محمد خاتمی
با تمکین به قانون اساسی
می توان از بحران بیرون آمد
محمد خاتمی در دیدار با اعضای شورای مرکزی حزب جوانان اسلامی:
نسبت به تاثیرات منفیِ تداوم روش های فعلی حکومت هشدار میدهم. فضای سیاسی کشور باید باز شود، اجازه فعالیت به تشکلهای سیاسی داده شود، زیرا وقتی آزادی نباشد گروههای مخفی و تروریستی پدید میآیند. وقتی در رسانه ملی دائما مسائلی نادرست یک طرفه مطرح میشود فاجعه است.
درباره لباس شخصی ها، من اینها را خودسر نمیدانم چون اینها با امنیت کامل هر کاری بخواهند خلاف ضوابط قانونی و شرعی انجام میدهند؛ با تجهیزات و لوازمی میآیند که در اختیار افراد عادی نیست و مصونیت هم دارند.
در١۴ خرداد امسال هم دیدیم چه حوادث تلخی بوجود آمد و معلوم شد که حتی به نام امام هم میشود با امام مخالفت کرد و به نام امام با میراث امام و نمادهای تداوم راه امام مخالفت و اعتراض و جفا کرد.
در25 خرداد سال گذشته، مردم با حضور باشکوه و ضد خشونت خود مطالباتشان را خواستند. این حضور که میتوانست نشان دهنده ظرفیت نظام جمهوری اسلامی برای تداوم راه و حرمت نهادن به مردم باشد برخورد بدی شد، که هنوزهم آثار آن را با انبوه زندانیان و آسیب دیدگانی و حتی کسانیکه جانشان را در این عرصه از دست دادند مشاهده میکنیم و متاسفانه به جای همدردی با آنها و جبران آن، نمک هم به زخم آنها پاشیده شد.
جمهوری اسلامی هم با دشمنی های خارجی روبرو است و هم با تنگ نظری نیروهایی که مدعی طرفدار انقلاب هستند.
ما کسانی هستیم که دلمان میخواست و میخواهد که نظام جمهوری اسلامی قوی، آبرومند و دارای اعتبار باشد. اما وضعیتی که الان جمهوری اسلامی از نظر مدیریت و موقعیتی که در جهان دارد وضعیت مطلوبی نیست.
امروز فحش، دروغ و تهمت به کسانیکه حتی قبل از اینکه امام راحل در عرصه بیایند از ارادتمندان امام بودند و بعد هم از پیروزی انقلاب هم از ارکان و چهرههای انقلاب بودند رایج شده و متهم به انواع اتهامات میشوند و نمیتوانند از خودشان دفاع کنند.
این شیوه با توجه به اینکه امواج اطلاع رسانی قابل مهار نیست سبب خواهد شد که در طرف مقابل، کار به دست کسانی بیافتد که اصل نظام و انقلاب را قبول ندارند و در این میان این نظام و مردم هستند که لطمه میبینند.
طبق قانون اساسی برگزاری راهپیمایی بدون حمل سلاح نیاز به مجوز ندارد، اگر خلاف قانون عمل شد طبق قانون با آنها رفتار شود. امروز بعد از هزینههای زیادی که دراین یکسال همه و بخصوص نظام ما داد باید به این نتیجه رسیده باشیم که هیاهویی که شد و هنوزهم می شود تا جریانات دلسوز درون نظام را که پشتوانه مردمی بزرگی هم دارند براندازمعرفی شوند هیاهو برای هیچ و از اساس باطل است.
کسانیکه خواستار اجرای کل قانون اساسی هستند دوست جامعه هستند. باید بسیاری از نیروهای خوب که یا بازداشت و یا تحت تعقیب هستند به صحنه بیایند، احزاب و گروهها فعالیت قانونی خود را از سر بگیرند؛ ما هیچگاه نمیخواهیم در مقابل نظام قرار بگیریم گرچه با کمال بیانصافی متهم به همه اتهامات میشویم و کسانی این اتهامات را میزنند که خود بیشترین ضربه را به نظام وارد میکنند.
اصلاحات یعنی ما نظام، انقلاب و قانون اساسی را قبول داریم، ولی اشکالاتی در سیاستها و روشها هست که باید با همین معیارها اصلاح شود. آیا درست است اصلاحات را طوری جلوه دهند که پدیده براندازی در کشور بوده است؟ خیر انهایی که نظام را بد تعریف می کنند چهره امام را بد نشان می دهند قانون اساسی را به سادگی زیر پا میگذارند یا بصورت ناقص بر بخش هایی از آن تکیه و سخنهای دیگر را فراموش میکنند آنها لطمه به نظام می زنند. همه باید در ذهنیت و دیدگاه غلطی که مبتنی بر یک سلسله توهمات و سندسازی است تامل کنیم و بگوییم که نادرست است، باید روندها را اصلاح کرد. اگر چنین شد اساس شکلدهنده بحران از بین خواهد رفت، از فضای امنیتی خارج خواهیم شد و فضا آزاد خواهد شد، باید کاستی ها و جفاهای گذشته را جبران کرد درعین حال معتقدم مردم بزرگوارند و واقعبین که حتی اگر بنا باشد این فضا در آینده ادامه پیدا نکند از حق خودشان میگذرند.
براندازی یعنی دست بردن به سلاح و ایجاد سازماندهی برای سرنگون کردن نظام. خلاف اینها ساختگی است.
در حالی که امروز از یکسو گروههای به اصطلاح خودسر آزادی و امنیت دارند، احزاب و تشکلهای قانونی خدمتگزار محدود و ممنوع میشوند. تغییراین فضا به نفع همه است.
آیندهای مد نظر است که در آن انتخابات که محوریترین پایه مردم سالاری است آزاد و سالم باشد با شرائطی که در آن حق مردم ضایع نشود. میتوان شرایط و خصوصیات یک انتخابات آزاد و سالم را بیان کرد و به توافق رسید. آن وقت همه می توانیم از تلخی های گذشته عبور کنیم و به آینده در کنار هم بنگریم؛ به شرط اینکه زمینه تلخیهای موجود از میان برداشته شود.
No comments:
Post a Comment