همزمان با اجلاس وزرای خارجه 8 کشور بزرگ صنعتی و سرمایه داری جهان در ایتالیا که با هدف فراهم ساختن مقدمات اجلاس سران این کشورها تشکیل شده بود، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز در یک کنفرانس خبری شرکت کرد. رئیس جمهور امریکا پس از دیدار و مذاکره با صدراعظم آلمان "آنگلامرکل" که در امریکا بسر می برد هم دراین کنفرانس خبری شرکت کرد. هم اجلاس وزرای خارجه 8 کشور وهم گفتگوی صدراعظم المان و رئیس جمهور امریکا و هم کنفرانس خبری اوباما همگی متاثر از حوادث پس از انتخابات ریاست جمهوری در ایران و کودتا علیه نتیجه این انتخابات بود.
اجلاس وزرای 8 کشور سرکوب مردم ایران را محکوم کرد و از حق مردم برای اعتراضات مسالمت آمیز دفاع کرد. صدراعظم آلمان پیش از عزیمت به امریکا، در کنفرانس خبری که اعضای برجسته کابینه اش نیز در آن حضور داشتند، با صراحت از ضرورت کنترل و حتی بازشماری آراء انتخاباتی ایران سخن گفت و عملا نتیجه اعلام شده انتخابات ایران را نپذیرفت.
بارک اوباما، رئیس جمهوری امریکا نیز با صراحتی که تاکنون سابقه نداشت به مسئله انتخابات و قیام مردم علیه نتیجه اعلام شده این انتخابات پرداخت. اوباما گفت: بدون تردید حوادث چند هفته اخیر ایران بر گفت وگوی مستقیم با تهران تاثیر خواهد گذاشت. من و صدراعظم آلمان درباره شرایط دلخراش در ایران مذاکره کردیم . امروز ما یکصدا می گوئیم؛ که مردم ایران حق دارند آزادانه تجمع کنند و آزادنه سخن بگویند و ما نیز بتوانیم صدای آنها را بشنویم. اینها آرمان های جهانی اند. شجاعت مردم ایران در مقابله با وحشیگری آزمایشی است برای پایداری آنها در راه خواسته شان. خشونتی که علیه مردم ایران به کار گرفته شده تکان دهنده و وحشتناک است. به رغم تلاش حکومت ایران برای این که نگذارد جهان شاهد این خشونت ها باشد، ما آن را دیدیم و آن را محکوم کردیم.
مردم ایران قاضی نهایی اقدامات حکومت خود خواهند بود، اما آنچه به ما مربوط می شود اینست که اگر حکومت ایران می خواهد مورد احترام جامعه بین المللی باشد، باید به حقوق مردم خود احترام بگذارد و به خواست آنها گردن بگذارد. ما منتظر نتیجه تحولات در ایران هستیم. من از حکومت ایران می خواهم که با مردمی که خواستار راهپیمایی مسالمت آمیز هستند و می خواهند صدایشان شنیده شود براساس قوانینی که مورد احترام جامعه بین المللی است رفتار کند.
اوباما با اشاره به سخنرانی دو روز پیش احمدی نژاد که در آن دمکراسی درایران را واقعی ترین دمکراسی نامید و به امریکا نصیحت کرد سر عقل بیآید گفت: بهتر است احمدینژاد به فکر خانوادههای افرادی باشد، که در روزهای اخیر در ایران کشته، مجروح و یا دستگیر شدهاند. پبشنهاد می کنم آقای احمدی نزاد در مورد تعهدات خود نسبت به شهروندان کشورش بدقت بیندیشد.
در همین مصاحبه خبری، صدراعظم آلمان نیز خواستار بررسی نتایج انتخابات بحثانگیز ایران شد. ما شاهد وقایع دلهرهآوری در ایران بودیم، مهم است که جهان متوجه نقض حقوق بشر در ایران باشد. ما پیگیر سرنوشت معترضان نیز هستیم و اتفاقات را دنبال میکنیم.
(مجموعه این اخبار بین المللی، تائیدی است بر آن نگرانی که میرحسین موسوی در بیانیه شماره 8 خود روی آن انگشت گذاشته است. این که حکومت کنونی با کودتا علیه نتیجه واقعی انتخابات و سرکوب مردم، پای قدرت های خارجی را به رویدادهای ایران باز خواهد کرد.)
No comments:
Post a Comment