نشست ویژه مجلس برای دومین انفجار گازی در قم
دویچه وله : وزارت نفت و نمایندگان مجلس در ایران در نشستی امنیتی به بررسی آنچه «ناامنی در مسیر انتقال انرژی» مینامند میپردازند. وزارت نفت جمهوری اسلامی نیز با تشکیل ستاد بحران در تلاش است تا هرچه سریعتر گاز مصرفی مردم شمال کشور، که در دومین انفجار خط لوله انتقال گاز استان قم در دو ماه گذشته قطع شد، دوباره جریان پیدا کند.
پرویز سروری، رئیس کمیته امنیت داخلی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به برگزاری جلسه ویژه با حضور مسئولان امنیتی، انتظامی و وزارت نفت، گفت: «گروهکهای تروریستی با خرابکاری در خط لوله انتقال گاز استان قم به دنبال ایجاد ناامنی در مسیر انتقال انرژی هستند».
وی روز یکشنبه (۱۰ آوریل / ۲۱ فروردین) در گفتوگو با خبرنگار مهر، وزارت اطلاعات و نیروی انتظامی را «مسئول پوشش امنیتی خطوط انتقال انرژی» دانست و گفت که آنها باید این پوشش را افزایش دهند.
این نماینده مجلس دومین انفجار گازی در سال جاری میلادی را محصول «سازماندهی گروهکهای تروریستی توسط دشمنان انقلاب» خواند و گفت: «این عملیات در راستای انحراف افکار عمومی ملتها از تحولات عمیق منطقه انجام شد».
سروری کشورهای غربی را متهم کرد که با «صدور قطعنامهها وسازماندهی عملیاتهای تروریستی در صددند فلش تحولات منطقه را از لیبی و بحرین به سمت ایران منحرف کنند».
رئیس کمیسیون امنیت داخلی مجلس با اشاره به دستگیری برخی از اعضای پژاک از «برنامهریزی جامعی برای جلوگیری از تکرار این وقایع» خبر داد.
دومین انفجار ظرف دو ماه
صبح روز جمعه (۸ آوریل / ۱۹ فروردین) سه رشته خطوط لوله ۵۶ اینچی خطوط انتقال گاز طبیعی ایران در استان قم منفجر شد. دو ماه پیش (۱۱ فوریه/ ۲۲ بهمن ۸۹) نیز انفجار مشابهی در خطوط گاز استان قم رخ داد.
یک روز پس از این انفجار یک نماینده مجلس اعلام کرد که محل انفجار جدید «حدود صد کیلومتر با محل انفجار قبلی فاصله دارد و در این انفجار سه خط لوله ۵۶ اینچی انتقال گاز که خطوط اصلی انتقال گاز جنوب به مناطق شمالی کشور هستند دچار آسیب شدهاند».
علیرضا سلیمی گفت: «انفجار در خطوط اصلی انتقال گاز جنوب به شمال و در حوالی شهر دلیجان رخ داده و این سه خط اصلی لوله، طی یک اقدام خرابکارانه منفجر شدهاند».
به گفته وی، تعدادی از امدادرسانان که برای جلوگیری از سرایت آتشسوزی و خاموش کردن آتش در محل حاضر شده بودند، مجروح شدهاند.
به گزارش رسانهها، این انفجار در ٧۴ کیلومتری جاده دلیجان به قم به وقوع پیوسته و اکنون کارشناسان شرکت ملی گاز مشغول تخلیه گاز طبیعی از خطوط لوله هستند. این خطوط لوله بستر انتقال گاز طبیعی از پالایشگاههای جنوب کشور همچون مجتمع گازی پارس جنوبی، پارسیان و فجرجم به استانهای شمال و شمال غربی ایران هستند.
انفجار اول دو ماه پیش در ٢۵ کیلومتری شمال منطقه سلفچگان استان قم، همزمان در سه خط لوله یکهزار پوندی انتقال گاز رخ داد. این انفجار همزمان شهر قم را لرزانده و آسمان بخش وسیعی از جنوب غربی این شهر را به شدت قرمز کرده بود.
انفجار این سه خط لوله سراسری در مجموع از انتقال روزانه ٢۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی به استانهای شمال و شمالغربی کشور جلوگیری کرد. پس از آن چند تن از نمایندگان مجلس در کمیسیونهای انرژی و امنیت ملی خواستار توجه جدی دولت به امنیت خطوط انتقال انرژی به ویژه در مناطق آسیبپذیر شده بودند.
افزایش نگرانی درباره انرژیهای استراتژیک
نایب رئیس کمیسیون انرژی مجلس با اظهار نگرانی از افزایش تعداد انفجارها در خطوط لوله انتقال نفت و گاز کشور، گفت: «امنیت خطوط انتقال انرژیهای استراتژیک مانند نفت و گاز، اهمیت فزایندهای برای کشور دارد و وزارت نفت باید با تشکیل ستادی کارشناسی برای بررسی این موضوع و پیشگیری از تکرار اینگونه حوادث در آینده، امنیت این بخش مهم اقتصادی کشور را تأمین کند».
به گزارش نفت نیوز، ناصر سودانی افزود: «وزارت نفت باید با دریافت و هزینه کردن اعتبار کافی، اقدامات پیشگیرانه و رعایت اصول پدافند غیرعامل در تأسیسات نفت و گاز را در اولویت کاری خود قرار دهد».
به گفته وی، «از ابتدای هفته موضوع امنیت تأسیسات حوزه انرژی در کشور در مجلس به دقت بررسی و مطالعه میشود و مسئولان وزارت نفت باید در این باره پاسخگو باشند.»
«برخورد با معترضان؛ غفلت از مجرمان»
در حالی که کمیسیون امنیت داخلی مجلس نیروی انتظامی را مسئول حفظ امنیت انرژی و مهار اینگونه حوادث میداند، فرمانده نیروی انتظامی کشور اعلام کرده است که این نیرو به علت درگیر شدن با معترضان سیاسی، فرصت رسیدگی به مجرمان را نداشته است.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران "ایسنا" (۶ آوریل / ۱۷ فروردین) اسماعیل احمدیمقدم در جمع فرماندهان نیروی انتظامی گفت: «حوادث سال ۸۸ و ۸۹ نیروی بسیاری از ما را صرف خودش کرد و درگیر شدن نیروی انتظامی در صحنههای آشوب، فرصتی را برای مجرمان ایجاد کرده بود که از این فرصت حداکثر استفاده را بردند».
به گفته فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، معطوف بودن فعالیتهای این نیرو برای برخورد با معترضان، باعث رشد جرم و جنایت در این کشور شده است.
No comments:
Post a Comment