Monday, November 7, 2011

خامنه ای کمیته ای را مامور بررسی تغییر نظام ریاستی به پارلمانی کرده بود العربیه. نت محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد پیشنهاد خامنه ای برای تغییر نظام سیاسی این کشور اعلام کرد رهبرجمهوری اسلامی ایران از مدتی پیش " یک تیم تخصصی از حقوقدانان " را مامور بررسی قانون اساسی کرده است. دهقان روز دوشنبه 7 – 11 – 2011 در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت :" تا جایی که بنده اطلاع دارم، مدتی است که توسط کارشناسانی در زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری در خصوص ایرادات قانون اساسی کار شده و مدتی است که این ایرادات قانون اساسی توسط همان کارشناسان مشخص شده است." خامنه ای در سفر اخیر خود به کرمانشاه از حذف پست ریاست جمهوری و انتخاب سران قوه مجریه در مجلس سخن گفت. او گفته بود :" در شرایط فعلی نظام سیاسی کشور، ریاستی است و رییس جمهور با انتخاب مستقیم مردم برگزیده می شود که شیوه خوب و موثری است اما اگر روزی در آینده احتمالا دور، احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد." عضو هیئت رئیسه مجلس گفت :" اینکه رهبر انقلاب بیایند و یک پیشنهاد درباره تغییر ساختار نظام سیاسی کشور مطرح کنند، به نظرم این پیشنهاد هدفمند و مبتنی بر یکسری اطلاعات و مطالعاتی است و اینکه بگوییم رهبر انقلاب اتفاقی جمله‌ ای را مطرح کردند، واقعاً این طور نیست بلکه پیشنهاد ایشان هدفمند و مبتنی بر اطلاعات، مطالعات و چند صد ساعت کار علمی بوده است." او افزود :" سال‌هاست که این موضوع در خفا بیان می‌شود و مقام معظم رهبری در شرایط امروز این موضوع را به صورت علنی برای فراهم شدن زمینه گفت‌وگو بین اندیشمندان مطرح کردند." تغییر نظام سیاسی ایران از ریاستی به پارلمانی با واکنش های مختلفی در این کشور همراه بوده است. هوادران آیت الله خامنه ای از این طرح استقبال کرده اند اما فعالان اصلاح طلب که طی سالهای گذشته فعالیت آنها به شدت محدود شده است با پیشنهاد وی مخالفت کرده اند. اکبرهاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ماه گذشته در دیدار بار وزنامه نگاران تاکید کرد این موضوع به تضعیف جمهوریت نظام منجر می شود و خلاف قانون است. او گفت :" تضعیف بخش جمهوریت نظام خلاف قانون اساسی است و قدرت انتخاب مردم محدود و محصور می‌ گردد." وی در عین حال افزود :" قطعا این مهم مدنظر رهبری نبوده است." پس از انتخابات سال گذشته در ایران این کشور شاهد اعتراضات خیابانی بی سابقه ای علیه نظام بود. معترضان برگزارکنندگان انتخابات را به " تقلب سازماندهی شده " به هدف پیروزی احمدی نژاد در انتخابات متهم کردند اما سران نظام اعلام کردند انتخابات سالمی برگزار کردند. ناظران سیاسی می گویند آیت الله خامنه ای برای کاهش تنش و جلوگیری از تکرار اتفاقات انتخابات گذشته این پیشنهاد را مطرح کرده است


خامنه ای کمیته ای را مامور بررسی تغییر نظام ریاستی به پارلمانی کرده بود

العربیه. نت

محمد دهقان عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد پیشنهاد خامنه ای برای تغییر نظام سیاسی این کشور اعلام کرد رهبرجمهوری اسلامی ایران از مدتی پیش " یک تیم تخصصی از حقوقدانان " را مامور بررسی قانون اساسی کرده است.

دهقان روز دوشنبه 7 – 11 – 2011 در گفتگو با خبرگزاری فارس گفت :" تا جایی که بنده اطلاع دارم، مدتی است که توسط کارشناسانی در زیرمجموعه دفتر مقام معظم رهبری در خصوص ایرادات قانون اساسی کار شده و مدتی است که این ایرادات قانون اساسی توسط همان کارشناسان مشخص شده است."

خامنه ای در سفر اخیر خود به کرمانشاه از حذف پست ریاست جمهوری و انتخاب سران قوه مجریه در مجلس سخن گفت.

او گفته بود :" در شرایط فعلی نظام سیاسی کشور، ریاستی است و رییس جمهور با انتخاب مستقیم مردم برگزیده می شود که شیوه خوب و موثری است اما اگر روزی در آینده احتمالا دور، احساس شود که نظام پارلمانی برای انتخاب مسئولان قوه مجریه بهتر است هیچ اشکالی در تغییر ساز و کار فعلی وجود ندارد."

عضو هیئت رئیسه مجلس گفت :" اینکه رهبر انقلاب بیایند و یک پیشنهاد درباره تغییر ساختار نظام سیاسی کشور مطرح کنند، به نظرم این پیشنهاد هدفمند و مبتنی بر یکسری اطلاعات و مطالعاتی است و اینکه بگوییم رهبر انقلاب اتفاقی جمله‌ ای را مطرح کردند، واقعاً این طور نیست بلکه پیشنهاد ایشان هدفمند و مبتنی بر اطلاعات، مطالعات و چند صد ساعت کار علمی بوده است."

او افزود :" سال‌هاست که این موضوع در خفا بیان می‌شود و مقام معظم رهبری در شرایط امروز این موضوع را به صورت علنی برای فراهم شدن زمینه گفت‌وگو بین اندیشمندان مطرح کردند."

تغییر نظام سیاسی ایران از ریاستی به پارلمانی با واکنش های مختلفی در این کشور همراه بوده است.

هوادران آیت الله خامنه ای از این طرح استقبال کرده اند اما فعالان اصلاح طلب که طی سالهای گذشته فعالیت آنها به شدت محدود شده است با پیشنهاد وی مخالفت کرده اند.

اکبرهاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ماه گذشته در دیدار بار وزنامه نگاران تاکید کرد این موضوع به تضعیف جمهوریت نظام منجر می شود و خلاف قانون است.

او گفت :" تضعیف بخش جمهوریت نظام خلاف قانون اساسی است و قدرت انتخاب مردم محدود و محصور می‌ گردد."
وی در عین حال افزود :" قطعا این مهم مدنظر رهبری نبوده است."

پس از انتخابات سال گذشته در ایران این کشور شاهد اعتراضات خیابانی بی سابقه ای علیه نظام بود.

معترضان برگزارکنندگان انتخابات را به " تقلب سازماندهی شده " به هدف پیروزی احمدی نژاد در انتخابات متهم کردند اما سران نظام اعلام کردند انتخابات سالمی برگزار کردند.

ناظران سیاسی می گویند آیت الله خامنه ای برای کاهش تنش و جلوگیری از تکرار اتفاقات انتخابات گذشته این پیشنهاد را مطرح کرده است

No comments:

Post a Comment