مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه های نماز عید قربان این شهر از تشدید فشارها بر اهل سنت به شدت انتقاد کرد و گفت:
سیاست ما همواره این بوده که حتی الامکان مسایل خود را از طریق تریبون عمومی مطرح نکنیم. اما زمانی که به مسایل ما توجه و رسیدگی لازم انجام نگیرد و راه حل گفتمان برای حل مشکلات ثمربخش نباشد، به ناچار زبان به گلایه می گشاییم و برخی مسایل و بی مهری ها را بیان می کنیم.
اهل سنت از ابتدا با انقلاب اسلامی همراه بوده اند و در پیروزی انقلاب سهیم بوده و در طول انقلاب در همه صحنه ها حضور فعال داشته اند. جمعیت قابل توجه اهل سنت در ایران، که حداقل 20 درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند، تاثیر بسزایی در برقراری وحدت و امنیت ملی داشته و دارد و با توجه به اینکه اکثریت جمعیت مسلمانان جهان را اهل سنت تشکیل می دهند اهل سنت ایران بهترین فرصت برای نظام جمهوری اسلامی ایران بوده اند تا این نظام با مهرورزی نسبت به اهل سنت و رعایت حقوق آنان به الگوی عملی وحدت برای جهان اسلام تبدیل می شد و روابط جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دیگر را بهبود می بخشید. اما متاسفانه از این فرصت به خوبی استفاده نشده است.
در طول 33 سال انقلاب، اهل سنت در کابینه هیچ دولتی حضور نداشته اند. هیچ مسئولیت و مدیریت کشوری به آنان واگذار نشده و به هیچ یک از نمایندگیها و سفارتخانه های جمهوری اسلامی در کشورهای دیگر راه نیافته اند، و در مدیریت های منطقه ای و استانی بطور مساوی و عادلانه بکار گرفته نشده اند. بطور مثال در دانشگاه زاهدان از حدود 400 عضو هیات علمی کمتر از 15 نفر آنان اهل سنت هستند و با اینکه اهل سنت در استان اکثریت جمعیت را دارا هستند، در شورای تامین استان حتی یک نفر از اهل سنت حضور ندارد. در شورای اداری استان نیز تعداد مدیران اهل سنت بسیار کم و انگشت شمار هستند.
ما ایرانی هستیم و ایران از آنِ ماست و نمی خواهیم به ما به چشم بیگانه و مهاجر نگریسته شود. در نیروهای مسلح و انتظامی که وظیفه دفاع از کشور و برقراری نظم و امنیت را بر عهده دارند اهل سنت استخدام نمی شوند. در حالیکه در رژیم گذشته بسیاری از اهل سنت دارای درجه ها و مراتب عالی نظامی و انتظامی بوده اند. متاسفانه سیاست نانوشته ای در کشور وجود دارد که حتی حضور و شهادت ما را در کنار برادران شیعه ما برای دفاع از حریم مرزهای کشور بر نمی تابد و تحمل نمی کند، حضور اهل سنت در نیروهای نظامی از سطح بسیجی فراتر نمی رود. شیعه و سنی هر دو منتسب به اسلام و با هم برادر هستند. ما هیچ کشور اسلامی را سراغ نداریم که مانع حضور برادران شیعه در نیروهای مسلح شوند و یا آزادی نماز و عبادت شیعیان از آنان سلب شود. امروز روز عید قربان است و اهل سنت در بسیاری از شهرهای کشور، مانند اصفهان و تهران اجازه برگزاری نماز عید قربان را ندارند. محدود کردن آزادی های اساسی و قانونی اهل سنت به حوزه تعلیم و تربیت نیز کشیده شده است و به نام "برنامه ریزی و ساماندهی مدارس دینی" محدودیتهای دیگری بر اهل سنت اعمال شده است. مسئله دردآور دیگری که اخیرا پیش آمده این است که دو تن از علمای شاخص اهل سنت؛ مولانا احمد نارویی و مفتی محمدقاسم قاسمی، که افراد تاثیرگذاری در امنیت و وحدت بوده و هستند، در حالیکه عازم سفر حج بودند، از سفر معنوی آنان ممانعت به عمل آمد و علیرغم پیگیریهای استانی و کشوری نتوانستند به زیارت خانه خدا بروند. من نیز امسال قصد عزیمت به این سفر معنوی را داشتم که به دلیل توقیف گذرنامه نتوانستم به حج بروم و تصور نمی کنم در هیچ جای دیگری از دنیا با رفتن مردم و علما به سفر حج اینگونه مخالفت و ممانعت شود. برقراری امنیت و وحدت با شعار و سمینار قابل اجرا نیستند، بلکه تامین امنیت و برقراری وحدت در گرو اجرای عدالت و برقراری مساوات و رفع تبعیض و آزادی مذهبی است
|
No comments:
Post a Comment