علاء الدین بروجردی در کوزه مصاحبه در ایتالیا
اگر استبداد و سرکوب بد است
شما چرا چنین می کنید؟
علاء الدین بروجردی از معاونان با سابقه وزارت اطلاعات که برای یک دوره نسبتا طولانی در وزارت خارجه ج. اسلامی نیز معاون بود و سپس در لیست مشترک شورای نگهبان و بیت رهبری از صندوق انتخابات بیرون آمده و نماینده مجلس شد، اکنون رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس است. یعنی همان مسئولیتی که در مجلس ششم دکتر محسن میردامادی داشت و اکنون در زندان کودتای 22 خرداد است.
بروجردی از مخالفان سفت و سخت اعلام دست داشتن وزارت اطلاعات در قتل های زنجیره ای بود و یکبار نیز در ملاقات با محمد خاتمی به وی گفت که شما بدلیل اعلام دست داشتن وزارت اطلاعات در قتل های زنجیره ای ضربه ای کمر شکن به امنیت کشور زدید. این همان نظری است که حجت الاسلام میرحجازی منشی و فرمانده عملیات امنیتی در بیت رهبری داشت و دارد و بروجردی نظر او را به خاتمی ابلاغ کرد.
آقای بروجردی که مانند وزیر خارجه جدید جمهوری اسلامی نامش در لیست تحریمی ها نیست و می تواند به اروپا سفر کند، به بهانه دیدار با مسئولین کمیسیون امنیت ملی پارلمان ایتالیا به این کشور سفر کرد اما با وزیر خارجه ایتالیا درباره مناسبات اقتصادی و مناسبات سیاسی ایتالیا و ایران دیدار و مذاکره کرد.
در جریان همین سفر که پس از راهپیمائی 25 بهمن انجام شد، وی زیر فشار رسانه های چاپی و تصویری ایتالیا ناچار شد تن به مصاحبه داده و با روزنامه "ایل مانیفستوی" ایتالیا مصاحبه کند.
طبیعی است که خبرنگار ایتالیائی مانند مصاحبه کنندگان امنیتی و یا خبرنگاران مرعوب و ماست در دهن سیمای جمهوری اسلامی که مقابل احمدی نژاد و یا شریعتمداری و یا وزیر اطلاعات می نشینند و سئوالات فرماشی و مکتوب را از رو می خوانند،نیست. و آن سئوالاتی را می کند که مصاحبه شونده را خیس عرق می کند. ازجمله در مصاحبه ای که بروجردی در ایتالیا به تله آن افتاد.
خبرنگار ابتدا نظر بروجردی را در باره قیام مردم در کشورهای استبدادی منطقه خاورمیانه و شاخ افریقا پرسید. بروجردی گفت:
1- در رژیمهای دیکتاتوری منطقه خاورمیانه و شاخ افریقا، بی توجه به خواستهای ملتها تحت لوای جمهوری، فردی برای 30 یا 40 سال رئیس جمهور میماند و به فکر جانشینی فرزندش است. 2- در این کشورها از یک سو قشر حاکم ثروتهای شخصی انبوهی را جمع آوری کرده و از سوی دیگر مردم در مشکلات دست و پا میزنند.
3- به دلیل وابستگی این رژیمها به قدرتهای بزرگ، از جمله آمریکا، و رژیم صهیونیستی، عزبت ملت ها پایمال شده است.
خبرنگار، پس از این پاسخ، درجا، از بروجردی درباره اوضاع ایران و تظاهرات پیاپی مردم و خواست های آنها سئوال کرد و این که چرا دولت شما که این مسائل را میداند به خواست های مردم خودش پاسخ نمیدهد؟ چرا اپوزیسیون درکشور شما به رسمیت شناخته نمی شود؟ چرا دوشنبه 25 بهمن نیروهای انتظامی و شبه نظامی راهپیمایان را سرکوب کردند؟ و دو کشته برجای گذاشتند.
بروجردی در پاسخ گفت:
مگر میشود در کشوری اپوزیسیون وجود نداشته باشد؟ طبیعتأ وجود دارد و در مجلس ما نیز هست. اما اگر تظاهرات جنبه خشونت بار به خود بگیرد، نیروهای انتظامی با آن برخورد میکنند. البته پلیس ایران اسلحه حمل نمیکند. در مورد افرادی که جان خود را از دست دادهاند، تحقیقاتی در جریان است و عوامل نفوذی گروه مجاهدین خلق دخالت داشتهاند.
آقای بروجردی که تصور کرده در ایتالیا و اروپا هم مردم و مطبوعات را می توان از اطلاعات مستقیم محروم کرد و تفسیرهای خود را به خورد آنها داد، پس از این پاسخ که آشکارا دروغ و سفسطه بود، با سئوال دیگری روبرو شد. این که اگر اپوزیسیون درکشور شما حق حیات فعالیت دارد، دولت شما چرا موسوی و کروبی را حبس خانگی کرده است؟
بروجردی که یا نمی دانست آنها در حبس خانگی و یا می دانست و چاره را در دروغ گفتن و از معرکه گریختن یافته بود پاسخ داد:
اینطور نیست. این افراد دارای اسکورت هستند. در عین حال مرتکب اقداماتی خلاف قانون، مانند ترتیب دادن تظاهرات فاقد مجوز شدهاند و به همین دلیل امکان دارد مورد پیگرد قانونی قرار بگیرند.
خبرنگار ایتالیائی که با امور ایران آشنائی داشت، به قانون اساسی جمهوری اسلامی که مطابق آن راهپیمائی نیازمند مجور نیست اشاره نکرد و همچنین نگفت که این دو یک هفته پیش از راهپیمائی تقاضای مجوز هم کرده بودند که به آن پاسخ داده نشد، اما سئوال را به گونه ای طرح کرد که این مسئله نیز در آن گنجانده شده بود. خبرنگار پرسید:
- چرا در مجلس شما که محل قانونگذاری باید باشد، نمایندگان شعار مرگ بر موسوی و کروبی دادند؟ مگر آنها قاضی اند که حکم صادر کردند؟
بروجردی پاسخ داد: درجمهوری اسلامی قوه قضاییه و مقننه مستقل از یکدیگر عمل میکنند. بنابراین تصمیم گیری در مورد محاکمه و صدور رای بر عهده قضات است. نمایندگان عقیده شان را ابراز کردهاند.
بروجردی که در این مصاحبه از یک تله به تله دیگری افتاده بود، لبخند خبرنگاری که در دل به این پاسخ می خندید و لابد می گفت مگر مجلس هایدپارک لندن است و یا صفحه نظرات در روزنامه ها؟ سئوال دیگر را طرح کرد و بروجردی را در تله دیگری انداخت. او پرسید:
- چرا جمهوری اسلامی این همه زندانی سیاسی دارد؟ چرا دولت شما حقوق بشر را رعایت نمی کند؟
بروجردی گفت: حقوق بشر برای ما نیز حائز اهمیت است. ولی غرب با اعمال استانداردهای دوگانه، از حقوق بشر استفاده ابزاری میکند.
ادامه این مصاحبه به امور اتمی و تحریم ها و مناسبات اقتصادی با ترکیه اختصاص داشت که بروجردی نیز مانند بقیه مقامات جمهوری اسلامی، بخشنامه بیت رهبری در ارتباط با این مسائل را تکرار کرد.
No comments:
Post a Comment