گام دوم، بعد از حذف یارانه ها
"روز مزدی" از قانون کار حذف
و کارمزدی جانشین آن می شود
حمید حاجی عبدالوهاب معاون وزارت کار روز گذشته در گفتوگو با خبرگزاری مهر اعلام کرد:
نظام روزمزدی به کارمزدی و پرداخت دستمزد به افراد براساس میزان کار تغییر خواهد کرد. وی با تاکید بر برنامهریزی دولت در راستای کاهش حضور فیزیکی افراد، گفت: تغییر نظام روزمزدی به کارمزدی و همچنین عدم اعتقاد به 8 ساعت کار روزانه، در اسلام نیز سفارش شده است. دنیا نیز به این موضوع توجه دارد. این مسئله صرفا مربوط به دولت نیست که بگوئیم کارمندان دولت بیایند و وارد این سیستم شوند، چون پولی که دریافت میکنیم از منابعی چون مردم و از طریق مالیات، درآمد ملی و نفت است که به ما پرداخت میشود. اما همانطور که توقع داریم وقتی فردی را در قالب نیروی کار ساختمانی و برای تمیز کردن منزل استخدام میکنیم باید خوب کار کند تا به وی مزد بپردازیم، هر کسی که کار کرد پول بگیرد نه اینکه افراد کار نکنند و پول دریافت کنند.
وی در باره قانون کار که مخالف چنین نظر و طرحی است گفت: ما در اصلاح قانون کار به این موضوع نیز توجه داریم. به نحوی که در نظر داریم تا رابطه بهرهوری با دستمزد پررنگ شود. افراد به ازای کاری که انجام میدهند و طبق سهمی که در میزان بهرهوری دارند باید حقوق دریافت کنند.
(آنچه که معاون وزیر کار گفته، بخش دیگری از دستورات بانک جهانی برای خاتمه یافتن استخدام کارگران، لغو 8 ساعت کار، تعیین حداقل دستمزدها، جلوگیری از فعال شدن سندیکاها و ناممکن ساختن اعتصابات کارگری و تبدیل کارگران به برده است. با این طرح، کارگران به برده هائی تبدیل می شوند که بجای استخدام رسمی، بر حسب نیاز کارفرما، برای چند ساعت در روز به کار گرفته شده و مزد دریافت خواهند کرد. با افزایش ساعات کار این کارگران به بهانه دریافت دستمزد بیشتر، که معاون وزیر دقیقا به آن اشاره کرده، عملا بخش مهمی از نیروی کار موجود در کارخانه ها، اخراج، بازنشسته و یا بازخرید خواهد شد تا جای آنها را کارگران روزکار و روز مزد بگیرد. او دراین مصاحبه حساب کارمندان را از کارگران جدا کرده است، اما آینده نشان خواهد داد که این شمشیر بر فرق کارمندان نیز فرود خواهد آمد.)
No comments:
Post a Comment