اینترنت گران میشود ( ایران رتبه 181 سرعت اینترنت دنیا را داراست)
خبر آنلاین : شرکتهای مخابرات استانی هزینه سرویسدهی به شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت پرسرعت موسوم به ایدیاسال را بین 3 تا 14 برابر افزایش داده و خطوط آن دسته از شرکتهایی را که قادر به پرداخت هزینههای جدید نشدهاند، قطع کردهاند!
در روزهای پایانی سال 89، خبری روی خروجی خبرگزاریهای کشور قرار گرفت که کمتر به آن توجه شد.
براساس این خبر، شرکتهای مخابرات استانی هزینه سرویسدهی به شرکتهای ارائهدهنده خدمات اینترنت پرسرعت موسوم به ایدیاسال را بین 3 تا 14 برابر افزایش داده و خطوط آن دسته از شرکتهایی را که قادر به پرداخت هزینههای جدید نشدهاند، قطع کردهاند! بدین ترتیب برای این شرکتها که مستقیما با مشتریان در ارتباط هستند، در سال جدید هیچ راهی جز افزایش بهای سرویس اینترنت پرسرعت باقی نمیماند. این در حالی است که برخی از کارشناسان اعتقاد دارند این افزایش ناگهانی قیمت سرویسها از سوی شرکتهای مخابرات استانی با این انگیزه و هدف صورت گرفته که شرکتهای بخش خصوصی از دایره ارائه خدمات اینترنت حذف شده و خدمات اینترنت پرسرعت در انحصار شرکتهای مخابرات قرار گیرد.
هیچ کس انتظار ندارد که قیمت اینترنت در ایران ارزان شود اما افزایش 14 برابری قیمت آن نیز برای مشترکان این سرویس غیرقابلقبول است. این افزایش هزینه البته در حال حاضر به شرکتهای خدماتدهنده اینترنت تحمیل شده و آنها مجبورند به تعهدات قبلی در قبال مشترکان خود عمل کنند اما بهنظر میرسد با توجه به این افزایش غیرمترقبه هزینهها از سوی مخابرات، بهزودی شرکتهای خدماتدهنده اینترنت در بخش خصوصی ناچار به اعمال تعرفههای جدیدی براساس هزینه تمام شده خود شوند؛ افزایش هزینهای که در نهایت به حلقه آخر این زنجیر یعنی مشترکان عزیز! منتقل خواهد شد.
در همین راستا، محمدحسن شانهساززاده، مدیر یکی از شرکتهای خدماتدهنده اینترنت از افزایش غیرمنطقی قیمت سرویسهایی که از سوی مخابرات به شرکتهای خدماتدهنده اینترنت داده میشود، خبر داده و گفته: با خصوصیشدن مخابرات و واردشدن آن به حوزه اینترنت، این شرکت بهصورت غیرقانونی قیمت تمامشده سرویسها را برای رقبا افزایش میدهد تا خود به توسعه این سرویس و جذب مشتری بپردازد.
وی با بیان اینکه درصورتحسابهای شرکتهای خدماتدهنده اینترنت هر بار با افزایش هزینه در طراحی تجهیزات پسیو، پاور و فضا روبهرو هستیم، گفت: این افزایش چند برابری قیمت تمامشده صورتحسابهای ارائه شده از سوی مخابرات به شرکتهای خدماتدهنده اینترنت، غیرقانونی است؛ چرا که باید تمامی تعرفهها از سوی کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات تصویب و ابلاغ شود.
وی با تأکید بر توقف سرویسدهی به برخی از شرکتهای خدماتدهنده اینترنت بهدلیل عدمپرداخت این صورتحسابها اضافه کرد: در این رابطه با سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی مکاتبه کردهایم و این سازمان نیز بهعنوان نهاد تنظیم مقررات در این بخش معتقد است که شرکتهای مخابرات استانی حق افزایش قیمت تمامشده این سرویس را ندارند. اما این شرکتها با بیتوجهی به دستورات سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ما را مجبور میکنند که صورتحسابهای جدید را پرداخت کنیم.
ابوطالب برزگر، مدیر روابط عمومی گروه شرکتهای خدماتدهنده اینترنت گران شدن قیمت اینترنت باعث کندی روند توسعه این سرویس ارتباطی در ایران خواهد شد و کارشناسان از هماکنون پیشبینی میکنند بخش عمدهای از کاربران اینترنت به خاطر عدمتوانایی مالی پرداخت هزینههای اینترنت از دریافت این نوع سرویسها صرفنظر خواهند کرد.
ادامه این فرایند باعث عقبماندگی بیشتر ایران در زمینه توسعه زیرساختهای اینترنت خواهد شد؛ اتفاقی که در برنامه چهارم توسعه نیز افتاد و بهرغم تصریح قانون مبنی بر برقراری یک میلیون و 200 هزار خط اینترنت پرسرعت، تنها 465هزار پورت نصب شد. حتی اکنون نیز در آغاز سال 1390 و آغاز برنامه پنجم توسعه تنها قریب یک میلیون خط دایر شده است؛ در حالی که تا پایان این برنامه باید ۱۲ میلیون پورت پرسرعت اینترنت در کشور نصب و دایر شود.
عقب ماندن ایران از توسعه اینترنت پر سرعت به تبع آن باعث کندی برنامههای دولت الکترونیک و تجارت الکترونیک در کشور خواهد شد. اگر چه فلسفه خصوصیشدن شرکت مخابرات، توسعه و رونق بخش خصوصی بود اما ظاهرا در زمینه توسعه اینترنت این اتفاق به ضرر بخش خصوصی تمام شده است.
گرانی اینترنت در راه است مگر اینکه سازمان تنظیم مقررات مانع تحمیل هزینههای کمرشکن به شرکتهای خدماتدهنده اینترنت شود. آیا چاقو دسته خود را میبرد؟
No comments:
Post a Comment