Sunday, February 7, 2010

اتهام: وابستگی به نهضت آزادی ایران
















اتهام: وابستگی به نهضت آزادی ایران
جليل ضرابی

شبکه جنبش سبز(جرس): در بین بازداشت شدگان بعد از انتخابات ، طیف های مختلفی به چشم می خورند؛ اعم از سیاسی، فکری، طبقاتی، حزبی، صنفی، مذهبی، قومی ، سنی و جنسیتی. گزارش زیر شامل بازداشت شدگانی ست که اعم از زن و مرد، پیر و جوان ، دکتر یا مهندس یا تکنوکرات در یک چیز مشترکند و آن فعالیت حزبی یا وابستگی به یکی از بلندپایگان نهضت آزادیست.



مهندس محسن محقّقی



محسن محقّقی، مهندس برق و الکترونیک از انگلستان و از مهندسین اجرائی قوی و صاحب نظر و از اعضای باسابقه نهضت آزادی ایران و یکی‌ از دامادهای شادروان مهندس مهدی بازرگان می‌باشد.



نامبرده قبل از انقلاب در سازمان اتمی‌ ایران اشتغال داشته و دوره‌های تخصصی مربوط به نیروگاه‌های هسته‌ای را در کشور بلژیک گذارانده است. آقای محققی پس از پیروزی انقلاب مسئولیت سایت اتمی‌ اصفهان را به عهده داشته و در حفظ تأسیسات و جلوگیری از تخریب و انهدام آن موفق بوده است.



پس از آن با سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران همکاری نموده و در راستای‌ خودکفایی کشور در رشته مهندسی‌ کنترل و الکترونیک، «شرکت کنترنیکس» را به عنوان یکی‌ از شرکت‌های تابع سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران تأسیس کرده که هنوز به فعالیت خود ادامه می دهد.



مهندس محققی به عنوان یک مهندس اجرایی با سابقه، مدیریت پروژه‌های زیادی را در نقاط مختلف کشور به عهده داشته است، از جمله پروژه بازسازی کارخانه آجرماسه آهکی خوزستان (واقع درحمیدیه) که دراثرحملات هوائی عراق به شدت آسیب دیده بود.



ایشان در سالهای ۱۳۶۰- ۱۳۷۰ مسًولیتهای اجرایی مختلفی‌ را در نهضت آزادی به عهده داشته ونقش ارزشمندی را در ادامه حیات نهضت آزادی، به ویژه در سال ۱۳۸۰ ایفا کرده است. در آن سال، همزمان با بازداشت گروه دوم اعضای نهضت آزادی ایران بازداشت و در دادگاه انقلاب بدون هیأت منصفه و به صورت غیرعلنی، به اتهام واهی اقدام علیه امنیت کشور و تشویش اذهان عمومی‌ به دو سال و نیم زندان محکوم گردید، که پس از چند ماه با قید وثیقه از زندان آزاد شد.



مهندس محقّقی با توجه به سوابق حرفه‌ای و مطالعاتی خود، از صاحب نظران مسئله هسته‌ای ایران است. او دست یافتن به انرژی هسته‌ای و نیروگاه‌های هسته‌ای را حق مردم ایران میداند و بسیاری از مواضع دُوَل خارجی‌ در ممانعت ایران از دست یافتن به انرژی هسته‌ای (برای اهداف غیر نظامی) را نادرست و خصومت‌آمیز می‌شمارد.



مهندس محقّقی از علاقمندان بسیار نزدیک شادروان بازرگان بود و به همین دلیل در سال‌های اخیر به عنوان مدیر عامل شرکت صنعتی صافیاد، که از آن مرحوم به یادگارمانده است، به بازسازی و فعال ساختن آن پرداخت و با تلاش مستمر موفق به ادامه حیات شرکت مذکور گردید.





مهندس خسرو رحیم قشقائی




مهندس خسرو قشقائی روز ۲۶ دی‌ ماه به وسیلهٔ وزارت اطلاعات احضار و سپس بازداشت شده است. ایشان متولد سال ۱۳۲۴ و از فارغ التحصیلان دانشکده فنی دانشگاه تهران در سال ۱۳۴۸ در رشته راه و ساختمان می‌باشد. مهندس قشقائی ازسال ۱۳۴۳ با مهندس بازرگان در ارتباط بوده ودرسالهای دهه ۱۳۵۰ که فعالیت‌های سیاسی احزاب و گروهای سیاسی به وسیله حکومت شاه سرکوب یا متوقف شده بود، تماس و ارتباط خود را با ایشان در زمینه‌های اعتقادی گسترش می‌دهد.



نامبرده در سال ۱۳۵۷ برای طی یک دوره تخصصی از طرف سازمان مدیریت صنعتی به MIT آمریکا اعزام می‌شود ولی‌ با پیشرفت جنبش و پیروزی انقلاب، گذراندن دوره مذکور را ناتمام گذاشته و به ایران بازمی‌گردد و به عنوان نماینده دولت، مسئولیت سازماندهی جهاد سازندگی را به عهده می‌گیرد و آنرا در ۲۳ استان کشور (در آن زمان) سامان می‌بخشد. در ابتدای انقلاب، رسالت اصلی‌ جهاد سازندگی کمک به رفع محرومیت و توسعه منطق محروم کشور با همکاری نیروهای متخصص و مردمی داوطلب بود. سعی‌ و تلاش مهندس قشقائی در جهاد سازندگی پشتیبانی‌ از حرکت سازندگی مردم با تأمین و صرف عادلانه منابع مالی برای رفع نیازهای مردم در منطق محروم و جلوگیری از سوءاستفاده مالی و سیاسی بود.



متأسفانه از همان ابتدای انقلاب گروه‌های تندرو و مخالف دولت موقت، که خود را دانشجویان خط امام می‌خواندند و در تسخیر سفارت سابق آمریکا نقش اساسی‌ داشتند، در جهاد سازندگی فعال بوده و برای تصاحب کامل این نهاد و بهره برداری از آن در جهت اهداف ویژه خود، علیه مهندس قشقائی تبلیغ و کارشکنی می‌کردند. سرانجام این فشارها باعث شد که ایشان از جهاد سازندگی استعفا دهند.



با آغاز حمله عراق به ایران، با شهید دکتر چمران در ستاد جنگهای نامنظم همکاری نمود و برای مدتی‌ در جبهه حضور داشت. پس از شهادت دکتر چمران به کار حرفه‌ای و تخصصی خود، راه و ساختمان بازگشت و با تأسیس شرکت خانه بتنی‌ و ایجاد کارگاهی در کرمانشاه برای تولید محصولات بتنی‌ به فعالیت سازندگی خود ادامه داد. در همین ایام، با همکاری تعدادی از دوستان و همکاران دولت موقت به تأسیس شرکت بنیاد صنعتی ایران، با هدف توسعه صنعتی ایران، پرداخت و همکاری خود را با آن به صورت مدیر پروژه، عضو هیأت مدیره یا مدیرعامل ادامه داد.



ایشان از قویترین مهندسین اجرایی کشور است و در کاربرد کامپیوتر در مسائل مهندسی‌ و مدیریت مهارت دارد، در ضمن یکی‌ از نویسندگان اولین کتاب برنامه‌ریزی کامپیوتر در اواخر سالهای ۱۳۴۰در ایران می‌باشد.





مهندس محمود نعیم پور





مهندس محمود نعیم پور، خواهرزاده شادروان مهندس مهدی بازرگان، دارای تحصیلات مهندسی‌ ساختمان و کارشناسی ارشد رشته مدیریت «MBA» و از مهندسین و مدیران باتجربه کشور است که برای سومین بار در جمهوری اسلامی ایران، به طور غیر قانونی‌ بازداشت و از حقوق حقه خود محروم شده است.



مهندس نعیم پور اولین بار در خرداد سال ۱۳۶۹ همزمان با دستگیری وسیع اعضای نهضت آزادی و گروه‌های ملی‌ مذهبی‌ بازداشت و زندانی گردید. درآن سال بیش از ۲۰ نفر از اعضای نهضت آزادی به بهانه امضای بیانیه معروف به "۹۰ امضائی" دستگیرو تحت شدیدترین فشارها و شکنجه‌ها‌ی جسمی و روحی‌ برای اخذ اعتراف‌های دروغ قرارگرفتند. دلیل اصلی این دستگیری‌ها، مخالفت نهضت با ادامه جنگ پس از فتح خرمشهر، همچنین شکایت مهندس بازرگان، به نمایندگی‌ از طرف نهضت، نسبت به نامه‌ای منتسب به آیت‌الله خمینی بود که در آن اتهامات کذب و خلاف واقع به نهضت وارد شده بود.



بار دوم در سال ۱۳۸۰ ایشان همراه جمعی بالغ بر۵۰ نفر از اعضای نهضت آزادی و گروه‌های ملی‌ مذهبی‌ در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و به بهانه قصد ائتلاف نهضت و گروه‌های ملی مذهبی برای پشتیبانی از آقای خاتمی بازداشت و در"زندان ۵۹" سپاه در عشرت آباد به صورت انفرادی و برای ماه‌های طولانی‌ محبوس گردید. مهندس نعیم پور پس از ماه‌ها زندان انفرادی و بازجو‌یی‌ ها‌ی مکرر و طولانی،‌ در دادگاه انقلاب تهران، بصورت غیر علنی و بدون هیأت منصفه، محاکمه و به چند سال زندان محکوم شد.



سرانجام، حاکمیت او را برای بار سوم، در روز ۲۶ دی‌ ماه امسال، پس از مراسم عاشورا، ظاهراً به دلیل شرکت در تظاهرات، بازداشت کرده است.





مهندس سید امیر خرم




مهندس امیر خرم از فارغ التحصیلان دانشگاه شیراز در رشته ماشین آلات کشاورزی وعضو شورای مرکزی و دفتر سیاسی و مسئول شاخه جوانان نهضت آزادی واز مدیران موفق پروژهای نیروگاه‌های وزارت نیرو می‌باشد.



مهندس خرم از زمان دانشجویی از جوانان بسیار پر شور، علاقمند به اسلام و آزادی ایران و نواندیشی‌ دینی بوده و درمسائل سیاسی ایران صاحب نظر و اهل مطالعه و تحلیل‌های سیاسی دقیق و نویسنده مقالات متعدد درباره مسائل سیاسی و اجتماعی ایران می‌باشد.



نامبرده در سال ۱۳۸۰، همراه با تعداد کثیری از اعضای نهضت، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری دوره دوم آقای محمد خاتمی بازداشت شد و در دادگاه انقلاب به صورت‌ غیرعلنی و بدون هیأت منصفه، محاکمه و به ۵ سال زندان محکوم و پس از مدتی‌ با قید وثیقه آزاد گردید.



مهندس امیر خرم، مانند بسیاری دیگر از اعضای جوان نهضت آزادی، طی‌ سالهای اخیر از طرف مأموران وزارت اطلاعات برای همکاری با نهضت تحت فشار و تهدید بوده ولی‌ در برابر این فشارها و تبعیضات همواره صبر و استقامت کرده است .



قبل از بازداشت اخیر، از طرف شرکت مپنا (مجری پروژهای نیروگاهی وزارت نیرو) به او مأموریت مطالعاتی خارج از کشور داده بودند که مأمورین امنیتی در فرودگاه مانع سفر او شده و گذرنامه او را ضبط میکنند.



مهندس امیر خرم درماه‌های اخیر درتظاهرات آرام اعتراض به انتخابات و طرفداری از جنبش سبز مردم ایران شرکت می‌نمود ومقاومت وتسلیم ناپذیری اوموجب افزایش فشارهای وزارت اطلاعات براو و دستگیری‌اش شده است.





مهندس محمد( فرید) طاهری





مهندس فرید طاهری (فرزند مهندس اکبر طاهری، مترجم و مفسر قرآن شناس) داماد مهندس محمد توسلی رئیس دفتر سیاسی نهضت آزادی است. ایشان کارشناس ارشد در رشتهٔ ساختمان و دارای تخصص در سازه‌های بتونی ‌و از اعضای نهضت آزادی ایران و انجمن اسلامی مهندسین می‌باشد. تقوی، خدمت، تساهل و مدارا و تواضع ازخلقیات بارز ایشان می‌باشد.



مهندس طاهری متعاقب بازداشت همسرشان، خانم دکتر سارا توسلی، که خود ازبانوان شایسته‌ کشورمان محسوب می‌گردد، در تاریخ ۲۶ دی‌ ماه، همزمان با احضارمهندس خسرو قشقایی و مهندس محمود نعیم‌پور بازداشت گردید. روزاحضارهمسرشان، ایشان به وزارت اطلاعات مراجعه کرده و می‌گوید اگر ضرورت دارد مرا به جای همسرم، که دارای فرزند خردسال است، بازداشت کنید. پاسخ میدهند که به سراغ شما هم خواهیم آمد.



فرید طاهری همواره در برابر رفتار غیر قانونی مأموران، شجاعانه اعتراض می‌کرد. به طوری که درمراسم نماز عید فطر اخیر نیز، که قرار بود در محل انجمن اسلامی مهندسین برگزار گردد و وزارت اطلاعات مانع از اجرای آن شد، به دلیل اعتراض به مأموران بازداشت موقت شده بود.



به این ترتیب، با بازداشت مهندس فرید طاهری، سه نفر از اعضای خانواده مهندس محمد توسلی را، از حقوق اولیه خود محروم ساخته‌اند. لازم به یادآوری است که مهندس توسلی خود پس از انتخابات ۲۲ خرداد، به مدت ۴۳ روز در زندان انفرادی بازداشت بود.





مهدی معتمدی مهر




مهدی معتمدی مهر، حقوق‌دان و از اعضای شاخه جوانان، مسئول آموزش و عضو دفتر سیاسی نهضت آزادی است که پس از تظاهرات عاشورای اخیر بازداشت شده و تاکنون هیچ خبری از علت بازداشت و مکان آن به دست نیامده است. او علاوه بردانش تاریخی‌ و حقوقی گسترده‌، نویسندهٔ ده‌ها مقاله و گزارش آگاهی‌ بخش درباره مسائل سیاسی و اجتماعی کشور و از فعالین حقوق بشر و آزادی ملت می‌باشد.



ایشان قبل از انتخابات ریاست جمهوری، در روز۲۲ خرداد به علت فعالیت برای آزادی و سلامت انتخابات بازداشت و به مدت ۴۵ روز در زندان انفرادی بسر برد. پس از آزادی از زندان، به رغم تهدیدات وزارت اطلاعات برای استعفای از نهضت، از فعالیت و تلاش در راه آزادی و عدالت و حقوق مردم باز نایستاد و همچنان استوار برای احقاق حقوق ملت به تلاش خود ادامه می‌دهد.



در یکی‌ از آخرین اقدامات وزارت اطلاعات، ممانعت از تمدید کارت و پروانه وکالت او و محروم ساختنش از ادامه کار قانونی خویش می‌باشد.



مهندس لیلا توسلی


خانم لیلا توسلی جوانی است که در سال گذشته درجه کارشناسی ارشد خود را در رشته مهندسی صنایع با نمره ۲۰ کسب نموده ودر"شرکت مهندسی‌ گذرراه"، که در رشته حمل و نقل و ترافیک به عنوانه یکی‌ از معتبر‌ترین شرکت‌های مهندسی‌ مشاور ایران شناخته شده، اشتغال تمام وقت داشته است. مسئولیت ایشان سازماندهی و طراحی سیستم‌های مورد نیاز برای مدیریت پروژه‌های راه‌سازی و حمل و نقل و ترافیک می‌باشد که شرکت گذرراه برای تهران و شهرهای مهم ایران طراحی و مهندسی‌ آنرا به عهده داشته است. مطالعات خانم توسلی در سال گذشته در کنفرانس بین‌المللی مهندسی‌ در کشور مالزی، ارائه شد و مورد استقبال کارشناسان قرار گرفت



مهندس لیلا توسلی، با وجود جوانی و تجربه کاری کوتاه، از ظرفیت ذهنی‌ و مدیریتی سرشاری برخوردار است، بطوری که در دوران بازداشت پدر خود، مهندس محمد توسلی، در تابستان امسال، مدیریت بخش مهمی‌ از شرکت "گذر راه" را به عهده داشته و با موفقیت وظائف خویش را در راستی‌ رسالت حرفه‌ای شرکت به انجام رسانیده است.



ایشان همچون عضوی از اعضای گسترده جنبش سبز به آرمان‌های اصیل انقلاب ایران، به ویژه آزادی و ارزش‌ها‌ی اسلامی عشق می‌‌ورزید و برای بهبود و اصلاح وضع موجود امیدوار و پر تلاش بود. او خود در روز عاشورا شاهد عبور خودرو نیروی انتظامی از روی مردم بی‌ دفاع بود و پس از بیان این فاجعه دریک مصاحبه، در ساعت ۲ پس از نیمه شب بعد از عاشورا از منزل پدر خود، به وسیله ۷ تن‌ از مأموران وزارت اطلاعات و قوه قضائیه بازداشت می‌شود.




دکتر سارا(الهام) توسلی



فرزند مهندس محمد توسلی و همسر مهندس محمد (فرید) طاهری، حوالی ۲۰ دی‌ ماه، همزمان با مهندس محسن محقّقی و مهندس امیر خرم به اداره پیگیری اطلاعات احضار وهمگی‌ بازداشت می‌شوند.



سارا توسلی، دندان پزشکی با تخصص در اطفال واز شایسته‌ترین پزشکان کشوراست. ایشان علاوه بر اشتغال عملی در حرفه خود، به تدریس در دانشگاه نیز اشتغال دارد و دارای دو فرزند ۲ ساله و ۱۶ ساله میباشند.



خانم توسلی در خانوادهٔ مبارزی پرورش یافته که پدر (مهندس توسلی)، دایی (دکتر ابراهیم یزدی)، همسر (مهندس محمد طاهری) همگی‌ بخش مهمی‌ از زندگی‌ خود را در راه اصلاح جامعه و برای آزادی و عدالت در زندان‌ها گذرانده‌اند. لذا طبیعی است که معترض به انحرافات و مفاسد، تضییع حقوق اساسی‌ مردم و مدافع آزادی و عدالت و طالب حقیقت و صداقت بوده و به عنوان عضوی از جنبش سبز، همراه با هزاران هموطن نسبت به شرایط حاکم، به صورت مسالمت آمیز و آرام اعتراض نماید.



بازداشت همزمان مادر و پدر یک خانواده جوان، که دارای فرزندان خردسال و نوجوان هستند و تنها به جرم اعتراض آرام و مسالمت آمیر نسبت به ظلم و فساد به زندان افتاده‌اند، مایه تأسف و تأثر بسیار است.

No comments:

Post a Comment