آب آشامیدنی خوزستان به درد استحمام هم نمیخورد
شهروندان خوزستانی با وجود وعدههای پی در پی مسوولان دولتی برای حل مساله آب آشامیدنی استان میگویند که مساله آلودگی آب این شهرها همچنان پابرجاست و شهروندان ناچار به خرید آب آشامیدنی هستند.
مساله آب آشامیدنی استان خوزستان یکی از اصلیترین مشکلات این استان است و اخیرا فرماندار شهرستان خرمشهر در این استان، بار دیگر بر لزوم بهبود وضعیت آب آشامیدنی خرمشهر تاکید کرده و گفته است: «افزایش نخالههای سطح شهر معضلاتی را برای مردم ایجاد کرده و شهرداری باید ضمن فرهنگسازی با متخلفان برخورد نماید.»
در همین حال حجتالاسلام علی ابراهیمیپور، امام جمعه آبادان، از دیگر شهرهای استان خوزستان هم در خطبههای نماز هفته گذشته گفته است: «وضعیت آبادان به حدی است که شرمنده میشویم به شهروندان بگوییم این آب را درست مصرف کنند.»
به گزارش ایرنا، خبرگزاری جمهوری اسلامی، عبدالله حسینی، فرماندار خرمشهر هفته گذشته در نشست شورای سلامت خرمشهر در مرکز بهداشت این شهرستان با اشاره به وضعیت نامناسب آب آشامیدنی این شهر گفته که «این میزان کلر آب آشامیدنی برای حفظ سلامت مردم باید استاندارد باشد.»
مساله آلودگی آب آشامیدنی خرمشهر محدود به شهروندان این شهر نیست و ساکنان شهرهای اهواز، رامشیر، سوسنگرد و آبادان نیز از کیفیت پائین آب آشامیدنی رنج میبرند. به گزارش شاهدان عینی از اهواز پس از اجراییشدن طرح غدیر هیچگونه بهبودی در وضعیت آب آشامیدنی این شهر حاصل نشده است.
استان خوزستان از منابع آبی غنی مانند رودخانه کارون، کرخه و دز برخوردار است با این حال مردم این استان از آب شرب لول کشی محروم هستند و آب آشامیدنی خود را از طریق فروشگاهها یا فروشندگان دوره گرد تهیه میکنند.
برخی از این شهروندان در مصاحبه با خودنویس گفتهاند آبی که در نتیجه طرح غدیر وارد سیستم لولهکشی اهواز شده نه تنها به درد آشامیدن نمیخورد بلکه میزان آلودگی آن به قدری است که به درد استحمام هم نمیخورد و آنها همچنان ناچار به خریداری آب آشامیدنی هستند.
به گفتهی آنها یک خانواده با جمعیت ۵ نفر در این شهرها برای تامین آب آشامیدنی ماهانه مجبور به پرداخت مبلغ حدود صد هزار تومان هستند. آنها می گویند خانوارهای کم جمعیتتر باید ماهانه تا مبلغ پنجاه هزار تومان برای آب آشامیدنی هزینه کنند.
یکی دیگر از شهروندان اهواز در همین راستا گفت: «ما حتی برای غذا پختن هم از آب لوله کشی استفاده نمیکنیم و برای مصرف از دستگاه تصفیه خانگی استفاده میکنیم که مجبور به تعویض ماهانه فیلتر آبتصفیهکن هستیم که قیمت آن حدود ۴۰ تا ۶۰ هزار تومان است.» شهروند دیگری در توصیف کیفیت آب آشامیدنی شهر اهواز گفت: «این آب که به اسم آشامیدنی لوله کشی شده آب قابل استفاده نیست و ما پس از این همه سال خرید آب آشامیدنی و معدنی تفاوت آب سالم بدون طعم و بو را با آب ناسالم تشخیص می دهیم. لازم به ذکر است شهروندان خوزستان ناچار به استفاده از سیستمهای تصفیه خانگی و خرید آب آشامیدنی از دوره گردها یا سوپرمارکتها هستند.»
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در سفر بهمن ماه سال گذشته به استان خوزستان از مسالهی آب آشامیدنی به عنوان یکی از مشکلات اصلی مردم این استان یاد کرد و وعده داد درکوتاه مدت مشکلات آب آشامیدنی شهرهای خوزستان برطرف شود.
No comments:
Post a Comment