Tuesday, February 22, 2011

بمباران مردم با اف 16

بمباران مردم با اف 16


رژیم قذافی

در آستانه فرو پاشی کامل





قیام مردم لیبی، به خونین ترین قیام در کشورهای منطقه خاورمیانه و شاخ افریقا تبدیل شد. مقاومت نظامی حکومت در برابر تظاهرات مردم، سرانجام موجب یورش مردم به پایگاه های نظامی، تصرف چند شهر- از جمله بنغاری- توسط مردم و شکاف در میان نیروهای نظامی شد. از شب گذشته اخبار متفاوتی درباره خروج قذافی از لیبی و یا پنهان شدن در یکی از مراکز نظامی و نظارت بر عملیات سرکوب مردم منتشر شده است. درعین حال که هنوز برخی تلویزیون های خبری مانند یورو نیوز فیلم حضور حکومتی چند ده نفر مردم در حضور "قائد" (قذافی) با شعارهای تند و تیز حمایت از وی را پخش می کنند. اخبار دیگری وجود دارد مبنی بر حرکت قبائل لیبی به طرف بنغازی. شهری بندری که در تصرف مردم است و شب گذشته بمباران هوائی آن آغاز شد و کشتار و ویرانی سنگینی را به همراه آورد. مردم تاکنون 65 "فلاشه" (نام مزدورانی از سودان و اتیوپی) را دستگیر کرده اند که در کنار نیروهای طرفدار قذافی به روی مردم آتش گشوده و شمار زیادی را کشته و مجروح کرده اند. گفته می شود شماری از این "فلاشه" ها تبار یهودی- سودانی- اتیوپیائی دارند که 150 هزار تن از آنها در جریان جنگ داخلی سودان و جنگ اتیوپی به اسرائیل منتقل شده بودند. آنهائی را که مردم لیبی دستگیر کرده اند؛ آموزش کامل نظامی دیده اند و به همین دلیل دور از ذهن نیست که برخی از مزدوران خارجی که برای دفاع از قذافی در برابر قیام مردم وارد لیبی شده اند؛ از اسرائیل آمده باشند.



این گمان، یعنی نقش اسرائیل در حوادث لیبی را تصاویری که شب گذشته از هواپیماهای اف. 16 هنگام بمباران بنغازی گرفته شده تقویت می کند. این نوع هواپیما، تنها در اختیار اسرائیل است و هیچ کشور عربی در ارتش خود این مدل هواپیمای امریکائی را ندارد. بنابراین، دو گمانه زنی در این ارتباط وجود دارد. یا اسرائیل برای سرکوب مردم به یاری قذافی آمده و یا این کشور از فرصت استفاده کرده و برای نابودی ارتش و تاسیسات پیشرفته نظامی لیبی وارد عملیات شده است.



اعتراض برخی از افسران ارتش لیبی نسبت به سرکوب مردم و بویژه بمباران هوائی شهر بنغازی و دخالت خارجی در امور داخلی لیبی نیز مزید بر گمانه زنی های بالا شده است. گزارش شده که تاکنون 6 افسر ارشد ارتش لیبی با هواپیما و هلیکوپتر از لیبی خارج شده و در جزیره مالت که کشوری کوچک در همسایگی دریائی لیبی است فرود آمده اند. آنها اعلام کرده اند که با سرکوب مردم مخالف اند و خروج آنها از کشور در همین ارتباط بوده است. در خود لیبی نیز اخباری متفاوتی در باره پیوستن واحدهائی از ارتش قذافی به مردم وجود دارد. بصورت همزمان چند وزیر کابینه اعلام خروج از دولت کرده اند و نماینده لیبی در سازمان ملل نیز انصراف خود را از نمایندگی دولت قذافی اعلام کرده و ضمنا از سازمان ملل درخواست کرده که آسمان لیبی به روی هواپیماهای خارجی بسته شود و ممنوعیت پرواز نظامی در داخل خاک لیبی نیز اعمال شود. این پیشنهاد می تواند زمینه ساز دخالت مستقیم "ناتو" و یا ارتش سازمان ملل در لیبی شود.



مجموعه ای از رویدادهای غافلگیرانه، بی وقفه در لیبی در حال وقوع است و هنوز سرانجام کار معلوم نیست، اما آنچه مسلم به نظر می رسد، آنست که ادامه حضور و حاکمیت قذافی در لیبی به لحظات ناممکن نزدیک می شود.

No comments:

Post a Comment