Wednesday, June 16, 2010

جایزه دمکراسی برای «جنبش سبز»

جایزه دمکراسی برای «جنبش سبز»
پيام اوباما : شهامت مردم ايران براى همه ما سرمشقى است


رادیو فردا: جايزه دمكراسى كه تنديس بانويى با مشعل آزادى در دست، تجلى نمادين آن است، هر سال به برجسته ترين مروجان دمكراسى و مدنيت در جهان اعطا مى شود و از جمله برندگان آن واسلاو هاول، نخستين رئيس جمهور چك پس از فروپاشى رژيم كمونيسم در چكسلواكى بوده است.

اين جايزه امسال براى ارج نهادن به تلاش ها و جانبازى هاى كوشندگان راه آزادى و دمكراسى در ايران به جنبش مدنى سبز ايران اهدا شد و باراك اوباما، رییس جمهور آمریکا، در پيامى به اين مناسبت، تلاش هاى ايرانيان براى كسب حقوق جهان شمول خود را ستود.

رییس جمهور آمريكا در پيام خود كه توسط سامانتا پاور، مشاور كاخ سفيد در امور حقوق بشر خوانده شد، گفت:

«طى يك سال اخير مردم ايران كه در پى كسب حقوق جهان شمول خود كوشيده‌اند، با سركوب در خيابان ها رو به رو شدند، بدون علت به زندان افتادند و به اتهام دروغين خدمت به بيگانه متهم گشتند.»

در پيام آقاى اوباما همچنين گفته شده است: «شهامت ايرانيان به رغم سركوب شديد براى من الهام بخش بود. اين امر يادآور جنبش هاى دمكراتيك است كه طى سال ها موجب آزادى هاى فزون تر و احترام بيشتر به حقوق جهان شمول انسانها در نقاط مختلف جهان شده است.»

در پيام رئيس جمهور آمريكا خطاب به ايرانيان با تاكيد بر مسئوليت تمام ملت هاى آزاد جهان مبنى بر اينكه جملگى آنان در كنار ملت ايران قرار دارند، ابراز اميدوارى شده است كه ايرانيان در آينده از حكومتى برخوردار شوند كه نماينده آنها باشد:

«شهامت مردم ايران براى همه ما سرمشقى است كه ما را براى ادامه تلاش هايمان جهت سوق دادن تاريخ به سوى عدالت به چالش مى خواند.»

پيش از قرائت پيام باراک اوباما، خانم روزا دولارا، از رهبران اكثريت دمكرات در مجلس نمايندگان آمريكا طى سخنانى با اشاره به تلاش هاى ايرانيان طى سى سال گذشته براى كسب حقوق مشروع و استقرار دمكراسى در كشور خود با يادآورى رويدادهاى يك سال اخير گفت:

«ديدن تظاهرات خودجوش مردم پس از انتخابات دوازدهم ژوئن براى همه ما جذاب و گيرا بود كه در لحظه اى يكى از بزرگترن ملت هاى جهان براى دمكراسى، آزادى و حقوق مدنى كه ميراث مشروع آنهاست، به اتفاق پا خاستند.»

نماينده مردم ايالت كانتيكات در كنگره آمريكا افزود: «يك سال پس از آن، آنان همچنان به صف آرايى خود ادامه مى دهند. حتى به رغم فشارهاى گسترده، تبعيد و خشونت.»

خانم روزا دولارا با تحسين از نقش زنان در جنبش مدنى ايران گفت: «من از نقش عمده اى كه زنان ايران در اين خيزش شگرف بر عهده داشتند، جرات گرفتم. آنها نقش رهبرى داشتند و همچنان اتهام عليه سياست سركوب و تبعيض دولت را رهبرى مى كنند.»

وى با يادآورى اينكه زنان ايران در سال ۱۹۶۳ و حتى پيش از زنان سویيس از حق راى برخوردار شدند، به تلاش هاى خانم زهرا رهنورد و مرگ تراژيك ندا آقاسلطان اشاره كرد و در پايان با تحسين از نقش سيمين بهبهانى، شاعره ایرانی، در جنبش مدنى ايران گفت: جنبش سبز همچنان زنده و پيشاهنگ حركتى است كه باز نمى ايستد.

سخنران بعدى، عضو جمهوريخواه كميته روابط خارجى مجلس نمايندگان آمريكا بود. وى گفت: «در بحث هاى مربوط به فعاليت هاى رژيم ايران در زمينه تسليحات اتمى و يا پشتيبانى آن از تروريسم، دهشتى كه رهبران تهران عليه مردمان ايران اعمال مى كنند، معمولاً ناديده گرفته مى شود. ولى به رغم اين سركوب ها، ايرانيان همچنان با فداكردن جان خود براى كسب آزادى مبارزه مى كنند.»

اين عضو جمهوريخواه مجلس نمايندگان از لايحه جديد تحريم ها عليه نقض حقوق بشر در ايران سخن گفت و افزود: «با تصويب اين لايحه كه از سوى سناتور جان مك كين و سناتور جوزف ليبرمن به كنگره ارائه شده، نقض حقوق بشر توسط دولت ايران، تحريم هاى تنبيهى جداگانه و بيشترى را به دنبال خواهد داشت.»

در مراسم اهداى جايزه دمكراسى به مردم ايران، آذر نفيسى، نويسنده و استاد دانشگاه جان هاپكينز با اشاره به مبازرات مدنى ايرانيان طى سه دهه اخير به معرفى بابك پيامى فيلمساز ايرانى پرداخت كه تازه ترين ساخته مستند او با نام «ايران، كشمكشى براى آزادى» نمايش داده شد.

جذاب ترين بخش اين مراسم اهداى جايزه دمكراسى سال ۲۰۱۰ به سيمين بهبهانى، به عنوان نماينده شايسته مردم ايران و تجليل از سهم ارزنده او در جنبش مدنى ايرانيان بود.

خانم بهبهانى كه از ۱۷ اسفندماه گذشته از طرف دولت جمهورى اسلامى ممنوع الخروج شده است، با فرستادن پيامى كوتاه از اعطاى جايزه دمكراسى به مردم ايران قدردانى كرد:

«من يك فرد كوچك از وطنم هستم. اينكه مردمان وطن من را مورد احترام قرار داديد، بسيار خوشحالم. و از اينكه مرا يك فرد كوچك را به عنوان نمونه كوچك از آن انتخاب فرموديد، بازهم اظهار خوشحالى مى كنم و اميدوارم كه اين لياقت را داشته باشم.»

مراسم اهداى جايزه دمكراسى سال ۲۰۱۰ ميلادى به مردم ايران با اجراى برنامه موسيقى توسط محسن نامجو، هنرمند پر آوازه ايرانى پايان گرفت.

نظرات خوانندگان
نوشته شده در تاريخ بيست و ششم خرداد ۱۳۸۹ برابر با شانزدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 08:02:21 توسط شهروند-اول
چو جشمم نيست دريا بين چه مقصود - اگر من غرق اين دريا نشينم , چو نابيناى مادرزاد كشتى - در اين دريا همى برخاك رانم, واقعا جاى بسى تاسف است كه بعضى از دوستان چشم ديدن جايگاه برجسته و ممتاز شاعر گرانمايه و مورد احترام مردم ايران ندارند, وسيله ى مبارزه ى شاعر و نويسنده كلام آنهاست , انتظار داشتيد به جاى گفتن اين كه حاكمان در برخوردشان به شهروندان تجديد نظر كنند, خانم بهبهانى اسلحه برگيرند, در زمانى كه صدائى از كسى بر نميامد خانم بهبهانى از معدود كسانى بودند كه با صداى بلند از ظلمى كه بر مردم ايران ميرفت اعتراض يكردند, اتفاقا خانم بهبهانى يكى از لايق ترين گزينهائى است كه انتخاب شده است ايران آزاد گرامى اگر قبول ندارند از يكى از همين مادرانى كه اسم برده است از مادر سهراب يا مادر ندا بپرسد تا ببيند خانم بهبهانى در نزد آنها داراى چه جايگاهيست٠

نوشته شده در تاريخ بيست و ششم خرداد ۱۳۸۹ برابر با شانزدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 05:52:33 توسط ایران آزاد
بالاخره دنیا خبردار شد که بر مردم ما چه میگذرد؟ ولی چه خواهد کرد. از سیمین بهبهانی قدردانی میکنه که چند روز پیش گفته رژیم باید تجدیدنظر کند؟ این چه مبارزه ای میتونه باشه. مبارز مادر شهدای مبارز ایرانی هستند. مادر فرزاد کمانگر. مادر ندا. مادر ترانه. مادر سهراب و هزاران شهید دیگر. متاسفم برای کسانی که فقط حرف میزنند برای اینکه ادعا کنند که طرفدار آزادی هستند ولی هیچگونه مخالفتی ابراز نمیکنند و با احتیاط حرف میزنند. پاینده ایران و مبارزان ایرانی. به امید آزادی

نوشته شده در تاريخ بيست و ششم خرداد ۱۳۸۹ برابر با شانزدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 04:53:17 توسط اصغر
اوباما بعد از یکسال تازه از خواب بیدار شده؟ او سرگرم بازی مسخر ه اتمی است و تازه بعد از یکسال از مردم ایران درس گرفته. او ناآگاه تر از جورج بوش است که تا حالا به احمدی نژاد دروغگو امید داشته بحران اتمی را حل کند.

نوشته شده در تاريخ بيست و ششم خرداد ۱۳۸۹ برابر با شانزدهم ژوئن ۲۰۱۰ ، 04:42:30 توسط نازنین
اقایان تریتا ها تازی خوردی؟ باز هم بر علیه مردمت لابی گری این جانیان را بکن ...رویتان سیاه باد.

No comments:

Post a Comment