Sunday, April 4, 2010

گفتگو با آیت الله موسوی تبریزی

گفتگو با آیت الله موسوی تبریزی
رفراندوم مگر لوُلوُست
که چنین از انجام آن می ترسند ؟


آیت‌الله سید حسین موسوی تبریزی دبیر مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم در آستانه 12 فروردین – رفراندوم جمهوری اسلامی- با خبرگزاری ایلنا مصاحبه کرده و به نکات مهمی در ارتباط با ولایت فقیه و گنجانده شدن آن در قانون اساسی کرد. او همچنین در این مصاحبه از یک رفراندوم تازه در جمهوری اسلامی دفاع کرد. موسوی در بخش از این مصاحبه گفت:



در پیشنهاد قانون اساسی، با اینکه امام(ره) از نظر فقهی، معتقد به ولایت فقیه بود و در سال 46 هم درسش را در نجف تدریس کرده بود، اما از نظر سیاسی معتقد بود که تنها اگر مردم بخواهند باید بگویند ولایت فقیه باشد. افرادی از جمله دکتر حبیبی که قرار بود پیش نویس قانون اساسی را بنویسند، وقتی که آن را آماده کردند، بحث ولایت فقیه در قانون اساسی نبود و اصرار امام(ره) هم این بود که همین پیش نویس که ولایت فقیه در آن مطرح نبود را به رأی مردم بگذارند. امام(ره) می خواستند که همه چیز از طریق خود مردم حل شود و واقعا هم به این امر معتقد بود. بعد از آن که مجلس خبرگان برای بررسی پیش نویس قانون اساسی تشکیل شد، در زمان بررسی پیش نویس قانون اساسی و با پیشنهاد بعضی از نمایندگان، مسئله ولایت فقیه در قانون اساسی مطرح شد و امام (ره) هم طبیعتا در این مورد دخالت نمی‌کردند. امام(ره) پیش نویس قانون اساسی بدون ولایت فقیه را امضاء و به مجلس خبرگان فرستاد، تا آن را بررسی کنند و حتی ایشان می‌خواستند که بدون بررسی مجلس خبرگان این پیش نویس را که ولایت فقیه در آن نبود به رأی مردم بگذارند.
این‌ها نشان‌گر این است که امام(ره) می‌خواست که مردم هرچیزی را که خودشان خواستند انجام پذیرد و اعتقاد داشت که مردم باید در میدان باشند و تا چیزی را مردم نخواهند نباید انجام شود. شاید حتی اگر امروز هم امام(ره) زنده بود و عده‌ای هم می‌گفتند که با توجه به رویش نسل‌های جدید پس از انقلاب، شک داریم که اکثریت ولایت فقیه را می خواهند یا نه؟ و ما میخواهیم بدانیم رأی مردم درحال حاضر چیست؟، حتما امام(ره) با یک رفراندوم دیگر موافقت می‌کرد؛ کما اینکه امام خمینی(ره) در 12بهمن 57 در بهشت زهرا فرمودند که"40 یا 50 سال پیش اگر هم اجداد ما به یک چیزی رأی دادند، الان باید نسلی که عوض شده و جدید است رأی دهند".

هبچ اشکالی هم ندارد که دوباره رفراندوم برگزار شود و مردم آن چیزی را که میخواهند دوباره ابراز کنند؛ مثل اینکه ما قانون اساسی را دوبار به رفراندوم گذاشتیم، و دومین بار آن مربوط به اصلاح قانون اساسی در سال 68 بود، که وقتی به رأی گذاشته شد رأی خوبی آورد.

نباید از این که بعضی رفراندم را مطرح می‌کنند، وحشت کنیم و یا این که بگوئیم کسانی که رفراندم را مطرح می‌کنند، خائن و یا ظالمند، و به نظر من، حتی آنهایی که دلسوز هم هستند می توانند رفراندم را مطرح کنند.

معتقدم هنوز هم مردم ایران نظام جمهوری اسلامی را می‌خواهند. اگر امروزه هم دوباره رفراندوم برگزار شود و بالای 50درصد هم رأی بیاورد، یک مشروعیت بسیار محکم، چه در جامعه و چه در دنیای امروز است که مورد قبول هم خواهد بود.

No comments:

Post a Comment