رهبر ایران مخالفان دولت را به قدرتطلبی متهم کرد
بی بی سی: آیت الله علی خامنهای، رهبر ایران گفت که معترضان به انتخابات سال گذشته این کشور به دلیل قدرت طلبی، خلاف منافع ملی رفتار کردند.
آقای خامنه ای روز پنجشنبه ۴ آذر (۲۵ نوامبر) در جمع هزاران بسیجی استان تهران، اعتراضات انتخاباتی سال ۱۳۸۸ را "فتنه پیچیده" خواند و گفت: "فتنه گرانی پیدا می شوند که برای جاه طلبی خود و برای دست یافتن به قدرت و رسیدن به اهدافی که به صورت آرزو در وجود خود متراکم و انباشته کرده اند، حاضر می شوند به مصلحت کشور و حقانیت یک راه پشت کنند".
او گفت که کارهای این معترضان به گونه ای بود که "سردمداران غربی و دشمنان درجه یک ملت ایران" را سر شوق آورد و باعث جلب حمایت آنها شد.
آیت الله خامنه ای از کسی نام نبرد، اما روشن است که منظور او نامزدهای اصلاح طلب انتخابات سال گذشته ایران است که مسئولان حکومتی از آنها به عنوان "فتنه گران" یا "سران فتنه" یاد می کنند.
او گفت که بعضی از این افراد حقیقت را درک نمی کنند و بعضی دیگر "حتی درک هم می کنند، اما به خاطر ظلمت دل، حاضر نیستند به این فهم ترتیب اثر بدهند".
رهبر ایران گفت که این وضعیت ناشی از "هوای نفس" و امر و نهی "فرعون درونی" افراد است.
او در بخش دیگری از سخنان خود گفت: "یک جامعه یا زیر سرپرستی امام عادل است... یا در اختیار انسان هایی است که از حق بیگانه اند، با حق نا آشنایند و در موارد بسیاری با حق عناد می ورزند... از این دو حال خارج نیست".
مخالفان دولت در ایران در طول سال گذشته، در موارد متعدد به تصریح و تلویح از نحوه حکومت آیت الله خامنه ای انتقاد کرده اند.
مهدی کروبی، یکی از رهبران مخالفان دولت در اواخر شهریورماه و در آستانه اجلاسیه مجلس خبرگان نامه ای سرگشاده به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس این مجلس نوشت و در آن نهادهای تحت پوشش رهبر ایران را به "تجاوز به حقوق عمومی" متهم کرد.
او از مجلس خبرگان خواست که عملکرد آیت الله خامنه ای را مورد بررسی قرار دهد.
میرحسین موسوی هم اخیرا در پیامی خطاب به دانشجویان ایرانی، تلاش حکومت برای تقدیس قدرت را با روش یکی از فرعون های مصر مقایسه کرد که به نوشته قرآن، خطاب به مردمش می گفت: "انا ربکم الاعلی" (من پروردگار برتر شما هستم).
آقای موسوی این شیوه را "بدترین جنبه جباریت" خواند و گفت که چنین حکومتی می گوید: "واجب است اطاعت کنید و سئوال نکنید و ما برتر از آن هستیم که مورد سئوال قرار گیریم".
او در پیام خود از کسی نام نبرد، اما با توجه به تأکید روز افزون حکومت ایران بر لزوم "اطاعت از رهبری" به نظر می رسد که انتقاد آقای موسوی تا حدودی متوجه شیوه حکومت آیت الله علی خامنه ای بوده است.
No comments:
Post a Comment