پرونده معاملات پنهان با ایران در پارلمان اسرائيل
دویچه وله : به گزارش خبرگزاری آلمان، معاملات پنهان شرکت معروف اسرائيلی "برادران عوفر" با ایران، جامعه اسرائيل را به شدت آشفته کرده است. رادیوی دولتی اسرائيل امروز دوشنبه (۳۰ مه/۹ خرداد) گزارش داد که پرونده این معاملات، که به حیثیت اسرائيل لطمه زده، فردا سهشنبه در کمیسیون ویژه مجلس اسرائیل مورد بررسی قرار میگیرد.
اتهامات بزرگ برادران عوفر
شرکت کشتیرانیعظیم "برادران عوفر" هفتهگذشته از سوی وزارت امور خارجه آمریکا متهم شد که در سال گذشته یک تانکر نفتکش را از طریق یکی از شرکتهای وابسته به خود، به شرکتکشتیرانی جمهوری اسلامی ایران فروخته و ۸ میلیون و ۶۵۰ هزار دلار بابت آن دریافت کرده است.
اتهامات "برادران عوفر"، تنها به فروش نفتکش محدود نمیشود. "اکواسیس" نهادی که دادههای مربوط به کشتیرانی را در سطح بینالمللی در اختیار دارد، دیروز فاش کرد که کشتیهای "برادران عوفر" ظرف سالهای گذشته ۱۳ بار در بنادر ایران لنگر انداختهاند. روزنامه اقتصادی "کالکالیست" اسرائيل نیز، دیروز یکشنبه (۲۹ مه/۸ خرداد) گزارش داد که در فاصله سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ دست کم هفت نفتکش وابسته به گروه تجاری "برادران عوفر"، برای حمل نفتخام در بنادر ایران پهلو گرفتهاند.
تکذیب در ایران و اسرائيل
روزنامه "یدیعوت آخرونوت" امروز دوشنبه به نقل از افراد نزدیک به "برادران عوفر" گزارش داد که پهلو گرفتن نفتکشهای اسرائيلی در سواحل ایران و خرید نفت خام از جمهوری اسلامی با موافقت رسمی رهبری اسرائيل صورت گرفته است. اما دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسراییل، این موضوع را تکذیب کرد.
همزمان، محسن صادقیفر، معاون امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی، نیز در تماس با ایرنا این خبرها را تکذیب کرد. وی گفت: «کشتیهای متعلق به رژیم صهیونیستی در سالهای اخیر هیچگاه وارد بنادر ایرانی نشدهاند. اگر قرار باشد یک کشتی از آمریکا یا اسرائيل به ایران بیاید باید از وزارت بازرگانی یا گمرک جمهوری اسلامی مجوز بگیرد که قطعا چنین مجوزی هم صادر نشده است.»
پلیس زیر فشار
احزاب و گروههای اسرائيلی، برای بررسی پرونده معاملات محرمانه با جمهوری اسلامی، پلیس اسرائيل را زیر فشار گذاشتهاند. آری الداد، نماینده دستراستی مجلس، به رادیو اسرائيل گفته است: «پلیس باید این موضوع را تعقیب کند. شرکتی در قلب طبقه ممتاز، قوانین اسرائيل را نقض کرده است. این قوانین معامله با دشمن را ممنوع کرده است.» این نماینده مجلس افزوده است: «این موضوع بخصوص از آنجهت تکان دهنده است که اسرائيل پرچمدار تحریم علیه ایران محسوب میشود.»
اگر آنطور که نزدیکان "برادران عوفر" اعلام کردهاند، داد و ستدها با موافقت رهبری اسرائيل صورت گرفته باشد، اعتبار تلآویو در سطح جهانی به شدت آسیب خواهد دید. اما ناظران بینالمللی میگویند، در این صورت همچنین روشن خواهد شد که رهبران جمهوری اسلامی نیز، به هنگام نیاز، حتی از متوسل شدن به دولتی که آن را بزرگترین دشمن خود مینامند، رویگردان نیستند
No comments:
Post a Comment