Thursday, April 15, 2010

مصاحبه لات و لوتی احمدی نژاد درسیما

مصاحبه لات و لوتی احمدی نژاد درسیما
پیشنهادهای تلویزیونی
احمدی نژاد در کاسه اوباما



مصاحبه تلویزیونی احمدی نژاد – سه شنبه شب- با آنکه وی در آن پیام های آشکاری جهت مذاکره با امریکا فرستاد، در رسانه های جهانی انعکاسی نداشت. ظاهرا رسانه های جهانی نیز به این نتیجه رسیده اند که روی حرف های او حساب نکنند و عمدتا متمرکز باشند روی حرف ها و اظهار نظرهای فرماندهان موثر سپاه.

در داخل کشور نیز آنچه از این مصاحبه تلویزیونی بحث انگیز شد، یک موضوع جنجالی و بی اعتبار در باره ضرورت تولید بچه های زیاد در خانواده ها بود. تقریبا تمام سایت ها و روزنامه های داخلی که مطالبشان مخاطب دارد، در پاسخ به این توصیه احمدی نژاد نوشتند: فکر برای شکم گرسنه و دست های بیکاران میلیون ها جوان کنونی ایران بکنید، ازدیاد نسل پیش کش!

اصطلاحات لاتی و لمپنی احمدی نژاد در این مصاحبه، در پاسخ به سئوالات از پیش تنظیم شده، شاید زننده ترین بخش این مصاحبه بود. او به همان سبک و شیوه ای در این مصاحبه صحبت کرد که چماق بدستان و لباس شخصی ها در خیابان ها و بازجوها در زندان ها با مردم و زندانیان صحبت می کنند. "تو کاسه اوباما" گذاشتند، اوج این طرز سخن گفتن بود و لابد علی خامنه ای این را هم بخشی از مردمی بودن رئیس جمهور برگزیده او میداند! او حتی اسامی و صفات را هم به سبک لات و لوت ها به کار برد. از جمله مستدَل که آن را مستِدل به کار برد.

تمام این مصاحبه و اساسا انگیزه ترتیب دادن آن، نه برای توصیه به زن و شوهر ها برای بیشتر تولید بچه کردن و یا مسائل حاشیه ای دیگری که او طرح کرد، بلکه برای سخن گفتن با رئیس جمهور امریکا از طریق صدا و سیمای جمهوری اسلامی بود. در روزهائی که رهبران کشورهای بزرگ جهان پیاپی با یکدیگر دیدار و یپرامون ایران در حال مذاکره و تصمیم گیری اند. او خواست توپ پیشنهاد مذاکره و آمادگی سازش را به حیاط امریکا کاخ سفید بیاندازد. به همین دلیل بخش عمده ای از مصاحبه اش را به سخن گفتن با اوباما اختصاص داد و این که ایران حاضر به همه نوع سازش است و اوباما برای پیروزی در دور دوم ریاست جمهوری اش نیازمند موفقیت در عراق و افغانستان و مذاکرات صلح میان فلسطینی ها و اسرائیلی هاست و کلید این موفقیت ها در تفاهم و مذاکره و مصالحه با جمهوری اسلامی است.

این نقطه محوری مصاحبه تلویزیونی احمدی نژاد بود، با همان لغات و اصطلاحاتی که به نمونه هائی از آن در بالا اشاره شد.

اما در همین پیشنهاد نیز ناشیانه ترین استدلال ها به کار گرفته شد. یعنی پذیرش سه مسئولیت در عراق و افغانستان و فلسطین. احمدی نژاد عملا ایران را در چاله مناقشه نظامی منطقه انداخت. ساعاتی پس از پخش این مصاحبه سناتور "مک کین" عضو کمیته امنیت ملی امریکا و کاندیدای جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری امریکا همین اعتراف احمدی نژاد را مبنای یک مصاحبه تهدید آمیز قرار داد و گفت: وقتی منافع امریکا و امریکائی ها در خطر اند باید "ماشه" را کشید.

درک معنای این جمله دشوار نیست. امریکا در عراق و افغانستان نیرو دارد و سناتور مک کین اشاره اش به همین نیروها و آن اعترافی بود که احمدی نژاد در مصاحبه اش کرد.

No comments:

Post a Comment