دو ماه پیش، احضار و در صورت فراهم بودن شرایط، استیضاح احمدی نژاد بصورت جدی در مجلس مطرح بود. علاوه بر احمد توکلی و علی مطهری، از جمع اعضای کمیسیون اصل 90 مجلس "حسین فدائی" نایب رئیس این کمیسیون بیش از بقیه بر احضار و استیضاح احمدی نژاد اصرار داشت. او که از فعالان مذهبی پیش از انقلاب است و با محسن رضائی فرمانده اسبق سپاه و دبیر کنونی مجمع مصلحت نظام از همان سالها در ارتباط سازمانی بوده، از همان دو ماه پیش اعتقاد داشت، مرتضوی باید برای پرونده کهریزک بازداشت شود و اگر احمدی نژاد ایستادگی کرد، این ایستادگی هم جزو موارد استیضاح وی طرح شود.
حسین فدائی در راس کمیسیونی بود که بعد از انتخابات 88 مامور بررسی فجایع بازداشتگاه کهریزک شد و گزارشی را در باره این بازداشتگاه تهیه کرد که اجازه ندادند در صحن مجلس قرائت شود!
پافشاری برای احضار و استیضاح احمدی نژاد منجر به دخالت بیت رهبری شد و پیام آور غیر مستقیم "ابراهیم رئیسی" معاون اول قوه قضائیه بود که در یک جلسه خصوصی با حسین فدائی و شماری دیگر از کاربدستان مجلس دیدار کرد و پیام آقا را مبنی بر انصراف از استیضاح احمدی نژاد ابلاغ کرد و گفت: آقا نظرشان اینست که با او مماشات کنید و بگذارید هرکاری دلش می خواهد در این چند ماه بکند. اهمیت ندارد. بعدا جبران می شود. همین نظر را به نوع دیگری حجت الاسلام "دعائی" سرپرست روزنامه اطلاعات طرح کرده بود اما نه از قول آقای خامنه ای.
حسین فدائی که از بنیانگذاران اولیه سازمان مجاهدین انقلاب است که بعدها در جریان انشعاب جناح راست از این سازمان و پیوستن آنها به سپاه، از سازمان مجاهدین انقلاب جدا شد، در این جلسه به حجت الاسلام رئیسی گفت: این آخرین بار است که ما تمکین می کنیم. 20 میلیون رای از آن طرف برداشتن و به این طرف چسباندن نتیجه اش همین می شود که می بینیم. دوره این کارها همان سال 88 تمام شد. بحث سرنوشت نظام است. اشتباه از همان انتخابات سال 84 شروع شد. جمعیت ایثارگران (فدائی خود از بینانگذاران این جمعیت که برای حمایت از احمدی نژاد در انتخابات 84 تشکیل شده بود و عده ای از بسیجی ها عضو آن بودند) نباید از ایشان حمایت می کرد. من اگر ممکن باشد خدمت آقا رسیده و خصوصی خیلی چیزها را می گویم!
رئیسی در پایان این دیدار قول داد که این نظرات را به بیت رهبری منتقل کند و بهتر است مجلس منتظر نظر نهائی آقا باقی بماند.
در همین جلسه از احتمال اعلام عدم کفایت احمدی نژاد هم مطرح شد و این که مجلس چه فکری برای چنین حالتی دارد؟ که گفته شد، مجلس با نظر رهبری تا انتخابات آینده یک کفیل ریاست جمهوری تعیین می کند، مانند مورد پس از انفجار دفتر نخست وزیری و کشته شدن نخست وزیر و رئیس جمهوری (باهنر و رجائی) که آیت الله کنی تا انتخابات کفیل نخست وزیری شد!
پس از این دیدار، آقای خامنه ای در یک سخنرانی با احضار احمدی نژاد به مجلس مخالفت کرد و اختلاف میان سران قوا را خیانت اعلام کرد، که البته هیچ فتیله ای با آن سخنرانی پائین کشیده نشد و طرفداران استیضاح و برکناری احمدی نژاد را بشدت عصبانی کرد. ماجرا از هر دو طرف ادامه پیدا کرد تا جلسه استیضاح وزیر کار.
پیک نت 18 بهمن |
No comments:
Post a Comment