Saturday, January 15, 2011

از "بنده حقیر" تا "تن علیل"

سایت خبری "رجانیوز" اقدام به بازخوانی سخنان رهبر جمهوری اسلامی در هفت نماز جمعه ای کرده که این سایت آنها را "تاریخ ساز" عنوان کرده است.نویسنده این مطلب در ابتدا، با اشاره به انتصاب آیت الله خامنه ای به عنوان امام جمعه تهران، انتخاب او به عنوان رهبر جمهوری اسلامی را "وصیت" آیت الله خمینی دانسته است.




رجانیوز در ادامه برخی خطبه های نماز جمعه آیت الله خامنه ای قبل از رسیدن به مقام رهبری جمهوری اسلامی را نیز "تاریخ ساز" عنوان کرده و در معرفی آنها، نوشته است: "امام جمعه تهران در دوران حیات امام، خطبه های تاریخ سازی را مانند خطبه 15 اسفند 1359 که در آن خشم انقلابی در برابر بنی صدر، جایش را به صبر به فرموده امام داده بود، خطبه غرا پس از عزل بنی صدر و خطبه روشنگرانه پس از پذیرش قطع نامه ایراد کرده بود."



در گزارشی که این سایت از هفت نماز جمعه به اصطلاح "تاریخ ساز" رهبر جمهوری اسلامی منتشر کرده، یک خطبه آن به دهه 60 (چهل روز بعد از درگذشت آیت الله خمینی)، چهار خطبه مربوط به دوران پس از ریاست جمهوری سید محمد خاتمی تا ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد و دو خطبه نیز متعلق به مقطع زمانی پس از انتخابات دوره دهم ریاست جمهوری در 22 خرداد 1388 است.







جانشین "استاد بزرگوار"



آیت الله خامنه ای، 24 دی ماه 1358 توسط آیت الله خمینی به عنوان امام جمعه تهران انتخاب شد. او پس از آن صاحب این مقام شد که آیت الله حسینعلی منتظری که پس از درگذشت آیت الله محمود طالقانی، دومین امام جمعه تهران بود، تصمیم گرفت پایتخت را به مقصد قم ترک کند و به امور حوزوی بپردازد.



به این ترتیب، سید علی خامنه ای اولین نماز خود به عنوان امام جمعه تهران را روز 28 دی ماه 1358 در دانشگاه تهران اقامه کرد.



آیت الله خامنه ای در اولین خطبه خود به عنوان امام جمعه تهران، با تشکر از آیت الله خمینی، آیت الله منتظری را "استاد بزرگوار ما" و "استاد بزرگوار حوزه های علمیه" نامید: "سپاس از امام امت، از اینکه سخنگوى این جمعیت عظیم را و امام جماعت این جمع را آن کسى قرار داده است که به ضعف و عجز خود معترف است. اللّهم إنّ هذا مقام اولیائک و احبّائک، این مسند اولیاى بزرگ خداست، این مسند صالحان و شایستگان است. در جمع خودِ ما این مسند عالم بزرگ و راحل عظیمى است که ملت ایران هنوز داغ فقدان او را در دل مى‌پروراند، این مسند مرحوم آیت‌اللَّه طالقانى است، آن انسان زجرکشیده و کوشش کرده و پایمردى کرده‌اى که در آخرین لحظات زندگى‌اش، در آخرین نفس‌هایش هم راه دیرین خود را گم نکرد، از مجاهدت دست نکشید، و آن گاه این مسند فقیهى همچون حضرت آیت‌اللَّه منتظرى است، استاد بزرگوار ما و استاد بزرگوار حوزه‌ علمیه، لکن اکنون چنین شده است."







اولین خطبه: بنده حقیر



نویسنده گزارش رجانیوز که سردبیر سابق این سایت و دبیر فعلی سرویس سیاسی روزنامه ایران (ارگان دولت) است، در ادامه مطلب خود به بازخوانی سخنرانی آیت الله خامنه ای در اولین نماز جمعه ای که به عنوان رهبر جدید جمهوری اسلامی آن را اقامه کرد، پرداخته است. تاریخ این نماز 23 تیرماه 1368 است که در سراسر آن، شرکت کنندگان با گریه و ناله، به عزاداری برای درگذشت آیت الله خمینی پرداختند.



آیت الله خامنه ای در خطبه های این نماز جمعه، خود را "بنده حقیری" توصیف می کند که به خاطر "حسن ظن" نمایندگان مجلس خبرگان به عنوان رهبر جمهوری اسلامی انتخاب شده است.



این برای نخستین بار است که آیت الله خامنه ای به عنوان اولین مقام جمهوری اسلامی در نماز جمعه از "دشمنان" سخن می گوید: "ملت هميشه بايد بيدار باشد و وحدت كلمه‏ خود را حفظ كند... شما از همه دشمنانتان قويتريد... بايد براى حركت، كمرمان را محكم ببنديم. ما ديگر جنگ نظامى نداريم؛ اما جنگ با موانع سازندگى پيش روى ماست. بايد كشورمان را بسازيم."







دومین خطبه: دفاع از دولت سازندگی



دومین خطبه آیت الله خامنه ای که رجانیوز آن را تاریخ ساز دانسته، مربوط به نماز جمعه روز 18 اردیبهشت سال 1377 است.دولت اصلاح طلب سید محمد خاتمی روی کار آمده و فضای سیاسی و اجتماعی ایران، آزادی نسبی اما بی نظیری نسبت به دهه 60 و سالهای آغازین و میانی دهه 70 را تجربه می کند.در این میان، عملکرد دولت موسوم به سازندگی و رئیس آن یعنی اکبر هاشمی رفسنجانی مورد انتقاد شدید اصلاح طلبان است.



رهبر جمهوری اسلامی که در روز 2 خرداد 1376، هاشمی رفسنجانی را فردی دانسته بود که هیچکس برایش مانند او نمی شود، در نماز جمعه به دفاع از دوران ریاست جمهوری او می پردازد و کارهای او را "ثواب بزرگ" عنوان می کند: "هر كس بتواند جامعه اسلامى را ثروتمند كند و كارهاى بزرگى انجام دهد، ثواب بزرگى كرده است. اين كسانى كه بحمدالله توانستند در اين چند سال كشور را بسازند، پرچم سازندگى را در اين كشور بلند كنند، كارهاى بزرگى را انجام دهند، اينها كارهاى خيلى خوبى كرده‏اند؛ اينها دنياطلبى نيست."



آیت الله خامنه ای با دفاع از دولت هاشمی رفسنجانی می افزاید: "دنياطلبى آن است كه كسى براى خود بخواهد؛ براى خود حركت كند؛ از بيت‏المال يا غير بيت‏المال، به فكر جمع كردن براى خود بيفتد؛ اين بد است. بايد مراقب باشيم. همه بايد مراقب باشند كه اين‏طور نشود. اگر مراقبت نباشد، آن وقت جامعه همين‏طور بتدريج از ارزش‌ها تهيدست مى‏شود و به نقطه‏اى مى‏رسد كه فقط يك پوسته ظاهرى باقى مى‏ماند. ناگهان يك امتحان بزرگ پيش مى‏آيد ـ-امتحان قيام ابى‏عبدالله-ـ آن وقت اين جامعه در اين امتحان مردود مى‏شود."







خطبه سوم: قتل‌های زنجیره‌ای و بچه‌های بی‌عقل



سومین خطبه نماز جمعه آیت الله خامنه ای مربوط به دوران پس از قتل های زنجیره ای است؛ سلسله عملیاتی که توسط برخی از اعضای ارشد و میانی وزارت اطلاعات در دهه 70 رخ داد و طی آن تعداد زیادی از روشنفکران، نویسندگان و فعالان سیاسی منتقد و مخالف جمهوری اسلامی به قتل رسیدند.



این قتل ها در ایران به قتل های زنجیره ای معروف و توسط مطبوعات و روزنامه نگارانی که پس از روی کار آمدن دولت نخست خاتمی، آزادی نسبی‌ای را تجربه می کردند، افشا شدند.



اما رهبر جمهوری اسلامی در نماز جمعه 18 دی ماه 1377 خود، این مطبوعات را "بچه های بی عقلی" توصیف می کند که "در صددند از وزارت اطلاعات انتقام بگيرند و حالا اين بهانه خوبى برايشان شده است."



به گفته آیت الله خامنه ای: "اينها درست مثل بچه بى‏عقلى عمل كردند كه پدرش مثلاً در يك برخورد زبانى با يك آدم خبيثِ بدجنسِ بدزبانى درگير باشد و اين بچه بى‏عقل هم از روى بى‏توجهى به موقعيت، بنا كند پدر خودش را مثلاً مسخره كردن! اينها چنين موضعى گرفتند. البته حالا اين نگاه خوشبينانه است؛ مبنى بر اين است كه اينها غرض و مرض و ارتباطى ندارند. اگر چنين باشد، كه بحث ديگرى است."



او با انتقاد از مطبوعاتی که قتل های زنجیره ای را افشا کردند، می گوید: "عده‏اى عناصر سوءِ استفاده‏چى و فرصت‏طلب، در اين جنجال چند روزه، به خيال اين‏كه حالا وزارت اطلاعات قدرت و توانى ندارد؛ شير بى‏يال و دُم و اشكمى شده و مورد تهمت قرار گرفته است، سعى مى‏كنند كه فضاى كشور را از چتر امنيتى خالى فرض كنند. مسؤولان وزارت اطلاعات ما، بزرگ‌ترين خدمات را به اين كشور كردند. نيروهاى مؤمن و مخلص و صميمى، از همان روزهاى اول، داخل وزارت رفتند."







خطبه چهارم و پنجم: آغاز فتنه



خطبه چهارمی که رجانیوز آن را تاریخ ساز دانسته در مرداد 78 یعنی چند هفته پس از حمله نیروهای انصار حزب الله و یگان ویژه نیروی انتظامی به کوی دانشگاه تهران اقامه شد.



آیت الله خامنه ای در این نماز جمعه از "فتنه" می گوید: "خطرناك‌ترينِ اين حوادث، حادثه‏اى است كه فتنه باشد. فتنه، يعنى حادثه غبارآلودى كه انسان نتواند بفهمد چه كسى دوست و چه كسى دشمن است و چه كسى با غرض وارد ميدان شده و از كجا تحريك مى‏شود. فتنه‏ها را بايد با روشنگرى خاموش كرد. هر جا روشنگرى باشد، فتنه‏انگيز دستش كوتاه مى‏شود."



او اتفاقاتی مانند تاسیس رادیو آزادی و تقویت رادیوهای بیگانه، تضعیف وزارت اطلاعات با قتل های مشکوک، درگیری های ساختگی برای ایجاد اغتشاش ذهنی در مردم، شایعه اختلاف و جنگ قدرت در میان مسئولین، تضعیف سپاه پاسداران، نیروی انتظامی، دستگاه قضایی و صداوسیما، تقویت دستگاه های جاسوسی را به عنوان "زمینه سازی غائله کوی دانشگاه" نام می برد.



او در خطبه پنجم هم که در فروردین 1382 و پس از اشغال عراق توسط آمریکا و متحدانش، ایراد شد، "چهار شکست سیاسی، ایدئولوژی، رسانه ای و ابهت نظامی" را برای آمریکا پیش بینی می کند.







خطبه ششم: تن علیل



رهبر جمهوری اسلامی 29 خرداد 1388 در اوج اعتراضات عمومی نسبت به نتایج اعلام شده انتخابات دهم ریاست جمهوری به نماز جمعه آمد، از نتایج انتخابات دفاع، معترضان را تهدیدو خطاب به امام زمان گریه کرد و تن خود را علیل خواند، نظر محمود احمدی نژاد را نزدیکتر از هاشمی رفسنجانی به نظرات خود دانست و در آخر به رهبران معترضان هشدار داد که در صورت ادامه اعتراض ها، هر اتفاقی بیفتد، مسئولیتش با آنهاست.



سخنان آیت الله خامنه ای در این نماز جمعه در شرایطی عنوان شد که روزهای قبل از آن، میلیون ها نفر از مردم تهران و دیگر شهرهای ایران در اعتراض به نتایج انتخابات ریاست جمهوری و در حمایت از میرحسین موسوی، نامزد معترض به نتایج انتخابات به تظاهرات عمومی پرداخته بودند.



با وجود این، آیت الله خامنه ای با دفاع از نتیجه انتخابات، معترضان را تهدید کرد که: "اگر به روش های غلط خود خاتمه ندهند، مسئوليت تبعات و هرج و مرج آن، به‌عهده آنها خواهد بود."



او افزود: "برخي ها بدانند كه با حركات خياباني نمي توان اهرم فشار بر ضد نظام به‌وجود آورد و مسئولان را وادار كرد تحت عنوان مصلحت زير بار خواسته هاي آنها بروند چرا كه تن دادن به مطالبات غير قانوني زير فشار، شروع نوعي ديكتاتوري است."



رهبر جمهوری اسلامی در پایان سخنانش با گریه خطاب به امام زمان گفت: "من جان ناقابلى دارم، جسم ناقصى دارم، اندك آبرويى هم دارم كه اين را هم خود شما به ما داديد؛ همه‌ى اينها را من كف دست گرفتم، در راه اين انقلاب و در راه اسلام فدا خواهم كرد؛ اينها هم نثار شما باشد. سيد ما، مولاى ما، دعا كن براى ما؛ صاحب ما تويى؛ صاحب اين كشور تويى؛ صاحب اين انقلاب تويى؛ پشتيبان ما شما هستيد؛ ما اين راه را ادامه خواهيم داد؛ با قدرت هم ادامه خواهيم داد؛ در اين راه ما را با دعاى خود، با حمايت خود، با توجه خود، پشتيبانى بفرما."



یک روز پس از این نماز جمعه، تظاهرات مردم تهران در 30 خرداد 1388 به خونبارترین تظاهرات آنها پس از انتخابات بدل شد.



در این روز و با استناد به تصاویر منتشر شده در تلویزیون های ماهواره ای و اینترنت، ماموران امنیتی، انتظامی و لباس شخصی وابسته به حکومت، با تیراندازی مستقیم به سمت مردم معترض، ده ها نفر از آنها را کشتند و زخمی کردند.







خطبه آخر: میزان حال فعلی افراد است



آخرین نماز جمعه ای که رجانیوز آن را تاریخ ساز عنوان کرده به 14 خرداد سال جاری مربوط است که در سالگرد درگذشت آیت الله خمینی اقامه شد و طی آن طرفداران آیت الله خامنه ای، با شعار و سر و صدا، مانع سخنرانی سید حسن خمینی، نوه رهبر فقید انقلاب اسلامی شدند.



آیت الله خامنه ای در این نماز جمعه، با تشبیه خود به امام علی و مخالفان خود به طلحه و زبیر، گفت: "برخورد قاطع امیر مومنان با طلحه و زبیر، نمونه ای تاریخی از ضرورت توجه به حال کنونی افراد در هرگونه قضاوت و ارزیابی است."



او با تهدید چندباره معترضان و رهبران جنبش سبز، می افزاید: "امام بارها می گفت قضاوت در مورد اشخاص باید با محوریت حال فعلی آنها صورت گیرد و این مسئله، شاخص مهمی در درک و پیروی از خط امام است. تمسک به گذشته افراد، هنگامی قابل قبول است که حال فعلی آنان در مقابل گذشته ایشان قرار نداشته باشد اما اگر چنین شد، طبعا گذشته افراد دیگر نمی تواند معیار و ملاک باشد."



آیت الله خامنه ای تاکنون بیش از 240 بار به اقامه نماز جمعه تهران پرداخته است.

No comments:

Post a Comment