کلینتون: ایرانیانی که برای آزادی می جنگند تنها نیستند
بی بی سی : هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا طی بیانیه ای از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل که نسبت به نقض "مکرر" حقوق بشر در ایران ابراز نگرانی می کند استقبال کرده است.
قطعنامه مجمع عمومی سه شنبه شب - 21 دسامبر - با 78 رای مثبت در مقابل 45 رای منفی و 59 رای ممتنع تصویب شد و در آن نسبت به "نقض جدی و مکرر حقوق بشر که هم اکنون در ایران اتفاق می افتد عمیقا ابراز نگرانی" کرد.
در این قطعنامه از جمله به "شکنجه و رفتار یا مجازات های بی رحمانه، غیرانسانی یا تحقیر آمیز مانند شلاق و قطع عضو" اشاره شده است.
در بیانیه خانم کلینتون که چهارشنبه منتشر شد ضمن استقبال از این قطعنامه آمده است: "این قطعنامه همچنین موید آن است که ایران باید مجوز تحقیقات معتبر و مستقل در مورد همه ادعاهای مربوط به نقض حقوق بشر را صادر کند."
خانم کلینتون نوشت این قطعنامه منعکس کننده نگرانی آمریکا در مورد شمار روزافزون زندانیان سیاسی است که برای کسب حداقل حقوق دست به اعتصاب غذایی خطرناک می زنند.
او نوشت: "به همه ایرانیانی که برای بلند کردن صدایشان درباره آزادی های اساسی و حقوق انسانی خود تقلا می کنند، می گویم که شما تنها نیستید. ایالات متحده و جامعه بین المللی در کنار شما ایستاده اند."
در قطعنامه مجمع عمومی همچنین به "شمار بالا و افزایش شدید اجرای مجازات اعدام از جمله اعدام در ملاء عام از طریق سنگسار و دار، در غیاب تدابیر محافظتی پذیرفته شده بین المللی" اشاره شده است.
این مجمع همچنین به استفاده از مجازات اعدام برای کسانی که هنگام ارتکاب جرم زیر 18 سال داشته اند اعتراض کرد.
این قطعنامه همچنین به "نابرابری گسترده جنسی و خشونت علیه زنان، ادامه سرکوب مدافعان حقوق زنان، بازداشت ها، سرکوب های خشونت آمیز و مجازات زنانی که حق تجمع آزادانه خود را دنبال می کنند" اشاره کرده است.
این قطعنامه از محدودیت های جدی بر آزادی فکر و آزادی دین در ایران سخن می گوید و از بازداشت های خودسرانه و مجازات های طولانی مدت برای "زندانیان وجدان" انتقاد می کند.
این قطعنامه ابتدا روز 18 نوامبر در کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شده بود.
ماه گذشته ایران با اعزام محمد جواد لاریجانی، دبیر ستاد حقوق بشر قوه قضائیه جمهوری اسلامی، به سازمان ملل متحد در نیویورک برای جلوگیری از تصویب این قطعنامه تلاش کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر ایران در یک سخنرانی در سازمان ملل متحد، آن قطعنامه را "ضد ایرانی" توصیف کرده بود.
آقای لاریجانی اقدام کشورهای غربی برای محکوم کردن عملکرد حقوق بشر ایران در مجمع عمومی را "سو استفاده سیاسی و به منظور انحراف تعامل و همکاری سازنده با شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد" خوانده بود.
او گفت: "ما به داشتن چنین سیستمی افتخار می کنیم. در این سیستم قضات صرفا بر اساس قوانینی که برای ما محترم هستند حکم می دهند و کسانی که قوانین ما را نمی پسندند حق توهین به آن را ندارند."
آقای لاریجانی در نیویورک گفت که ۷۰ درصد اعدامی ها در ایران از قاچاقچیان مواد مخدر هستند و علت بالا بودن میزان اعدام ها در خط مقدم بودن ایران در مبارزه با قاچاق مواد مخدری است که پس از عبور از ایران به کشورهای غربی فرستاده می شود.
پس از انتخابات ریاست جمهوری سال گذشته دولت ایران تعداد زیادی از مخالفان و معترضان - که آنها را "اغتشاشگر" می خواند - دستگیر و محاکمه کرده است.
No comments:
Post a Comment