشنایی افکار عمومی به مسائل تخصصی سوء‌استفاده می‌کنند و در جایگاه یک دانشمند می‌نشینند و سخن می‌گویند".
او در پاسخ به کسانی که تولید پلوتونیم را مهم عنوان می‌کنند، خاطر نشان کرد که راکتور اراک بدون بازطراحی هر سال ۸ کیلو پلوتونیم تولید می‌کند که در طول عمر ۳۰ ساله این تاسیسات ۲۴۰ کیلو خواهد بود و این مقدار کمتر از نصف سوخت مورد نیاز یک تاسیسات در سال است.
مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور در حاشیه نشست یک‌شنبه در جمع خبرنگاران گفت: «یکی از نمایندگان آقای صالحی و ظریف را تهدید به اعدام کردند و گفتند شما را اعدام می‌کنیم و در قلب همان رآکتور اراک با سیمان دفن‌تان می‌کنیم.»
علی اکبر صالحی تاکید کرد که تعیین چارچوب مذاکرات توسط او انجام نشده و این کار را سران حکومت کرده‌اند و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای نیز به "کف و سقفی" که برای این کار تعیین شده بود پایبند بوده‌اند.
بیشتر بخوانید: تصویب کلیات طرح "اقدام متناسب ایران در اجرای برجام" در مجلس
محافظت از صالحی در مجلس
هنگام سخنرانی صالحی شماری از نمایندگان مخالف توافق هسته‌ای جلوی تریبون قرار گرفتند و با فریاد سعی بر جلوگیری از سخنانش داشته‌اند.
پیرموذن می‌گوید در چند دقیقه‌ای که نطق رئیس سازمان انرژی اتمی ادامه داشت، همراه با دو نماینده دیگر "برای مراقبت از صالحی" کنار او ایستاده‌اند.
کلیات طرحی که امروز در مجلس به بحث گذاشته شد سر انجام با رأی موافق ۱۳۹ نماینده حاضر در این نشست به تصویب رسید و بررسی جزئیات آن به سه‌شنبه، ۱۹ مهر موکول شد.
این طرح یک ماده واحده، ۹ بند و دو تبصره دارد. بند پنجم به بخشی از برجام مربوط می‌شود که به تاسیسات اراک و تغییراتی که قرار است در آن انجام شود می‌پردازد.
در بند پنجم با اشاره به "بازطراحی راکتور آب سنگین اراک و هم چنین در صورت ضرورت تبادل ذخایر غنی شده"، تنها شرط این کار "انعقاد قراردادهای قطعی و مطمئن جایگزین و حصول اطمینان نسبت به اجرای آنها" ذکر شده است

No comments:

Post a Comment