افسانه برخورد با خودسرها؛ از سعیدعسگر تا سعید تاجیک
جرس، فرشید آل داوود: فقط وعده برخورد داده اند. دستگیر کرده اند و پس از مدتی بی سر و صدا آزاد کردند و حتی پست های مدیریتی به هتاک و ضارب داده اند.
با این حال برای آرام کردن جامعه وعده بازداشت، پیگیری و برخورد می دهند و این وعده ها دقیقا زمانی اتفاق می افتد که افکار عمومی رفتار زشت خودسرها را به شدت تقبیح می کند.
شباهت سعید تاجیک با سعید عسگر بسیار زیاد است. تاجیک نیز در دخمه های تاریک شهر ری رشد کرده است.
یک مطلب نویس کیهان موسوم به حسین قدیانی از مریدان و هواداران پر و پا قرص سعید تاجیک است.
قدیانی که سابقه فحاشی هایش بر کسی پوشیده نیست در دفاع از تاجیک منتقدان وی را گروهی وبلاگنویس «دوزاری» «خر، هالو» و مومنان مسجد نرفته نامیده بود.
با این حال روز دوشنبه محسنی اژه ای مدعی شد که سعید تاجیک بازداشت شده است. وی افزود: برخی از مقامات امنیتی به دنبال سایر متهمانی هستند که به صورت خودسر امنیت اخلاقی جامعه را تحت تاثیر قرار می دهند.
اگر اظهارات اژه ای درست باشد و بنا به دستگیری سایر افراد همفکر وی باشد، می باید حسین قدیانی و عناصر اصلی رواج فحاشی نیز بازداشت شوند.
حسین قدیانی در وبلاگ خود در باره فائزه هاشمی نوشته بود : لحن سخن ما هر جا که ...های سیاسی را ببینیم، به خصوص «ف. ه» را، همان لحن خشن است.
حتی حکومتی ها هم می ترسند !
افراطی ها و محافل آنها برای دستگاه قضایی و امنیتی ایران ناشناخته نیستند. اما مشکل اینجاست که با دستگیری نمایشی چند نفر قصد دارند وانمود کنند که با مظاهر فحاشی و هتک حرمت افراد برخورد کرده اند..
کمیته های حقیقت یاب مجلس هر وقت وارد موضوع بررسی لباس شخصی ها و ماهیت انها شدند با یک فشار حکومتی به نحوی خود را عقب کشیده اند. در تیر ماه 88 و به دنبال حمله خونین به خوابگاه دانشجویان ( کوی دانشگاه 2) مجلس یک کمیته حقیقت یاب تشکیل داد تا خود سرها را شناسائی و به دستگاه قضایی معرفی کند.
حميدرضا كاتوزيان نماینده تهران همان زمان گفت: اگر به جمعبندي برسيم كه حملهكنندگان متعلق به نهاد خاصي هستند، از هر نهادي كه باشند و يا خودسر و خودجوش حمله كرده باشند، بايد با آنها برخورد شود. ايجاد رعب توسط فرد عادي و يا جريان سياسي و يا حتي نهاد حكومتي با هم تفاوتي نميكند و در همه موارد ممنوع است.
با نزدیک شدن به زمان قرائت گزارش کمیته حقیقت یاب مجلس در باره خودسر ها اردیبهشت 89 یک نماینده مجلس در اظهاراتی عجیب گفت اساسا چنین کمیته ای وجود خارجی نداشته است !
جمشید انصاری، عضو فراکسیون خط امام اعلام کرد که «اساسا در مجلس کمیتهای برای پیگیری کوی دانشگاه تشکیل نشد.
این نماینده مجلس گفت : منتظر نباشید گزارشی از سوی مجلس در این خصوص ارائه شود . انصاری رسما تائید کرد : مشخص است که چه کسانی به کوی در ۲۵ خردادماه حمله کرده اند، اما «ارادهای برای برخورد با آنها وجود ندارد.
در همان زمان کاتوزیان تائید کرد که دستگیری خود سر ها وجود داشته است. وی گفت: وزارت اطلاعات عنوان داشته كه تعدادي از خود سر هایی را كه سازماندهنده اغتشاشات هستند را شناسايي و دستگير كرده است.
با این حال هیچگاه نامی از دستگیر شدگان و هویت انها اعلام نمی شود و گویی همه چیز در حد یک ادعاست.
رئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس هم پیشتر درباره حضور لباسشخصيها در اغتشاشات گفته بود لباسشخصيها از اعضاي نيروي انتظامي يا پليس نيستند و قرار است اين موضوع در اين كميسيون بررسي شود.
لطفا هیچکس چیزی نگوید ، بگذارید به کارشان برسند !
خود سرها کار خود را با قتل های زنجیره ای علنی کردند. پس از آن نظام قول داد که خودسرها را مجازات خواهد کرد.
خود سرها در همین سال فحاشی و حمله به مسئولان نظام را اغاز کردند . در سال 77 عطاء الله مهاجرانی و عبدالله نوری وزرای دولت خاتمی را در مراسم نمازجمعه مورد ضرب و شتم و فحاشی قرار دادند و با اینکه دولت در اختیار اصلاح طلبان بود حکومت اقدامی برای برخورد با آنها صورت نداد . همین اهمال باعث شد در سال 78 فاجعه کوی دانشگاه اتفاق بیفتد و پس از ان سعید حجاریان ترور شود. ضارب حجاریان پس از آزادی از زندان در سال 82 به همراه 200 اوباش دیگر به خوابگاه طرشت حمله کرد . عسگر در سال ۱۳۸۸ به سمت رییس امور ایثارگران بسیج منصوب شد.
در فاصله ۳ تا ۳۰ دی 79 دادگاه متهمان قتل های زنجیره ای به صورت غیر علنی در 12 جلسه و بدون حضور وکیل برگزار شد و در نهایت مصطفی کاظمی قائم مقام وقت معاونت امنیتی وزارت اطلاعات و مهرداد عالیخانی مدیرکل وزارت اطلاعات را به جرم آمریت و صدور دستور چهار فقره قتل به چهار بار حبس ابد محکوم کرد.
همچنین علی روشنی مسئول وقت حراست بهشت زهرای تهران ،محمود جعفرزاده عضو اداره عملیات وزارت اطلاعات به جرم مباشرت در قتل و علی محسنی عضو اداره عملیات وزارت اطلاعات به قصاص محکوم شدند. این در حالی است که هیچکس نه چهره متهمان را دید و نه شاهد زندان رفتن یا مجازات آنها بود و هیچ اطلاعیه ای نیز در خصوص اجرای حکم آنها منتشر نشد.
با روی کار آمدن احمدی نژاد خودسرها با فراغ بال بیشتری وارد عرصه شدند و اوج قدرت نمایی آنها پس از انتخابات سال 88 بود. نکته جالب آنکه با وجود اظهار بی اطلاعی مجلس و مسئولان از هویت خودسر ها آنها همیشه به اقلامی همچون باتوم، گاز اشک آور ، گاز فلفل، شوک الکتریکی و زنجیر مجهز بوده اند که دسترسی به این اقلام فقط با مجوز نهادهای امنیتی امکان پذیر بوده است.
مراکز سازماندهی لباس شخصی ها بیشتر در مساجد و دانشگاههایی همچون دانشگاه امام صادق است.. برخی معتقدند : بودجه خودسرها توسط بیت رهبری و از سود صندوق ذخیرهٔ دادگستری تامین میشود.
بعد از انتخابات پر حاشیه سال 88 ندا آقا سلطان از سوی عوامل ناشناس در خیابانی در تهران به ضرب گلوله کشته شد. بازتاب جهانی این موضوع باعث شد تا احمدی نژاد طی نامه ای از رئیس قوه قضائیه بخواهد ضاربان ندا را شناسائی و مجازات کند.
احمدی نژاد در نامه به هاشمی شاهرودی از وی خواست با توجه به «حاشیه های» این رویداد عوامل جنایت را شناسایی کند و نتیجه را به اطلاع مردم برساند.
با این حال هیچگاه هیچ گزارشی از علت مرگ یا هویت ضارب وی از سوی دستگاه قضایی منتشر نشد و این رسیدگی نمایشی نیز به محاق فراموشی سپرده شد.
پس از آن فاجعه کهریزک روی داد که طی آن فرزند یکی از مسئولان نظام نیز از جمله کشته شدگان بود.
عبدالحسین روحالامینی بعدها گفت دادگاهی که در اواخر سال 88و اوایل سال 89 تشکیل شد، یک دادگاه برای رسیدگی به پرونده تعدادی از متهمان کهریزک است و قرار است دادگاههای دیگری برای رسیدگی به پرونده عاملان و امرین و مقصران اصلی حادثه تشکیل شود.
با این حال از آن زمان تا کنون هیچ خبری در باره محاکمه متهمان و آمران اصلی قضیه منتشر نشد و سعید مرتضوی نیز پس از برکناری آبرومندانه به ستاد مبارزه با قاچاق کالا رفت وهرچند مرتضوی درباره پرونده کهریزک مجرم شناخته شد اما ظاهرا گزارش آن قدر قلع و قمع شده بود که سایت خبر آنلاین به نقل از روزنامه جمهوری اسلامی نوشت این گزارش آنقدر قلع و قمع شده که ارزش قرائت در صحن مجلس را ندارد.
در عرصه رسانه ای نیز، برخی نشریات و رسانه ها در خدمت نشر افکار و ادبیات نیروهای خودسر و در راستای اهداف آنها قلم زده اند.هر چند که قریب به اتفاق از برخورد توسط دستگاه قضا مستنی بوده اند. از کیهان گرفته تا خبرگزاریها و سایتهای وابسته ای چون فارس و رجا و...
البته برخی محکومیتهای نمایشی برای آرام سازی جامعه اعلام شده که محکومیت کاوه اشتهاردی مدیر مسئول روزنامه ایران به 6 ماه حبس و 10 ضربه شلاق که البته با استقبال مشکوک خود اشتهاردی نیز همراه بود از جمله این موارد است . تا کنون در باره سرنوشت این حکم و اجرای آن هیچ خبر دیگری منعکس نشده است اما ناظران اینگونه برخوردهای قوه قضائیه را اقدامی نمایشی برای ترمیم وجهه دستگاه قضا می دانند.
در آذر 89 دادستانی تهران سایت مشرق را به خاطر انتشار مطلبی از وبلاگ فیلتر شده حسین قدیانی فیلتر کرد اما بعدها این سایت بدون هیچگونه مشکل قانونی دوباره در عرصه رسانه ظاهر شد .
پایان پرده نمایش
دستگاه قضایی و نهادهای وابسته به دادستانی از جمله دادستانی تهران و دادستانی کل بارها ادعاهای متعددی را در باره برخورد با خودسرها و تندروها منتشر کرده اند اما هر بار قضایا پس از چندی مشمول مرور زمان شده و یا در سکوت کامل بازداشتی ها بی سر و صدا ازاد شدند یا ادعای دستگیری و برخورد با آنها مطرح شد. امری که هیچگاه جنبه واقعیت به خود نگرفت . ناظران می گویند سازمان دهندگان تندروها و خودسرها کسی به جز خود برخی وابستگان نظام نیست و بنا بر این ادعای برخورد با انها بیشتر امری نمایشی به حساب می اید.
No comments:
Post a Comment