تلویزیون دولتی سوریه اعلام کرده است که تیراندازی سربازان اسرائیلی به سوی تظاهرکنندگان طرفدار فلسطینیها در بلندیهای جولان در سوریه ۱۸ کشته و حدود ۳۰۰ زخمی بر جای گذاشته است.
اسرائیل هنوز به آمار تلفات اعلامشده واکنشی نشان نداده، اما خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است که مسئولان بیمارستانی آمار اعلامشده را تایید کردهاند.
مطالب مرتبطنیروهای اسرائیل به سوی معترضان در مرز لبنان و سوریه آتش گشودند'کشته شدن' یک نفر در سالروز تاسیس اسرائیلاسرائیل پرداخت درآمد مالیاتی به فلسیطینی ها را به تعلیق در آورد
.
سه هفته پیش و پس از آن که صدها نفر از معترضان فلسطینی توانستند خود را به حصار مرزی در این منطقه برسانند، دولت اسرائیل متعهد شد که از تکرار حادثهای مشابه جلوگیری کند.
تظاهرات قبلی به مناسبت سالگرد ایجاد کشور اسرائیل انجام شده بود و تظاهرات امروز یکشنبه، ۵ ژوئن، به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد آغاز جنگ ۱۹۶۷ بین اسرائیل و کشورهای عربی (یوم النکسه) برگزار شد.
پیش از این، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفته بود که به "افراط گرایان" اجازه نخواهد داد تا به مرزهای اسرائیل نزدیک شوند.
او در نشست هفتگی هیات دولت اسرائیل در بیتالمقدس گفت که از نیروهای امنیتی اسرائیل خواسته است تا برای محافظت از حق حاکمیت و مرزهای اسرائیل، "با قاطعیت" عمل کنند.
ولی این اظهارات آقای نتانیاهو، مانع آن نشد که چندین صد نفر تظاهرکننده در روستای مرزی مجدالشمس، به سمت خندقها و حصارهای مرزی که با سیم خاردار پوشانده شده بودند، حرکت نکنند.
مجدالشمس در دره بین دو تپهای قرار دارد که یکی در اختیار اسرائیل و دیگری در دست سوریه است.
بسیاری از این تظاهرکنندگان پرچمهای فلسطینی را در دست داشتند و به سمت حصارهای مرزی، سنگ و آشغال پرتاب میکردند.
ارتش اسرائیل گفته است که سربازان این کشور قبل از تیراندازی به سمت پاهای افرادی که به حصارهای مرزی رسیده بودند، به زبان عربی به تظاهرکنندگان هشدار دادهاند و دست به تیراندازی هوایی زدهاند.
اسرائیل و سوریه به صورت رسمی در حال جنگ به سر میبرند و اسرائیل از سال ۱۹۶۷ میلادی، بلندیهای جولان را که متعلق به سوریه است در اشغال خود دارد.
آتشی که با اعتراضات کشورهای عرب شعلهور شد
حدود سه هفته پیش، نیروهای اسرائیلی در گذرگاههای مرزی این کشور با اراضی فلسطینی، سوریه و لبنان با معترضان درگیر شده و به سوی آنها آتش گشودند.
این تظاهرات فلسطینیان به مناسبت شصت و سومین سالگرد تاسیس اسرائیل برگزار شد؛ روزی که فلسطینیها آن را "یوم النکبه" (روز نکبت) میخوانند.
در جریان درگیری های سال ۱۹۴۸- که نهایتا منجر به تاسیس اسرائیل شد - صدها هزار فلسطینی یا از محل زندگی خود گریختند یا وادار به ترک آن شدند.
سرنوشت پناهندگان ۱۹۴۸ و فرزندان و نوادگان آنها، که در اردوگاه ها و شهرک های پراکنده در منطقه خاورمیانه زندگی میکنند، همچنان یکی از بغرنجترین نکات در گفتگوهای صلح به شمار میرود.
امسال تظاهرات فلسطینیان به مناسبت "یوم النکبه" به دلیل تاثیرپذیری از قیامهای کشورهای منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا با شور و حرارت بیشتری برگزار شد.
No comments:
Post a Comment