علی اکبر دارينی
رهبر ايران هرگونه تصميم هيأت داوری سازمان ملل در خصوص ترور رفيق حريری نخست وزير فقيد لبنان در سال 2005 را، حتی پيش از صدور رای، رد کرد.
انتظار می رود دادگاه مستقر در هلند به زودی عليه اعضای حزب الله لبنان، يکی از متحدان بزرگ ايران در خاورميانه، اعلام جرم کند. اين گروه شبه نظامی شيعه صاحب چنان قدرت نظامی است که به مراتب از ارتش رسمی لبنان بزرگتر است و در عين حال، در ائتلاف شکننده دولت اين کشور نيز سهيم است.
آيت الله علی خامنه ای که حرف آخر را در ايران می زند، گفت: "اين دادگاه، يک دادگاه نمايشی است." تلويزيون دولتی ايران روز دوشنبه به نقل از وی گزارش داد: "هر حکمی که از سوی اين دادگاه صادر شود، باطل و بی اعتبار است. اميدوارم احزاب بانفوذ در لبنان بر اساس عقل و منطق عمل کنند تا اين مسأله به يک معضل تبديل نشود."
وی در هنگام ديدار روز دوشنبه خود با شيخ حامد بن خليفه آل ثانی امير قطر اين سخنان را ايراد کرد.
پی جی کراولی سخنگوی وزارت خارجه آمريکا در واشنگتن گفت کشورش در جهت اعمال نفوذ در تصميات اين دادگاه تلاش نمی کند. وی با اشاره به موضع ايران گفت، "متأسف هستیم که افراد بسياری در منطقه هستند که تصميم گرفته اند به فعاليت اين دادگاه رنگ و بویی سياسی بدهند."
حريری به عنوان يک مسلمان سنی، برجسته ترين سياستمدار لبنانی در سال های پس از جنگ داخلی 1975 تا 1990 بود. او و 22 نفر ديگر در جريان انفجار يک کاميون حاوی بمب در 14 فوريه 2005 کشته شدند. وی در آن زمان تلاش می کرد تا از نفوذ سوريه، متحد ديگر ايران و حزب الله، در لبنان بکاهد.
دولت شکننده لبنان در آستانه صدور حکم دادگاه با تنش روبرو شده است. زمزمه هایی در خصوص محکوم شدن اعضای حزب الله سبب نگرانی از بروز يک بحران سياسی و خشونت های جديد در لبنان و نيز نگرانی از واکنش احتمالی ايران شده است.
سعد حريری نخست وزير فعلی لبنان در جريان ديداری از ايران نسبت به ثبات خاورميانه ابراز نگرانی کرد و خواستار پشتيبانی ايران از تلاش ها برای حفظ ثبات اين کشور، در بحبوحه تنش های موجود بر سر تحقيقات سازمان ملل در مورد قتل پدرش، شد.
شيخ حسن نصرالله رهبر لبنان اعلام کرده است که انتظار محکوميت برخی از اعضای سازمان خود را دارد، اما در عين حال دادگاه را به جانبداری متهم کرد. اين گروه داشتن هرگونه نقشی در قتل حريری را به شدت انکار کرده است. نصرالله اعلام کرد که گروه وی "دستان هرکسی را که تلاش کند هرکدام از اعضای گروه وی را دستگير کند، قطع خواهد کرد."
ايران که سابقه پيوندهايش با حزب الله به 30 سال پيش باز می گردد، متهم به کمک چندين ميليون دلاری به اين گروه و مظنون به تأمين قسمت اعظم تسليحات اين گروه است.
منبع: واشنگتن پست- 20 دسامبر
No comments:
Post a Comment