Saturday, February 8, 2020

این روزها هم‌زمان است با دهه فجر. بررسی چند نکته که به ذهنم رسیده، خالی از لطف نیست: خمینی تصریح کرده بود: «ما از ارتش مي‌خواهيم هر چه زودتر به ملت متصل شوند. آن‌ها فرزندان ما هستند. ما به آن‌ها محبت داريم...» اما در واقعیت چه شد؟ سه روز پس از پیروزی انقلاب و یک روز بعد از تشکیل کابینه دولت موقت، نخستین افسران ارتش تیرباران شدند. سپهبد مهدی رحیمی فرماندار نظامی تهران و رییس شهربانی سابق، سرلشکر رضا ناجی، سرلشگر خسروداد فرمانده نیروی هوایی و ارتشبد نصیری اولین کسانی بودند که توسط دادگاه انقلاب اعدام شدند. محاکمه آنان همان روز در محل دبیرستان علوی در دادگاه انقلاب انجام و مفسد فی الارض شناخته شده و نیمه شب در پشت بام همان مدرسه تیرباران شدند و این در حالی بود که محاکمه ۲۲ تن دیگر در همان محل ادامه داشت. خمینی همچنين در سخنراني‌ها و ديدار‌ با مردم اصول سياست‌هايش را اين‌گونه بيان می‌کرد: «تمام اتباع خارجي در ايران به صورت آزاد زندگي خواهند كرد. ما براي اقليت‌هاي مذهبي احترام قائل هستيم. نظر من راجع به راديو و تلويزيون و مطبوعات اين است كه در خدمت ملت باشند. دولت‌ها حق هيچ نظارت ندارند...» و شما مخاطبان این صفحه وزین بگویید که پس از انقلاب ۵۷ بر اتباع خارجی و حتی دیپلمات‌ها چه گذشت؟ بگویید سرنوشت افرادی که دین متفاوت از اسلام و متفاوت از مذهب شیعه داشتند چه شد؟ آیا دولت نظارتی بر رادیو تلویزیون مطبوعات سینما و اینترنت ندارد؟ و در پایان به این پرسش پاسخ دهید: گسستن زنجیری که طی این ۴۱ سال بر گردن ما بسته‌اند فقط با آگاهی سیاسی و مبارزه خشونت‌پرهیز میسر است؟ انقلابی که با اعتراض مدنی و اعتصاب و به‌اصطلاح صندوق رای روی کار آمد و حداقل رفتن شاه از ایران با کمترین کشتار (در مقایسه با کشتار وسیع مردم در سال‌های پس از ۵۷) حاصل شد آیا از طرف حکومت وعده‌داده‌شده هم خشونت‌پرهیز ادامه یافت؟

این روزها هم‌زمان است با دهه فجر. بررسی چند نکته که به ذهنم رسیده، خالی از لطف نیست:
خمینی تصریح کرده بود: «ما از ارتش مي‌خواهيم هر چه زودتر به ملت متصل شوند. آن‌ها فرزندان ما هستند. ما به آن‌ها محبت داريم...»
اما در واقعیت چه شد؟
سه روز پس از پیروزی انقلاب و یک روز بعد از تشکیل کابینه دولت موقت، نخستین افسران ارتش تیرباران شدند. سپهبد مهدی رحیمی فرماندار نظامی تهران و رییس شهربانی سابق، سرلشکر رضا ناجی، سرلشگر خسروداد فرمانده نیروی هوایی و ارتشبد نصیری اولین کسانی بودند که توسط دادگاه انقلاب اعدام شدند.
محاکمه آنان همان روز در محل دبیرستان علوی در دادگاه انقلاب انجام و مفسد فی الارض شناخته شده و نیمه شب در پشت بام همان مدرسه تیرباران شدند و این در حالی بود که محاکمه ۲۲ تن دیگر در همان محل ادامه داشت.
خمینی همچنين در سخنراني‌ها و ديدار‌ با مردم اصول سياست‌هايش را اين‌گونه بيان می‌کرد: «تمام اتباع خارجي در ايران به صورت آزاد زندگي خواهند كرد. ما براي اقليت‌هاي مذهبي احترام قائل هستيم. نظر من راجع به راديو و تلويزيون و مطبوعات اين است كه در خدمت ملت باشند. دولت‌ها حق هيچ نظارت ندارند...»
و شما مخاطبان این صفحه وزین بگویید که پس از انقلاب ۵۷ بر اتباع خارجی و حتی دیپلمات‌ها چه گذشت؟ بگویید سرنوشت افرادی که دین متفاوت از اسلام و متفاوت از مذهب شیعه داشتند چه شد؟ آیا دولت نظارتی بر رادیو تلویزیون مطبوعات سینما و اینترنت ندارد؟
و در پایان به این پرسش پاسخ دهید:
گسستن زنجیری که طی این ۴۱ سال بر گردن ما بسته‌اند فقط با آگاهی سیاسی و مبارزه خشونت‌پرهیز میسر است؟
انقلابی که با اعتراض مدنی و اعتصاب و به‌اصطلاح صندوق رای روی کار آمد و حداقل رفتن شاه از ایران با کمترین کشتار (در مقایسه با کشتار وسیع مردم در سال‌های پس از ۵۷) حاصل شد آیا از طرف حکومت وعده‌داده‌شده هم خشونت‌پرهیز ادامه یافت؟

No comments:

Post a Comment