دويچه وله : مسئلهی پوشش زنان از هفتهها پیش به یکی از موضعهای ثابت خطبههای نماز جمعه تبدیل شده. امام جمعه این هفتهی تهران میگوید بیثمر بودن کار فرهنگی در این زمینه مشخص شده و باید با همکاری حوزههای علمیه سختگیری بیشتری شود.
دبیر شورای نگهبان و امام جمعه موقت تهران، احمد جنتی، در خطبههای نماز جمعه، 31 اردیبهشت بار دیگر از آنچه بدحجابی زنان خواند به شدت انتقاد کرد و خواستار شدت عمل مسئولان شد. او در نماز سوم اردیبهشت نیز یکی از خطبهها را به این موضوع اختصاص داده بود. دو خطیب دیگر جمعه، احمد خاتمی و کاظم صدیقی نیز در هفتههای گذشته اعتراض خود به وضعیت پوشش زنان را اعلام و بلایای طبیعی، از جمله زلزله را از تبعات رواج "بیبندوباری" ذکر کردند. احمد جنتی بر خلاف نماز جمعهی قبلی که بیشتر لحنی هشدارآمیز داشت، در سخنان امروز خود بر ضرورت شدت عمل و به کار گرفتن شیوههای جدید تاکید میکرد.
پوشش زنان، "مسئله روز" کشور
به گزارش خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی، ایرنا، جنتی در بخشی از خطبههای خود پوشش زنان را "مسئله روز" کشور خواند و از کسانی که مصوبهی موسوم به "طرح حجاب و عفاف" را اجرا نمیکنند انتقاد کرد. او گفت «آنها که حدود دو سال قبل در شورای عالی انقلاب فرهنگی نشستند و مصوبهای را امضا کردند، چرا این مصوبه را در قفسه گذاشتند و آن را بستند.»
طرح مورد نظر دبیر شورای نگهبان، برخلاف گفتهی او، در سال ۸۲ تصویب شد اما رئیس جمهور وقت محمد خاتمی از ابلاغ آن خودداری کرد. "طرح حجاب و عفاف" که سرانجام در سال ۸۴ به سازمانها و ادارههای سراسر کشور ابلاغ شد هیچگاه به طور جدی و کامل به اجرا درنیامد.
ظاهرا دولت محمود احمدینژاد علاقهی چندانی به عملیاتی کردن طرح یاد شده ندارد، یا این کار را در شرایط فعلی به مصلحت نمیبیند. نیروی انتظامی نیز که در سالهای اخیر با به راه انداختن "گشتهای ارشاد" در این عرصه فعال بود در سال جاری تمایلی به ادامهی این برنامه نشان نمیدهد. برخی از فرماندهان نیروی انتظامی، نمایندگان مجلس و اعضای دولت بارها از ضرورت فعالیت فرهنگی برای ترویج پوشش مورد نظر حکومت سخن گفته و برخوردهای قهری را موجب پلیسی شدن فضای شهرها و نارضایتی مردم عنوان کردهاند.
رعایت حجاب شرط پذیرش دانشجو؟
احمد جنتی در نماز جمعه امروز گفت «بعضی اوقات افرادی میگویند باید كار فرهنگی انجام شود، اما مگر این كار چندبار باید انجام شود كه پاسخ مثبت هم ندهد؟!» او خطاب به مسئولان میگوید، با اینگونه روشها دست خود را میبندید. به گزارش خبرگزاری فارس جنتی گفته است «این موضوع بیش از ۲۰ سال شل گرفته شده است، حالا كه به اینجا رسیده است شما دیگر آن را شل نگیرید.»
امام جمعه موقت تهران برای سختگیریهای مورد نظر خود راههای عملی نیز پیشنهاد میدهد. او توصیه میکند پذیرش دانشجو با شرط رعایت حجاب انجام شود و میگوید «دانشجویان باید به دستوراتی که به آنها داده می شود،عمل کنند وگرنه باید با آنها برخورد و کمیته انضباطی وارد عمل شود.» جنتی تاکید میکند رعایت حجاب اسلامی باید در ادارهها، بیمارستانها و دیگر دستگاههای دولتی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. او با ابراز نگرانی از جدی نگرفتن مسئله از سوی مسئولان گفت «حوزههای علمیه و مبلغین باید در زمینه بدحجابی وارد عمل شوند.»
"بیحجابی، نقشهای اهریمنی"
مسئله پوشش زنان مانند هفتههای گذشته، بخشی از خطبههای نماز جمعه مرکز استانها را نیز به خود اختصاص داده. امام جمعه مشهد احمد علمالهدی میگوید «خاكریز اول جنگ نرم دشمن بیحجاب است.» به گزارش ایسنا علمالهدی در مورد انتقادهایی که به سخنان مشابه او در هفتههای گذشته شده گفت «برخی میگویند این كه شما میگویید بیحجابها پیاده نظام استكبار هستند، سبب دوری جوانها از دین است، در حالی كه بنده بیجهت حرف نزدم و اهانتی هم نكردم، بلكه واقعیت را گفتم.»
در همین حال حسینی بوشهری، از اعضا مجلس خبرگان و امام جمعه موقت قم نیز گفته است «بیحجابی نقشه اهریمنی دشمنان اسلام است.» او از مسئولان دولتی خواست در ادارهها و نهادهای تحت سرپرستیشان زنان را موظف به رعایت پوشش اسلامی کنند. بوشهری نیز مانند همتایان مشهدی و تهرانی خود بخش دیگری از خطبههایش را به فعالیتهای هستهای جمهوری اسلامی اختصاص داد و گفت «فضای عمومی جهان به نفع ایران رقم خورده است.»
آماده کردن جامعه برای برخورد انتظامی؟
اخیرا در قم و چند شهر دیگر از سوی تشکلهای مذهبی تظاهراتی نیز علیه آنچه بیتوجهی به رعایت حجاب و عفاف عنوان میشود برگزار شده است. سایت جهاننیوز ۲۵ اردیبهشت در بررسی علت فعال نبودن گشتهای ارشاد نوشت «نیروی انتظامی و وزارت کشور در ماههای اخیر با مسکوت گذاشتن طرح امنیت اجتماعی، قصد دارند عموم جامعه و نخبگان کشور را به اجماع در برخورد با مفاسد اجتماعی و حل ریشهای موضوع برسانند و اصطلاحا جامعه را برای برخورد انتظامی با ناهنجاریهای اجتماعی تشنه کنند.»
برخی از ناظران معتقدند با توجه به حرکتهای اعتراضی، ناآرامیها و درگیریهایی که پس از اعلام نتایج انتخابات ۲۲ خرداد ۸۸، میان نیروی انتظامی و معترضان رخ داد، این نیرو علاقهی زیادی به ایجاد تنش و نارضایتی ندارد. عدهای نیز بالاگرفتن بحثهای مربوط به پوشش را ترفندی برای منحرف کردن افکار عمومی از مشکلات واقعی و مخدوش کردن ماهیت حرکتهای اعتراضی میدانند.
نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ سی و يکم ارديبهشت ۱۳۸۹ برابر با بيست و يکم مه ۲۰۱۰ ، 13:37:46 توسط علی از یه جای دنج تو اروپا
حجاب بهانه است تا کشور بیشتر نظامی امنیتی بشه. راهی که دیکتاتور میره هیچ برگشتی نداره. باید بیشتر و بیشتر کشور را امنیتی کنه تا بالاخره اون انفجاری که همه میدونیم قراره اتفاق بیافته ، اتفاق بیافته. اونوقت همین مادمازل های فاطی سیبیلو که امروز سنگ رهبرشون را دارن به پستونهاشون می زنن ، می بینی قبل از همه رفتن لب دریا و لخت کردن.
No comments:
Post a Comment