Friday, December 10, 2010

اعطای جایزه "روزنامه‌نگار سال" به عبدالرضا تاجیک

اعطای جایزه "روزنامه‌نگار سال" به عبدالرضا تاجیک


دویچه وله : مراسم اعطای جوایز آزادی مطبوعات که جایزه "روزنامه‌نگار سال" یکی از آنهاست امسال روز ۹ دسامبر در پاریس برگزار شد. میشائیل ردیسکه، عضو رهبری سازمان گزارشگران بدون مرز و از اعضای هیئت داوران بین‌المللی جوایز یادشده، در سخنرانی خود در مراسم پاریس، علت برگزیده‌شدن تاجیک به عنوان "روزنامه‌نگار سال" را چنین توضیح داد: «تاجیک از جمله شجاع‌ترین روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر در ایران به شمار می‌آید. او به رغم پیامدهای خطیر و پررنج فعالیت‌هایش، سال‌ها به تلاش‌های خود در دفاع از حق آزادی بیان ادامه داده است.»



عبدالرضا تاجیک در روزنامه‌های متعددی همچون "فتح"، "بنیان"، "شرق"، "بهار" و"کارگزاران" به عنوان نویسنده یا دبیر بخش سیاسی فعالیت کرده است. او در سال‌های اخیر از اعضای "کانون مدافعان حقوق بشر درایران" بوده که شیرین عبادی و تعدادی از وکلای هوادار حقوق بشر در سال ۱۳۸۱ بنیاد گذاشتند.



آقای تاجیک روز ۲۲ خرداد سال جاری، یعنی در سالگرد انتخابات مناقشه‌برانگیز ریاست‌جمهوری در ایران، برای سومین بار در طول یک سال دستگیر شد. به گفته آقای ردیسکه، تاجیک به طور متوسط سالانه ۱۰ بار برای بازجویی به دادگاه یا دوائر امنیتی احضار شده و در زندان نیز مورد شکنجه و آزارهای سختی قرار گرفته است.



از سرنوشت عبدالرضا تاجیک پس از آخرین دستگیری خبری در دست نبود. سرانجام پس از چند هفته خانواده او توانستند با وی ملاقات کنند. او در این ملاقات از وضعیت بد خود خبر داد و گفت که در زندان اوین و در حضور معاون دادستان مورد «هتک حرمت» قرار گرفته است. نامه سرگشاده‌ای که خانواده تاجیک در این رابطه به رئیس قوه‌ی قضائیه نوشتند همچنان بی‌تاثیر مانده و صرفاَ تکذیب مقام‌های قضایی را به دنبال داشته است. درعین حال، پروین تاجیک، خواهر عبدالرضا تاجیک، آبان ماه امسال به دلیل اطلاع‌رسانی پیرامون وضعیت برادرش در زندان، به "اقدام تبلیغی علیه نظام و تشویش اذهان عمومی" متهم و به یک سال و نیم زندان محکوم شد.



جایزه "رسانه سال"، یکی دیگر از جوایز آزادی مطبوعات گزارشگران بدون مرز، در سال ۲۰۱۰ به "رادیو شابل" از سومالی تعلق گرفت. این رادیو معروف‌ترین فرستنده ‌خصوصی سومالی است و کارکنان آن پیوسته آماج خشونت و تهدیدهای گروه‌های مسلح اسلام‌گرا در کشورشان هستند. با این همه، رادیو شابل کار خود را در کشوری که درگیر هرج و مرج و جنگ داخلی است و از فقدان یک دولت مرکزی رنج می‌برد همچنان ادامه می‌دهد. از سال ۲۰۰۷ تا کنون دو رئیس شابل در پی سوءقصد کشته شده‌اند.



این دومین باری‌است که جایزه‌‌ی گزارشگران بدون مرز به یک ایرانی اهدا می‌شود. پیش از این در سال ۲۰۰۱ رضا علیجانی، روزنامه‌نگار، نویسنده و سردبیر نشریه‌ی توقیف شده‌ی “ایران فردا”، برنده‌ی این جایزه شد.



جایزه آزادی مطبوعات و حقوق بشر امسال برای نوزدهمین بار اعطا شد. هیئت داوران این جایزه را شماری از روزنامه‌نگاران و فعالان حقوق بشر از کشورهای مختلف تشکیل می‌دهند.

No comments:

Post a Comment