Tuesday, February 8, 2011

بازی زیرکانه ژنرال ها

بازی زیرکانه ژنرال ها




با قیام خیابانی مردم مصر



یونگه ولت ـ ترجمه رضا نافعی



پرفسور یوسف ” ز ” که در قاهره پزشگ است، می گوید : “آنچه اینجا می گذرد انقلاب نیست، این هنوز قیام است، انقلاب وقتی است که ارتش به مردم بپیوندد “. یوسف ” ز” خود را لیبرال می داند ولی دلش با جنبش دموکراتیک مردم مصر است.



ارتش مصر از آغاز اعتراضات در 25 ژانویه، نقشی مرکزی ایفا کرده است. در زمانی که نیروهای امنیتی و پلیس وزارت کشور با لباس رسمی پلیس یا لباس شخصی، با خشونت تمام به مردم حمله کردند، ارتش بعنوان حافظ مردم به میدان آمد. ارتشیان در میدان تحریر قاهره میان مردم و اوباش سازمان یافتۀ دولتی موضع گرفتند و از مردم در برابر حملات اوباش دولتی حفاظت کردند.



آنها امروز راههای ورود به مبدان آزادی را کنترل می کنند. برخورد سربازان ساده با مردم مودب و آرام است، ولی آنها که دارای درجات بالاتر هستند، بویژه مواظب خارجیان و روزنامه نگاران هستند و وظیفه دارند که یا آنها را رد یا دستگیر کنند.



به نظر پرفسور یوسف، در آغاز اعتراضات، نظامیان در تردید بودند و نمی دانستند که چه روشی در پیش گیرند، ولی حالا روشن شده است که حسنی مبارک قصد ندارد قبل از پایان مدت ریاستش کنار برود. اینک نظامیان به یک دلیل ساده از او پشتیبانی می کنند : ” آنها دقیقا می دانند که وقتی او برود آنها هم سرنگون خواهند شد. ارتش بیش از 60 سال است که از علی محمد نجیب، جمال عبدالناصر، انور السادات و بعد حسنی مبارک حمایت کرده است. همه رئیس جمهور ها ارتشی بوده اند. در این مدت ارتش قدرت زیادی در دست خود متمرکز کرده است ، ” قدرت نظامی، سیاسی و اقتصادی “.



ارتش اختاپوس وار بر همه بخش های جامعه دست می گذارد، بر هتل های زنجیره ای، موسسات ساختمانی، بر ساختن جاده ها، فرودگاهها و بنادر و نیز بر تولید مواد غذائی. بیش از ده در صد از اقتصاد مصر را نظامیان کنترل می کنند. ژنرالهای سابق، امروز ار نخبگان اقتصادی کشور هستند و سرمایه داران بخش سنتی برغم تلاشهائی که برای بدست آوردن سفارشات دولتی می کنند دستشان خالی می ماند و قرار داد ها نصیب نظامیان می شود.



ارتش مصر از لحاظ تعداد نفرات دهمین ارتش جهان است. 468 هزار عضو فعال و 479 هزار عضو احتیاط دارد. فرمانده کل نیروهای نظامی پرزیدنت مبارک است. بودجه نظامی به 2،4 میلیارد دلار بالغ می گردد، که بیش از نیمی از آن ، یعنی 1،3 میلیارد آن را آمریکا می پردازد. تعداد ارتشیان به تقریبا یک میلیون نفر بالغ می گردد، اما نیروی پلیس که تحت فرمان وزارت کشور است از نظامیان بیشتر است، از سال 1990 تعداد آنها به 1،4 میلیون نفر افزایش یافته است.



عمر سلیمان، معاون رئیس جمهور، پیش از آن که رئیس سازمان اطلاعات گردد، ژنرال بود. همچنین احمد شفیق، نخست وزیر، یک ژنرال بازنشسته نیروی هوائی بود. با توجه به اعترضات دوباره چند صد هزار نفری مردم در روز سه شنبه، سلیمان تاکید کرد که ارتش علیه مردم وارد میدان نخواهد شد و آنها را تهدید به مجازات نیز نکرد. با این وجود روشن است که رژیم حاضر به ترک صحنه نیست و با رژیم ارتش هم سرجای خود می ماند. ” امتیازاتی که فعلا داده می شود چیزی نیست جز تاکتیک وقت گذرانی در مقابل مردم مصر و همچنین در برابر خارج . آنها عامل زمان را به بازی گرفته اند و می کوشند تا روز به روز ، متر به متر، مواضع گذشته را دو باره بدست آورند و نهایتا دوباره ابتکار را بدست گیرند.”



یوسف مطمئن است که اگر ارتش به روی جنبش دموکراتیک مردم اسلحه بکشد، اکثر سربازان سر به شورش برخواهند داشت و به مردم خواهند پیوست. و آنوقت است که میلیونها نفر ساکنان حلبی آباد ها هم ، که الان در خیابان نیستند، بپا خواهند خاست.”



http://www.jungewelt.de/2011/02-09/034.

No comments:

Post a Comment