Friday, January 22, 2010

پیشنهاد اتمی جدید ایران رد شد

آنچه امریکا می گوید چه معنائی دارد
تحریم سیاسی حاکمیت ایران
یعنی حمایت از یک "انتخابات آزاد" ؟





مذاکرات 5+1 در امریکا پایان یافت و پیشنهادهای تازه جمهوری اسلامی برای تحویل اورانیوم زیر 4 در صد و دریافت اورانیوم 20 درصدی رد شد. نه جمهوری اسلامی اعلام کرده پیشنهادهای تازه اش چیست و نه اعضای 5+1 اعلام کرده اند این پیشنهادها کدام است و به چه دلیل رد شده است. از لابلای خبرها، تنها می توان متوجه شد که این شورا همچنان منتظر پیشنهاد تازه دیگری از جانب ایران است.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از دیپلمات های غربی گزارش داده که نماینده ایران در آژانس روز ششم ژانویه پاسخ رسمی ایران را به این سازمان ارائه کرده است، اما در باره محتوای این پیشنهاد نیز خبری منتشر نشده است. ظاهرا همین پیشنهاد در جلسه اخیر 1+5 مطرح و سپس رد شده است.

همزمان با رسیدن هیات ایرانی به "استراسبورگ"، در محافل سیاسی ایران خبری درباره پیشنهاد تازه ایران مطرح بود که به پیک نت نیز رسید و انتشار یافت. بموجب این خبر، علی خامنه ای در دیدار با احمدی نژاد موافقت خود را تا سقف 800 کیلو اورانیوم زیر 4 در صد برای تحویل به روسیه و فرانسه اعلام داشته، اما با این شرط که این تبادل در داخل خاک ایران انجام شود. اما اندک زمانی پس از رسیدن هیات ایرانی به استراسبورگ برای ابلاغ این تصمیم جدید ایران، اعلام شد که آژانس انرژی اتمی این پیشنهاد را قابل قبول ندانسته و به هیات ایرانی اطلاع داده که 5+1 نیز آن را نخواهد پذیرفت، زیرا معتقد به اجرای تفاهمی هستند که با جلیلی در مذاکرات ژنو بدان دست یافته اند. یعنی تحویل 1200 کیلو اورانیوم زیر 4 در صد ایران در خاک روسیه و با نظارت فرانسوی ها و سپس تحویل اورانیوم 20 درصدی به ایران برای استفاده از مرکز اتمی تحقیقات داروئی ایران که در تهران واقع است. شرط دیگری که گفته می شود به این شروط اضافه شده، نظارت بر مصرف اورانیوم 20 درصدی توسط آژانس است تا اطمینان حاصل شود که این اورانیوم در همین محل مصرف می شود و به نقاط دیگری از ایران انتقال داده نمی شود!

گفته می شود در اوائل فوریه (ماه آینده) مسئله تحریم های بیشتر اقتصادی و سیاسی ایران در شورای امنیت سازمان ملل مطرح خواهد شد و از هم اکنون برای جلب رضایت چنین و دادن امتیازهائی به این کشور برای این همراهی تلاش هائی آغاز شده است. امریکا همچنین معتقد به تحریم نهادهای وابسته به دولت و سپاه پاسداران است و روی تحریم های سیاسی تاکید کرده است، که معلوم نیست تحریم سیاسی به چه مفهومی است. آیا منظور تلاش برای نامشروع بودن دولت و سپس فشار برای یک انتخابات آزاد در ایران است و یا هدف دیگری درنظر است؟

No comments:

Post a Comment