Sunday, March 27, 2011

توکلی: به احتمال زیاد کشمکش دولت و مجلس بالا می‌گیرد/ دولت برای کنترل قیمت‌ها "به شکل کاملا امنیتی به تولیدکنندگان فشار آورده"/ روجیه احمدی نژاد مستبدانه است

توکلی: به احتمال زیاد کشمکش دولت و مجلس بالا می‌گیرد/ دولت برای کنترل قیمت‌ها "به شکل کاملا امنیتی به تولیدکنندگان فشار آورده"/ روجیه احمدی نژاد مستبدانه است


بی بی سی : احمد توکلی، نماینده تهران و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ایران گفت که "به احتمال زیاد" محمود احمدی‌نژاد در سال ۱۳۹۰ به نادیده گرفتن تصمیمات مجلس ادامه خواهد داد که اگر چنین شود، کشمکش میان قوای مقننه و مجریه بالا می‌گیرد.



این نماینده جناح اکثریت مجلس در مصاحبه با ویژه نامه نوروزی همشهری افزود که "جریان تمامیت‌خواه در دولت، که افکار انحرافی هم دارد" امیدوار به تسلط بر مجلس و دولت بعدی است و اجازه شکل گیری وحدت در داخل حکومت را نخواهد داد.



اقای توکلی این پیش بینی خود را مبتنی بر اطلاعاتی دانست که امکان اثبات و بیان آنها را ندارد، اما شخصا به صحتشان مطمئن است.



اظهارات احمد توکلی در مصاحبه با همشهری، پیش از اولین سخنرانی عمومی علی خامنه‌ای در سال ۱۳۹۰ صورت گرفته است که در آن، از انتقادات علنی مسئولان حکومتی علیه یکدیگر انتقاد کرد و در این زمینه، به مسئولان کشور "به طور جدی" تذکر و هشدار داد.



سال ۱۳۸۹ در حالی به پایان رسید که طی آن، اختلافات رئیس جمهوری و مجلس ایران مکررا خبرساز شد و رهبر جمهوری اسلامی ایران در چند نوبت، به دخالت مستقیم در اختلافات میان دو قوه پرداخت.



انتقاد از 'روحیه مستبدانه احمدی‌نژاد'

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس ایران در بخشی از مصاحبه خود با روزنامه همشهری، با انتقاد از "روحیه تکروانه و مستبدانه‌" رئیس جمهوری گفته است: "آقای احمدی‌نژاد وقتی به تصمیمی می‌رسد نظر دیگران برای او مهم نیست و فکر می‌کند هرچه خودش می‌گوید باید اجرا کند... ایشان احساس می‌کند هرچه دولت تصمیم می‌گیرد، همه باید اجرا کنند و این صفت بسیار بدی است."



وی در عین حال به نمایندگان مجلس هم انتقاد کرده و اظهار داشته: "مجلس ابزار سوال و استیضاح را دارد، اما این مجلس را به‌دلیل باج دادن و خریدن نمایندگان ضعیف می‌بینم. یعنی [مسئولان] توقعات نمایندگان را گروکشی می‌کنند و با جلب رای، گرو را آزاد می‌کنند."



احمد توکلی ادامه داده است: "عمده تقصیر از دولت است، زیرا امکانات در درست اوست و اگر نماینده‌ای با او همراهی کرد، به مشکلات حوزه انتخابیه‌اش رسیدگی می‌کند یا بالعکس. برخی نمایندگان هم استخوان‌دار نیستند که تحت تاثیر قرار نگیرند، در نتیجه در برخورد با دولت ضعیف هستند."



'پناه بردن' دولت به رهبری

آقای توکلی در بخش دیگری از مصاحبه خود، نحوه اجرای طرح هدفمندسازی یارانه‌ها در سال گذشته را مورد اشاره قرار داده و به نقد سیاست‌های دولت در این زمینه پرداخته است.



این نماینده اصولگرای مجلس ایران یادآوری کرده که در پی تن ندادن دولت به مصوبات مجلس در مورد نحوه اجرای طرح حذف یارانه‌ها، محمود احمدی‌نژاد به رهبر جمهوری اسلامی "پناه برد" و آیت الله خامنه‌ای به مجلس توصیه کرده که "مساعدت ممکن" به قوه مجریه انجام شود.



رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس افزوده که شخصا معتقد بوده راه قانونی مساعدت به قوه مجریه، آن است که دولت در قالب یک لایحه دو فوریتی درخواست اصلاح لایحه را بدهد، اما رئیس جمهوری در عوض، درخواست استرداد لایحه را داده، "در حالی که وقتی کلیات [لایحه] تصویب شده است، استرداد آن فقط با رای مجلس ممکن است".



وی همچنین به یادآوری زمانی پرداخته که پرویز فتاح، وزیر سابق نیرو به مجلس دعوت شده بود تا در مورد تاثیرات حذف یارانه های برق توضیح بدهد و در همین ارتباط، از جمله از وی پرسیده شده بود که "اگر قبوض برق ۵ یا ۱۰ برابر شود، تعداد کسانی که قبض خود را پرداخت نمی‌کنند تا چه میزان افزایش می‌باید؟"



به گفته آقای توکلی، آقای فتاح در پاسخ گفته بود که "خیلی زیاد می‌شود" و سپس، به این سوال که "اگر مردم مناطق فقیرنشین تصمیم بگیرند که قبوض را پرداخت نکنند، آیا شما می‌توانید کاری کنید؟" پاسخ منفی داده بود.



احمد توکلی همچنین گفته است که دولت قانونا باید بخشی از درآمد حاصل از حذف یارانه‌ها را به جبران خسارت صنایع کشور بر اثر افزایش قیمت تولید اختصاص دهد، اما از انجام این کار خودداری کرده و بعضی مقام‌های دولتی در "جلسات خصوصی گفته‌اند اینکه ما گازوئیل را به جای ۳۵۰ تومان، لیتری ۱۵۰ تومان کرده‌ایم، خودش کمک [به صنعت] بوده است".



'فشار امنیتی' بر تولید کنندگان

این نماینده جناح اکثریت مجلس، در ادامه اظهار داشته که دولت برای کنترل قیمت‌ها بعد از حذف یارانه‌ها، "به شکل کاملا امنیتی به تولیدکنندگان فشار آورده" و مثلا، "یک مقام بلندپایه دولت، اعضای اتاق بازرگانی و صنایع و معادن را جمع کرده به آنها گفته که همه بسته‌های سیاستی ما آماده است، زندان هم آماده است."



آقای توکلی گفته است: "من فکر نمی‌کنم در تاریخ ایران چنین حرفی سابقه داشته باشد و بعد از انقلاب حتما سابقه نداشته و قبل از آن هم تا جایی که اطلاع دارم، به عوامل اقتصادی از این حرف‌ها نمی‌زدند که با تهدید زندان به همکاری وادارشان کنند."



رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس با ذکر اینکه دولت در اقدامی دیگر، برای کنترل قیمت‌ها به انجام "واردات بی‌حساب و کتاب" پرداخته، افزوده است: "یعنی با فشار امنیتی مانع انعطاف قیمت تولیدکنندگان شدند و دست به واردات بی‌رویه نیز زدند که قطعا تولید آسیب می‌بیند و دوام نحواهد داشت."



آقای توکلی، همچنین خبر داده است که دولت برای بودجه سال ۱۳۹۰، ۶۲ هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از هدفمند کردن پیش‌بینی کرده است که اگر این رقم تصویب شود به معنای "گرانی شدید حامل‌های انرژی و آب" خواهد بود.



این رقم در شرایطی بیان می‌شود که، دولت آقای احمدی‌نژاد، برای سال گذشته ۴۰ هزار میلیارد تومان درآمد از محل حذف یارانه‌ها پیش بینی کرده و مجلس هشتم، با ۲۰ هزار میلیارد تومان از آن موافقت کرده بود.

No comments:

Post a Comment