Wednesday, October 21, 2009

تنها سه کشور رتبه کمتری از ایران در آزادی مطبوعات دارند


سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد رتبه ایران در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات با هفت پله سقوط به ۱۷۲ رسیده است.

این در حالی است که تنها سه کشور در شرایط بدتری از ایران در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ۲۰۰۹ قرار دارند.

سازمان گزارشگران بدون مرز که یک سازمان مدافع حقوق روزنامه نگاران در سراسر جهان است، سه شنبه با انتشار هشتمین رده بندی جهانی آزادی مطبوعات ارزیابی سالانه خود از وضع روزنامه نگاران و رسانه ها را در ۱۷۵ کشور جهان ارائه داد.

بر اساس این ارزیابی، ایران و اسرائیل از کشورهایی هستند که وضع رسانه ها در آنها در سال ۲۰۰۹ روند نزولی داشته است.

در این حال، ایالات متحده موفق شده است جایگاه خود را در این رده بندی که همه ساله از سوی سازمان گزارشگران بدون مرز منتشر می شود، بهبود دهد و از رده چهل در سال گذشته به رده بیست ارتقا پیدا کند.

به گزارش گزارشگران بدون مرز، تغییر رویکرد دولت جدید آمریکا به رسانه ها عامل ارتقای رتبه این کشور در رده بندی امسال است.

کشورهای اروپایی همچنان مانند سال های گذشته صدرنشین این رده بندی هستند ولی سازمان گزارشگران بدون مرز درباره سقوط بعضی از کشورها مانند فرانسه و ایتالیا در این رده بندی هشدار داده است.

در این حال، سیزده کشور نخست در رده بندی امسال آزادی مطبوعات در جهان همگی اروپایی هستند.

به گزارش این سازمان، هجمه حکومت ایران علیه روزنامه نگاران در ناآرامی های پس از انتخابات ریاست جمهوری این کشور و فشار اسرائیل بر رسانه ها برای توقف خبررسانی در جریان جمله به غزه این دو کشور سقوط این دو کشور را در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات کاهش داده است.

رتبه ایران در رده بندی جهانی آزادی مطبوعات در سال ۲۰۰۸، ۱۶۶ بود. این رتبه امسال به ۱۷۲ رسیده است و تنها کشورهای ترکمنستان، کره شمالی و اریتره در رده پایین تری از ایران قرار دارند.

سازمان گزارشگران بدون مرز درباره وضع رسانه ها در ایران گفت: "انتخاب مجدد و مورد اعتراض محمود احمدی نژاد کشور را در بحرانی عمیق فرو برد و بدبینی مفرط مقامات حکومتی علیه روزنامه نگاران و وب نگاران شدت یافت. با استقرار نیروهای امنیتی در چاپخانه‌ها و تحریره‌های روزنامه‌ها، سانسور پیش از انتشار مطالب اعمال شد. و بازداشت و زندانی کردن، بدرفتاری غیر قانونی و گسترده با روزنامه نگاران بسیاری از انها را مجبور به ترک کشور کرد."

از دیگر علت های کاهش رتبه ایران، مرگ امید رضا میرصیافی، وبلاگ نویس جوان در زندان و بازداشت رکسانا صابری، روزنامه نگار ایرانی-آمریکایی عنوان شده است.

اسرائیل هم با ۴۳ رده سقوط، رتبه ۹۳ از رده بندی جهانی آزادی مطبوعات را به خود اختصاص داده است. به گزارش گزارشگران بدون مرز، سه خبرنگار در جریان جنگ غزه کشته و بیست تن مجروح شدند.

به گزارش گزارشگران بدون مرز، سانسور نظامی در زمان جنگ غزه و بازداشت بدون علت پنج روزنامه نگار از موارد منفی اسرائیل در زمینه آزادی مطبوعات است.

No comments:

Post a Comment