Thursday, February 18, 2010
مدیر سابق «مهدی هاشمی» به ۱۶ سال حبس محکوم شد
حمزه کرمی، مدیر اسبق فرهنگسازی سازمان بهینهسازی مصرف سوخت و مدیر سایت جمهوریت، به ۱۶
سال زندان و بازپرداخت ۶ میلیارد تومان محکوم شد. گفته میشود دادگاه با توجه به پرونده سنگین مالی این عضو کارگزاران، اعترافات زیادی علیه خودش و مهدی هاشمی گرفته است، با این قول که رهایش کنند. بر پایه کیفرخواست، حمزه کرمی در «اقارير صريح» به اتهامات وارده اعتراف کرده بود.
حمزه کرمی جزو معدود کسانی بود که کیفرخواستشان زودتر از تشکیل دادگاه منتشر شده بود. خبرگزاری فارس پیش از برپایی دادگاه ۱۰۰ نفر از متهمان وقایع بعد از انتخابات بر اساس اعترافات و کیفرخواست حمزه کرمی نوشت: «حمزه كرمی عضو حزب كارگزاران و مدیر سایت جمهوریت، گرداننده واقعی این سایت را مهدی هاشمی رفسنجانی اعلام كرد و گفت: پرسنل سایت با چاپ شبنامه در ستادهای میرحسین موسوی و توزیع آنها، به تضعیف دولت و نظام میپرداختند. جاسبی به بنده گفت كه باید هر كاری انجام دهیم تا هر كسی به غیر از احمدی نژاد رئیس جمهور شود.»
کرمی در سال ۱۳۸۱ در بخش فرهنگسازی سازمان بهینهسازی مصرف سوخت، جانشین روحالله زم شد، و تا سال ۸۴ جزو مدیران مهدی هاشمی، رئیس این سازمان بود. به گفته یک منبع مطلع، حمزه کرمی متهم است که سهمی از قراردادهای سازمان با پیمانکاران سازمان بهینهسازی را به نفع خود بر میداشته است. با این حال، هیچ پروندهای علیه او تا سال ۱۳۸۸ تشکیل نشد.
به گفته یک منبع مطلع، بعد از انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۴، داوود احمدینژاد، وزارت اطلاعات، بازرسی کل کشور و دیگر سازمانهای بازرسی وابسته دولت و قوه قضاییه به بررسی پروندههای مالی این سازمان بهینهسازی پرداختند، اما این بررسی منتهی به پرونده خاصی نشد. به نظر میرسد ارقام ذکر شده در کیفرخواست، پس از بازجوییهای سنگین بدست آمده باشد.
بر اساس کیفرخواست دادگاه، مبلغ سه میلیارد ریال از اختلاس از سازمان بهینهسازی صرف هزینههای انتخاباتی سال ۱۳۸۴ شده است. در آن زمان، حمزه کرمی جزو افراد فعال در ستاد هاشمی رفسنجانی بود.
یک منبع دیگر به خودنویس گفت که هدف از محکومیت شدید حمزه کرمی، فشار آوردن بر کسانی است که در جریان انتخابات ۸۴ و ۸۸ با مهدی هاشمی همکاری داشتهاند. این احتمال سو استفاده مالی در سازمان بهینهسازی را رد نکرد.
مهدی هاشمی در جریان انتخابات ریاست جمهوری ۸۴ و ۸۸ فعالیتهای زیادی به نفع رقبای احمدینژاد کرد. در جریان مناظره محمود احمدینژاد و میرحسین موسوی، رئیس دولت نهم به این مساله اشاره نمود.
کرمی، بعد از خروج از سازمان بهینهسازی نیز ارتباطش را با مهدی هاشمی حفظ کرد و در جریان مبارزات انتخاباتی، مدیر سایت خبری «جمهوریت» بود.
به نظر میرسد با توجه به اینکه کرمی قول مساعدی از دادگاه گرفته بود تا در صورت همکاری، مشکلات قضاییاش رفع شود، حاضر به اقرار علیه خود و مهدی هاشمی شد. به همین دلیل نیازی به گرفتن وکیل و ارائه آخرین دفاع در جلسهای دیگر ندید.
در جلسه دادگاه، قاضی صلواتی خطاب به كرمی گفت: «شما وكیل انتخاب نكردهاید، آیا اختیاری بوده است؟»
كرمی در پاسخ گفت: «بله بنده خودم درخواست وكیل ندادم از این رو خود نیز دفاعیاتم را بیان خواهم كرد.»
یکی از همکاران سابق حمزه کرمی به «خودنویس» گفت که او نمیتوانسته است این مبالغ را برای خودش برداشته باشد و احتمالا بخشی از اتهام مالی برای پروندهسازی علیه مهدی هاشمی به کار گرفته شده است.
یکی از همکاران دیگر حمزه کرمی در ستاد هاشمی رفسنجانی در سال ۱۳۸۴ نیز حاضر به گفتگو در باره نقش خود و حمزه کرمی در آن ستاد و «اتاق فکر» نشد.
کرمی اولین عضو کارگزاران نیست که دچار اتهامهای مالی سنگین شده است. دبیر کل کارگزاران در سال ۱۳۷۷ نیز متهم به حمایت مالی از سید محمد خاتمی با استفاده از امکانات مالی دولتی شده بود.
به نظر میرسد با وجود روابط ویژه هاشمی رفسنجانی در حاکمیت، بخشی از اصولگرایان که در ساختار قضایی قدرت دارند، به این وسیله و با زنده نگاه داشتن پروندههای مرتبط با مهدی هاشمی، قصد فشار بر رئیس مجلس خبرگان نیز دارند.
اما مساله مهمتر که ممکن است به راحتی از کنار آن گذشت، نقش کرمی در سایت جمهوریت است. کرمی در از طریق این رسانه حملاتی را متوجه کسانی کرده بود که از نزدیکان مجتبی خامنهای محسوب میشوند. شاید انتقاد از حداد عادل، احمد توکلی و طائب باعث شد هزینه فعالیتهای سیاسی حمزه کرمی افزایش یابد. سایت جمهوریت یکی از رسانههای حامی میرحسین موسوی بود، در روز ۲۲ خرداد در داخل کشور فیلتر شد. مسعود باستانی، سردبیر سایت نیز از جمله روزنامهنگارانی بود که چند هفته بعد از انتخابات دستگیر و دچار محکومیتی سنگین شد. باستانی در اعترافات خود در دادگاه گفت: «سایت تحت مدیریت مهدی هاشمی بود و بنده به عنوان دبیر شیفت شب زیر نظر آقایان كرمی و نوربخش كار میكردم. حمله به عملكرد چهارساله دولت و نهادهای قانونی، تضعیف شخص احمدینژاد و القای ناتوانی وی در اداره كشور، اخبار ضد و نقیض مبنی بر سوءاستفاده احمدینژاد از امكانات دولتی برای انتخابات از جمله محورهای كاری این سایت بود. وی با بیان اینكه هزینه این سایت از طریق دانشگاه آزاد تامین میشد گفت: سایت جمهوریت به اتاق جنگ روانی علیه كشور تبدیل شده بود و شایعه ۱۰ برابر شدن صندوقهای سیار از طریق مهدی هاشمی به این سایت تزریق شد.»
اعترافات حمزه کرمی و مسعود باستانی بعد از سپری شدن بیش از ۱۰۰ روز زندان انفرادی و بازجوییها سنگین بوده است.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment