Friday, April 8, 2011

مرگ و مير مرموز هزاران قطعه ماهي در درياچه زريبار

ایلنا: براي چندمين سال پي درپي، در روزهاي ابتدايي بهار، اهالي و گردشگران شهر مريوان در استان كردستان شاهد مرگ و مير مرموز هزاران قطعه ماهي درآب‌هاي درياچه بي‌نظير زريبار بودند.


ايرج قادري از فعالان انجمن سبز چيا در مورد مرگ مرموز ماهيان درياچه زريبار به خبرنگار ايلنا گفت: در روزهاي آغازين سال 1390، شاهد هزاران قطعه ماهي تلف شده در اطراف درياچه زريبار بوديم.

او ادامه داد:اين ماهي هاي تلف شده در اطراف رودخانه فصلي زريبار، اطراف اسكله قايقراني شماره 3 و همچنين اطراف بازرسي سابق نيروي انتظامي واقع در ظلع غربي درياچه به وفور يافت مي شوند.

قادري تصريح كرد:البته سال گذشته نيز تلف شدن ماهي ها در اطراف اسكله هاي قايقراني صورت گرفت كه عامل آن نيز به درستي مشخص نشد.

معروف قادري سرپرست اداره محيط زيست شهرستان مريوان هم در گفت و گو با خبرنگار ايلنا ضمن تاييد مرگ هزاران قطعه ماهي گفت: طي نامه اي مراتب اين واقعه به مسئولين استاني گزارش شده و رسيدگي سريع و بررسي علت اين تلف شدن ماهي‌ها در دستور كار قرار دارد.

او با بيان اينكه ماهيان تلف شده همگي نوعي ماهي به نام «كاراس» هستند و حداكثر اندازه‌هاي آن به 10سانتي‌متر مي‌رسد، افزود: هرساله با شروع فصل بهار و سرازير شدن آب رودخانه‌هاي فصلي به درياچه زريوار، به ميزان زيادي گل و لاي وارد درياچه مي‌شود كه موجب كدورت شديد آب درياچه و به دنبال آن کمبود اکسیژن و تغییرات ph را درپي دارد.

قادري تاكيد كرد: نمونه‌هايي از آب درياچه و ماهيان مرده را به اداره كل محيط زيست و اداره كل دامپزشكي براي تشخيص عامل دقيق مرگ و مير فرستاده شده است.

او ادامه داد:اداره كل محيط زيست هنوز نتيجه آزمايش‌ها را به ما نداده اما اداره كل دامپزشكي اعلام كرده كه علت مرگ دسته جمعي ماهيان كاراس، کمبود اکسیژن، تغییرات ph و تغييرات محيطي است.

به گزارش ايلنا، تالاب زريبار از مهمترين جاذبه هاي توريستي استان كردستان بوده و حفاظت از آن نيازمند جديت و كار مداوم مسئولين و همكاري مردم است.

No comments:

Post a Comment