وزارت اطلاعات فرار رئیس بانک اقتصاد نوین را تکذیب کرد
وزارت اطلاعات شایعه خروج مدیرعامل یکی از بانکهای خصوصی از کشور را کذب محض خواند و پخشکنندگان آن را تهدید به برخورد شدید کرد. این وزارتخانه میگوید بر اهداف این شایعهسازان "اشراف کامل" دارد.
روز گذشته (چهارشنبه، ۸ بهمن) شایعهای در فضای مجازی و برخی شبکههای اجتماعی منتشر شد مبنی بر این که مدیرعامل بانک اقتصاد نوین و شماری از مدیران ارشد این بانک از کشور خارج شدهاند.
در برخی از این شبکهها ادعا شده، خبر خروج حسن معتمدی و همکارانش از ایران را وزیر اطلاعات، محمود علوی اعلام کرده است.
وزارت اطلاعات با انتشار بیانیهای و مدیرعامل بانک اقتصاد نوین در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا این خبرها را شایعهای بیاساس خوانده و آن را تکذیب کردهاند.
نگرانی سپردهگذاران
در بیانیه وزارت اطلاعات آمده است: «متاسفانه به تازگی برخی افراد در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی با اهدافی که وزارت اطلاعات اشراف کافی بر آنها دارد، درصدد تشویش اذهان عمومی هستند.»
این وزارتخانه به انگیزه و هدف انتشار دهندگان این شایعه اشارهی مشخصی نکرده است. پخش چنین خبرهایی حتا اگر شایعه نیز باشد میتواند به آشفتگی بازارهای مالی و نگرانی سپردهگذاران منجر شود.
مدیرعامل بانک اقتصاد نوین با اشاره به تعداد ۵ میلیون مشتری این بانک به ایسنا گفت: «این اتفاق آزمونی برای ما بود که نسبت به اعتماد مشتریان خود مطمئن شویم چرا که با انتشار این خبر مراجعات زیادی برای دریافت سپرده وجود نداشت.»
حسن معتمدی میگوید بانکهای معتبر و دارای مجوز با چنین خبرهایی دچار بحران نمیشوند، اما وقتی این شایعات در مورد موسسهها و یا بانکهای بدون مجاز منتشر شود، "راه افتادن موجهای اجتماعی تا حدودی عادیتر به نظر میرسد".
بیشتر بخوانید: ۱۵ درصد نقدینگی ایران در اختیار موسسات مالی غیرمجاز
موسسههای اعتباری بدون مجوز
یکی از تازهترین نمونههایی که میتواند مورد نظر معتمدی باشد هجوم سپردهگذاران برخی از موسسههای مالی و اعتباری در استان خراسان است که به نوشته "خبرآنلاین" در مواردی به درگیری در بعضی از شعبههای این موسسهها منجر شد.
"خبرآنلاین" روز پنج شنبه، نهم بهمن گزارش داد مشتریان سه موسسه اعتباری "میزان، عسگریه و اعتبار ایرانیان" که به پروژههای شرکت "پدیده شاندیز" تسهیلات پرداخت کردهاند پس از مشکلاتی که برای این شرکت پیش آمده خواستار بازپرداخت سپردههای خود شدهاند.
روابط عمومی یکی از این موسسهها در بیانیهای تصریح کرد: «تسهیلات اعطایی مؤسسه میزان به پدیده همچون سایرین با اخذ وثایق و تضمینات، چند برابر وجوه پرداختی انجام شده است و در این زمینه جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد، در صورتیکه نیاز باشد مبالغ پرداختی از محل تضامین و در اسرع وقت تسویه خواهد شد.»
موسسه میزان هنوز مراحل دریافت مجوز را طی نکرده است. رئیس کل بانک مرکزی چند روز پیش گفت صدور مجوز برای این موسسه تقاضا شده و "در صورت ارائه اسناد و مدارک لازم و مطابقت آن با ضوابط بانک مرکزیی این مجوز صادر خواهد شد".
بیشتر بخوانید: «یکچهارم نقدینگی کشور در اختیار ۶۰۰ نفر است»
برخورد با شایعهپراکنی
وزارت اطلاعات در بیانیهی یادشده تاکید کرده که این وزارتخانه: «وظیفه دارد با اقدامات اطلاعاتی و شناسایی، با تولید و منتشرکنندگان این شایعات که قصد برهم زدن فضای عمومی و امنیت کشور را دارند، به شدت برخورد کند و نتایج آن را به اطلاع مردم برساند.»
بانک اقتصاد نوین فعالیت خود را در سال ۸۰ به عنوان نخستین بانک خصوصی ایران آغاز کرد. به گفتهی حسن معتمدی سرمایه پایه این بانک حدود ۱۸۰۰ میلیارد تومان، داراییها ۳۲ هزار میلیارد تومان، تسهیلات ۲۸ هزار میلیارد تومان، و مجموعه سپردههای نزد این موسسه ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
معتمدی که از اول مهرماه ۹۲ مدیرعامل بانک اقتصاد نوین شده در بیش از سه دهه گذشته پستهای مدیریتی مختلفی از جمله در بانک مرکزی و ریاست کمیته پولی، بانکی و بیمه مجمع تشخیص مصلحت نظام را بر عهده داشته است.
حدود یک ماه پیش و همزمان با بزرگداشت شصتمین سالگرد تاسیس دانشکده مدیریت دانشگاه تهران از مدیرعامل بانک اقتصاد نوین به عنوان مدیر مالی برتر در حوزه بانکداری قدردانی شد.
No comments:
Post a Comment