نگاهی به مصاحبه علی اکبر ولایتی
فرماندهی کودتای 22 خرداد
دراختیار خامنه ای بوده و هست!
علی اکبر ولایتی، وزیر خارجه اسبق و مشاور بین الملل علی خامنه ای، مصاحبه ای مشروح با نشریه "مثلث" کرده و در آن، سخنان و مواضع علی خامنه ای در زمینه مسائل داخلی و خارجی را تکرار کرده است. از جمله، این که مخالفت مردم با کودتای انتخاباتی 22 خرداد 1388 را فتنه خوانده و لایه های پنهان این باصطلاح فتنه را وابسته به خارج دانسته است. او استدلال هائی درباره فروپاشی اتحاد شوروی و لهستان و انقلاب های رنگی می کند که یک روی سکه است و نه دو روی سکه. یعنی او نمی گوید و به روی خود نیز نمی آورد، که چرا "کودتای 22 خرداد" همان فتنه رنگی نباشد که شبکه های زیرزمینی محافل وابسته به سازمان های جاسوسی جهان آن را هدایت نکردند؟ اتفاقا، اگر نتایج واقعی این کودتا ارزیابی و تحلیل شود، این روی سکه به "فتنه رنگی" بیشتر شبیه است تا آن روی سکه!
فروپاشی اعتبار سپاه و بسیج در میان وسیع ترین اقشار جامعه، بزرگترین ضربه به وحدت ملی و اعتبار و مشروعیت حکومت، بی اعتمادی گسترده مردم به هر گونه انتخابات در جمهوری اسلامی، تشدید ناامیدی از امکان تحول و اصلاحات در درون حکومت و تقویت روحیه انتظار تحول از خارج از کشور – حتی با دخالت نظامی خارجی- و... در شرایطی که به قول ایشان ایران درمحاصره نیروهای امریکائی و ناتوست...
اینها کم است؟ این فتنه است یا سپردن سرنوشت مردم به دست خودشان؟ مردم درآنصورت از نظام و کشور دفاع می کردند یا در چنین وضعی که کشور اسیر آن شده است؟ چه کسی قبول دارد که آقای خامنه ای و مشاورانش که ولایتی درمیان انگشت شماران آنست، بهتر و دقیق تر از هر فرد ایرانی می فهمد اوضاع چیست و چه باید کرد؟ درحقیقت آقای ولایتی برای دفاع از علی خامنه ای با "مثلث" مصاحبه کرده است و این خود نشان دهنده موقعیت بشدت ضعیف شده خامنه ای در میان مردم و بقول خود "خواص" ( از جمله روحانیون مطرح در ایران) است!
این چند جمله از مصاحبه علی اکبر ولایتی، جز این معنائی دارد:
«بدون تعارف و مجامله عرض میکنم که اگر نگوییم برجستهترین، اما یکی از برجستهترین نقاط قوت رهبری نظام در کنترل این فتنه بود. یعنی هیچ یک از گروههای سیاسی و اجتماعی و همچنین شخصیتهای سیاسی و مذهبی موجود در کشور نه تنها به اندازه رهبری نظام نقشی نداشته، بلکه اگر هم نقشی داشتند در یک فاصله بعیدی از رهبری نظام به لحاظ مرتبه و ارزیابی و ارزش کاری بوده است. یعنی در واقع رهبری نظام فرماندهی دفاع در برابر این تهاجم نرم را خود به شخصه به عهده گرفتند و همچنان در اختیار دارند.
به نظر بنده این فتنه بعد از یک سال هنوز تمام نشده است. اکثریت کسانی که در آن زمان موضع دیگری داشتند فهمیدهاند و از ابتدا هم سوءغرضی نداشتند. بتدریج اطراف کسانی که ستون فقرات این فتنه بودند خالی شده اما همچنان هم در داخل و هم در خارج هستند. اینها امیدوارند در مراحل بعدی کاری را انجام دهند. همانطور که در سال 78 نتوانستند و در سال 88 مجهزتر به میدان آمدند، اگر بتوانند در نوبت بعدی با تجربه 78 و 88 به میدان میآیند.
قران کریم میفرماید: «فاذا فرغت فانصب» یعنی به محض اینکه از معرکهای خلاص شدید خود را برای معرکه بعدی آماده کنید. اگر ما خیال کنیم که همه چیز تمام شده، این خوشخیالی است. »
No comments:
Post a Comment