در حالی که فشار بر فعالان دانشجویی، روز به روز افزایش مییابد، آیتالله خامنهای رهبر جمهوری اسلامی، در دیدار با عدهای از دانشجویان، گرچه "تندروی" در برخوردهای انضباطی را رد کرد، اما این را هم گفت که: " صدالبته كه دانشگاه هم انضباط و امنيت ميخواهد. نميشود محيط دانشگاه را رها كرد چرا كه آماج بسياري از توطئههاي دشمن دانشگاه است."وی همچنین با اشاره به اینکه "دشمنان گفتند كه اين قتلها با يك فتوا انجام شده تا از اين طريق پاي رهبري را وسط بكشند" افزود: "من همان موقع در نماز جمعه گفتم اگر احساس كنم كسي لازم القتل است، در نماز جمعه علني خواهم گفت."
رهبر جمهوری اسلامی در این دیدار با اشاره به وظایف جنبش دانشجویی، چنین گفت: "جریان و جنبش دانشجویی نباید تصور کند که معارضه با دستگاهها، جزء وظایف اوست، بلکه آنچه مهم است طرح سئوال و مطالبه پاسخ از مسئولان ذیربط است".
آیتالله خامنهای ضمن انتقاد از دانشجویان طرفدار دولت، به دلجویی از آنان هم پرداخت، و با اشاره به تجمع دانشجویان در مقابل مجلس در اعتراض به تصویب طرح وقف دانشگاه ازاد گفت: "در اين زمينه اظهار نظري نمي كنم البته شعارهاي اكثر تجمع كنندگان بد نبود اما برخي شعارهاي تند دادند كه طبعاً اين دانشجويان نيز بايد نقدپذير باشند."
رهبر جمهوری اسلامی همچنین در این دیدار از روند پیگیری حادثه کوی دانشگاه انتقاد کرد و اظهار داشت: "من دنبال قضيه بودم و هستم. البته قضيه كند پيش رفته ولي بايد پيش برود. انشاءالله پيش خواهد رفت. لكن تصور نكنيد فراموش شده است. برخي دستگاهها شايد براي همكاري انگيزه لازم را ندارند اما بايد اين قضيه پيش برود."
این در حالی است که پیش از این سردار عزیز جعفری، فرمانده سپاه پاسداران، سال گذشته اعلام کرده بود "گروه ویژهای برای بررسی این موضوع تشکیل شده و احتمال میدهیم تا پایان این ماه [تیر ۱۳۸۸] دادگاهی مخصوص این عوامل تشکیل شود".
دیدار با افسران جنگ نرم
دیدار رهبر جمهوری اسلامی با این دانشجویان در حالی صورت گرفت که عملا هیچ یک از دانشجویان منتقد دولت در این دیدار حضور نداشتند. شاید به همین دلیل بود که سخنان مجری برنامه - محمد بياتيان، از اعضای سابق طیف شیراز دفتر تحکیم ـ که از این دانشجویان با عنوان "افسران جنگ نرم" یاد کرد، مورد پسند رهبر جمهوری اسلامی واقع شد و وی اعلام کرد که "از بن دندان به اين تعبير" معتقد است و "از به كار بردن و تكرار آن توسط مجري لذت" برده است. شاید به همین دلیل بود که رهبر جمهوری اسلامی پس از پایان سخنان دیگر سخنرانی این جمع، محمد افكانه، نماینده اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، پلاكي را كه به گردن وی آويخته بود بوسید؛پلاکی که رویش نوشته شده بود: "ویژه افسر جوان جنگ نرم".
دیگر سخنان عدهای از دانشجویان در انتقاد از دولتهای پیشین جمهوری اسلامی ـ دولت هاشمیرفسنجانی و دولت خاتمی ـ هم موجب انبساط خاطر آقای خامنه ای شد، و او ضمن تایید این نظریات، درباره تخریب فرهنگی در این دولتها چنین گفت:"در برخی از دولتها حتی تخریب فرهنگی ارزشهای اسلام و انقلاب هم انجام شد."
رهبرو قتل ها
آیتالله خامنهای در این دیدار فراموش نکرد که اشارهای هم به سالهای پیشین داشته باشد: "مبادا كسي تصور كند كه رهبري برخلاف آنچه به عنوان نظر رسمي مطرح مي كند، مواضع ديگري دارد كه به برخي خواص مي گويد چرا كه اين تصور مطلقاً درست نيست و اگر كسي چنين نسبتي بدهد گناه كبيره كرده است. چند سال پيش قتلي اتفاق افتاده بود. دشمنان گفتند كه اين قتلها با يك فتوا انجام شده تا از اين طريق پاي رهبري را وسط بكشند. من همان موقع در نماز جمعه گفتم اگر احساس كنم كسي لازم القتل است، در نماز جمعه علني خواهم گفت."
دانشجویان خودی، انتقادهای خودی
در چند روز گذشته، به دنبال اتخاذ مواضعی از سوی رهبر جمهوری اسلامی و همچنین برخی از ائمه جمعه، برخی از تحلیلگران، از عزم رهبر جمهوری اسلامی برای وحدت دوباره با اصلاحطلبان سخن رانده بودند. رهبر جمهوری اسلامی در همین زمینه و در پاسخ به سئوال یکی از دانشجویان که پرسیده بود "سكوت و سخنان خاص برخي از شخصيتها و افراد كه به موجب آن آتش فتنه شعلهورتر ميشد، برخي ميگويد وحدت و برخي از خالصسازي انقلاب دم ميزنند، حال از مقتدايمان اين سؤال را داريم كه شما كدام را توصيه ميكنيد؟" گفت: "خالص كردن جامعه با فشار و حركتهاي تند به وجود نمي آيد و اسلام نيز كسي را مأمور نكرده است كه اشخاص ضعيف الايمان را به بهانه خالص كردن جامعه، از دايره خارج كنند. تأكيد بر وحدت به معنی اتحاد بر مبناي اصول است. بر اين مبنا، با هركسي به همان اندازه كه اصول را قبول دارد متصل و متحديم و هركسي اصول را قبول ندارد طبعاً از اين دايره وحدت خارج است".
انتقادهای دانشجویان اما به همین مسایل خلاصه نمیشد. انتقاد به موضوع اسفندیار رحیم مشایی، عدم برخوردبا محمدرضا رحیمی، معاون اول دولت که متهم به فساد مالی است، و سخنانی در انتقاد از صدا وسیما هم مطرح بود.اما کسی در این دیدار درباره محروم شدن دانشجویان از تحصیل، احکام سنگین انضباطی و قضایی برای دانشجویان و برخوردهایی که با آنان در زندان میشود، سخنی نگفت. شاید به همین دلیل بود که رهبر جمهوری اسلامی در پایان این دیدار، از این "جمع صمیمی و خودی" تشکر ویژه کرد.
No comments:
Post a Comment