لاریجانی:حضورنیافتن وزیر تخلف است،دولت حق ندارد بگویداستیضاح منتفی است
سایت خانه ملت (سایت رسمی مجلس) : رییس مجلس شورای اسلامی تصریح كرد: حضور نیافتن وزیر راه و ترابری در جلسه استیضاح الزامی است و حضور نیافتن وی تخلف محسوب میشود.
به گزارش خبرنگار خانه ملت، "محسن نریمان" در جلسه علنی روز سهشنبه 12 بهمن ماه و در جریان بررسی تقاضای استیضاح وزیر راه و ترابری، با استناد به ماده 222 آئین نامه داخلی مجلس نسبت به عدم حضور "حمید بهبهانی" در صحن علنی، انتقاد كرد.
نماینده مردم بابل گفت: وزیر یا هیات وزیران موظفند ظرف 10 روز پس از اعلام استیضاح در مجلس حاضر شوند و توضیحات لازم را بدهند اما امروز شاهد هستیم كه نه وزیر راه و نه هیچكدام از هیات وزیران در جلسه استیضاح شركت نكردند.
"علی لاریجانی" رییس قوه مقننه با وارد دانستن تذكر این نماینده، تاكید كرد: طبق قانون حضور وزیر و هیات وزیران در جلسه استیضاح الزامی است و نیامدن وی تخلف محسوب میشود.
دولت حق ندارد بگوید استیضاح منتفی است
رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به تذكر یكی از نمایندگان كه دلیل حاضر نشدن وزیر در جلسه امروز به دلیل منتفی دانستن استیضاح از سوی دولت عنوان كرده بود، گفت: دولت حق ندارد بگوید استیضاح منتفی است.
به گزارش خبرنگار خانه ملت از صحن علنی مجلس شورای اسلامی، "علی لاریجانی" رئیس مجلس در پاسخ به تذكر "بهروز جعفری" كه دلیل غیبت امروز رئیس جمهور و وزیر راه در جلسه استیضاح را به دلیل منتفی دانست استیضاح از سوی دولت عنوان كرد گفت: دولت حق ندارد بگوید استیضاح منتفی است این مجلس است كه منتفی بودن و یا نبودن استیضاح را مشخص می كند و ماده 222 آئین نامه مجلس نیز بر ضرورت حضور وزیر یا هیات وزیران در جلسه استیضاح تاكید دارد.
لاریجانی همچنین در ادامه سخنان خود با انتقاد از عدم حضور نمایندگان دولت در جلسه استیضاح امروز گفت: ما در جمهوری اسلامی از این حرف ها نداریم كه چون مجلس موضوعی را قبول دارد پس ما (دولت) آن را قبول نداریم، وزیر راه امروز موظف بود در مجلس حاضر باشد و غیبت او خلاف قانون است.
لاریجانی این سخنان را در پاسخ به تذكر بهروز جعفری عنوان كرد كه با استناد به تبصره 3 ماده 223 عنوان كرده بود عدم حضور وزیر تخلف نیست چراكه دولت استیضاح امروز را منتفی می دانست.
***
"حمیدرضا بهبهانی" وزیر راه و ترابری اولین وزیری است كه برای دفاع از خود در جلسه استیضاح در صحن علنی مجلس حضور نیافته است.
بر اساس اصل 89 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی میتوانند در مواردی كه لازم میدانند هیأتوزیران یا هر یك از وزرا را استیضاح كنند، استیضاح وقتی قابل طرح در مجلس است كه با امضای حداقل ده نفر از نمایندگان به مجلس تقدیم شود.
هیأتوزیران یا وزیر مورد استیضاح باید ظرف مدت ده روز پس از طرح آن در مجلس حاضر شود و به آن پاسخ گوید و از مجلس رأی اعتماد بخواهد. در صورت عدم حضور هیأتوزیران یا وزیر برای پاسخ، نمایندگان مزبور درباره استیضاح خود توضیحات لازم را میدهند و در صورتی كه مجلس مقتضی بداند اعلام رأی عدم اعتماد خواهد كرد. اگر مجلس رأی اعتماد نداد هیأتوزیران یا وزیر مورد استیضاح عزل میشود. در هر دو صورت وزرای مورد استیضاح نمیتوانند در هیأتوزیرانی كه بلافاصله بعد از آن تشكیل میشود عضویت پیدا كنند.
No comments:
Post a Comment