مرگ مشکوک زنی جوان پس از شکایت از نماینده مجلس بدلیل تجاوز
یک وکیل مطلع: خانم نویدپور فایلهای صوتی از مکالمات تلفنی با متهم داشت
جسد زن جوانی که یک نماینده مجلس را به تجاوز جنسی متهم کرده بود، در خانهاش پیدا شد. یک وکیل دادگستری که به این زن مشاوره حقوقی میداده در گفتوگویی با دویچهوله در مورد مرگ طبیعی یا خودکشی این زن ابراز تردید کرده است.
به گزارش دویچه وله، جسم بیجان زهرا نویدپور، زن جوانی که در دعوایی حقوقی از یکی از نمایندگان مجلس به دلیل تجاوز جنسی شکایت کرده بود، روز یکشنبه ۱۶ دی ماه ۹۷ (ششم ژانویه) در منزل مادرش در شهر ملکان در آذربایجان شرقی پیدا شد.
خبر مرگ این زن جوان را اکبر اعلمی، یکی از نمایندگان سابق در دورههای ششم و هفتم مجلس روز ۱۷ دی در کانال تلگرامی خود منتشر کرده بود.
طبق گزارشها، جسد خانم نویدپور روز یکشنبه به بیمارستان فارابی شهرستان ملکان منتقل شده و پس از اعلام قطعی بودن مرگ وی به پزشکی قانونی این شهر انتقال یافته تا بررسیها در مورد دلیل مرگ او انجام شود.
گفتهها حاکی از آن است که این زن ۲۸ ساله با "خودکشی" به زندگی خود پایان داده است.
اعلمی در کانال تلگرام خود نوشته است: «با توجه به عزم خانم نویدپور در رسیدن به حق و حقوقش، خودکشی وی قابل تامل برای دستگاههای ذیصلاح و موضوعی شک برانگیز است.»
زهرا نویدپور با انتشار چند فایل صوتی و مصاحبهای با تلویزیونی متعلق به جمهوری آذربایجان مدعی شده بود سال ۹۳ در پی درخواست استخدام از سوی سلمان خدادادی، نماینده مردم ملکان در مجلس شورای اسلامی، مورد تجاوز جنسی قرار گرفته است.
در مصاحبه تلویزیونی خانم نویدپور بیان کرده بود که خرداد ۹۷ به هیئت نظارت بر عملکرد نمایندگان مجلس، شورای نگهبان و سپس به دادگاه ملکان از خدادادی شکایت کرده بود.
سلمان خدادادی هماکنون عضو کمیسیون اجتماعی مجلس و همچنین رئیس هیئت قایقرانی استان تهران است.
اکبر اعلمی در تلگرام نوشته است علیرغم پیگیریهای قضایی نویدپور و نیز پیگیریهای حقوقی اعلمی از طریق چند تن از نمایندگان مجلس، پرونده این شکایت همچنان بینتیجه ماند.
نویدپورهمچنین در شبکههای اجتماعی اعلام کرده بود توسط افراد ناشناس و"اطرافیان نماینده مذکور" بارها به "اسید پاشی" و "مرگ" تهدید شده و این موضوع را به دادگاه هم اطلاع داده بود.
در نامهای دستنویس که خبرگزاری "هرانا" آن را منتشر کرده و مدعی است آن را زهرا نویدپور خطاب به قاضی پرونده خود نوشته است، نویسنده ادعا کرده است که تهدیدها علیه او به صورت شبانهروزی توسط عوامل مشکوکی تشدید شده و تقاضای "تامین امنیت جانی" کرده است.
بر روی نامه تاریخ ۲۶ مهرماه سال جاری درج شده است.
اکبر اعلمی در تلگرام خود از سکوت مطبوعات داخل ایران و مسئولان و نمایندگان مجلس در مقابل شکایت خانم نویدپور ابراز تاسف میکند و مینویسد: «از سنگ صدا درآمد اما از مطبوعات و اشخاص مسئول و نمایندگان مجلس صدا و کاری برنیامد تا لااقل در دفاع از متهم و یا همکار خود به افکار عمومی اعلام کنند که ادعای قربانی جنسی دروغ محض است و واقعیت ندارد.»
نویدپور در گزارش تلویزیونی مدعی شده بود سلمان خدادادی در جلسه دوم دادگاه تهران اتهام خود را پذیرفته است و قاضی برای او قرار وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی صادر کرده است.
به گزارش هرانا به نقل از نویدپور، قاضی پرونده قول صدور رای قریب الوقوع را داده است.
هرانا پس از آن گزارش کرده است که در تاریخ پنجم آذر خانم نویدپوراز ارسال پرونده از تبریز به تهران خبر داده و از" وقتکشی" در بررسی به شکایتش اعلام نارضایتی کرده بود.
اتهامهای اخلاقی سلمان خدادادی
سلمان خدادادی پس از پیروزی انقلاب اسلامی جذب دستگاه اطلاعاتی و امنیتی جمهوری اسلامی شد. او در جریان اعدامهای دهه ۱۳۶۰ از عناصر اطلاعاتی آذربایجان شرقی بود. سلمان خدادادی پس از یک دهه فعالیت در اداره اطلاعات آذربایجان، با جلب حمایت جامعه روحانیت مبارز، برای انتخابات دوره چهارم مجلس از حوزه انتخابیه بناب و ملکان خود را کاندید کرد ولی موفق به کسب آرای لازم نشد ولی در دورههای پنجم، ششم، هفتم، هشتم و دهم نماینده مجلس از این حوزه بود.
خدادادی در مجلس هفتم به اتهام تجاوز به منشی خود و یکی از دختران مراجعه کننده به دفتر نمایندگان، بازداشت و راهی زندان اوین شد؛ مسالهای که باعث رد اعتبارنامهاش توسط نمایندگان شد.
پس از نیم ساعت مذاکره در جلسه غیرعلنی و در حالی که تعدادی از مردم ملکان در مقابل مجلس تجمع کرده و خواستار اخراج سلمان خدادادی از مجلس بودند، نمایندگان مجاب شدند که به اعتبارنامه خدادادی رای مثبت دهند.
تجاوز یا ارتباط جنسی با رضایت؟
مسعود اخترانی تهرانی، وکیل دادگستری مقیم اتریش، که میگوید سه ماه پیش از طریق دوستان رسانهایش در تهران با زهرا نویدپور آشنا شده و به او از طریق تلفن مشاوره حقوقی میداده است در گفتوگویی به دویچهوله فارسی میگوید خانم نویدپور فایلهای صوتی از مکالمات تلفنی با متهم و وابستگان او، همچنین متن پیامکهای ارسالی بین متهم و شاکی و دیگر نمایندگان مجلس را برایش ارسال کرده است.
اخترانی در خصوص اتهام تجاوز میگوید: «خانم نویدپور سه چهار تا فایل صوتی از مکالمات خودش و خدادادی را فرستاده که در آنها به زبان ترکی صحبت میشود و در آنها آقای خدادادی به عمل تجاوز اعتراف میکند.»
در فایل صوتی منتسب به سلمان خدادادی که توسط خبرگزاری هرانا منتشر شده و به زبان ترکی گویش شده است، دویچهوله فارسیبه این نتیجه رسید که تمامی گفتگوهای ترکی به فارسی ترجمه نشده و گویشور مرد به تجاوز اذعان نکرده و میگوید: «خودت با رضایت با من ارتباط جنسی برقرار کردی، میخواستی نکنی!»
دویچهوله فارسی نمیتواند صحت این فایل صوتی را تایید کند.
مسعود اخترانی تهرانی، وکیل دادگستری، در ادامه گفتوگو میگوید: «اگر مساله تجاوز نبوده، پس چرا متهم با وجود آن همه تهدیدات به شکایت خود مصر بوده است؟ خانم نویدپور میتوانسته طبق مکالمات صوتی که در اختیار من قرار گرفته است، پیشنهاد دریافت ۵۰۰ میلیون تومان و دو واحد آپارتمان را قبول کند.»
احتمال خودکشی
فقدان امنیت اجتماعی و حمایت لازم برای زنان در مورد پیگیری حقوق قضایی در ایران موضوع جدیدی نیست ولی این بار کسی که متهم شده شاکی پرونده خود را به مرگ تهدید کرده است، نماینده قانون و عضو کمیسیون اجتماعی مجلس است.
اخترانی تهرانی میگوید که خانم نویدپور آخرین بار دو هفته پیش با او تماس گرفته است و اطلاع داده است به علت تهدیدهای بیشمار خط تلفن خود را عوض کرده است.
او میگوید: «من ساعتها با این خانم صحبت میکردم ایشان اصلا روحیه خودکشی نداشت و حتی یک ثانیه هم به خودکشی فکر نمیکرد. خانم نویدپور در گفتگو با همکارم که زن است سلامت کامل جسمانیاش را گزارش کرده بود.»
No comments:
Post a Comment