Thursday, June 10, 2010

آماده‌باش دیجیتال برای سالگرد انتخابات

مردمک mardomak.org : ان.پی.آر، رادیوی ملی آمریکا در گزارشی به معرفی پایگاه اینترنتی جدیدی پرداخته است که از سوی برخی از فعالان ایرانی در آمریکا به منظور دسترسی مستقیم مردم ایران به تکنولوژی‌های اطلاعات تشکیل شده است.

رادیوی ملی آمریکا در گزارش خود با اشاره به نقش مهم اینترنت در اعتراض سیاسی ایران می‌گوید: یک سال پیش محمود احمدی‌نژاد دوباره به ریاست‌جمهوری انتخاب شد، انتخاباتی که اتهام تقلب در آن، تظاهرات بزرگ از سوی معترضان و در ادامه ویدئوهای تلفنی زیاد و اثرگذاری را به‌دنبال داشت که سرکوب بیرحمانه پس از آن‌ را نشان می‌داد.

Accessnow.org پایگاه اینترنتی است که یک سال پس از انتخابات زاده شده تا به مخالفان دولت ایران کمک کند تا آنلاین اعتراض کنند.

این سایت از سوی گروهی از فعالان حقوق بشر در آمریکا شکل گرفته‌ است که به «جنبش سبز» کمک می‌کنند تا برای سالروز انتخابات آماده شوند.

ان.پی.آر با کامران اشرف از بنیانگذاران این سایت اینترنتی در لوس‌آنجلس مصاحبه‌ای کرده است.

او که در دانشگاه پلی‌تکنیک کالیفرنیا تدریس می‌کند در پاسخ به پرسش ان. پی. آر در باره زمان آغاز آمادگی ایجاد سایت با خنده پاسخ می‌دهد: «از سال گذشته» و تلاش گروه را برای جمع‌آوری مردم در کمک به ساخت آن، تلاش‌های داوطلبانه برخی می‌داند و استخدام بعضی افراد را«بسیار موفقیت‌آمیز» توصیف می‌کند.

او می‌گوید: وقتی ما نمی‌توانیم کنار مردم در ایران یا در خیابان‌ها باشیم و یا آن‌ها را درآغوش بگیریم، حداقل می‌توانیم با آن‌ها حرف بزینم. می‌توانیم به آنها بگوییم چگونه از خود حفاظت کنند. می‌توانیم به آنها حداقل در زمانی که آنلاین هستند، احساس امنیت بدهیم.

تعادل قدرت سایبری رژیم و جنبش سبز

آقای اشرف گفته خبرنگار رادیوی ملی را تایید می‌کند که ارتش سایبری در ایران نیز مواظب کار آنهاست را تایید می‌کند و می‌گوید که شاهد تبلیغات آنها روی شبکه‌های اینترنتی خودشان است ولی میزان موفقیت حکومت ایران و جنبش سبز در مبارزه سایبری را یکسان ارزیابی می‌کند.

او در این زمینه چنین توضیح می‌دهد: ما در سال گذشته شاهد دوره‌هایی بوده‌ایم که حکومت خیلی فعال بوده ولی جنبش سبز نیز همواره با پوسترها، ویدئوها و تصاویر زیادی از واقعیت‌های رخ داده به میدان آمده است. بنابراین بین دو طرف تعادل قدرت وجود داشته است.

ان.پی.آر از آقای اشرف می‌پرسد در مورد اینکه حکومت ایران از منابع مردمی خود برای شناسایی افراد معترض استفاده می‌کند چه فکر می‌کند و او پاسخ می‌دهد که جنبش سبز نیز در سال گذشته توانسته است عکس‌های زیادی از عوامل پلیسی و امنیتی را آنلاین اعلام و طرفدارانش به شناسایی و اعلام نام، آدرس و شماره تلفن آنها اقدام کرده‌اند.

خط مقدم جبهه آنلاین است

او براین باور است که خط مقدم جبهه در حال حاضر آنلاین است و می‌افزاید که حکومت ایران با استفاده از محتوای جی.میل یا فیس بوک به شناسایی و بازداشت افراد دست می‌زند.

کامران اشرف در پایان مصاحبه در پاسخ به خبرنگار که در باره میزان هشیاری گروه از تلاش رژیم بر سرکوب اینترنتی که راهی برای سازماندهی معترضان است می‌پرسد، از اندرز پدرش یاد می‌کند که «همیشه باور داشته باش مخالف تو باهوش‌تر و قوی‌تر از توست.»

او ادامه می‌دهد که بسیاری از ما ایرانی هستیم و با این نگرش بزرگ شده‌ایم ، محدودیت منابع را درک می‌کنیم و توانایی خود را نیز می‌سنجیم. ما فرض می‌کنیم که همه چیز بینابینی است و آن‌ها همه‌ چیز را می‌دانند.

این فعالان ایرانی در متنی که در پایگاه اینترنتی آنها آمده است می‌گویند که خواهان آن هستند تا شهروندان بتوانند فعالانه و از طریق جست‌وجو، دریافت و فاش کردن آزادانه دیجیتالی اطلاعات، در آینده خود مشارکت کنند.

هدف آن‌ها آن‌طور که در صفحه اصلی سایت آن‌ها دیده می‌‌شود حمایت از جامعه مدنی و به طور خاص جنبش‌های آزادیخواهانه سیاسی است تا چنین جنبش‌هایی بتوانند خود را از طریق دسترسی مستقیم به تکنولوژی‌های اطلاعات نیرومند سازند.

آن‌ها در تلاشند از ابزارهای تکنولوژیکی مبتکرانه مانند پراکسی‌های تولیدکننده خودکار شبکه، رله تویترها به صورت ناشناس، پروژه‌های باندپهن و مرکز امن برای رسانه‌های شهروندی استفاده کنند تا فرایندهای سیاسی به مردم بازگردد.

نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيستم خرداد ۱۳۸۹ برابر با دهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 05:50:52 توسط نادر
"سالگرد انتخابات" اشتباه است باید بنویسید: سالگرد کودتای خونین سپاه پاسداران

No comments:

Post a Comment