ایلنا: رئيس سازمان ملي جوانان استان تهران ديروز از صدور گواهينامه تخصصي ازدواج براي خواستگاري خبر داد.او گفت: به دنبال اين هستيم كه تا دو سال آينده اگر پسري به خواستگاري دختري رفت دخترخانم به شرطي جواب بدهد كه خواستگار اين دورهها را گذرانده باشد و گواهي مربوطه را دريافت كرده باشداما شهلا اعزازي معتقد است اين گواهينامهها نميتواند هيچ كمكي به زندگي مشترك جوانان كند.
شهلا اعزازي در گفتوگو با خبرنگار ايلنا گفت:براي آماده كردن جوانان براي ازدواج راهاندازي كلاسها و كارگاههاي آموزشي نميتواند چندان فايدهاي داشته باشد زيرا با برگزاري چند كلاس آموزشي، جوانان مهارتهاي ازدواج را نميآموزند.
اين استاد دانشگاه با بيان اينكه برگزاري كلاسهاي آموزش مهارت ازدواج كه با ديدگاه مسئولان دولتي بر گزار ميشود نميتوان هيچ كمكي به رفع مشكل ازدواج جوانان كرد، تصريح كرد: يادگيري مهارتهاي زندگي و ازدواج بايد از دورههاي ابتدايي در مدارس به دانشآموزان آموزش داده شود و در عين حال بايد شرايط اجتماعي نيز برابريخواه باشد تا افراد در حين تحصيل و زندگي و در طول مدت طولاني مهارتهاي ازدواج را بياموزند.
اين استاد دانشگاه تصريح كرد: در حال حاضر شرايط اجتماعي در ايران به گونهاي است كه خانوادههاي سنتي و پدرسالار نيز سعي ميكنند تا حد امكان در زمينه ازدواج فرزندان خود دخالت نكنند اما با شنيدن خبرهايي مانند ارائه گواهينامه تخصصي ازدواج به جوانان توسط سازمان ملي جوانان متوجه ميشويم كه گويا قرار است شاهد پدرسالاري دولتي در امر ازدواج باشيم.
اعزازي گفت: تجربه نشان داده است كه ازدواج، طلاق و تشكيل خانواده بدون توجه به سياستهاي دولتها راه خود را ادامه ميدهند و اگر در دورههاي مختلف دولتها سياستگذاري خاص يا مزيت خاصي در زمينه ازدواج در نظر گرفتهاند در مدت زمان كوتاهي نرخ ازدواج در جوامع بالا رفته و پس از مدت زمان كوتاهي وضعيت به حالت عادي برگشته است.
اين استاد دانشگاه گفت: دولتها اگر وظيفهاي در زمينه ازدواج داشته باشند، در زمينه فراهم كردن زيرساختهاي ازدواج است يعني دولتها بايد سعي كنند در زمينه فراهم كردن شرايط اشتغال براي جوانان، خانه يا ارائه وام اقدامات لازم را انجام دهند نه اينكه در حيطه خصوصي افراد وارد شوند و تصميمات خرد مربوط به ازدواج را كه هيچ ربطي به دولتها ندارد، اتخاذ كنند و آنگاه مسائل زيرساختي مانند مسكن و اشتغال را به جوانان و خانوادههاي آنها واگذار كنند.
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ نوزدهم اسفند ۱۳۸۸ برابر با دهم مارس ۲۰۱۰ ، 12:37:19 توسط گل آفتابگردان
به نظر من این دوره ها در صورتی که خوب تدوین شده باشند میتوانند تاثیر قابل ملاحظه ای در یک ازدواج موفق داشته باشند. به هر حال موضوع جالبی به نظر میرسد اما فکر میکنم پسرها و هم دخترها باید هردو یک چنین دوره هایی را بگذرانند.
نوشته شده در تاريخ نوزدهم اسفند ۱۳۸۸ برابر با دهم مارس ۲۰۱۰ ، 11:13:12 توسط مهدی پلنگ
به این میگن قانون سکسیست. چرا فقط پسرها باید این دوره رو بگذرونن؟ سربازی کم بود حالا باید دورۀ عروس/دامادبازی هم گذراند؟ آیا دوره ای هم برای دخترهای ایرانی هست که بهشون یاد بده زندگی فقط سریال نگاه کردن و مو رنگ زدن و آرایش کردن و روزی شش ساعت با تلفن حرف زدن نیست؟
No comments:
Post a Comment