طرفداران دولت در تلاش ایجاد شکاف بیشتر میان خامنهای و رفسنجانی
دویچه وله: درگیری احمدینژاد و طرفداران وی با مجمع تشخیص مصلحت نظام بر سر مدیریت بانک مرکزی هر روز ابعاد گستردهتری مییابد. طرفداران دولت میکوشند برای تضعیف هاشمی رفسنجانی آیتالله خامنهای را در برابر مجمع قرار دهند.
مجمع تشخیص مصلحت نظام که ریاست آن را هاشمی رفسنجانی به عهده دارد، با صدور اطلاعیهای افراد و رسانههای حامی دولت را به ایراد تهمتهای ناروا نسبت به این مجمع متهم کرد. اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت در واکنش به اظهارات علیاصغر زارعی نماینده طرفدار احمدینژاد در مجلس شورای اسلامی صادر شده است.
ادعاهای علیاصغر زارعی
علیاصغر زارعی در گزارشی که در هفتهنامهی «۹ دی» از قول وی چاپ شده، هاشمی رفسنجانی و علی لاریجانی را متهم کرده که در جلسه مجمع تشخیص مصلحت از طرح نظرات آیتالله خامنهای پیرامون نحوه اداره بانک مرکزی جلوگیری کردهاند. زارعی گفته است که اعضای مجمع برخلاف نظر رهبر جمهوری اسلامی قصد داشتهاند در زمینه نحوه مدیریت بانک مرکزی در مورد پیشنهادی رای بگیرند که نه نظر مجلس است و نه نظر شورای نگهبان. برپایه این پیشنهاد، انتخاب رئیسکل بانک مرکزی باید با رای روسای سه قوه مقننه، قضائیه و مجریه صورت بگیرد.
نماینده اصولگرای مجلس در گزارش خود همچنین اعلام کرده که مجمع تشخیص مصلحت، در نشست روز شنبه ۲۵ دی خود، سرانجام با ۱۸ رای موافق در برابر ۱۷ رای مخالف، تصویب کرده که رئیس بانک مرکزی باید با رای دو نفر از روسای سه قوه انتخاب شود. وی گفته است که این تصمیمگیری برخلاف نظر رهبری بوده و به همین دلیل، آیتالله خامنهای طی نامهای به مجمع تشخیص مصلحت خواستار تجدیدنظر در مصوبه آن شده است.
حمله به لاریجانی
علیاصغر زارعی در بخشی دیگر از گزارش خود در هفتهنامه ۹ دی، علی لاریجانی رئیسمجلس را به انجام رفتارهای خلاف قانون متهم کرده و گفته است: «رئیسمجلس برای تصویب قانون مربوط به مدیریت بانک مرکزی بارها آئیننامه داخلی مجلس را نقض کرده و چند بار مجلس را به تنش کشانده است.»
زارعی مدعی شده که ۳۰ تن از نمایندگان مجلس برای چندمین بار علیه لاریجانی به کمیسیون اصل نود شکایت کردهاند.
توهین به رهبری
مجمع تشخیص مصلحت، در اطلاعیهای که روز دوشنبه ۴ بهمنماه منتشر کرده، اظهارات علیاصغر زارعی را «توهین آشکار به رهبری، رئیس و اعضای مجمع و روسای قوه قضائیه و مقننه» تلقی کرده و از تصمیمات خود درباره نحوه اداره بانک مرکزی دفاع کرده است.
در اطلاعیه مجمع تشخیص مصلحت از جمله آمده است: «اظهارات آقای زارعی که خود در جلسه حضور نداشته و از جانب دیگران نقل قول میکند... بیشتر شبیه داستانسرائی و خیالپردازیهائی است که با هدف تخریب مجمع انجام شد و بلافاصله توسط رسانههای حامی دولت با ولع مورد توجه قرار گرفت.»
در بخشی دیگر از اطلاعیه میخوانیم: «نظرات رهبری معظم توسط آقایان دکتر رضائی، دکتر ولایتی و دکتر لاریجانی مطرح شد و در تصمیمات نظر معظم له لحاظ گردید و مصوبات قبل از اعلام خدمت ایشان ارسال شد و ریاست مجمع نیز مراتب را تلفنی خدمت رهبری گزارش دادند.»
دعوا برسر چیست؟
دعوای مجلس و دولت، بر سر نحوه اداره بانک مرکزی، اکنون چندین هفته است ادامه دارد. نمایندگان مجلس معتقدند که بانک مرکزی باید مستقل باشد و در عزل و نصب رئیسکل آن، احمدینژاد نباید بتواند به تنهائی تصمیم بگیرد. اما احمدینژاد اصرار دارد که این اختیار را برای خود حفظ کند.
بهمنی رئیسکل بانک مرکزی نیز، که از سوی احمدینژاد منصوب شده، هفتهگذشته در حاشیه کنفرانس سرمایهگذاری در تهران اعلام کرد که بهترین گزینه تصمیم مجمع تشخیص مصلحت خواهد بود. وی تهدید کرد که اگر استقلال بانک مرکزی بهخطر بیافتد لحظهای در مقام ریاستکل آن باقی نخواهد ماند.
محمود احمدینژاد در دوران ۵ ساله ماموریت خود تاکنون رئیسکل بانکمرکزی را سه بار عوض کرده است. منتقدان معتقدند که هدف او، دسترسی بدون کنترل بر منابع مالی کشور است.
جواد طالعی
No comments:
Post a Comment