آیا خامنه ای دستور "لجن مال" کردن احمدی نژاد را داده است؟
رادیو فردانسه : بحران سیاسی ناشی از بدگمانی ها و اختلافات میان دو دسته بندی درونی رژیم جمهوری اسلامی ، که هر روز شدت و حدت بیشتری میگیرد، با نزدیک شدن موعد اعلام کاندیداتوری برای مجلس نهم بنظر می رسد وارد مرحله تازه ای شده است.
اعلام آمادگی جانشین فرمانده کل قوا در سپاه پاسداران، حجت الاسلام ذوالنور بقصد شرکت در انتخابات مجلس اسلامی و البته همزمان مقایسه کردن تحقیر آمیز رئیس جمهوری و مشاورش مشائی با دو قلو های بهم پیوسته-لاله و لادن- و اعلام اینکه گویا اگر از هم جدایشان کنیم هر دو خواهند مرد، بدون شک نشان میدهد که دور تازه ای از تضعیف و تخفیف دسته بندی هوادار دولت، و تدارک برای اشغال کردن مجلس علیه قوه اجرائیه آغاز شده است. ذوالنور در این اعلام دور جدید جنگ علیه احمدی نژاد تاکید کرد که جدا سازی این دو از هم " هزینه خواهد داشت" و نتیجه گرفت که " فعلاً باید فقط پر و بال قیچی کرد". می توان اطمینان داشت که این نوع برخورد های تحقیر آمیز علیه یک رئیس جمهور در دوران فعالیت رسمی اش ، حتی در دوران خاتمی هم سابقه نداشته است.
آیا جناح طرفدار دولت در مقابل این موج عظیم گفتار های تند و اهانت آمیز، هم چنان ساکت خواهد نشست؟ همین هفته گذشته مشاور مطبوعاتی احمدی نژاد و رئیس خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی - ایرنا – طی مقاله ای در همین خبرگزاری بشدت قوه قضائیه و مجلس اسلامی را مورد انتقاد قرار داد که گویا انصاف و عدالت را رعایت نمی کنند و با دولت خصومت می ورزند.
در میز گرد رادیوئی این هفته رادیوی بین المللی فرانسه،آقایان مجتبی واحدی فعال سیاسی و مشاور آقای کروبی در خارج از کشور، مهدی فتاپور از اعضای رهبری سازمان فدائیان اکثریت، شرکت دارند.
درباره احتمال روی آوری محافظه کاران به باز کردن محتاطانه فضای رقابتی، علیرضا حقیقی بعید نمی داند که جناح حاکم اگر احساس خطر نکند گروه محدود هفتاد هشتاد نفره ای از اصلاح طلبان را در مجلس آینده مجاز بشمارد.بنظر او چنین نیروئی از اصلاح طلبان که توانائی هائی مشابه فراکسیون اقلیت فعلی مجلس داشته باشند، امنیت حاکمیت را به مخاطره نخواهد انداخت و چه بسا به فضای انتخاباتی رونقی هم ببخشد.
برعکس مجتبی واحدی به چنین امکانی اعتقاد ندارد و می گوید شواهد نشان می دهند که در انتخابات آینده نیروئی که احساس استقلال بکند و یا حتی تلاش برای استقلال بکند در مجلس جا نخواهد داشت.
بعقیده او این حکومت ، علیرغم اختلافاتی که در درونش وجود دارند،سراپایش آنقدر بد نام است که هر کس به آنها نزدیک شود مایه بدنامی است.
مجتبی واحدی درباره منشاء اختلافات در درون رژیم معتقد است که برخی می گویند میان این دو جناح اصلی اختلافات " بروز " کرده است، عده ای می گویند اختلاف" ایجاد " شده است، اما من می گویم اختلافات میان آنها از حدود دو سال پیش وجود داشته ولی اکنون علنی شده است.
واحدی هم چنین تاکید دارد که مضمون این اختلافات فقط و فقط بر سر تقسیم قدرت است و هیچ معنای دیگری ندارد . بعقیده او رقابت بین احمدی نژاد و آقای خامنه ای رقابت نه بر سر اصول اسلامی است و نه مکتب ایرانی و نه احیای گفتمان انقلاب. دعوای آنها فقط و فقط بر سر سهم از قدرت است. او می گوید"اینها به هیچ چیزی پایبندی اصولی ندارند. یعنی اگر لازم باشد نماز را هم تعطیل می کنند و دروغ را واجب اعلام خواهند کرد! نه آقای خامنه ای درد مذهب و اسلام را دارد و نه احمدی نژاد درد مکتب ایرانی را."
مجتبی واحدی با اشاره به برخی اظهار نظر ها درباره احمدی نژاد توسط افراد نزدیک به رهبر جمهوری اسلامی نتیجه میگیرد که این برخورد ها نشان می دهند که دستور آقای خامنه ای به تحقیر و لجن مال کردن احمدی نژاد است.
مهدی فتاپور ، گر چه گمان نمی کند که شدت گیری این اختلافات باعث باز شدن فضای سیاسی کشور شود، یا این حال تاکید دارد که " رژیم مشکل بتواند این وضعیت سرکوب و فضای بسته را ادامه دهد."
او استدلال می کند که بخش عمده نخبگان جامعه، یعنی کسانی که اداره جامعه را در دست دارند، مدیران، هنرمندان، نویسندگان و تحصیل کردگان ، اکثریتشان خواهان تغییر هستند. .قتی چند میلیون نخبگان جامعه ناراضی و مخالف دولت هستندو خواهان تغییرند رژیم قادر به حکومت کردن نخواهد بود.این رژیم می تواند سرکوب کند، اما حکومت کردن نیازمند نیروئی است که جامعه را اداره کند. وقتی چنین نیروئی ناراضی است، مسئولین رژیم می فهمند که نمی توانند جامعه را اداره کنند.
No comments:
Post a Comment