Tuesday, February 14, 2012

ناو هواپیمابر آمریکا دوباره از تنگه هرمز گذشت بی بی سی : ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن برای دومین‌بار در هفته‌های اخیر بدون حادثه از تنگه هرمز در نزدیکی آب‌های ساحلی ایران عبور کرده است. این ناو هواپیمابر را یک رزمناو و یک ناوشکن آمریکایی همراهی می کردند. کسری ناجی، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی که در عرشه ناو آبراهام لینکلن حضور دارد، می‌گوید که همزمان با عبور این ناوگان از نزدیکی آب‌های ساحلی ایران در حوالی جزیره ابوموسی، یک کشتی ایرانی به آن نزدیک شد و تا حدود سه کیلومتری این ناوگان جلو آمد، ولی بعد از آن دور شد. او گفت که یک ساعت بعد، وقتی ناوگان در حال عبور از دهانه تنگه هرمز بود، یک هواپیمای نظامی نیروی هوایی ایران هم از فاصله‌ای نزدیک پرواز کرد و این کاروان را زیر نظر داشته است. به دنبال تصویب تحریم خرید نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، مقامات رسمی ایران تهدید کردند که ممکن است در اقدامی متقابل، تنگه هرمز را مسدود کنند. برآورد می‌شود که نزدیک به ۲۰ درصد نفت خام مصرفی جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند و مسدود شدن این مسیر می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر تحولات بین‌المللی داشته باشد. خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در عرشه ناو آبراهام لینکلن می‌گوید که این ناو، جایگزین ناو دیگری خواهد شد که هم‌اکنون در دریای عمان مستقر است و پیام این آمدوشدها این است که با وجود تهدیدهای ایران، آمریکا خود را متعهد می‌داند که این شاهراه تجارت جهانی را باز نگه دارد. کم‌عرض‌ترین بخش تنگه هرمز که در حد فاصل ایران و امارات قرار دارد، ۲۱ مایل دریایی (معادل حدود ۴۰ کیلومتر) عرض دارد. خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که وقتی ناو آبراهام لینکلن در حال عبور از بخش کم‌عرض تنگه هرمز بود، تمام جت‌های جنگنده در عرشه این ناو مستقر بودند، ولی هلی‌کوپترهای نیروی دریایی آمریکا بر فراز آن پرواز می کردند. او می‌گوید: "به وضوح مشخص بود که عملیات عبور این ناو هواپیمابر از تنگه هرمز با دقت طراحی و برنامه‌ریزی شده است و وقتی سخت‌ترین بخش این عملیات بدون هیچ حادثه‌ای اجرایی شد، خدمه کشتی ابراز خوشحالی کردند". خبرنگار ما می‌گوید که در طی روز، یکی از نگرانی‌های خدمه آمریکایی حاضر در ناو آبراهام لینکلن این بود که مبادا قایق‌های کوچک، سریع و پرقدرت سپاه پاسداران برای آنها دردسرآفرین شود. به گفته کسری ناجی، این اتفاق چندبار در حین عبور و مرور کشتی‌های آمریکایی از این محدوده رخ داده بود، ولی روز سه‌شنبه، ۱۴ فوریه، چنین اتفاقی رخ نداد و این ناوگان توانست بدون مزاحمت از تنگه هرمز خارج و وارد دریای عمان شود. ماه گذشته در زمان عبور این ناو از تنگه هرمز، یک کشتی جنگی فرانسوی و ناوچه نیروی دریایی بریتانیا آن را همراهی می‌کردند. ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن که برای نزدیک به سه هفته در خلیج‌فارس حضور داشت، همزمان با تحت نظر گرفتن روند عبور و مرور کشتی‌ها از تنگه هرمز و کسب اطمینان لازم از جریان داشتن روند آمدوشد در این آبراه، در عملیات نظامی در افغانستان هم مشارکت می‌کند.

ناو هواپیمابر آمریکا دوباره از تنگه هرمز گذشت


بی بی سی : ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن برای دومین‌بار در هفته‌های اخیر بدون حادثه از تنگه هرمز در نزدیکی آب‌های ساحلی ایران عبور کرده است.
این ناو هواپیمابر را یک رزمناو و یک ناوشکن آمریکایی همراهی می کردند.

کسری ناجی، خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی که در عرشه ناو آبراهام لینکلن حضور دارد، می‌گوید که همزمان با عبور این ناوگان از نزدیکی آب‌های ساحلی ایران در حوالی جزیره ابوموسی، یک کشتی ایرانی به آن نزدیک شد و تا حدود سه کیلومتری این ناوگان جلو آمد، ولی بعد از آن دور شد.
او گفت که یک ساعت بعد، وقتی ناوگان در حال عبور از دهانه تنگه هرمز بود، یک هواپیمای نظامی نیروی هوایی ایران هم از فاصله‌ای نزدیک پرواز کرد و این کاروان را زیر نظر داشته است.
به دنبال تصویب تحریم خرید نفت ایران از سوی اتحادیه اروپا، مقامات رسمی ایران تهدید کردند که ممکن است در اقدامی متقابل، تنگه هرمز را مسدود کنند.
برآورد می‌شود که نزدیک به ۲۰ درصد نفت خام مصرفی جهان از تنگه هرمز عبور می‌کند و مسدود شدن این مسیر می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر تحولات بین‌المللی داشته باشد.
خبرنگار بی‌بی‌سی فارسی در عرشه ناو آبراهام لینکلن می‌گوید که این ناو، جایگزین ناو دیگری خواهد شد که هم‌اکنون در دریای عمان مستقر است و پیام این آمدوشدها این است که با وجود تهدیدهای ایران، آمریکا خود را متعهد می‌داند که این شاهراه تجارت جهانی را باز نگه دارد.
کم‌عرض‌ترین بخش تنگه هرمز که در حد فاصل ایران و امارات قرار دارد، ۲۱ مایل دریایی (معادل حدود ۴۰ کیلومتر) عرض دارد.
خبرنگار بی‌بی‌سی می‌گوید که وقتی ناو آبراهام لینکلن در حال عبور از بخش کم‌عرض تنگه هرمز بود، تمام جت‌های جنگنده در عرشه این ناو مستقر بودند، ولی هلی‌کوپترهای نیروی دریایی آمریکا بر فراز آن پرواز می کردند.
او می‌گوید: "به وضوح مشخص بود که عملیات عبور این ناو هواپیمابر از تنگه هرمز با دقت طراحی و برنامه‌ریزی شده است و وقتی سخت‌ترین بخش این عملیات بدون هیچ حادثه‌ای اجرایی شد، خدمه کشتی ابراز خوشحالی کردند".
خبرنگار ما می‌گوید که در طی روز، یکی از نگرانی‌های خدمه آمریکایی حاضر در ناو آبراهام لینکلن این بود که مبادا قایق‌های کوچک، سریع و پرقدرت سپاه پاسداران برای آنها دردسرآفرین شود.
به گفته کسری ناجی، این اتفاق چندبار در حین عبور و مرور کشتی‌های آمریکایی از این محدوده رخ داده بود، ولی روز سه‌شنبه، ۱۴ فوریه، چنین اتفاقی رخ نداد و این ناوگان توانست بدون مزاحمت از تنگه هرمز خارج و وارد دریای عمان شود.
ماه گذشته در زمان عبور این ناو از تنگه هرمز، یک کشتی جنگی فرانسوی و ناوچه نیروی دریایی بریتانیا آن را همراهی می‌کردند.
ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن که برای نزدیک به سه هفته در خلیج‌فارس حضور داشت، همزمان با تحت نظر گرفتن روند عبور و مرور کشتی‌ها از تنگه هرمز و کسب اطمینان لازم از جریان داشتن روند آمدوشد در این آبراه، در عملیات نظامی در افغانستان هم مشارکت می‌کند.

No comments:

Post a Comment